Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια , 

Ειμαι σε αναστολη απο τον μαιο μεχρι σημερα μονο αυγουστο δεν μπηκα αναστολη  , με το δωρο τι γινεται πως παει τωρα ?
Θα μας το καταθεσει το κρατος με βαση τα 534 ευρω ? η με τον ονομαστικο μισθο ? το iban θα το βρει απο τις αναστολες που δηλωσαμε θα το τραβηξει απο εκει ?

Αμα γνωριζει καποιος να με διαφωτισει ...

Δημοσ.

Δώρο Χριστουγέννων θα δώσουν οι εργοδότες, μόνο που θα υπολογιστεί και με τον μισθό και με την αποζημίωση, δηλαδή αν για 3 μήνες ήσουν σε αναστολή τότε θα είναι ΣΑΝ να είχες μισθό 534 για εκείνους τους 3 μήνες.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tsioulak είπε

Δώρο Χριστουγέννων θα δώσουν οι εργοδότες, μόνο που θα υπολογιστεί και με τον μισθό και με την αποζημίωση, δηλαδή αν για 3 μήνες ήσουν σε αναστολή τότε θα είναι ΣΑΝ να είχες μισθό 534 για εκείνους τους 3 μήνες.

Δεν το καταλαβα αυτο . Ειμαι σε αναστολη 6 μηνες ηδη μονο εναν μηνα δεν ειμουν (Τον Αυγουστο) δηλαδη το δωρο για τους μηνες που ειμουν σε αναστολη θα μου 
το καταθεσει το κρατος βασει 534 ? Και το εναν μηνα τον Αυγουστο θα μου το πληρωσει ο εργοδοτης ? γιατι το δωρο υπολογιζεται απο 1-5 / 31/12 
Ειμαι και με μερικη απασχοληση οποτε βγαινω κερδισμενος ?

Δημοσ.

Πάμε από την αρχή. 

Το δώρο Χριστουγέννων υπολογίζεται από τον μισθό που έχεις τους μήνες Μάιο έως και Δεκέμβριο και είναι ένας ολόκληρος μισθός αν εργαζόσουν ολόκληρη αυτήν την περίοδο (για την ακρίβεια βγαίνει μια ιδέα παραπάνω επειδή παίρνεις 2/25 του μισθού κάθε 19 μέρες για το προαναφερθέν διάστημα), π.χ. αν έχεις 700€ μηνιαίο μισθό τους μήνες Μάιο έως και Δεκέμβριο τότε θα πάρεις δώρο Χριστουγέννων μια ιδέα παραπάνω από 700€, αν όμως τους μήνες Μάιο έως και Αύγουστο είχες 400 € μισθό και τους μήνες Σεπτέμβριο έως και Οκτώβριο είχες 700 € μισθό τότε θα πάρεις δώρο Χριστουγέννων (περίπου) 550 €.

Τώρα με τις αναστολές, λένε ότι θα πρέπει να πληρώσει ο εργοδότης το ποσό που αναλογεί για όσο καιρό δούλευες πραγματικά και ΔΕΝ ήσουν σε αναστολή για την περίοδο Μάιο έως και Δεκέμβριο πάντα με βάση τον μισθό σου, έπειτα το κράτος θα σου βάλει δώρο Χριστουγέννων που αναλογεί για τους μήνες που ήσουν σε αναστολή ΣΑΝ να είχες μισθό 534 €.  Για παράδειγμα, αν ήσουν σε αναστολή τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο και δούλευες τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο με μισθό 700 €, θα λάβεις από τον εργοδότη (περίπου) 350€ ως δώρο και από το κράτος άλλα (περίπου) 237€ ως δώρο Χριστουγέννων.

Τα λέει αρκετά αναλυτικά αυτό το άρθρο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, tsioulak είπε

Πάμε από την αρχή. 

Το δώρο Χριστουγέννων υπολογίζεται από τον μισθό που έχεις τους μήνες Μάιο έως και Δεκέμβριο και είναι ένας ολόκληρος μισθός αν εργαζόσουν ολόκληρη αυτήν την περίοδο (για την ακρίβεια βγαίνει μια ιδέα παραπάνω επειδή παίρνεις 2/25 του μισθού κάθε 19 μέρες για το προαναφερθέν διάστημα), π.χ. αν έχεις 700€ μηνιαίο μισθό τους μήνες Μάιο έως και Δεκέμβριο τότε θα πάρεις δώρο Χριστουγέννων μια ιδέα παραπάνω από 700€, αν όμως τους μήνες Μάιο έως και Αύγουστο είχες 400 € μισθό και τους μήνες Σεπτέμβριο έως και Οκτώβριο είχες 700 € μισθό τότε θα πάρεις δώρο Χριστουγέννων (περίπου) 550 €.

Τώρα με τις αναστολές, λένε ότι θα πρέπει να πληρώσει ο εργοδότης το ποσό που αναλογεί για όσο καιρό δούλευες πραγματικά και ΔΕΝ ήσουν σε αναστολή για την περίοδο Μάιο έως και Δεκέμβριο πάντα με βάση τον μισθό σου, έπειτα το κράτος θα σου βάλει δώρο Χριστουγέννων που αναλογεί για τους μήνες που ήσουν σε αναστολή ΣΑΝ να είχες μισθό 534 €.  Για παράδειγμα, αν ήσουν σε αναστολή τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο και δούλευες τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο με μισθό 700 €, θα λάβεις από τον εργοδότη (περίπου) 350€ ως δώρο και από το κράτος άλλα (περίπου) 237€ ως δώρο Χριστουγέννων.

Αρα εχουμε και λεμε για να το καταλαβω σωστα : 
Δουλευω με μερικη απασχοληση και εχω καθαρο μισθο 310 ευρω

Ο εργοδοτης θα μου καταθεση βασει τα 310  το δωρο που του αναλογει σε αυτους τους μηνες , δηλαδη μονο τον αυγουστο που ΔΕΝ ημουν σε αναστολη .
Για ολους τους υπολοιπους μηνες θα παρω απο το κρατος με βασει τα 534 ευρω  με εξαιρεση τον νοεμβρη με βασει τα 800 ευρω 
Αρα ο εργοδοτης θα μου κατεθσει σχετικα πολυ λιγα εφοσον μου πληρωνει μονο τον ενα μηνα που δουλεψα πραγματικα . 
Βγαινω οποτε κερδισμενος . 
ξερεις απο που θα βρει το κρατος το iban μας ? Να φανταστω μεσα απο το supportemployees που καναμε τις δηλωσεις ?

Επεξ/σία από Mobid
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Mobid είπε

Αρα εχουμε και λεμε για να το καταλαβω σωστα : 
Δουλευω με μερικη απασχοληση και εχω καθαρο μισθο 310 ευρω

Ο εργοδοτης θα μου καταθεση βασει τα 310  το δωρο που του αναλογει σε αυτους τους μηνες , δηλαδη μονο τον αυγουστο που ΔΕΝ ημουν σε αναστολη .
Για ολους τους υπολοιπους μηνες θα παρω απο το κρατος με βασει τα 534 ευρω  με εξαιρεση τον νοεμβρη με βασει τα 800 ευρω 
Αρα ο εργοδοτης θα μου κατεθσει σχετικα πολυ λιγα εφοσον μου πληρωνει μονο τον ενα μηνα που δουλεψα πραγματικα . 
Βγαινω οποτε κερδισμενος . 
ξερεις απο που θα βρει το κρατος το ibank μας ? Να φανταστω μεσα απο το supportemployees που καναμε τις δηλωσεις ?

Δεν ξέρω αν θα μετρήσει 800 για τον Νοέμβριο και το δώρο ή αν θα μετρήσει σαν να ήταν 534.

Εσύ ναι θα είσαι κερδισμένος, θα σε δώσει ο εργοδότης (περίπου) 40 € και το κράτος θα σε δώσει (περίπου) 470 €, από αυτά τα 470 τα 400 θα τα πάρεις τον Δεκέμβριο και τα υπόλοιπα 40 τον Ιανουάριο. (Υπολόγισα για 534 τον Νοέμβριο, αν τελικά μετρήσουν 800 τότε υπολόγισε κανα 35αρι παραπάνω).

Ναι από την δήλωση που είχαμε κάνει για να πάρουμε την αποζημίωση ειδικού σκοπού.

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 15/12/2020 στις 8:11 ΜΜ, tsioulak είπε

Πάμε από την αρχή. 

Το ίδιο ποσό θα πάρει κάποιος που εργάζεται απο 1η Μαϊου έως και τέλος Δεκεμβρίου με κάποιον που εργάζεται απο 1η Ιανουαρίου έως και τέλος Δεκεμβρίου η στην 2η περίπτωση παίζει ρόλο το ποσό αποδοχών που έχει συνολικά, που σημαίνει πως μπορεί να πάρει κάτι παραπάνω;

Δημοσ.
Στις 15/12/2020 στις 8:11 ΜΜ, tsioulak είπε

Αδερφέ, εντελώς φιλικά, you couldn't be more wrong. Η μια ιδέα παραπάνω είναι η προσαύξηση του επιδόματος αδείας (αναλογία επί του Δ.Χ δηλαδή) η οποία ισούται με 0,041666. Η βάση υπολογισμού για το δώρο είναι οι αποδοχές που παίρνει κάποιος στις 10/12. Αν από Μάιο ως Νοέμβριο παίρνεις το βασικό και τον Δεκέμβριο παίρνεις 1.000,00, τότε το δώρο θα υπολογιστεί στα 1.000,00. Η αναλογικότητα έχει να κάνει με τις ημέρες και όχι με τη βάση υπολογισμού που είναι οι τακτικές αποδοχές.

15 ώρες πριν, AntiCambeR είπε

Το ίδιο ποσό θα πάρει κάποιος που εργάζεται απο 1η Μαϊου έως και τέλος Δεκεμβρίου με κάποιον που εργάζεται απο 1η Ιανουαρίου έως και τέλος Δεκεμβρίου η στην 2η περίπτωση παίζει ρόλο το ποσό αποδοχών που έχει συνολικά, που σημαίνει πως μπορεί να πάρει κάτι παραπάνω;

Θα πάρουν ακριβώς το ίδιο ποσό γιατί το διάστημα που μας ενδιαφέρει για τον υπολογισμό του Δ.Χ. είναι το 1/5/20ΧΧ - 31/12/20ΧΧ. Αντίστοιχα, στο δώρο Πάσχα, το διάστημα που μας ενδιαφέρει είναι το 1/1/20ΧΧ - 30/4/20ΧΧ.

13 ώρες πριν, Μάκαρος είπε

Το δωρο απο το κρατος θα υπολογιστει με βαση τα 534 και θα μπει μετα τα μεσα Γεναρη

Το δώρο από το κράτος θα υπολογιστεί με βάση το ποσό που ίσχυε στον εκάστοτε μήνα αναστολής, δηλαδή 534,00 για όλους τους μήνες πλην του Νοεμβρίου που είναι 800,00. Το Δ.Χ. που αντιστοιχεί στις αναστολές Μαίου ως Νοεμβρίου, θα καταβληθεί στις 21/12 ή πέριξ αυτής της ημερομηνίας. Το Δ.Χ. που αντιστοιχεί στο διάστημα αναστολής του Δεκεμβρίου θα καταβληθεί από το κράτος τον Ιανουάριο.

• Thanks 2
Δημοσ.

Καλησπέρα, για να μην ανοίγω νέο θέμα.

Είμαι υπάλληλος σε επιχείρηση που είναι πληττόμενη και είμαι σε αναστολή για Νοέμβρη και Δεκέμβρη και ήμουν και τον Μαιο με τον Ιούνιο. Χθες 21/12/2020 μπήκε το δώρο Χριστουγέννων από το ΚΡΑΤΟΣ με την διαφορά που αναλογεί.

Όσο αναφορά το δώρο που πρέπει να βάλει ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ(την διαφορά), αυτό έχει πάρει παράταση που μπορεί να γίνει η καταβολή του ή η καταλυτική ημερομηνία είναι μέχρι 31/12/2020; Ο λογιστής της επιχείρησης είπε πάει για αργότερα αλλά αυτό το "αργότερα" δεν μου διευκρίνισε ακριβώς πότε είναι.

Ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Phoenix7 είπε

Είμαι υπάλληλος σε επιχείρηση που είναι πληττόμενη και είμαι σε αναστολή για Νοέμβρη και Δεκέμβρη και ήμουν και τον Μαιο με τον Ιούνιο. Χθες 21/12/2020 μπήκε το δώρο Χριστουγέννων από το ΚΡΑΤΟΣ με την διαφορά που αναλογεί.

Όσο αναφορά το δώρο που πρέπει να βάλει ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ(την διαφορά), αυτό έχει πάρει παράταση που μπορεί να γίνει η καταβολή του ή η καταλυτική ημερομηνία είναι μέχρι 31/12/2020; Ο λογιστής της επιχείρησης είπε πάει για αργότερα αλλά αυτό το "αργότερα" δεν μου διευκρίνισε ακριβώς πότε είναι.

Ευχαριστώ!

μεχρι 21/12 ηταν χωρις καποια καθυστερηση εαν μ ενημερωσαν σωστα

20 λεπτά πριν, Phoenix7 είπε

Ευχαριστώ!

https://www.ethnos.gr/oikonomia/138370_doro-hristoygennon-kataboli-simera-ti-plironei-o-ergodotis-ti-ofeilei-kratos

Επεξ/σία από mclein²
  • Like 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Γνωρίζει κανείς εάν δεν καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων, εάν δεν ξεκινήσει κάποια διαδικασία ο εργαζόμενος- γίνεται κάποιος αυτόματος έλεγχος ή πάει στα αζήτητα το θέμα;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, converted είπε

Γνωρίζει κανείς εάν δεν καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων, εάν δεν ξεκινήσει κάποια διαδικασία ο εργαζόμενος- γίνεται κάποιος αυτόματος έλεγχος ή πάει στα αζήτητα το θέμα;

Μάλλον το 2ο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...