SpoonKDR Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2020 Καλησπέρα, είμαι 33 και δουλεύω εδώ και 2 χρόνια σε λογιστικό γραφείο στην επαρχία. Όταν τελείωσα το τει λογιστικής με 6.5 ασχολήθηκα στην οικογενειακή επιχείρηση, εκτός κλάδου. Στόχος μου ήταν από τα πρώτα έτη σπουδών η ελεγκτική και πιστεύω ήρθε η ώρα να το κυνηγήσω. Αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι να δώσω κατατακτήριες για Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής σε ΑΕΙ και παράλληλα να δώσω το jes στο σοελ. Υπάρχουν πιθανότητες να προσληφθώ σε ελεγκτικό γραφείο/εταιρεία λόγω ηλικίας?
vamvakoolas Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 μη σκεφτεσαι την ηλικια σαν αποτρεπτικο παραγοντα μιας και στις ξενες εταιριες υπαρχει πολιτικη να μη γινονται διακρισεις. Αυτο που μετραει ειναι (περα απο τα τυπικα προσοντα) η εμπειρια
rg550 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Δεν υπάρχει κανένας λόγος για κατατακτήριες. Είναι χαμένος χρόνος και κόπος. Ασχολησου μόνο με ΣΟΕΛ. Με το ΜΕΤΚΕΛ ή το JES αν σε ενδιαφέρει και η απόκτηση του ACCA. Από εκει και πέρα κάνεις δεν μπορεί να σου πει αν έχεις πιθανότητα να βρεις δουλειά στο αντικείμενο. Για Ελλάδα, για assistant auditor σε big4 είσαι οριακά. Να έχεις υπόψη σου ότι θες5-7 χρόνια εμπειρίας σαν assistant για να γίνεις auditor. Συνήθως αυτές οι εταιρείες παίρνουν μικρότερες ηλικίες, χωρίς αυτό να είναι και ο κανόνας όμως.
SpoonKDR Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 29 λεπτά πριν, rg550 είπε Ασχολήσου μόνο με ΣΟΕΛ. Με το ΜΕΤΚΕΛ ή το JES αν σε ενδιαφέρει και η απόκτηση του ACCA. Και από πιστοποιήσεις CIA και CFA, ποια επιλέγεται από ορκωτούς? Έχω αρχίσει να τα ψάχνω, πολλές πληροροφίες μαζεμένες.
rg550 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Καμία σε πρώτη φάση τουλάχιστον. η cia αφορά εσωτερικό έλεγχο, κάτι το οποίο δεν χρειάζεται να είσαι ορκωτός για να κάνεις, και το cfa αφορά καθαρα χρηματοοικονομικά. Καμία από τις δυο δεν σου δίνει «δικαίωμα» να γίνεις ορκωτός. Αυτό στην Ελλάδα στο δίνει μόνο το ΣΟΕΛ και τα χρόνια προϋπηρεσίας. Όποτε αν όντως σε ενδιαφέρει καριέρα σαν ορκωτός κοιτάς μόνο ΣΟΕΛ και αφηνεις τις υπόλοιπες πιστοποιήσεις γιατί υπάρχουν πολλές και τζάμπα θα τα μπλέξεις στο κεφάλι σου. Αφού και αν γίνεις ορκωτός, κάνε και CIA, CFE, CFA κτλ κτλ κτλ
SpoonKDR Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, rg550 είπε Καμία σε πρώτη φάση τουλάχιστον. η cia αφορά εσωτερικό έλεγχο, κάτι το οποίο δεν χρειάζεται να είσαι ορκωτός για να κάνεις, και το cfa αφορά καθαρα χρηματοοικονομικά. Καμία από τις δυο δεν σου δίνει «δικαίωμα» να γίνεις ορκωτός. Αυτό στην Ελλάδα στο δίνει μόνο το ΣΟΕΛ και τα χρόνια προϋπηρεσίας. Όποτε αν όντως σε ενδιαφέρει καριέρα σαν ορκωτός κοιτάς μόνο ΣΟΕΛ και αφηνεις τις υπόλοιπες πιστοποιήσεις γιατί υπάρχουν πολλές και τζάμπα θα τα μπλέξεις στο κεφάλι σου. Αφού και αν γίνεις ορκωτός, κάνε και CIA, CFE, CFA κτλ κτλ κτλ Μήπως γνωρίζεις τι χρειάζεται για εξωτερικό? Συγκεκριμένα Ελβετία. Όλα νομίζω είναι αναγνωρίσιμα εκτός του ότι πρέπει να πάρω άδεια από το ελβετικό κράτος για να μπορώ να εξασκήσω το επάγγελμα.
rg550 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Για Ελβετία και ορκωτός; Πρωτίστως άριστη γνώση Αγγλικών, Γερμανικων και Γαλλικών. Εκει το ΜΕΤΚΕΛ είναι άχρηστο. Acca και/ή ACA, αλλά και πάλι δεν θα γλυτώσεις τις εξετάσεις που θεσπίζει ο νόμος τους, αν θες να έχεις «δικαίωμα υπογραφής». Μου κάνει εντύπωση πάντως οτι τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερους ακούω να ψάχνονται για ορκωτοί και όλοι στο ηλικιακό εύρος των 30-35. Και εδώ μέσα έχω δει να ανοίγονται θέματα, αλλά και στην προσωπική μου ζωή ξέρω αρκετούς. Γενικα είναι επάγγελμα που αν δεν το γουστάρεις εξ’αρχης δεν θα καταφέρεις να το ασκήσεις, και θα έχεις δώσει και αρκετά λεφτα για τους τίτλους. Με το αντικείμενο του ελεγκτή και τη καθημερινότητα του εχεις επαφή γενικα; Θα σε προετρεπα πριν να ασχοληθείς με πιστοποιήσεις κτλ να αρχίσεις να στέλνεις σε μικρές και μεγάλες ελεγκτικές για assistant και αν σε πάρουν να δεις πως θα κινήθεις και τι θα σου πληρώσουν.
SpoonKDR Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 5 ώρες πριν, rg550 είπε Για Ελβετία και ορκωτός; Πρωτίστως άριστη γνώση Αγγλικών, Γερμανικων και Γαλλικών. Εκει το ΜΕΤΚΕΛ είναι άχρηστο. Acca και/ή ACA, αλλά και πάλι δεν θα γλυτώσεις τις εξετάσεις που θεσπίζει ο νόμος τους, αν θες να έχεις «δικαίωμα υπογραφής». Μου κάνει εντύπωση πάντως οτι τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερους ακούω να ψάχνονται για ορκωτοί και όλοι στο ηλικιακό εύρος των 30-35. Και εδώ μέσα έχω δει να ανοίγονται θέματα, αλλά και στην προσωπική μου ζωή ξέρω αρκετούς. Γενικα είναι επάγγελμα που αν δεν το γουστάρεις εξ’αρχης δεν θα καταφέρεις να το ασκήσεις, και θα έχεις δώσει και αρκετά λεφτα για τους τίτλους. Με το αντικείμενο του ελεγκτή και τη καθημερινότητα του εχεις επαφή γενικα; Θα σε προετρεπα πριν να ασχοληθείς με πιστοποιήσεις κτλ να αρχίσεις να στέλνεις σε μικρές και μεγάλες ελεγκτικές για assistant και αν σε πάρουν να δεις πως θα κινήθεις και τι θα σου πληρώσουν. Παίζει μεγάλο ρόλο το ότι για να γίνεις ορκωτός θέλει χρήμα. Όσοι μπορούν να το κάνουν από τα 22-24 καλώς. Αλλιώς περιμένεις την κατάλληλη στιγμή. Αλλά και η στιγμή να έρθει το εξετάζεις πριν κάνεις το βήμα. Δεν έχω ακόμα επαφή όχι, δεν στέλνω σε ελεγκτικές πριν ξεκινήσω το σοελ γιατί δεν νομίζω να με πάρει κανείς με 2 έτη προϋπηρεσία στα 33. 5 ώρες πριν, rg550 είπε Με το αντικείμενο του ελεγκτή και τη καθημερινότητα του εχεις επαφή γενικα; Προς το παρόν, καμία. Προς το παρόν είμαι στη φάση που ψάχνω, ενημερώνομαι για να δω αν μπορώ να υποστηρίξω μία τέτοια απόφαση, να κάνω στροφή προς την ελεγκτική.
SamaelMorningstar Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Στις 15/12/2020 στις 5:56 ΜΜ, rg550 είπε Για Ελβετία και ορκωτός; Πρωτίστως άριστη γνώση Αγγλικών, Γερμανικων και Γαλλικών. Εκει το ΜΕΤΚΕΛ είναι άχρηστο. Acca και/ή ACA, αλλά και πάλι δεν θα γλυτώσεις τις εξετάσεις που θεσπίζει ο νόμος τους, αν θες να έχεις «δικαίωμα υπογραφής». Μου κάνει εντύπωση πάντως οτι τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερους ακούω να ψάχνονται για ορκωτοί και όλοι στο ηλικιακό εύρος των 30-35. Και εδώ μέσα έχω δει να ανοίγονται θέματα, αλλά και στην προσωπική μου ζωή ξέρω αρκετούς. Γενικα είναι επάγγελμα που αν δεν το γουστάρεις εξ’αρχης δεν θα καταφέρεις να το ασκήσεις, και θα έχεις δώσει και αρκετά λεφτα για τους τίτλους. Με το αντικείμενο του ελεγκτή και τη καθημερινότητα του εχεις επαφή γενικα; Θα σε προετρεπα πριν να ασχοληθείς με πιστοποιήσεις κτλ να αρχίσεις να στέλνεις σε μικρές και μεγάλες ελεγκτικές για assistant και αν σε πάρουν να δεις πως θα κινήθεις και τι θα σου πληρώσουν. Αυτό δεν το καταλαβαίνω γιατί κάποιος να θέλει να γίνει ορκωτός ειδικά με τους μισθούς και τα ωράρια που υπάρχουν στην Ελλάδα... Αν θες να γίνεις προϊστάμενος δεν είναι καλύτερο να δουλέψεις σε μεγάλη ΑΕ και να κάνεις κάποια εξειδίκευση; Από γνωστούς που έχω όλοι έφυγαν μετά από 1 (λιγότερο) με 4 χρόνια τρέχοντας. Επίσης αφού το ΜΕΤΚΕΛ είναι μόνο για Ελλάδα γιατί κάποιοι το προτιμούν σε σχέση με το ACCA;
napolitanos10 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Στις 15/12/2020 στις 11:45 ΜΜ, SpoonKDR είπε Παίζει μεγάλο ρόλο το ότι για να γίνεις ορκωτός θέλει χρήμα. Όσοι μπορούν να το κάνουν από τα 22-24 καλώς. Αλλιώς περιμένεις την κατάλληλη στιγμή. Αλλά και η στιγμή να έρθει το εξετάζεις πριν κάνεις το βήμα. Δεν έχω ακόμα επαφή όχι, δεν στέλνω σε ελεγκτικές πριν ξεκινήσω το σοελ γιατί δεν νομίζω να με πάρει κανείς με 2 έτη προϋπηρεσία στα 33. Προς το παρόν, καμία. Προς το παρόν είμαι στη φάση που ψάχνω, ενημερώνομαι για να δω αν μπορώ να υποστηρίξω μία τέτοια απόφαση, να κάνω στροφή προς την ελεγκτική. Καλησπέρα φίλε. Στην ίδια φάση είμαι κι εγώ περίπου. Είμαι 29, δουλεύω 4 χρόνια σε λογιστικό στην επαρχία και το σκέφτομαι για ορκωτός. Δεν έχω καταλήξει ακόμα δεδομένου και του κόστους των σπουδών που ναι μεν ας πούμε ότι έχω το ποσό για το ΙΕΣΟΕΛ, δεν είναι όμως αμελητέο (ειδικά γι αυτές τις εποχές) και των μισθών και των ωρών εργασίας που επικρατούν στις ελεγκτικές. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι βιώσιμο να αμοίβεσαι με 700 - 800 ή 900 ευρώ σαν ασκούμενος δουλεύοντας 50 + ώρες την εβδομάδα, να ζεις στην Αθήνα λογικά, που το κόστος ζωής δεν είναι χαμηλό και με δεδομένο ότι για 5 χρόνια δεν θα ανέβεις μισθολογικά ενώ ξεπατώνεσαι στο διάβασμα. Περίπου τα ίδια λεφτά παίρνω και τώρα με λιγότερο διάβασμα, παρόμοια ωράρια βέβαια και με όλα τα στραβά που έχει ένα λογιστικό γραφείο (επιδόματα, αιτήσεις και ότι τέλος πάντων απαιτεί κωδικούς taxis 😄).. Η γνώμη μου είναι σκέψου το καλά, για να μην πάνε χαμένα χρόνος και χρήμα.
leoroni92 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 Για έναν 35αρι δεν αξιζει να ξεκινήσει assistant καθώς θα πρέπει για μια δεκαετία να ξεχάσει οικογένεια. Το πιο βασικό είναι αν γνωρίζει ο κάθε ένας που μπαίνει στο κλάδο τι θέλει και τι θα αντιμετωπίσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα