Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλησπέρα παιδιά . Σας εύχομαι καλά Χριστούγεννα να έχετε με υγεία.☺️

Σκέφτομαι να φτιάξω από την αρχή έναν σταθερό καθώς αυτός που έχω τώρα είναι από το 2007-2008 περίπου.

Η χρήση που το θέλω θα είναι για :

1) Gaming ( fifa 21, nba2k 21 , football manager 21 , gta V RP , Total War κλπ ) νομίζω καταλάβατε για τι στυλ παιχνιδιών μιλάω.

2) Σαν χόμπι ασχολούμαι με φωτογραφίες και βίντεο τραβηγμένα από μια dlsr ( raw αρχεία περισσότερο ) που έχω και τα βίντεο από μια gopro 7 και drone fimi xe 2020 .
Οπότε όπως θα διαπιστώσετε ενδιαφέρομαι για επεξεργασία εικόνων και μοντάζ βίντεο - Video Editing ( κοψίματα , μουσικές κλπ ) . Μην φανταστείτε κάτι απαιτητικό και τρελό ( δεν είμαι επαγγελματίας ) απλά θέλω να βγαίνει ένα ωραίο αποτέλεσμα .

3) Θα ήθελα το σταθερό που θα φτιαχτεί να είναι κάπως future proof πχ μητρική b550 .

Τι μου προτείνετε; Όλες οι γνώμες σας δέκτες . Από μπάτζετ χλιαρά τα πράγματα. Γύρω στα 600 με 750€ ( δεν με ενδιαφέρουν οθόνη και ηχεία - έχω από αυτά ) . Τέλος , ξέρω πως δεν είναι κατάλληλη περίοδος για χτίσιμο σταθερού λόγω των υψηλών τιμών.

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, βασίλης26 είπε
3) Θα ήθελα το σταθερό που θα φτιαχτεί να είναι κάπως future proof πχ μητρική b550 .

Εννοείς αρκετά καλός για να κρατήσει πολλά χρόνια?

ή με μητρική B550 για μελλοντική αναβάθμιση σε Ryzen 5000?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, greekfragma είπε

ποιά οθόνη έχεις; Μήπως είναι καιρός για μια αναβάθμιση και εκεί αν το επιτρέπει το budget;

Η αληθεια ειναι πως και οθονη χρειαζομαι .. Ισως στο μελλον καθως δεν ξερω αν το μπατζετ το επιτρεπει. Αν ειναι να προταθεί κι οθονη ας μπει σε ξεχωριστη κατηγορια χρηματων . Αυτη την στιγμη εχω μια εφεδρικη Samsung 940BW SyncMaster.

6 λεπτά πριν, redmedusa είπε

Εννοείς αρκετά καλός για να κρατήσει πολλά χρόνια?

ή με μητρική B550 για μελλοντική αναβάθμιση σε Ryzen 5000?

Εννοώ στο μέλλον να έχω την δυνατότητα να αλλάξω επεξεργαστή χωρίς να χρειαστεί να αλλαχθεί η μητρική ( δηλαδή πάλι από την αρχή ) σε βάθος χρόνου 3-4 ετών. όπως για παράδειγμα η b550 που θεωρείται future proof μιας και μπορείς να παίξεις με 3ης και 4ης γενιάς. 

• Sad 1
Δημοσ.

Αν ήταν να ασχοληθώ με DSLR και ειδικά με GoPro7 video (2k 4k) δε νομίζω οτι μπορεί να γίνει δουλειά σε μια τέτοια οθόνη.

Αν δεν υπάρχει budget διαθέσιμο κοίτα στις αγγελίες για πράγματα με εγγύηση ώστε να στήσεις κάτι αξιοπρεπές.

Σίγουρα πάντως θα ήσουν πολύ ωραία με ένα πολυπύρηνο

Ryzen 3000

B550 Motherboard

16gb ram

970 nvme 500gb

μια 1660ti super

seasonic 500w platinum

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, greekfragma είπε

Αν ήταν να ασχοληθώ με DSLR και ειδικά με GoPro7 video (2k 4k) δε νομίζω οτι μπορεί να γίνει δουλειά σε μια τέτοια οθόνη.

Αν δεν υπάρχει budget διαθέσιμο κοίτα στις αγγελίες για πράγματα με εγγύηση ώστε να στήσεις κάτι αξιοπρεπές.

Σίγουρα πάντως θα ήσουν πολύ ωραία με ένα πολυπύρηνο

Ryzen 3000

B550 Motherboard

16gb ram

970 nvme 500gb

μια 1660ti super

seasonic 500w platinum

για τον i510400f με μητρική z490M 16αρες μνημες και κάρτα γραφικών αυτή που προτείνεις τι γνώμη έχεις; Επίσης οθόνη τι μου προτείνεις; 

Δημοσ.

η AMD αυτή τη στιγμή είναι μπροστά αλλά οι τιμές και οι διαθεσιμότητες είναι λαχείο και κακή εποχή.

Αν μπορέσεις να βρεις στις αγγελίες κάτι έστω και προηγούμενης γενιάς με εγγύηση να είσαι ήσυχος θα είναι καλύτερα. Μετά από 13 χρόνια οτιδήποτε μεσαίας κατηγορίας πάρεις που να φοράει έναν 4πύρηνο έστω και 2έτη πίσω θα πάθεις σοκ.

Οθόνη προφανώς είναι οικονομικό το θέμα. Για επεξεργασία video-φωτογραφίας σίγουρα IPS panel

https://www.skroutz.gr/s/10630680/Iiyama-ProLite-XUB2792QSU-27-Gaming-Monitor.html

• Like 1
Δημοσ.

Γενικά φίλε τώρα αειναι κακιά στιγμή. Έχουν ανεβάσει όλες τις τιμές στα πάντα. Και εγώ θέλω να τσιμπήσω ένα νέο σύστημα μετά από 13 χρόνια, αλλά περιμένω να ξαναπεσουν οι τιμές σε όλα.

(Πάλι καλά πρόλαβα 5ην κάρτα γραφικών πριν μπούμε σε λοκνταουν)

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, βασίλης26 είπε
Καλησπέρα παιδιά . Σας εύχομαι καλά Χριστούγεννα να έχετε με υγεία.☺️

Σκέφτομαι να φτιάξω από την αρχή έναν σταθερό καθώς αυτός που έχω τώρα είναι από το 2007-2008 περίπου.

Μετά από τόσα χρόνια  νομίζω πήρες τη σωστή απόφαση τή λάθος στιγμή.

Περίμενε μέχρι τα Χριστούγεννα , μή βιάζεσαι , οι tray cpu έγιναν πιο φθηνοί απο τους box και οι gpu οσο κανει ενα pc.

spacer.png

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, triplex1 είπε

Μετά από τόσα χρόνια  νομίζω πήρες τη σωστή απόφαση τή λάθος στιγμή.

Περίμενε μέχρι τα Χριστούγεννα , μή βιάζεσαι , οι tray cpu έγιναν πιο φθηνοί απο τους box και οι gpu οσο κανει ενα pc.

spacer.png

Ας πάρουμε σαν γεγονός πως οι τιμές δεν έχουν αλλάξει και είναι ακόμα στο επίπεδο πριν 2-3 μηνών. Τι θα μου πρότεινες με αυτά που ζητάω; 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, βασίλης26 είπε

Ας πάρουμε σαν γεγονός πως οι τιμές δεν έχουν αλλάξει και είναι ακόμα στο επίπεδο πριν 2-3 μηνών. Τι θα μου πρότεινες με αυτά που ζητάω; 

Ενα πληρες συστημα ή κομματια μεσα απο το insomnia ή φτιαξε ενα 10ης γενιας intel 1200 socket καινουριο τωρα που συμφερει με κανενα I5-10400

44 λεπτά πριν, triplex1 είπε

Ενα πληρες συστημα ή κομματια μεσα απο το insomnia ή φτιαξε ενα 10ης γενιας intel 1200 socket καινουριο τωρα που συμφερει με κανενα I5-10400

Εγω θα εφτιαχνα τον intel  για να εχεις τη γνωμη μου , αυτη τη στιγμη το eshop τον εχει καπου στα 177 , εχει στο crazy ενα thermaltake 750 τροφοδοτικο , καρτα γραφικων μια asus 1650 super καπου στο 200αρι , βαζειις 2 οχι πολυ ακριβες μνημες , μια οχι πολυ ακριβη μητρικη και εφυγες

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, triplex1 είπε

Εγω θα εφτιαχνα τον intel  για να εχεις τη γνωμη μου , αυτη τη στιγμη το eshop τον εχει καπου στα 177 , εχει στο crazy ενα thermaltake 750 τροφοδοτικο , καρτα γραφικων μια asus 1650 super καπου στο 200αρι , βαζειις 2 οχι πολυ ακριβες μνημες , μια οχι πολυ ακριβη μητρικη και εφυγες

Τον 10400??? Σοβαρά; 

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, logo15 είπε

Τον 10400??? Σοβαρά; 

Γιατί όχι σέ σχέση με r5 3600 και 230+ ποιοι νομιζουν κάποιοι πως είναι ? 

Έχουν ξεφτιλισει τις τιμές γιά να πετύχουν τι?

Να επαναφέρουν τις τιμές εκει που ήταν πριν από 2 μηνες?

Η αγορά θά σκάσει , προσωπικα πιστεύω ότι όλα βαδιζουν κατά διαόλου και όποιος πρόλαβε έφτιαξε PC , δεν πιστεύω ότι θα γυρισούμε σε νορμαλ κατάσταση.

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, triplex1 είπε

Γιατί όχι σέ σχέση με r5 3600 και 230+ ποιοι νομιζουν κάποιοι πως είναι ? 

Έχουν ξεφτιλισει τις τιμές γιά να πετύχουν τι?

Να επαναφέρουν τις τιμές εκει που ήταν πριν από 2 μηνες?

Η αγορά θά σκάσει , προσωπικα πιστεύω ότι όλα βαδιζουν κατά διαόλου και όποιος πρόλαβε έφτιαξε PC , δεν πιστεύω ότι θα γυρισούμε σε νορμαλ κατάσταση.

2.9ghz vs 3.8ghz στο bqse clock? Σε φάση αν είναι έτσι καλύτερα να μείνει στον 4790κ ξέρω γω...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, logo15 είπε

2.9ghz vs 3.8ghz στο bqse clock? Σε φάση αν είναι έτσι καλύτερα να μείνει στον 4790κ ξέρω γω...

Γιατί όχι , δεν λέω εγω ότι δεν είναι καλός ο επεξεργαστής του , απλά πολλοί είναι πού αποφασίζουν να φτιάξουν υπολογιστή λάθος στιγμή , είναι κάτι σαν να φτιάχνεις το μηχανάκι σου το καλοκαιρι για να το στρώσεις τον χειμωνα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...