Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διαθέσιμο budget: κάτω από 300€

Απόσταση και γωνία θέασης: 1.90m/θέαση ευθεία καθόλου πλάγια 

Χρήση και τι μας ενδιαφέρει περισσότερο [ταινίες (αναφέρτε την πηγή : torrent, bluray, dvd, netflix), gaming, pc monitor (αυτό βεβαία είναι σε άλλη ενότητα του φόρουμ),  digea,  κτλ]: digea, αγώνες στα μη συνδρομητικά ελληνικά κανάλια και kodi, netflix και youtube για ταινίες κτλ.

προτίμηση σε μέγεθος (γιατί "size matters"): 43

Έχουμε κάποιον περιορισμό λόγω πεθεράς/ χώρου/διάταξης/ μεγέθους επίπλων: ναι έχουμε λόγω χώρου/διάταξης/ μεγέθους επίπλων

Μας ενδιαφέρουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά; ( 3D, smart, ultra HD, HDR κτλ): 4k(ή έστω UHD), hdr, android tv (στην χειρότερη smart tv). Εάν εχει και Local Dimming και BFI χαρακτηριστικά θα είναι ένα +

Έχουμε κάποια μοντέλα ήδη στα υπόψιν :

2020/Android TV: https://www.skroutz.gr/s/23713492/Metz-43MUB7000-Smart-4K-UHD-43.html
2020/Local Dimming/Android TV: https://www.skroutz.gr/s/25932216/Toshiba-43UA2063DG-Smart-4K-UHD-43.html
2020/Smart TV: https://www.skroutz.gr/s/24258900/Hisense-43A7100F-Smart-4K-UHD-43.html
2018/Smart TV: https://www.skroutz.gr/s/16615543/Hisense-H43A6140-Smart-4K-UHD-43.html

Κατάστημα προτίμησης (προαιρετικά): όχι 

Επεξ/σία από PurpleNinja
  • Confused 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, PurpleNinja είπε

Ψάχνω μια 43" 4K HDR TV που  θα είναι για να βλέπουμε αγώνες στα μη συνδρομητικά ελληνικά κανάλια και θα χρησιμοποιούμε kodi, netflix και youtube για ταινίες κτλ.
Θα μπει σε σαλόνι και θα βλέπουμε ευθεία από την τηλεόραση όχι από πάγια. Υπάρχει κάποια κάτω από 300€ που να έχει και αυτά τα χαρακτηριστικά Full Array LED/Local Dimming/BFI? Εάν όχι, τι άλλο θα προτείνατε?

Είμαι ανάμεσα σε αυτές ως τώρα:
2020/Android TV: https://www.skroutz.gr/s/23713492/Metz-43MUB7000-Smart-4K-UHD-43.html
2020/Local Dimming/Android TV: https://www.skroutz.gr/s/25932216/Toshiba-43UA2063DG-Smart-4K-UHD-43.html
2020/Smart TV: https://www.skroutz.gr/s/24258900/Hisense-43A7100F-Smart-4K-UHD-43.html
2018/Smart TV: https://www.skroutz.gr/s/16615543/Hisense-H43A6140-Smart-4K-UHD-43.html

Ρε αδελφε τι Full Aray με 300 ευρω?? Αν βρεις παντως, κρατησε μου 2-3 και μενα

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Alex1971 είπε

Ρε αδελφε τι Full Aray με 300 ευρω?? Αν βρεις παντως, κρατησε μου 2-3 και μενα

Πάνω στην φουρια μου μεσα στα μαρτ επικόλλησα και κατι λάθος σχορα μας άνθρωπε με το πιστολι μες στα αμάξι δεν θα το ξανακάνουμε!🤪

Δημοσ.
2 ώρες πριν, PurpleNinja είπε

Πάνω στην φουρια μου μεσα στα μαρτ επικόλλησα και κατι λάθος σχορα μας άνθρωπε με το πιστολι μες στα αμάξι δεν θα το ξανακάνουμε!🤪

Ρε μαν με ολο το συμπαθειο, ειναι ας πουμε σαν να πηγαινεις σουπερ μαρκετ, να εισαι στο ταμειο με αδειο καροτσι και να περνεις τηλεφωνο τη γυναικα/γκομενα σου και να την ρωτας, ρε μωρο μου τι μου ειπες να παρω?

Δε γινονται ετσι δουλιτσες ομως. Μπαινεις εδω μεσα, αφου αρχικα ξερεις πανω κατω τι ψαχνεις και ποιες ειναι οι αναγκες σου, και για τι χρηση  προοριζεται η τιβι, και κανεις διαλογο με τα παιδια κι οσο μπορυμε σε βοηθαμε. Το να εισαι στα ΜΜ και ουσιαστικα χωρις να εχεις ιδεα καν τι σημαινουν ολα αυτα τα χαρακτηριστικα που κανεις copy/paste, απλα εχεις ακουσει καπου καπως καποτε οτι οκ καλα ειναι....τα βαζεις ολα σε ενα κουβα.

Δε σε κραζω για να σε κραξω. Αλλα δες πως φτιαχνουν τα θρεντ αλλα παιδια και παιξε κι εσυ αντιστοιχα

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Alex1971 είπε

Ρε μαν με ολο το συμπαθειο, ειναι ας πουμε σαν να πηγαινεις σουπερ μαρκετ, να εισαι στο ταμειο με αδειο καροτσι και να περνεις τηλεφωνο τη γυναικα/γκομενα σου και να την ρωτας, ρε μωρο μου τι μου ειπες να παρω?

Δε γινονται ετσι δουλιτσες ομως. Μπαινεις εδω μεσα, αφου αρχικα ξερεις πανω κατω τι ψαχνεις και ποιες ειναι οι αναγκες σου, και για τι χρηση  προοριζεται η τιβι, και κανεις διαλογο με τα παιδια κι οσο μπορυμε σε βοηθαμε. Το να εισαι στα ΜΜ και ουσιαστικα χωρις να εχεις ιδεα καν τι σημαινουν ολα αυτα τα χαρακτηριστικα που κανεις copy/paste, απλα εχεις ακουσει καπου καπως καποτε οτι οκ καλα ειναι....τα βαζεις ολα σε ενα κουβα.

Δε σε κραζω για να σε κραξω. Αλλα δες πως φτιαχνουν τα θρεντ αλλα παιδια και παιξε κι εσυ αντιστοιχα

Άλεξ, φτιάχνω μια λίστα μια διάφορα πράγματα που θέλω, κάθε πράγμα με άλλες δυνατότητες, εάν τώρα πάνω στην βιάση μου έκανα αντιγραφή επικόλληση με το κινητό μου χαρακτηριστικά μια άλλης τηλεόρασης που έψαχνα σε αυτό αντί να έχω ειρωνικά σχόλια και εάν ξέρω τι κτλ θα ήταν προτιμότερο να πείτε "έχεις κάνει λάθος γιατί δεν βρίσκεις με τόσα λεφτά και εξαίροντας αυτό το χαρακτηριστικό σου προτείνω αυτό κ αυτό."

Το να επικεντρωθείτε στο λάθος χωρίς να βοηθήσετε μάλλον άλλες ήταν οι προθέσεις σας αποκλειστικά και μόνο. Και εγώ βλέπω ανθρώπους που δεν ξέρουν κάτι ή μπορεί να το έχουν διατυπώσει λάθος σε πράγματα που γνωρίζω αλλά τα ξεπερνάω και τους εξυπηρετώ γιατί αυτό έχω διάθεση τα άλλα είναι περιττά, εγωκεντρικά και μπορεί να καταλήξουν και τοξικά και δε όταν ο άλλος δεν σου έχει συμπεριφερθεί πρώτος με τον ίδιο τρόπο... κανόνες καλή συμπεριφοράς.

Μια χαρά είναι γραμμένα έτσι γράφουν και άλλοι που είδα πριν γράψω. Μόνο απόσταση δεν έχω γράψει (άντε να το γράψω και αυτό) γιατί είναι μικρό το δωμάτιο εξ ου και αυτές οι διαστάσεις που ψάχνω σε τηλεόραση.

Δημοσ.
19 ώρες πριν, PurpleNinja είπε

Άλεξ, φτιάχνω μια λίστα μια διάφορα πράγματα που θέλω, κάθε πράγμα με άλλες δυνατότητες, εάν τώρα πάνω στην βιάση μου έκανα αντιγραφή επικόλληση με το κινητό μου χαρακτηριστικά μια άλλης τηλεόρασης που έψαχνα σε αυτό αντί να έχω ειρωνικά σχόλια και εάν ξέρω τι κτλ θα ήταν προτιμότερο να πείτε "έχεις κάνει λάθος γιατί δεν βρίσκεις με τόσα λεφτά και εξαίροντας αυτό το χαρακτηριστικό σου προτείνω αυτό κ αυτό."

Το να επικεντρωθείτε στο λάθος χωρίς να βοηθήσετε μάλλον άλλες ήταν οι προθέσεις σας αποκλειστικά και μόνο. Και εγώ βλέπω ανθρώπους που δεν ξέρουν κάτι ή μπορεί να το έχουν διατυπώσει λάθος σε πράγματα που γνωρίζω αλλά τα ξεπερνάω και τους εξυπηρετώ γιατί αυτό έχω διάθεση τα άλλα είναι περιττά, εγωκεντρικά και μπορεί να καταλήξουν και τοξικά και δε όταν ο άλλος δεν σου έχει συμπεριφερθεί πρώτος με τον ίδιο τρόπο... κανόνες καλή συμπεριφοράς.

Μια χαρά είναι γραμμένα έτσι γράφουν και άλλοι που είδα πριν γράψω. Μόνο απόσταση δεν έχω γράψει (άντε να το γράψω και αυτό) γιατί είναι μικρό το δωμάτιο εξ ου και αυτές οι διαστάσεις που ψάχνω σε τηλεόραση.

Μαν μου, ξαναδιαβασε το θρεντ που ανεβασες και πες μου ειλικρινα αν βγαζεις καποιο νοημα!! Αν περιμενεις δηλαδη να καταλαβουμε πραγματικα τι ζητας? Δεν αμφιβαλλω οτι πανω στη βιασυνη σου το εκανες, αλλα δε βοηθας στο να παρεις τις απαντησεις που πραγματικα εχεις αναγκη.

Στην τελικη καντο καποια στιγμη με την ησυχια σου που θα εχεις πιο καθαρο κεφαλι, και βαλε κατω ολα τα ζητουμενα. Το οτι εχουν ανεβαζει κι αλλοι αναλογης γραφης θρεντ, δε σημαινει σωνει και ντε οτι ειναι και το σωστο guideline για να το κανεις. Κι αυτα σε συγχιση βρισκονται.

Και στο ξαναλεω. Δεν στη λεω για το μπουγιο ή για να χαμε να λεγαμε. Στο λεω για να μπορουμε να σε βοηθησουμε

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Alex1971 είπε

Μαν μου, ξαναδιαβασε το θρεντ που ανεβασες και πες μου ειλικρινα αν βγαζεις καποιο νοημα!! Αν περιμενεις δηλαδη να καταλαβουμε πραγματικα τι ζητας? Δεν αμφιβαλλω οτι πανω στη βιασυνη σου το εκανες, αλλα δε βοηθας στο να παρεις τις απαντησεις που πραγματικα εχεις αναγκη.

Στην τελικη καντο καποια στιγμη με την ησυχια σου που θα εχεις πιο καθαρο κεφαλι, και βαλε κατω ολα τα ζητουμενα. Το οτι εχουν ανεβαζει κι αλλοι αναλογης γραφης θρεντ, δε σημαινει σωνει και ντε οτι ειναι και το σωστο guideline για να το κανεις. Κι αυτα σε συγχιση βρισκονται.

Και στο ξαναλεω. Δεν στη λεω για το μπουγιο ή για να χαμε να λεγαμε. Στο λεω για να μπορουμε να σε βοηθησουμε

για δες τώρα την αλλαγή και πες και πες μου τι διαφορετικό κατάλαβες...

Δημοσ.

ΨΑχνω και εγω για τον πατερα μου με τα ιδια κριβως χαρακτηριστικα. Δεν θελω να μπλεξω με metz και hisense δε ξερω τι αποψη εχετε για αυτην την toshiba επισης κοιταω κ αυτην που ποσταρε ο φιλος..

https://www.germanos.gr/product/televisions/televisions/33-43/toshiba-4k-smart-tv-43u2963dg-43/?productId=20386806&fname=&fvalue=

Δημοσ.
1 ώρα πριν, PurpleNinja είπε

για δες τώρα την αλλαγή και πες και πες μου τι διαφορετικό κατάλαβες...

Ωραια. Σαφως καλυτερα τωρα. Αν και τα χαρακτηριστικα που ζητας εστω και οχι απαραιτητα, περνανε κατα πολυ τον προυπολογισμο σου. By the way, 4K & UHD ειναι ενα και το αυτο.

Να ρωτησω γιατι παιζει αυστηρα στις 43 ιντσες. Για 4Κ αναλυση ειναι πολυ λιγες οι ιντσες γι αυτο στο λεω. Toshiba δεν εω καθολου εικονα επομενως δεν μπορω να σου πω. Το ιδιο και για τις Metz. Οι Hisense αν και κινεζια τρελη, εχω ακουσει απο παιδια πολυ τιμια σχολια χωρις να ειναι τιποτα το φοβερο φυσικα. Δες αν μπορεις να ανεβεις ιντσες και μπατζετ αρχικα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1 ώρα πριν, Alex1971 είπε

Ωραια. Σαφως καλυτερα τωρα. Αν και τα χαρακτηριστικα που ζητας εστω και οχι απαραιτητα, περνανε κατα πολυ τον προυπολογισμο σου. By the way, 4K & UHD ειναι ενα και το αυτο.

Να ρωτησω γιατι παιζει αυστηρα στις 43 ιντσες. Για 4Κ αναλυση ειναι πολυ λιγες οι ιντσες γι αυτο στο λεω. Toshiba δεν εω καθολου εικονα επομενως δεν μπορω να σου πω. Το ιδιο και για τις Metz. Οι Hisense αν και κινεζια τρελη, εχω ακουσει απο παιδια πολυ τιμια σχολια χωρις να ειναι τιποτα το φοβερο φυσικα. Δες αν μπορεις να ανεβεις ιντσες και μπατζετ αρχικα...

Αρε ατιμούλη είσαι τρολλ δεν εξηγείται αλλιώς :P
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω με την άποψη σου ότι 4k και uhd είναι το ίδιο.
4K = 4.096x2.160
4K UHD/UHD = 3.840x2.160
Απλα όσες tv και pc monitors διαφημίζονται ως 4k είναι σχεδόν πάντα UHD, έβαλα 4k σε περίπτωση που εχει βρει κάποιος πραγματική 4κ σε 43" για να μου προτείνει.
Ναι θα συμφωνήσω ότι είναι λίγες οι ίντσες για να το απολαύσεις το 4k θες τουλαχιστον 50-60, αλλά επειδη είναι σε σαλόνι που θα μπει σε έπιπλο που μπαίνει μέσα και δεν χωράει μεγαλύτερη. Στην κρεβατοκάμαρα έχουμε μια LG 55UK6100.

Toshiba και Metz είδα στα mart αλλα επειδη δεν ψάρωνα με το καλο demo παρουσίασης και δεν ειχε και digea κανάλια να δω ούτε είχα πάει για αυτό το λόγο εκεί ώστε να εχω στικακι να τσεκάρω αν ειναι όντως καλές για αυτό έγραψα αυτό το ποστ εδώ τότε. Από τιμή με χάλαγαν γιατί παίρνεις μεγαλύτερη (48-55) με τα ίδια λεφτά ή κάτι παραπάνω αλλά είναι το θέμα με το έπιπλο.

Επεξ/σία από PurpleNinja
Δημοσ.

Έχεις απόλυτο δίκιο για το 4k-uhd.Επειδή κι εγώ ήμουν σε αναζήτηση 43άρας,μετά από πολύ ψάξιμο είχα καταλήξει στην Hisense 43A7100F αλλά ανέβηκε η τιμή της από 199 σε 279€.Toshiba αποκλείστηκε λόγω τουρκικής κατασκευής,Metz άγνωστη εντελώς. Αν μπορείς να ανέβεις στα 300+€ θα σου πρότεινα:

https://www.skroutz.gr/s/23720841/Philips-43PUS7505-Smart-4K-UHD-43.html

https://www.skroutz.gr/s/22987182/Samsung-UE43TU7072-Smart-4K-UHD-43.html

Για την χρήση (πηγές) που θέλεις και την απόσταση θέασης η 43¨καλύπτει το 90% των απαιτήσεων σου, ακόμη και σε fhd ανάλυση αν βρεις. 

Εγώ παρήγγειλα και περιμένω 8 ημέρες αυτή https://www.e-shop.gr/tv-philips-43pus8505-43-led-ambilight-smart-4k-ultra-hd-p-PER.158433 στα 449€.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, PurpleNinja είπε

Αρε ατιμούλη είσαι τρολλ δεν εξηγείται αλλιώς :P
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω με την άποψη σου ότι 4k και uhd είναι το ίδιο.
4K = 4.096x2.160
4K UHD/UHD = 3.840x2.160
Απλα όσες tv και pc monitors διαφημίζονται ως 4k είναι σχεδόν πάντα UHD, έβαλα 4k σε περίπτωση που εχει βρει κάποιος πραγματική 4κ σε 43" για να μου προτείνει.
Ναι θα συμφωνήσω ότι είναι λίγες οι ίντσες για να το απολαύσεις το 4k θες τουλαχιστον 50-60, αλλά επειδη είναι σε σαλόνι που θα μπει σε έπιπλο που μπαίνει μέσα και δεν χωράει μεγαλύτερη. Στην κρεβατοκάμαρα έχουμε μια LG 55UK6100.

Toshiba και Metz είδα στα mart αλλα επειδη δεν ψάρωνα με το καλο demo παρουσίασης και δεν ειχε και digea κανάλια να δω ούτε είχα πάει για αυτό το λόγο εκεί ώστε να εχω στικακι να τσεκάρω αν ειναι όντως καλές για αυτό έγραψα αυτό το ποστ εδώ τότε. Από τιμή με χάλαγαν γιατί παίρνεις μεγαλύτερη (48-55) με τα ίδια λεφτά ή κάτι παραπάνω αλλά είναι το θέμα με το έπιπλο.

"The simplest way of defining the difference between 4K and UHD is this: 4K is a professional production and cinema standard, while UHD is a consumer display and broadcast standard"

The term “4K” originally derives from the Digital Cinema Initiatives (DCI), a consortium of motion picture studios that standardized a spec for the production and digital projection of 4K content. In this case, 4K is 4,096 by 2,160 and is exactly four times the previous standard for digital editing and projection (2K, or 2,048 by 1,080). 4K refers to the fact that the horizontal pixel count (4,096) is roughly four thousand. The 4K standard is not just a resolution, either: It also defines how 4K content is encoded. A DCI 4K stream is compressed using JPEG2000, can have a bitrate of up to 250Mbps, and employs 12-bit 4:4:4 color depth. (See: How 

Ultra High Definition, or UHD for short, is the next step up from what’s called full HD, the official name for the display resolution of 1,920 by 1,080. UHD quadruples that resolution to 3,840 by 2,160. It’s not the same as the 4K resolution made above — and yet almost every TV or monitor you see advertised as 4K is actually UHD. Sure, there are some panels out there that are 4,096 by 2,160, which adds up to an aspect ratio of 1.9:1. But the vast majority are 3,840 by 2,160, for a 1.78:1 aspect ratio."

Την διαφορα την ξερω. Αλλα επι της ουσιας οι mainstream τηλεορασεις που πλασαρουν φαζωντας ενα αυτοκολλητο για να δικαιολογησουν την σαπιλα.

Και ουτως η αλλως το περιεχομενο που θελεις να δεις εσυ αμφιβαλω αν θα ειναι native 4K. Εκτος αν εισαι τοσο αλλανι και κατεβασεις ταινιες 120-190GB για να τις παιζεις...πουθενα βασικα.

Στα υπολοιπα συμφωνω. Αν η βασικη σου θεαση ειναι το τηλεοπτικο σημα δεν υπαρχει λογος να ψαχτεις για feature proofs πραγματακια. Δεν βοηθαει και το μεγεθος που θελεις. Οκ κατανοητος ο περιορισμος, αλλα αν καποια στιγμη τα σκασεις για τηλεοραση, καλο θα ειναι να εχεις και μπατζετ και χωρο. Προσωπικη μου αποψη ειναι αυτη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...