Προς το περιεχόμενο

The Callisto Protocol

7nisiotis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 676
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

10 λεπτά πριν, erasmys είπε

ειρωνειες αλλου...το παιχνιδι ειναι ερασιτεχνικο και πασχει παντου

Όχι σοβαρά το λέω. Γιατί το βαθμολογείς τόσο ψηλά;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόλις τελείωσα το παιχνίδι. Δε μπορώ να καταλάβω πραγματικά προς τι το κλάμα και ο οδυρμός. Κατά τη γνώμη μου έχουμε να κάνουμε με μία πολύ δυνατή next gen scifi εμπειρία με απίστευτα γραφικά, ήχο, κίνηση, animation, υφές, φωτισμό και σχεδιασμό χώρων, σκηνοθεσία, εξαιρετικές ερμηνείες (ειδικά του Jacob), φανταστική ατμόσφαιρα και ρυθμό και με περισσότερο έντονο το στοιχείο της έντασης και της πάλης για επιβίωση και λιγότερο horror.

Το πρώτο δίωρο, εκεί δηλαδή που ανακαλύπτεις το παιχνίδι και το περιβάλλον, είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό. Μετά για κάποιες στιγμές πέφτει φυσιολογικά. Το μέγεθός του είναι τόσο όσο χρειάζεται, δε με πείραξε καθόλου που είναι γραμμικό, αν και έψαξα τα πάντα και προσπάθησα να μην αφήσω τίποτα και είναι κατά τη γνώμη μου αν όχι από τις κυκλοφορίες της χρονιάς, σίγουρα το πιο υποτιμημένο.

Horror κατά διαστήματα προσπαθεί να είναι, υπάρχουν όμως στιγμές με τα hitpoints στα κόκκινα που ανεβάζεις αδρεναλίνη μέχρι να φτάσεις στο επόμενο checkpoint.

Το σύστημα μάχης, οκ θα μπορούσε να είναι καλύτερο, θυμίζει The Last Of Us, οπότε δεν είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδει αλλά είναι μέρος της δυσκολίας του παιχνιδιού. Στο κανονικό επίπεδο, το μεσαίο, αποτελεί μια πολύ καλή πρόκληση, θα έλεγα ότι είναι δύσκολο παιχνίδι. Οι μάχες σώμα με σώμα με το στύλο στα χέρια είναι πολύ όμορφες.

Στα skills δε μπορώ να πω ότι μου έλειψε κάτι, είναι σχετικά λίγα σε σχέση με άλλα παιχνίδια, αλλά επειδή είναι δύσκολο να τα αποκτήσεις στο πρώτο playthrough ώστε να σου επιτρέψουν να ανεβάσεις τα πάντα καθώς τα Callisto Credits είναι σχετικά δυσεύρετα. Αυτό όμως προσθέτει στο βαθμό δυσκολίας καθώς πρέπει να επιλέξεις τι θα ανεβάσεις. Ευρηματική η ιδέα του 3d printing των αντικειμένων και των όπλων σου.

Το πιο προβληματικό στοιχείο είναι αυτό που έχουν αυτού του τρίτου προσώπου παιχνίδια με την κάμερα, ειδικά στο συγκεκριμένο τίτλο που το dodging είναι βασικό συστατικό στοιχείο στη μάχη όταν προσπαθείς να αποφύγεις εχθρούς και ακόμα χειρότερα τα bosses και είσαι κοντά σε τοίχους.

Τέλος τα death animations είναι το κάτι άλλο. Ο παίκτης κομματιάζεται, διαλύεται, συνθλίβεται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και πολύ αίμα.

Τα bosses και ειδικά το τελευταίο με ταλαιπώρησαν αρκετά μέχρι να καταλάβω τι έπρεπε να κάνω για να τα καταβάλλω. Λίγη περισσότερη ποικιλία δε θα έβλαπτε αλλά είμαι ικανοποιημένος από τις μάχες μαζί τους.

Το patch της 6.12.2022 βελτιώνει ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ τα frames και διορθώνει όσα προβλήματα υπήρχαν με σπασίματα στην κίνηση, ελάχιστα σε εμένα αλλά υπήρξαν, κυρίως όμως ανεβάζει το framerate και έχω την αίσθηση ότι σα να βλέπω βελτιωμένες υφές στα πρόσωπα και αυτό το πρόσεξα στο πρόσωπο του Jacob με τον ιδρώτα να τρέχει και τα σχετικά. Επιπλέον δίνει το δικαίωμα πλέον να κάνεις skip τα death animations. Πριν το patch αυτό δεν ήταν εφικτό. Επίσης βελτίωσε σημαντικά το χρόνο αλλαγής, επιλογής και έχω την αίσθηση του reloading όπλων.

Για κάποιο λόγο το steam client το κατέβασε σήμερα 15/12 και ενώ είχα παίξει ήδη περισσότερο από το 80% του παιχνιδιού με το παλιότερο patch και με όσα θεματάκια είχε.

Στα 60 ευρώ δεν ξέρω αν θα τα αγόραζα πριν παίξω και με τις κριτικές που διάβαζα, στα 15 με 20 που παίζει σε αγγελίες είναι ευκαιριάρα. Τώρα έχοντας τη γνώση του τι είναι ο τίτλος στα 60 ευρώ αξίζει ως νέο δύσκολο παιχνίδι για να υποστηρίξει κάποιος την προσπάθεια, μην ακούτε τις κριτικές, αγοράστε το και δείτε αν σας κάνει. Το καλύτερο όμως είναι να το βρείτε από τις αγγελίες των bundles που έχουν πάρει πολλοί με τις AMD κάρτες ή να περιμένετε να πέσει, καθώς θεωρώ τα 60 ευρώ αρκετά χρήματα για οποιονδήποτε τίτλο. Όσοι το έχετε στα χέρια σας δωρεάν, full redeem άμεσα.

Επίσης όποιος θέλει να δει τις δυνατότητες των νέων καρτών γραφικών 7900xtx, 4080 και 4090 σε UE 4 τροποποιημένη από το studio παραγωγής, ιδού ο τίτλος για να τις ευχαριστηθεί και να δει τι μπορούν να δώσουν σε 4k ανάλυση με full raytracing.

Περιμένω το dlc και ελπίζω σε δεύτερο μέρος, νομίζω θα περάσω και ένα δεύτερο playthrough σε κάποια φάση για να παίξω με τις επιλογές στα γραφικά και να ξαναδώ τον εκπληκτικό κόσμο που έχουν σχεδιάσει εκεί στην Striking Distance Studios.

Επεξ/σία από Armoral
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

Μάλλον φταίει ότι το τερμάτισες με 4090 :P

Θέλει οπωσδήποτε immersion, μεγάλη σχετικά οθόνη και καλό ήχο. Δοκίμασα αρχικά με τα HS70 σε ασύρματη bt σύνδεση στο PC αλλά και στην C2 αλλά όταν σύνδεσα τα ακουστικά στην Soundblaster G6 εκεί ο ήχος απογειώθηκε. Είναι πολύ σημαντικό συστατικό στοιχείο στο συγκεκριμένο τίτλο.

Εν τω μεταξύ καπνοί, ομιχλώδη σημεία και ότι είχε να κάνει με εφέ ήταν πραγματικά κορυφή. Το Ray Tracing και η μηχανή γραφικών κάνουν τη δουλειά τους με πολύ πειστικό τρόπο. Μόνο οι εστίες φωτιάς μου φάννηκαν λίγο περίεργες, σα να μην ήταν τόσο ρεαλιστικές, θα το ξαναδώ.

Δοκίμασες πριν και μετά το patch ή το άφησες;

Επεξ/σία από Armoral
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχει αναφερθεί και στις υπόλοιπες σελίδες που πάσχει το παιχνίδι όπως ιστορία,χαρακτήρες,replay value/ending, σύστημα μάχης(healing,camera,εχθροι,bosses), φθηνά jumpscares, ενοχλητικά qte κλπ 

Το δυνατό του σημείο ειναι ο οπτικός του τομέας(σε αυτο συμφωνούν όλοι)αλλά δυστηχώς πάσχει στα υπόλοιπα.

Κατα τα άλλα, το οτι συμφωνούν ολοι ότι το παιχνιδι μόνο σε γερή έκπτωση αξίζει νομίζω ολοκληρώνει την συνολική εικόνα για αυτό.

Επεξ/σία από Fulgore

4 λεπτά πριν, Sprou είπε

Meanwhile δωμάτιο Armoral

2ebc5e.jpg.020bddc8dcfb217417ad2639bf26644f.jpg

Aμα εξαιρέσεις τα led επιληψίας και την γύφτοbarrock λάμπα επάνω looks fucking awesome! Αρκεί να γουστάρεις ακόμα SW φυσικά. :P

3 ώρες πριν, Fulgore είπε

Εχει αναφερθεί και στις υπόλοιπες σελίδες που πάσχει το παιχνίδι όπως ιστορία,χαρακτήρες,replay value/ending, σύστημα μάχης(healing,camera,εχθροι,bosses), φθηνά jumpscares, ενοχλητικά qte κλπ 

Το δυνατό του σημείο ειναι ο οπτικός του τομέας(σε αυτο συμφωνούν όλοι)αλλά δυστηχώς πάσχει στα υπόλοιπα.

Κατα τα άλλα, το οτι συμφωνούν ολοι ότι το παιχνιδι μόνο σε γερή έκπτωση αξίζει νομίζω ολοκληρώνει την συνολική εικόνα για αυτό.

Διαφωνώ, αλλά επειδή είναι πολλά reviews στο ίδιο μήκος κύματος με εσένα, σίγουρα κάτι έχετε δει που δε σας άρεσε. Άλλωστε  η άποψη για τα παιχνίδια μπορεί να είναι υποκειμενική. Για αυτό διαφοροποιούμαι και είμαι εντελώς ειλικρινής σε οσα αναφέρω πιο πανω .

Το διασκέδασα το TCP και μου άρεσε πολύ. Βέβαια το βρήκα στα 15 ευρώ, έπαιξε και αυτό το ρόλο του. Περιμένω Dead Space Remake και θα δοκιμάσω τα παλιά σε πρώτη ευκαιρία 

Βγήκε patch δυνατό

- Γρηγορότερο healing 

- In game weapon swap. On the fly δηλαδή χωρίς να ανοίγεις μενού

- Skip death animations

• Like 3

1 ώρα πριν, 7nisiotis είπε

Βγήκε patch δυνατό

- Γρηγορότερο healing 

- Skip death animations

Ok πολύ σύντομα updates, για πολύ σημαντικά πράγματα, κρίμα το bad press, τουλάχιστον με ένα μηνα delay δεν θα είχε όλα αυτά τα θέματα και όλοι θα αφοσιωνόντουσαν στο ποσο καλο απλά είναι το game.

Προφανώς από ότι φαίνεται οι day1 πωλήσεις φέρνουν τόσο κέρδος που απλά δεν τους ενδιαφέρει τα ποσα θα χάσουν μετά με το bad publicity. Τέλεια, ας συνεχίσουμε λοιπόν να pre-order και να αγοράζουμε day1, δεν βγάζω την ουρα μου απεξω, και εγώ day1 το πείρα για PS, για άλλους λόγους φυσικά, but still.

37 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Βγήκε patch δυνατό

- Γρηγορότερο healing 

- Skip death animations

Αυτό το patch πέρασε εχθές το steam. Σε εμένα βελτίωσε τα πάντα,  ειδικά την ομαλότητα στην κίνηση και στα fps. Καμία σχέση 

• Like 2

21 λεπτά πριν, Armoral είπε

Αυτό το patch πέρασε εχθές το steam. Σε εμένα βελτίωσε τα πάντα,  ειδικά την ομαλότητα στην κίνηση και στα fps. Καμία σχέση 

Χρήσιμη πληροφορία αυτή γιατί έχω να παίξω από την Δευτέρα. Επίτηδες το άφησα και παίζω πιο αραιά μέχρι να βγουν τα απαραίτητα patch. 

• Like 1

1 ώρα πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Ok πολύ σύντομα updates, για πολύ σημαντικά πράγματα, κρίμα το bad press, τουλάχιστον με ένα μηνα delay δεν θα είχε όλα αυτά τα θέματα και όλοι θα αφοσιωνόντουσαν στο ποσο καλο απλά είναι το game.

Προφανώς από ότι φαίνεται οι day1 πωλήσεις φέρνουν τόσο κέρδος που απλά δεν τους ενδιαφέρει τα ποσα θα χάσουν μετά με το bad publicity. Τέλεια, ας συνεχίσουμε λοιπόν να pre-order και να αγοράζουμε day1, δεν βγάζω την ουρα μου απεξω, και εγώ day1 το πείρα για PS, για άλλους λόγους φυσικά, but still.

Νομίζω ήθελαν να προλάβουν το Dead Space Remake. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...