Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα friends.

Θέλω να αγοράσω μια μητρική για laptop από Καναδά. Το κόστος είναι 32 ευρώ, +6 τα μεταφορικά, σύνολο 38 ευρώ. Το θέμα μου είναι το τελωνείο. Δεν έχω κάνει αγορά ποτέ εκτός Ευρώπης και Κίνας και δεν ξέρω τι παίζει.  Να του πω να μην φανεί ότι το στέλνει σαν επιχείρηση αλλά σαν ιδιώτης;

Διάβασα ότι από ιδιώτη σε ιδιώτη το όριο είναι πάνω από 45 ευρώ.

Από θέμα μεγέθους, το δέμα θα είναι μια κούτα, δεν θα είναι μικρό το μέγεθος, μητρική θα έχει.

Και με ποια μεταφορική/κούριερ οι πιθανότητες λιγοστεύουν να περάσει από τελωνείο;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Antwni είπε

Καλησπέρα friends.

Θέλω να αγοράσω μια μητρική για laptop από Καναδά. Το κόστος είναι 32 ευρώ, +6 τα μεταφορικά, σύνολο 38 ευρώ. Το θέμα μου είναι το τελωνείο. Δεν έχω κάνει αγορά ποτέ εκτός Ευρώπης και Κίνας και δεν ξέρω τι παίζει.  Να του πω να μην φανεί ότι το στέλνει σαν επιχείρηση αλλά σαν ιδιώτης;

Διάβασα ότι από ιδιώτη σε ιδιώτη το όριο είναι πάνω από 45 ευρώ.

Από θέμα μεγέθους, το δέμα θα είναι μια κούτα, δεν θα είναι μικρό το μέγεθος, μητρική θα έχει.

Και με ποια μεταφορική/κούριερ οι πιθανότητες λιγοστεύουν να περάσει από τελωνείο;

Ευχαριστώ.

Είναι εμπορική συναλλαγή οπότε το όριο είναι στα 22 ευρω συνολικά. Με  ταχυδρομείο είναι ελάχιστα λιγότερες οι πιθανότητες σε σχέση με κούριερ. Ομως το πιθανότερο είναι να πληρώσεις

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το οριο απο ιδιωτη σε ιδιωτη ειναι πχ να σου στειλει ενας φιλος κατι που κοστιζει μεχρι 45ε, οχι να το αγορασει και να στο στειλει πχ.

Σε αγορες ισχυει το 22ε που αναφερε και ο φιλος απο πανω. Επισης δυσκολο να μην πληρωσεις λογο μεγεθους, οι μητρικες δεν ειναι μικρες και βαλε και το κουτι και και και οποτε κοιτας ενα 24% στα 38ε (δηλαδη ενα 10αρικο περιπου) συν 15ε εξοδα τελωνειου αν στο στειλει με απλο ταχυδρομειο.

Αν στο στειλει με κουριερ τα εξοδα τελωνειου θα ειναι αρκετα παραπανω οποτε δεν συμφερει.

Επεξ/σία από Salvation81
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...