Προς το περιεχόμενο

Πώς θα απαλλαγείτε από το εκνευριστικό νέο copy/paste των URL στον Edge;

dimakisk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εκείνο που πρέπει να φτιάξει η MS στoν Edge είναι ένας τρόπος να γίνονται backup τα collections, όπως τα bookmarks (favorites).
Είναι πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό αλλά (απ' όσο ξέρω τουλάχιστον) δεν υπάρχει τρόπος να αποθηκευτούν.
Αν για κάποιον λόγο τα χάσεις, τα έχασες. Και μπορεί να είναι ένα σωρό δουλειά να τα έχεις μαζέψει...

-

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε

Εκείνο που πρέπει να φτιάξει η MS στoν Edge είναι ένας τρόπος να γίνονται backup τα collections, όπως τα bookmarks (favorites).
Είναι πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό αλλά (απ' όσο ξέρω τουλάχιστον) δεν υπάρχει τρόπος να αποθηκευτούν.
Αν για κάποιον λόγο τα χάσεις, τα έχασες. Και μπορεί να είναι ένα σωρό δουλειά να τα έχεις μαζέψει...

-

Μα γίνονται.

Μήπως έχεις παλιά έκδοση του browser; Γιατί π.χ. στην τελευταία που έχω εγώ, στα Settings --> Phones and Other Devices μπορείς να ενεργοποιήσεις την επιλογή να στα κάνει αυτόματα backup στο cloud: 

spacer.png

Αν δε θες sync στο cloud μπορείς να παίρνεις backup το profile σου: https://www.tenforums.com/tutorials/159004-how-backup-restore-everything-microsoft-edge-windows.html

Επεξ/σία από imvrios

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό που θέλω εγώ, και που είναι και το πιο πρακτικό, είναι να σώζονται σε ένα μεμονωμένο αρχείο html (ή κάτι τέτοιο) 
και να μπορούν να μεταφερθούν εύκολα σε άλλο μηχάνημα ή να φορτωθούν αν τα χάσεις.
Όπως ακριβώς γίνεται και με τα favorites.
Aπλά και εύχρηστα.

Kαι το ίδιο να γίνει και με τα passwords.

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov

Προσανατολίσου σε κάποιο extension τότε (αν υπάρχει) για να κάνεις αυτό που θες. Η MS δε πιστεύω να δώσει τέτοια λειτουργία. Δεν έχει λόγο.

Όσο για τα passwords, είναι λάθος (για λόγους ασφαλείας) να τα αποθηκεύεις στο browser (οποιοδήποτε browser). Διάλεξε κάποιο password manager, στο cloud ή τοπικά, και αποθήκευε τους εκεί. Το Keepass ας πούμε κάνει αυτό που θες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

H MS θα έπρεπε να δώσει τέτοια λειτουργία διότι o πραγματικά χρήσιμoς και πρακτικός τρόπος αυτός είναι.
Σώσιμο στο cloud και μ@λ@κίες....
Ο πραγματικός λόγος είναι ότι επιδιώκει εμμέσως να αυξήσει την εξάρτηση των χρηστών από τις υπηρεσίες της, γι' αυτό δεν το κάνει.

Όσο για τα passwords, το αν είναι ασφαλές ή όχι να εξαχθούν πρέπει να επαφίεται στην κρίση του χρήστη, όχι στην ίδια.
Αυτή η λειτουργία υπάρχει στον Chrome (με ενεργοποιημένο το κατάλλληλο flag).
Θα μπορούσε να τα εξάγει κωδικοποιημένα, και για να γίνουν ορατά να ζητείται κωδικός (όπως και μέσα στον Edge)

O Edge είναι γενικά καλύτερος από τον Chrome αλλά τα άσχημά του θα τα λέμε.

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
  • Like 3

Και εγώ που είχα χρησιμοποιήσει το Edge στο κινητο και στο pc για περίπου δυο εβδομάδες, δεν με βόλεψε ιδιαίτερα και έτσι γύρισα ξανά στο Chrome.
Πιστεύω θέλει αρκετή βελτίωση ακόμα, ιδίως αυτό με τους σελιδοδείκτες και τους κωδικούς θέλει να είναι ποιο εύκολα.

Κάθε εταιρεία φυσικά προσπαθεί να σε δεσμεύει με κάποιο τρόπο στο οικοσύστημα μας. Άλλες πιο φανερά και πιο πιεστικά, άλλες είναι πιο χαλαρές και σε αφήνουν ακόμα και εύκολα να πάρεις τα δεδομένα σου και να τα μεταφέρεις αλλού.

Όμως το cloud δεν είναι μόνο αυτό. Η τεράστια πλειοψηφία των χρηστών δε παίρνει backup που να τους παρακαλάς. Θα στοιχημάτιζα ότι δε θα έπαιρναν ούτε αν τους πλήρωνες. Και επιπλέον το cloud syncing σε ένα κόσμο που όλοι έχουν πολλές συσκευές είναι ανάγκη παραγωγικότητας. Τα δεδομένα σου άμεσα διαθέσιμα σε κάθε συσκευή σου. Τι θα κάνουμε, με κάθε αλλαγή σε μία συσκευή, θα κάνουμε export από αυτή και import στις υπόλοιπες.

Αλλά αφού διαμαρτύρεσαι για την πίεση να σε δεσμεύσει στο οικοσύστημα, δε θα έπρεπε να αποθηκεύεις τους κωδικούς στο στον browser. Και πέρα από αυτό, το να αποθηκεύεις τους κωδικούς σου σε οποιοδήποτε browser είναι πολύ μεγάλο λάθος από άποψη ασφάλειας. Αφενός γιατί αν κάποιος ξέρει τον κωδικό σου ή το PIN στο λειτουργικό θα έχει άμεσα πρόσβαση και στους κωδικούς σου και αφετέρου γιατί οι κωδικοί είναι διαθέσιμοι μόνο στον συγκεκριμένο browser αντί παντού, όπως συμβαίνει με ένα ασφαλή password manager. Ο οποίος επιπλέον σε αφήνει να σώσεις και license keys για λογισμικό, να κρατάς ασφαλείς σημειώσεις κλπ.

Μέγα λάθος να σώζεις κωδικούς στο browser, δε το προτείνω σε καμία περίπτωση.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ότι αφορά τα collections, η ΜS μας έφαγε επί βδομάδες τα αυτιά με το πόσο καλά είναι - και είναι πράγματι.
Αλλά το ότι δεν παρέχει εύκολο και πρακτικό τρόπο να τα αποθηκεύσεις και να τα ανακτήσεις δείχνει ότι έκανε λειψή δουλειά.
Αδιανόητο να μην μπορούν να αποθηκευτούν και να ανακτηθούν με απλό τρόπο, όπως τα favorites (bookmarks).
Εξάλλου βελτιωμένα favorites είναι.

Σε ότι αφορά τα passwords, λάθος-ξε-λάθος, η ευθύνη είναι του χρήστη, δική μου - και αποφασίζω εγώ.
Όχι η ΜS.
Kωδικοί για sites της πλάκας δεν έχουν κανένα λόγο να με παιδεύουν πώς θα τους αποθηκεύσω και πού.
Η λειτουργία που αναφέρω είναι απλούστατη, είναι πολύ χρήσιμη, υπάρχει σε άλλους browsers - και θα έπρεπε να υπάρχει και στον Edge, τέλος.
Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες.

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov

Όσοι κράζουν τον Edge νομίζουν ότι ειναι Internet Explorer. Έχει βελτιωθεί τρομερά και χτυπάει στα ίσια πλέον τον Chrome. 
Τον χρησιμοποιώ εδώ και κάποιους μήνες και η ταχύτητα του είναι καταπληκτική όπως και αξιοπιστία του! 

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, asmilon είπε

Περα απο την γκρινια για την γκρινια, εχετε  καποιο συγκεκριμενο παραπονο που σας προκαλει ο Edge;

Που υπάρχει?😝 Και ναι τον δούλεψα μια μέρα, γιατί δε με βόλεψε καθόλου το interface του. Υπάρχουν πιο καλοί και όμορφοι browsers.

Επεξ/σία από xtrmsnpr
  • Confused 1

8 λεπτά πριν, Backpacker είπε

Όσοι κράζουν τον Edge νομίζουν ότι ειναι Internet Explorer. Έχει βελτιωθεί τρομερά και χτυπάει στα ίσια πλέον τον Chrome. 
Τον χρησιμοποιώ εδώ και κάποιους μήνες και η ταχύτητα του είναι καταπληκτική όπως και αξιοπιστία του! 

Δεν χτυπάει απλώς τον Chrome.
Είναι καλύτερος.

Οι περισσότεροι που τον κράζουν κοιμούνται ύπνο βαθύ...

-

• Like 8

Με διαφορά ο πιο ελαφρύς browser!! Kαι ο πιο γρήγορος μαζί με τον Chrome που όμως ρουφάει τα άντερα του από ram και cpu!!!

Best web browser 2020: Chrome, Edge, Firefox, and Opera face off | PCWorld

46 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε

Σε ότι αφορά τα passwords, λάθος-ξε-λάθος, η ευθύνη είναι του χρήστη, δική μου - και αποφασίζω εγώ.
Όχι η ΜS.
Kωδικοί για sites της πλάκας δεν έχουν κανένα λόγο να με παιδεύουν πώς θα τους αποθηκεύσω και πού.
Η λειτουργία που αναφέρω είναι απλούστατη, είναι πολύ χρήσιμη, υπάρχει σε άλλους browsers - και θα έπρεπε να υπάρχει και στον Edge, τέλος.
Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες.

-

Η προσέγγιση σου και στα δύο θέματα είναι λάθος και από άποψη παραγωγικότητας από άποψη ασφάλειας αλλά οι προτιμήσεις σου είναι προσωπικό σου ζήτημα. Ένα πράγμα μόνο: μου φάνηκε απίθανο ο Edge να μην έχει export των passwords μιας και ο Chrome έχει. Και πραγματικά και ο Edge επιτρέπει εξαγωγή των κωδικών. Με πολύ εύκολο τρόπο: https://www.groovypost.com/howto/export-passwords-from-microsoft-edge/

Το τσέκαρα, ισχύει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...