Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας,

Το συγκεκριμένο laptop όταν εγκαθιστώ drivers για την καρτα γραφικών συμπεριφέρεται τελείως περίεργα...Δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί το aero , τρέχει μονο το windows basic theme και πολλές φορές ,όπως θα δείτε και στην φωτογραφία, δείχνει παραμορφωμένα τα πάντα.

Τι μπορεί να ειναι;

1607853114568428.jpg

1607855403591494.jpg

Επεξ/σία από nikοs
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πόσο χρονών είναι το λάπτοπ/ ποια κάρτα γραφικών έχει;

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 13/12/2020 στις 2:46 ΜΜ, nikοs είπε

6470m 

Στο λάπτοπ μου έχω GT320M με i5 1ης γενιάς και παίζει κανονικά Windows 10.

Παρόμοιο πρόβλημα είχα συναντήσει στα Ubuntu 20.04 με τη GeForce 6200 LE, ενώ στα Windows 10 δούλευε κανονικά και πέρναγε από Furmark. Άλλαξα κάρτα, αλλά και με την άλλη μετά την εγκατάσταση είχα προβλήματα (τα οποία οφείλονταν σε ασυμβατότητα των Ubuntu με κάρτες NVIDIA). Εδώ όμως ασυμβατότητα κάρτας σύγχρονης με τα πλέον ολοκληρωμένα Windows 7;

Στιγμιότυπο οθόνης 2020-12-13 223903.png

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ.
10 ώρες πριν, nikοs είπε

Καλησπέρα σας,

Το συγκεκριμένο laptop όταν εγκαθιστώ drivers για την καρτα γραφικών συμπεριφέρεται τελείως περίεργα...Δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί το aero , τρέχει μονο το windows basic theme και πολλές φορές ,όπως θα δείτε και στην φωτογραφία, δείχνει παραμορφωμένα τα πάντα.

Τι μπορεί να ειναι;

1607853114568428.jpg

1607855403591494.jpg

Μπορει να ειναι μια χαρα χαλασμενη καρτα γραφικων.
😝

Δημοσ.
10 ώρες πριν, drkar είπε

Βάζεις τους drivers από το site της Asus?

Ναι περνάω τους drivers της Asus...και έχω δοκιμάσει πληθώρα drivers επίσης...

Σε win10 με το που περνάω τον driver τρώω μαύρη οθόνη και περίεργα σχήματα όπως ο Τέρης Α.  σε win7 ο driver περνάει κανονικά η κάρτα αναγνωρίζεται από το σύστημα αλλά δεν μπορώ να αλλάξω σε windows aero theme , είμαι μόνιμα με windows basic theme , άμα προσπαθήσω να το γυρίσω σε aero καταρέει και μου μαυρίζει η οθόνη , έπειτα κάνει μόνο του rollback σε windows basic theme...όσο είμαι με το τελευταίο θέμα δεν αντιμετωπίζω κανέναν σχεδόν πρόβλημα...

Δημοσ.

Δεν θελω να στο χαλασω/δυσαρεστησω αρκετα, ομως οολα αυτα που περιγραφεις, με το να μη μπορει να δεχθει
τελικα περα απο generic/fail safe οδηγο, και να χαλαει -τοσο πολυ!- οταν προσπαθει(ς) να μπει, ναι παραπεμπουν:
σε προβλημα καρτας γραφικων -και ναι η 6470m, ειναι απο εκεινες που μπορουν να τα παιξουν/καουν δυστυχως!😝

Εαν ψαξεις το εν λογω Asus μοντελο μαλιστα, βγαζει vga θεματα τετοια,
τσεκαρε το για UMA conversion, οσο κι αν φαινονται,..Κινεζικα, η Ρωσικα:

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

Δεν θελω να στο χαλασω/δυσαρεστησω αρκετα, ομως οολα αυτα που περιγραφεις, με το να μη μπορει να δεχθει
τελικα περα απο generic/fail safe οδηγο, και να χαλαει -τοσο πολυ!- οταν προσπαθει(ς) να μπει, ναι παραπεμπουν:
σε προβλημα καρτας γραφικων -και ναι η 6470m, ειναι απο εκεινες που μπορουν να τα παιξουν/καουν δυστυχως!😝

Εαν ψαξεις το εν λογω Asus μοντελο μαλιστα, βγαζει vga θεματα τετοια,
τσεκαρε το για UMA conversion, οσο κι αν φαινονται,..Κινεζικα, η Ρωσικα:

Δεν έχω ιδέα όμως πως να κάνω την μετατροπή αυτή...Ύπαρχει καπου κάποιος οδηγός?

Δημοσ.

Αν προσδιοριστει οτι ειναι οντως θεμα καρτας γραφικων, δεν νομιζω οτι ειναι ευκολο αυτο
(και παντως οχι για τον μεσο χρηστη).... Αλλα αν ειναι, τοτε μην την....φουρνισεις για reflow!
‼️

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

Αν προσδιοριστει οτι ειναι οντως θεμα καρτας γραφικων, δεν νομιζω οτι ειναι ευκολο αυτο
(και παντως οχι για τον μεσο χρηστη).... Αλλα αν ειναι, τοτε μην την....φουρνισεις για reflow!
‼️

To πρόβλημα φαίνεται να είναι εκεί πάντως... του έκανα ένα reflow ξεκινώντας από 100βαθμους για 1,5 λεπτό, ανέβηκα στους 150 για ένα λεπτό ακόμα μετά 217 για 2 λεπτά και έφτασα στους 240-250 για 1 λεπτό. Δεν επανήλθε... η ίδια ακριβώς συμπεριφορά. 

Η διαδικασία που αναφέρεις εσύ νομίζω είναι και αυτή που θα δώσει την καλύτερη λύση, από όσο καταλαβαίνω καταργείς τελείως την τα γραφικά και παίζεις μόνος με τα γραφικά του επεξεργαστή.Το θέμα είναι πως δεν ξέρω πως να το κάνω , υπάρχει κάπου οδηγός για το συγκεκριμένο μοντέλο?

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

Για το συγκεκριμενο πρεπει να γουγλαρεις! Υπαρχουν και καποιες ιστοσελιδες,
που πουλανε fixes, schematics, κι εξυπηρετουν να παρεις μια γενικη εστω ιδεα
https://dr-bios.com/

Σίγουρα είναι εφικτή η διαδικασία αυτή; Γιατί όσο το ψάχνω δεν βλέπω να γίνεται στο συγκεκριμένο laptop...Υπάρχει άλλος τρόπος για να παίξει με τα γραφικά του επεξεργαστή;

Δημοσ.

Τι εννοεις "σιγουρα"? Δεν υπαρχει <σιγουρια> -μολονοτι η αρχη και η λογικη ειναι κοινη- εαν καποιος δεν το
εχει ξανακανει -> στο συγκεκριμενο μοντελο! Εαν παλι βρεις εστω εναν, ε τοτε προφανως και θα γινεται! 😀

🤓
Υπαρχουν παντως (παρα) πολλες αναφορες -και βιντεα!- για το ASUS X54H
https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&ei=wTHXX4SCDcrmsAfB_LaQCg&q="X54H"+uma&oq="X54H"+uma&gs_lcp=CgZwc3ktYWIQAzIGCAAQBRAeOgYIABAHEB5QokNYtmZgrmpoAHAAeACAAe4BiAGMB5IBBTAuNC4xmAEAoAEBqgEHZ3dzLXdpesABAQ&sclient=psy-ab&ved=0ahUKEwjE5snXlc3tAhVKM-wKHUG-DaIQ4dUDCAw&uact=5
https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&tbm=vid&q="X54H"+uma&sa=X&ved=2ahUKEwjs8szelc3tAhXHMewKHSunDwkQ8ccDKAR6BAgDEBY&biw=1024&bih=500

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...