Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στην ομάδα . Σκέφτομαι να πάρω αυτοκίνητο . Έχω βρει λοιπόν σε μια αντιπροσωπεία ένα suzuki swift του 2014 με 40000 χιλιόμετρα σε τιμή 5800. Το θέμα είναι ότι ο πωλητής λέει ότι το αυτοκίνητο το πουλάει για λογαριασμό τρίτου ο οποίος δεν έχει ασφάλεια στο αυτοκίνητο οπότε για να βγει έξω δεν βγαίνει . Test drive με δική σου ευθύνη λέει μια μικρή βόλτα . Και του λέω μηχανικό και φαναρτζη πως θα το πάω ? Μου λεει λόγω ότι δεν έχει ασφάλεια δεν έχω λέει κανένα θέμα να τους φέρεις εδώ να ελέγξουν στο συνεργείο μου ότι θέλουν να το σηκώσουμε να δείτε ότι θέλετε . Το θέμα μου είναι να μπω στον κόπο να το κοιτάξω λόγω τιμής και χιλιομέτρων η βρωμάει η δουλειά ? Από την άλλη άμα.βρωμαγε η δουλειά θα έλεγε φερτους εδώ με κίνδυνο να γίνει ρόμπα ?? Εγώ έχω συγγενή μηχανικό που θα το δει μηχανικά αλλά θα πρέπει να πάει φαναρτζη να ελεγχθεί και εκεί . Και τέλος για να γίνει μεταβίβαση δεν θέλει ασφάλεια σε ισχύ το αυτοκίνητο ? Ευχαριστώ πολύ παιδιά! 

Επεξ/σία από AcidRain1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να γινει μεταβιβαση ,χρειαζεται κτεο σε ισχυ κ να μην χρωσταει τελη κυκλοφοριας του παροντος και προηγουμενων ετων. 

Καλα, ολοκληρη αντιπροσωπεια και δεν εχει πινακιδες ΔΟΚ να τις βαλει κ να το πατε οπου θες?

Αλλιως υπαρχουν ασφαλειες που κανουν μηνιατικο συμβολαιο. Δεν νομιζω να εχει πανω απο 25 ευρω ενα μηνιατικο

Παντως του 14 με 40000 χιλιομετρα..δηλαδη 5500 το χρονο σχεδον...βρωμαει η δουλεια.παρε την πινακιδα,πηγαινε στο υπουργειο κ δες ποσους κατοχους ειχες πριν...μπορει να ηταν κ νοικιαρικο

Επεξ/σία από bill_zaf
Δημοσ.

θα συμφωνησω με το σχολιο. Επισης προσεχε μιας και εντελως τυχαια εμενα διπλα σε αντιπροσωπεια suzuki (λες να ειναι η ιδια;) οτι εβλεπα αρκετα που τα αγοραζαν απο ιδιωτες μετα απο τρακαρισμα (και οταν γραφω τρακαρισμα δεν εννοω γρατζουνια αλλα μεχρι....στραβωμενο σασι)

Τα περναν σχεδον δωρεαν ή με λιγα χρηματα και μετα απο κανα 3μηνα τα εβλεπες ....σα καινουργια.

Γενικα προσεχε το συγκεκριμμενο μοντελο εβγαζε θεμα με δισκοπλατο (τα τρωνε σα...γαριδακια οπως ελεγε και ενας μηχανικος)

Αν και γενικα δυσκολα ενας μηχανικος να παει καπου να δει ενα οχημα αυτη τη περιοδο μιας και δεν εχουν πολυ δουλεια ισως να βρεις καποιον να παει να το δει

Επισης μπορεις να πληρωσεις μια απο τις εταιριες για εκτιμηση.

Εγω επισης θα ζηταγα απο αντιπροσωπεια να μου βγαλει επιτοπου μπροστα μου καρτα ελεγχου καυσαεριων (το εχω χιλιογραψει οτι μπορεις να βγαλεις συμπερασματα για κινητηρα απο καυσαερια)

καλες αγορες

Δημοσ.

Έξυπνο αυτό με τα καυσαέρια....Ποιές είναι οι αποδεκτες τιμες; Για να δω και για το δικό μου μιας και είναι εισαγωγής από leasing  Και το πήρα και πολύ φτηνα-4 χρόνων με 40κ χιλιόμετρα στα 5500 χιλιάρικα- renault megane.... Βρωμαει ε;

Δημοσ.

Θα μπορέσω να καταλάβω ακόμα και αν έχει πραγματικά χιλιόμετρα με την κάρτα η το ΚΤΕΟ ? Και γενικά έχω δικαίωμα αύριο πχ που θα το ελέγξει ο μηχανικός μου να ζητήσω βιβλίο , ΚΤΕΟ , καρτα και τέτοια ? Γιατί ψιλό φοβάμαι να κάνω κίνηση με τόσα λεφτά και να βγει μάπα 

Δημοσ.

φιλε μου ενα ρισκο πρεπει να το παρεις. θελεις καλο αυτοκινητο, με λιγα χιλιομετρα, φθηνο, που να μην εχει προβληματα και χωρις... να μετακινηθεις απο τον καναπε σου. ε δεν γινεται. καταλαβαινω οτι δεν ειναι περιοδος μετακινησεων αλλα αν δεν το δεις εσυ και ο μηχανικος σου απο κοντα, ακρη δεν βγαινει. διαφορετικα παρε καποιο αλλο πιο ακριβο σαν τιμη αλλα που να καλυπτει τα γουστα σου.

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, xsterg είπε

φιλε μου ενα ρισκο πρεπει να το παρεις. θελεις καλο αυτοκινητο, με λιγα χιλιομετρα, φθηνο, που να μην εχει προβληματα και χωρις... να μετακινηθεις απο τον καναπε σου. ε δεν γινεται. καταλαβαινω οτι δεν ειναι περιοδος μετακινησεων αλλα αν δεν το δεις εσυ και ο μηχανικος σου απο κοντα, ακρη δεν βγαινει. διαφορετικα παρε καποιο αλλο πιο ακριβο σαν τιμη αλλα που να καλυπτει τα γουστα σου.

Βρε εγώ έχω πάει 3 φορές. Αυτός που το πουλάει για τρίτο πρόσωπο δεν με αφήνει να το πάω πουθενά και ζητάει να έρθει φανοποιος και μηχανικός εκεί δεν είναι θέμα η μετακίνηση αλλά ότι χωρίς ασφάλεια που το πουλάει δεν ξέρω τι να κάνω γιατί κανένας φανοποιος δεν έρχεται να το δει είναι αντιδεοντολογικο λένε και ειλικρινά είναι πανέμορφο το αυτοκίνητο  για αυτό έχω κολλησει . Εγώ με κάποιο τρόπο δεν μπορώ να το δω αν έχει τρακαριστει θέλει μάτι φαναρτζη 

Δημοσ.

Δυστυχώς η αγορά μεταχειρισμένου είναι μέχρι ένα σημείο και λαχείο. Όσο και να προσέχεις, μπορέι να την πατήσεις.

Ακόμα και επαγγελματίες που θα το δούνε δεν μπορούν να σου δωσουν 100% εγγύηση. Παρ'όλα αυτά θα σου πρότεινα να ΜΗΝ αγοράσεις αυτοκίνητο που δεν θα τσεκάρει πρώτα ένας μηχανικός της εμπιστοσύνης σου.  Επίσης έχω ακούσει για κάποιους που κάνουν ακριβώς αυτή τη δουλειά, δηλαδή ελέγχουν μεταχειρισμένα πριν τα αγοράσεις έναντι κάποιας αμοιβής. Αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να τους πας εσύ το αυτοκίνητο ή έρχονται αυτοί.

Πάντως η τιμή είναι όντως "ύποπτα" καλή...

Δημοσ.
16 ώρες πριν, AcidRain1 είπε

Βρε εγώ έχω πάει 3 φορές. Αυτός που το πουλάει για τρίτο πρόσωπο δεν με αφήνει να το πάω πουθενά και ζητάει να έρθει φανοποιος και μηχανικός εκεί δεν είναι θέμα η μετακίνηση αλλά ότι χωρίς ασφάλεια που το πουλάει δεν ξέρω τι να κάνω γιατί κανένας φανοποιος δεν έρχεται να το δει είναι αντιδεοντολογικο λένε και ειλικρινά είναι πανέμορφο το αυτοκίνητο  για αυτό έχω κολλησει . Εγώ με κάποιο τρόπο δεν μπορώ να το δω αν έχει τρακαριστει θέλει μάτι φαναρτζη 

Εαν δε σε αφηνει να το πας εξω για ελεγχο προσπερασε το και προχωρα παρακάτω... Αν το αμαξι δεν ανεβει ραμπα για να γινει σωστος έλεγχος δουλεια δε γινεται...

Δημοσ.
17 ώρες πριν, AcidRain1 είπε

Αν το αμάξι έχει τρακάρισμα θα το δει και ο μηχανικός.. Δε χρειάζεσαι φαναρτζη...

Μιλάμε για τρακαρισμα, όχι να έχει βάψει φτερό η προφυλακτήρα που δε σε ενδιαφέρει.. 

• Like 1
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, paylidis είπε

Εαν δε σε αφηνει να το πας εξω για ελεγχο προσπερασε το και προχωρα παρακάτω... Αν το αμαξι δεν ανεβει ραμπα για να γινει σωστος έλεγχος δουλεια δε γινεται...

Ναι αλλα του λεει να παει εκει οποιος θελει και να χρησιμοποιησει την ραμπα του συνεργειου, οποτε μπορει να γινει σωστος ελεγχος απο καποιον τυπου spotawheel

Βεβαια επειδη ειναι αντιπροσωπεια επρεπε να σου βγαλει ΔΟΚ να το πας οπου θελεις να ξεμπερδευεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, imr είπε

Ναι αλλα του λεει να παει εκει οποιος θελει και να χρησιμοποιησει την ραμπα του συνεργειου, οποτε μπορει να γινει σωστος ελεγχος απο καποιον τυπου spotawheel

Βεβαια επειδη ειναι αντιπροσωπεια επρεπε να σου βγαλει ΔΟΚ να το πας οπου θελεις να ξεμπερδευεις

αν μπορει να χρησιμοποιήσει τη ραμπα του συνεργείου οκ ας παρει το μηχανικό του και να παει - το εχω κανει και εγω ετσι...

κατα τα αλλα ναι θα μπορουσαν να του δωσουν δοκ αλλα πιθανως δεν ενδιαφέρονται γιατι είναι αυτοκίνητο πελάτη (ισως και ο πελατης να ζήτησε να μη μετακινηθει)

Δημοσ.

Δυστυχώς δύσκολα θα αφήσει το μαγαζί του για να πάει να δει σε κάποιου άλλου το μαγαζί (και με τους περιορισμούς στα ωράρια..)

Δημοσ.

Μέσα σε ένα λογικό πλαίσιο πάντα, αν ένας μάντρας πρέπει να πηγαίνει τα αυτοκίνητα για έλεγχο όπου του πει ο πελάτης, δεν θα έπρεπε να κάνει τίποτα άλλο από το να πηγαινοφέρνει αυτοκίνητα. Επίσης ένα αυτοκίνητο που θα λείπει από την έκθεση 5 ώρες πχ, είναι αυτονόητο ότι χάνεται η ευκαιρία να το δει κάποιος άλλος. Δεν είναι λογικό από τη στιγμή που σου επιτρέπουν να κάνεις οποιοδήποτε έλεγχο επί τόπου, να απαιτείς να το πας σε δικό σου. Πήγαινε τον δικό σου εκεί, εκτός αν πρόκειται για ιδιώτη που και σε αυτό είναι περίεργη η κατάσταση.

Δημοσ.
Στις 12/12/2020 στις 10:34 ΜΜ, bill_zaf είπε

Καλα, ολοκληρη αντιπροσωπεια και δεν εχει πινακιδες ΔΟΚ να τις βαλει κ να το πατε οπου θες?

Ένας από τους περιορισμούς των πινακίδων ΔΟΚ είναι ότι ο ιδιοκτήτης πρέπει να είναι ο ίδιος ο έμπορος, οπότε στην συγκεκριμένη περίπτωση που το αυτοκίνητο ανήκει σε τρίτο οι πινακίδες ΔΟΚ δεν το καλύπτουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...