Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα,μπαίνω κατευθειαν στο ψητό.

ψάχνω δώρο για τον πατέρα μου τον οποίο θα χαρακτήριζα audiophile. ψάχνω δώρο χριστουγέννων.

σκεφτόμουνα κάρτα ήχου + ακουστικά να τα χρησιμοποιεί στο pc . άραγε η κάρτα ήχου αξίζει για κάποιον που ψάχνει πολύ τα μπάσα πρίμα κτλ?

το pc του είναι ένα i5 4ης γενιάς με ssd.δεν ξέρω αν κάπως επηρεάζει την ποιότητα ήχου.

για να το πω ποιο απλά. αν είχατε τρέλα με την μουσική και κερδίζατε ένα κουπόνι αξίας 500 ευρώ τι θα αγοράζατε για να απολαμβάνετε τον ήχο στο pc σας?

σπεσιαλίστες του ήχου παραθέστε τις γνώμες σας!!!!

Δημοσ.

μηπως να ρωτησεις τον πατερα σου;

αν μου εκαναν δωρο 500 ευρω χωρις να ρωτησουν τι θα εκανα 500 ευρω πιθανως να μην το χαιρομουν εντελως

μπορει να θελει ραδιοφωνο των 200ε ή κανενα κινητο με τραγουδια ραδιο κλπ 

ή να συνδεσει πισι με ηχοσυστημα  , με απλη καρτα ηχου.

Δημοσ.

Μια καρτα ηχου απο μονη της, δεν θα σου προσφερει καποια τρομερη διαφορα στην αναπαραγωγη του ηχου. Στα ηχεια ή τα ακουστικα παιζεται κυριως το παιχνιδι, οπου θελεις να εχεις οσο το δυνατον πιο "ισια" αποκριση στο φασμα των συχνοτητων, χωρις περισσοτερα ή λιγοτερα μπασα/μεσαια/πριμα. Δηλαδη, πιο πιστη αποδοση της πηγης σου (σε μουσικη, ηχο κ εφε ταινιας, κλπ).

Εκει λοιπον αρχιζεις να κοιτας στην κατηγορια Monitor Ηχεια/Ακουστικα, κ εκει ειναι που θα χρειαστεις την καρτα ηχου, για τη συνδεσιμοτητα των ηχειων με το pc, που συνηθως γινεται μεσω ξεχωριστων jack (Left-Right). Τα μονιτορ ακουστικα δεν χρειαζονται απαραιτητα καρτα, μπορεις να τα βαλεις κατευθειαν στην εξοδο headphones/speakers του pc σου. 

Οποτε, σκεφτεσαι τι θες εσυ (ή ο πατερας σου στην προκειμενη) κ κινεισαι αναλογα. Αν ο φαδερ εχει ηδη στερεοφωνικο συστημα που ακουει τις μουσικες του κ θελει απλα κατι για το pc του δωματιου, τον βολευεις και με ακουστικα χωρις να δωσεις καν κοντα στα 500. Αλλιως πας για ενα μικρο ζευγαρι μονιτορ ηχεια (3.5" - 5" κωνο) κ μια απλη τιμια καρτα ηχου για αναπαραγωγη μονο, χωρις εισοδους για μικροφωνο/οργανο, εκτος αν σκοπευεις ποτε να ηχογραφησεις στο pc μεσω της καρτας. 

Ενδεικτικα κοστη για entry level εξοπλισμο κ οχι απαιτητικη, επαγγελματικη χρηση (δλδ ηχογραφησεις, μιξεις, παραγωγη γενικοτερα) : 100-150 για ακουστικα, 100-250 για ηχεια, κανα 50ρικο για καρτα. Και φυσικα βεβαια, καμια σχεση με multimedia 2.1 ηχεια των 100+ ευρω, θα σε ευχαριστουν τα αυτια σου..!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα €500 για αναβάθμιση του ήχου στο PC, θα σου πρότεινα:

Asus Essence STX II, Burson Audio V5i op-amps & Audio Technica ακουστικά.

Αυτά έχω βάλει εγώ προσωπικά και είμαι πολύ ευχαριστημένος από την ποιότητα του ήχου στη μουσική.

Επεξ/σία από teller

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...