Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ήρθε η ώρα για αναβάθμιση... 

Τωρινό σύστημα: athlon X2 / AM3 motherboard / AMD graphics 7700 series / 6GB RAM / sata SSD 250GB 

Όπως καταλαβαίνετε, έχω πολύ μέτριες απαιτήσεις άλλα θέλω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο για τα επόμενα 5+ χρόνια τουλάχιστον. (μην πώ 10...)

Έχοντας υπ'όψιν πως δεν έχω και δεν θα έχω τρελές απαιτήσεις, θέλω σε μερικά χρόνια να μπορώ να κάνω μια μερική αναβάθμιση και να είμαι ΟΚ. 

Χρήση :

1.ΓΡΑΦΕΙΟΥ με πολλά ανοιχτά παράθυρα (πραγματικά πολλά όμως) / Λίγο CAD χωρίς ιδιαίτερες χρονικές απαιτήσεις

2. ελάχιστη επεξεργασία VIDEO / photo / Ταινίες / Μουσική κτλ..

3. Υποστήριξη 2 τουλάχιστον οθονών για "διευρυμένο" desktop ( Με ενδεχομένως διαφορετικες αναλύσεις )

4.Παιχνίδια (αναγκαστικά δεν έπαιζα τίποτα σοβαρό εώς τώρα) Με ενδιαφέρει πολύ το flight simulator και γενικά να μπορώ να παίξω 5-10 τίτλους σε Μέτρια-Υψηλή ανάλυση. 

5. Το PC θα είναι μόνιμα συνδεδεμένο με Τηλεόραση fullHD 40αρα + Οθόνη 27" (Οθόνη θα αγοραστεί άμεσα)

Έχω διαβάσει σχεδόν όλα τα νήματα εδώ και σε άλλα φορουμ, οδηγούς κτλ..  Μάλλον έχω μεινειπολύ πίσω!

ΑΠΟΡΙΕΣ:

1. "ssd M.2 Nvme" : Κατάλαβα την διαφορά mSata SSD /  M2  SSD . Άλλα Πώς ξεχωρίζω ανάμεσα σε M.2 SATA SSD / M.2 Nvme SSD ? 

Εννοώ πως στις περισσότερες μτρικές αναφέρει μόνο M.2 slot ή "PCie gen3 X4"

-Έβγαλα το συμπέρασμα πως στις μητρικές όπου λέει PCie gen3 X4 σημαίνει πως υποστηρίζει M.2 Nvme. Σωστά? 

2. Motherboard Chipset. Με την φτωχή μου λογική κατέληξα πως η "λογική" επιλογή είναι να πάω για B450 ή B550 ( Μόνο επειδή δεν έχει μεγάλη διαφορά τιμής)

3. Η σύνδεση των οθονών? Αν υποθέσουμε πως έχω HDMI στην μητρική + καρτα γραφικών, συνδυάζονατι αυτα τα δύο?

Ενδεικτικά Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΟΥ:

image.png.fdc800f4158d8cfd77bd89761de5a02f.png

image.png.3183d825070fab5b23f2a99e9015b35e.png

image.png.d207e1f1fe77760b5963d519467a4b38.png

image.png.90736c9844ccc6afa5d912bd12eb23b4.png

image.png.b4a223a57cb759cb60e4ea2f5fb539b7.png

Δευτέρους Σκληρούς δίσκους/ κουτί/ πληκτρολόγιο / ποντίκη και λοιπά περιφερειακά υπάρχουν ήδη. 

ΣΥΝΟΛΟ ΠΕΡΙΠΟΥ για τα ΒΑΣΙΚΑ: 600 Ευρώ 

ΕΞΤΡΑ: 

+ ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ : Δεν έω Ιδέα!  Μέχρι 150-200 Ευρώ - Όχι παραπάνω μιας και δεν καίγομαι για Παιχνίδια. Το Μόνο που με νοιάζει είναι οι Οθόνες. 

+ Οθόνη 24" - 27" κατα προτίμηση IPS panel. Δίλλημα αν αξίζει να πάω σε 1440p?  200-300 Ευρώ

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ: Περίπου 1000 Ευρώ με τις υπάρχουσες τιμές.

Ξέρω πως δεν είναι κατάλληλη εποχή για αγορές. Θέλω απλά να έχω μια εικόνα και να παρακολουθήσω αυτά τα προιόντα η παρόμοια που θα προταθούν, ώστε τα Χριστούγεννα με καμια προσφορά να τα πάρω έστω και όχι όλα μαζι. Αγορά θα γίνει κομμάτι - κομμάτι απο Ελλάδα (e-shop,plaisio/vision/skroutz όπου είναι πιο φθηνά). 

Θέλω γνώμες ΚΥΡΙΩΣ στο βασικό setup ( Προβλήματα συμβατότητας κτλ). (budget max 600Eυρώ)

Καρτα γραφικών + Οθόνη Ξεχωριστό Budget (max 500Eυρώ)

Συγγνωμή για το τεράστιο ποστ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ εκ των πρωτέρων όποιος φιλοτιμηθεί να διαβάσει μέχρι εδω :-)

Δημοσ.

3700x + b550 + 32gb ram 3200-3600 + gt 1030 + nvme 500gb-1tb + psu 400-550w + 27' 1440p monitor ή 34' 3440x1440 βλέπε philips σειρά e και αγοράζεις κιόλας άμεσα άσχετα που θα έχεις pc στα χέρια σου κατά πάσα πιθανότητα του χρόνου. 

Με το παραπάνω ξεχνάς τα games αλλά έχεις ένα futureproof σύστημα. Αργότερα που θα στρώσει το πραγμα κοιτάς και για καλή κάρτα γραφικών τωρα ασ'το 

• Like 2
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, radiohead είπε

αγοράζεις κιόλας άμεσα άσχετα που θα έχεις pc στα χέρια σου κατά πάσα πιθανότητα του χρόνου. 

Απο το σχολιο σου κρατησα το καλυτερο κομματι ......Σωστός!!!!!!!!

spacer.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...