Προς το περιεχόμενο

The Callisto Protocol

7nisiotis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην δική μου εμπειρία (ps5) στο game τα πράγματα έγιναν εκνευριστικά μετά το Below Chapter που ουσιαστικά σε υποχρεώνει να πας stealth και προφανώς στο τελευταίο Chapter που σου πετάει ότι υπάρχει το game. Κυριως το εκνευριστικα βαρετο mini boss  με τα δυο κεφάλια όπως φυσικά και το final boss.

Δεν ειναι ότι είσαι περιορισμενος σε πυρομαχικά, health αλλά όταν αρχίζεις την μάχη με συγκεκριμένο weapon με αυτό και το εναλλακτικό θα πας. Με mouse & keyboard δεν γνωρίζω αν παλεύεται περισσότερο αλλά με controller ίσως είναι το χειρότερο weapon change system που έχω ζησει σε game. Εγω πχ στο 80% του playthrouth μου πήγα με Riot Gun και Skunk. Ειδικα στο δικεφαλο mini boss πήγα αποκλειστικά με Riot αφού φρόντισα να αγοράσω ammo από το shop.

Στο final boss απλώς πεταξα sensitivity στο 100% για να μπορώ να είμαι γρήγορος σε αυτά που σου πετάει γύρω γύρω.

Το πρόβλημα και αυτό που με ξενερωσε στο combat system του, ειναι ότι πολλές φορές αισθάνθηκα ότι η σκέψη και τα χέρια μου είναι πιο γρήγορα από το παιχνίδι. Δεν μπορω να το περιγραψω αλλιως.

Εχω αναφέρει πολλές φορές ότι μέχρι το Below Chapter ήταν fun to me γιατι είχες να κάνεις με enemies σε 1v1 situation.  Οταν είσαι surrounded, που αυτό συμβαίνει συνέχεια στα τελευταία κεφάλαια, εκεί βλέπεις το προβληματικό/clanky combat του game αφου δεν έχει (και) targeting system. 

Ενα μέτριο παιχνίδι σε γενικές γραμμές μου φάνηκε, ειχε άπειρο potential, hypαρε ο Scofield τον κοσμο οποτε το αρνητικο backlash είναι σαφώς βαρύτερο από ότι θα ήταν να πήγαινε πιο ταπεινά χωρίς υπερβολές για το δημιούργημά του.

Δεν ειναι ότι υπερβάλουμε ή οτι κανουμε σκληρή κριτικη έτσι απλώς για να κραξουμε. Αντιλαμβανόμαστε οι περισσότεροι εδώ φαντάζομαι ότι δεν γίνεται ότι βγαίνει να είναι masterpiece. Υπάρχουν και τα τίμια 6αρια/7αρια που μια χαρά περνάς την ώρα σου.

Το Callisto αν δεν είχε αυτά τα visuals θα μιλούσαμε για game που με το ζόρι πιάνει βάση. Και δεν φταίει το πως έβγαλαν το game στην έκδοση για PC. Αυτα έχουν ξαναγίνει και στο παρελθόν με παιχνιδι να αποσύρεται προσωρινά από το steam πχ Arkham Knight που ήταν και παιχνιδαρα. To Callisto έχει μια απλώς οκ ιστορία έναν αδιάφορο πρωταγωνιστή, μια ωραία ατμόσφαιρα και μέχρι εκεί. 

ΥΓ. Ακομα περιμένω review AJ 😜 

Επεξ/σία από Alex21121988
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 676
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

16 λεπτά πριν, Alex21121988 είπε

To Callisto έχει μια απλώς οκ ιστορία έναν αδιάφορο πρωταγωνιστή, μια ωραία ατμόσφαιρα και μέχρι εκεί. 

Τα ίδια λέμε εδώ και κάτι σελίδες buddy, απλά όπως πάντα μερικοί θέλουν να βαφτίσουν games που τους αρέσουν ως "παιχνιδάρες". Είναι ανούσιος ο διάλογος όταν άτομα δεν μπορούν να διαχωρίσουν το γούστο με την ποιότητα. Το game ήταν rushed, φαίνεται από χιλιόμετρα, τέλος.

• Like 1
  • Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Τα ίδια λέμε εδώ και κάτι σελίδες buddy, απλά όπως πάντα μερικοί θέλουν να βαφτίσουν games που τους αρέσουν ως "παιχνιδάρες". Είναι ανούσιος ο διάλογος όταν άτομα δεν μπορούν να διαχωρίσουν το γούστο με την ποιότητα. Το game ήταν rushed, φαίνεται από χιλιόμετρα, τέλος.

Και μερικοί άλλοι φαίνεται ότι έχουν συνηθίσει σε παιχνίδια μόνο στο αντίστοιχό τους σε νέκταρ και αμβροσία και δεν τους κάνουν τα υπόλοιπα.

Μέχρι τώρα έχουμε βγάλει μέτρια το Days Gone, τα δύο Plague Tale (ειδικά το δεύτερο), το The Callisto Protocol, κάτι μούφες τύπου Uncharted 4 και Spiderman Remastered, το Cyberpunk 2077 εννοείται και ευτυχώς δεν έχω διαβάσει τα υπόλοιπα νήματα πχ Death Stranding να δω πόσο τσεκουρεύονται οι βαθμολογίες των τίτλων από τους αδέκαστους και φυσικά δίκαιους και αντικειμενικούς κριτές των πάντων που δεν τους αρέσει τίποτα και για όλα έχουν να πουν.

Τα περί αδιάφορου ήρωα τα έχω ξαναδεί, οκ συμφωνώ για κάποιους μπορεί να είναι, αλλά πρώτα από όλα μιλάμε για ένα τίτλο που ανακαλύπτεις μαζί του χωρίς να έχεις χρόνο ούτε εσύ ούτε αυτός το τι παίζεται και δεύτερον τι σόι character development θέλετε σε 10 - 14 ώρες παιχνιδιού πάνω από αυτό που μας δίνει ο δημιουργός.

Όσον αφορά τα του βεβιασμένου launch ίσως θα έπρεπε να είχαν περιμένει δύο εβδομάδες για να βγάλουν το χθεσινό patch και να είναι όλα άψογα. Ε σε όλους τους τίτλους ένα μικρό beta testing το κάνουμε πάντα, εδώ ήταν πολύ χειρότερο λόγω της πολύ κακής αρχικής έκδοσης του παιχνιδιού στο PC και το Xbox Series X. Διορθώθηκε τέλος.

Ναι έχει θέματα το παιχνίδι, αλλά σε συνολική εικόνα είναι πως να το κάνουμε εντυπωσιακότατο.

Δεν αναφέρθηκα σε κανέναν ενώ θα μπορούσα να το έχω κάνει και το κάνεις εσύ. Και όταν μιλούσα για κλάμα και οδυρμό εννοούσα τις κριτικές στο διαδίκτυο.

Δε μπορεί το Gotham Knights να έχει mostly positive κριτικές και το TCP mixed. Δηλαδή δεν πάει. Αλλά και έτσι να είναι όταν στο Days Gone οι κριτικές ήταν διθυραμβικές πάαααλι εμείς ξέραμε καλύτερα.

Δικαίωμά σας σεβαστό να εκφράζετε την άποψή σας, δικαίωμά μου και εμένα σε ένα φόρουμ να εκφράζω τη δική μου.

Επεξ/σία από Armoral
  • Like 3
  • Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σχετικά με τη δυσκολία και στο minimum να το βάλετε ωραίο είναι. Σαν το αντίστοιχο Νορμαλ άλλων παιχνιδιών 

Εκεί το έχω καθώς όλα τα παιχνίδια στο νορμαλ τα παίζω, για την ιστορία και τους χαρακτήρες, σαν να βλέπω μια διαδραστική ταινία.

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Σχετικά με τη δυσκολία και στο minimum να το βάλετε ωραίο είναι. Σαν το αντίστοιχο Νορμαλ άλλων παιχνιδιών 

Εκεί το έχω καθώς όλα τα παιχνίδια στο νορμαλ τα παίζω, για την ιστορία και τους χαρακτήρες, σαν να βλέπω μια διαδραστική ταινία.

Αυτό είναι ο καλύτερος χαρακτηρισμός. Έτσι το βλέπω και εγώ.

Στο medium security ναι είναι αρκετά δύσκολο. Και σε αυτό συμβάλλουν πολύ τα checkpoints που σε αναγκάζουν να κάνεις πράγματα από την αρχή.

Επεξ/σία από Armoral

47 minutes ago, Armoral said:

Αυτό είναι ο καλύτερος χαρακτηρισμός. Έτσι το βλέπω και εγώ.

Στο medium security ναι είναι αρκετά δύσκολο. Και σε αυτό συμβάλλουν πολύ τα checkpoints που σε αναγκάζουν να κάνεις πράγματα από την αρχή.

Εγώ το τελείωσα στο maximum security και δε μπορώ να πω ότι δυσκολεύτηκα αρκετά. Αν βρεις ρυθμό με τα dodges δεν είναι unfair η δυσκολία. Ναι είχε κάποια σημεία ζόρικα αλλά όχι κάτι φοβερό. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Βάλτο hard και άνοιξε το auto-evade. :P

Βασικά το game χρειαζόταν ένα έστω απλό custom difficulty, θα ήθελα να κάνω τρελό damage και να δέχομαι τρελό damage, καθώς τα resources είναι πολύ limited. Με λίγα λόγια τρεις επιλογές μονο θα κάναν την διαφορα.

1 λεπτό πριν, Parapas είπε

Εγώ το τελείωσα στο maximum security και δε μπορώ να πω ότι δυσκολεύτηκα αρκετά. Αν βρεις ρυθμό με τα dodges δεν είναι unfair η δυσκολία. Ναι είχε κάποια σημεία ζόρικα αλλά όχι κάτι φοβερό. 

Έβγαλες στο hard το σημείο στο ασανσέρ? Respect! ;)

Επεξ/σία από {TDi}Dj2k..infc

1 minute ago, {TDi}Dj2k..infc said:

Έβγαλες στο hard το σημείο στο ασανσέρ? Respect! ;)

Έπιασα της γωνιές επάνω ψηλά και βάσταγα όσο μπορούσα 😛 Είχα και κάτι αποθέματα από GRP glove και τους καθάρισα και έτσι μερικούς. 

• Like 1

Μιας που το διαβάζω το θέμα, άντε να πω κι εγώ ότι το διασκέδασα αρκετά το παιχνίδι και συμφωνώ ως επί το πλείστον με αυτά που γράφει ο Αρμοραλ. Βασικά μείον θα έβαζα τα αρχικά τεχνικά θέματα που σε λίγες μέρες εξαφανίστηκαν και ότι όντως στα 2 τελευταία chapters άρχιζε να κουράζει. Ένα 7.5 θα το έβαζα σίγουρα και ειδικά στους φαν του είδους θα το πρότεινα πολύ εύκολα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τέλος και απο εμένα, 10.2 ώρες έγραψε το steam και 23/26 achievements (θα ψάξω να δω τι είναι τα υπόλοιπα αν και δεν νομίζω να ασχοληθώ ξανά με το συγκεκριμένο παιχνίδι)

Αν θα το αγόραζα; Σίγουρα οχι στην τιμή που είναι αυτή τι στιγμή, καθώς όπως αναφέρθηκε απο ένα σημείο και μετά απλά κούρασε και έκανες τα ίδια και τα ίδια. Γραφικά και ήχος σούπερ και αν είχα καλύτερη κάρτα θα το ειχα βάλει όλα τέρμα να το απολαύσω καλύτερα, όχι ότι τώρα δεν αποζημίωσε το γραφικό κομμάτι με τους φωτισμούς στο μέτριο.

Επεξ/σία από Xristaras12
  • Like 2

On 18/12/2022 at 15:40, xtrmsnpr said:

Παίζω το παιχνίδι, ωχ ωχ τι θα γράψω σε λίγο καιρό! Ωχ ωχ!

Μη το ρασαρεις, πάρε όσο χρόνο χρειάζεσαι, εγω ξεκίνησα ήδη να κρατάω ανάσα! 

1..2..3..

😂🤣😅

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...