7nisiotis Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Πάντως φαίνεται ότι ήθελε να βγάλει καθαρό Dead Space αλλά δεν μπορεί για νομικούς λόγους και το πάει γύρω γύρω.. Το ότι είναι γραμμικό μέσα σε στενούς διαδρόμους εμένα μαρεσει σαν gameplay δεν μπορώ τα ανούσια open world ή semi open. Το αποτέλεσμα για UE4 με στοιχεία "5" παιχνίδι τα Facial animations/expressions/motion capture είναι ίσως από τα αρτιότερα που έχω δει στο PC. Βέβαια θεωρώ του The Last of Us p2 ένα κλικ πάνω. Αυτό που λίγο το χαλάει είναι όταν γυρνάς την κάμερα να δεις τον χαρακτήρα το βλέμμα είναι κάπως, ίσως είναι η ιδέα μου αλλά και πάλι μιλάμε για εκπληκτική δουλειά. Που να δούμε καθαρό UE5 GAME. Αν καταλάβουν τι πήγε λάθος και αποφασίσουν για συνέχεια ή άλλο παιχνίδι θεωρώ ότι έχει να δώσει πράγματα το στούντιο. Έχουμε δει και χειρότερα πορτς και μεγαλύτερες υποσχέσεις και λόγια από πολύ "αγαπημένες του χώρου". Απλά το ότι σκόνταψαν στο πρώτο βήμα ήταν ότι χειρότερο μπορούσε να συμβεί. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, ilos είπε Αν το game είχε βγει σε αυτό το state που είναι τώρα θα είχαμε διθυραμβικά σχόλια από όσους τους αρέσει το είδος, γιατί σε κάποια πράγματα όπως τα visuals, τα faces/animations (ανώτερο και από το TLOU2 imo), το gore, το sound design και γενικά την ατμόσφαιρα το κάναν nail εντελώς. Δυστηχώς το παιχνίδι πάσχει σε πολλά πράγματα, ακόμα και να εισαι οπαδός του είδους και προσπερνώντας τα θέματα απόδοσης της PC έκδοσης. Μην ξεχνάς ότι ακόμα και στην ps5 έκδοση που ήταν και τα περισσότερα reviews, τα reviews δεν ήταν ότι το καλύτερο και ακόμα και το user score σε όλες τις εκδόσεις, είναι ανάλογα χαμηλό. Τέλος, εαν έχεις όρεξη/χρόνο, μπορείς να ριξεις μια ματιά σε αυτό αφού τελειώσεις το παιχνιδι. Ειναι απο άτομο που ειναι οπαδός του είδους(το βάζω σε spoiler) Spoiler 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Δε διαφωνώ έχει κάποια χοντρά θέματα με το game design και όσο το προχωρώ και "δυσκολεύει κάπως" τόσο πιο πολύ μου τη σπάνε. Πχ τα πιστολάκια σε σχέση με τα shotguns (skunk και riot) είναι ΓΤΠΚ, οι mutants κάνουν poise through στα shots τους και σου περνάνε hits για ένα κάρο ζωή. Αντίθετα ακόμα και το skunk που είναι πιο weak από το riot με 1 hit πας σε melee και κατεβάζεις το mob σε dt πριν πλακώσουν όλα τα άλλα.Το stealth όταν είναι πολλά mobs είναι εντελώς άχρηστο, ίσα ίσα είναι κάργα επικίνδυνο γιατί ούτε κάτι θα σκοτώσεις με grab και μπορεί να στη πέσουν 4-5 μαζί που να γίνουν mutate κλπ. Υπάρχει πχ ένα optional σημείο στα tunnels καθώς πας για το secret room που πραγματικά δε ξέρω πως έζησα. Πέφτεις σε μια τρύπα και σε πολύ tight space είσαι περικυκλωμένος από 4-5 mutants για gangbang με κάτι καρφιά στο τέρμα θεού που δε μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις εύκολα. Έκανα ένα σωρό matrix dodges με 1 hp μέχρι να φτάσω εκεί κοντά στα καρφιά οπότε και έφαγα 2-3 fast με grab και έγινε διαχειρίσιμη η κατάσταση... Για το first boss ότι και να πω είναι λίγο κατέβηκε σε dt που ούτε κατάλαβα γιατί θεωρείται boss. Βέβαια για να φτάσεις εκεί έχεις φάει καμιά 15ρια mutants κολλητά τον έναν πίσω από τον άλλον, οπότε ελπίζω να έχετε αρκετό riot ammo γιατί αλλιώς δε βγαίνει. Α και σε μια φάση έχασα κυριολεκτικά από μια τρύπα από αυτές που κάνουν escape τα τέρατα και έκανε clip through στο map σε killbox.🤣 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Τέλος και από μένα δυστυχώς είχαν σε όλα δίκιο οι προλαλήσαντες. Κατώτερο πολύ των περιστάσεων στα 2 τελευταία chapters, που εκεί θα έπρεπε να απογειώνεται το παιχνίδι και να μην σου χαλάει την τελική αίσθηση. Αναγκαστικά βάζω σε spoiler το τι έπαιξε εκεί και τι γενικά πάει στραβά σε αυτό το game γιατί τα περισσότερα είναι στο τέλος και όχι στην αρχή που περνάς τον μήνα του μέλιτος και λες γιατί πέφτει τόσο κράξιμο. Λοιπόν καταρχάς να πω κάτι που έγραψα λάθος πριν, μπορείς να κάνεις stealth kills αν κρατάς πατημένο το use... Κατά τύχη το κατάλαβα γιατί μέχρι τότε έκανα tap και απλά πέρναγε μόνο 1 hit έτσι και δε τους σκότωνε. Οπότε καλό είναι να το κάνεις utilise στα τυφλά mobs που βγαίνουν από τα μισά και μετά και να τα τρως 1-1 safely χωρίς καν να χαλάς ammo/GRP. Το μεγαλύτερο πρόβλημά μου λοιπόν σε αυτό το game είναι ότι όσο πήγαινες προς το τέλος το game design γινόταν όλο και πιο γραμμικό, rushed και lazy ή αλλιώς σαν να κάνανε shutdown τα εγκεφαλικά τους κύτταρα. Αν και νομίζω λόγω time constraints βγήκε σε αυτό το state και είχε τόσο βαρετό και μονοδιάστατο level design και γενικά gameplay στο τέλος. Κυριολεκτικά έκανες αγγαρεία στα 2 τελευταία levels. Και εξηγούμαι. Spoiler Στο προτελευταίο level θα πολεμήσεις το ένα και μοναδικό boss (πλήν του endgame boss) 2 ή 3 φορές στα καπάκια σε συνεχόμενα rooms. Τον οποίο υπόψιν το έχεις ήδη πολεμήσει άλλες 2-3 φορές μέχρι τότε και δεν είναι κάτι ιδιαίτερο σαν gameplay. Πραγματικά ηλίθιο αν σκεφτείς πόσο scripted και βαρετό είναι και ότι χρειάζεσαι μπόλικο ammo για να τον σκοτώνεις κάθε φορά. Ammo που αν δε προσέξεις και μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχες μαζέψει ή συνήθιζες να το πουλάς για credits όπως εγώ, μπορεί να φτάσεις σε ένα είδος softlock αφού δε θα έχεις τα εφόδια για να τον σκοτώσεις κάθε φορά. Μέχρι αυτό το level το ammo που έβρισκες ήταν άπειρο στο game και ποτέ δε σου χρειαζότανε όλο αυτό, οπότε και είχες καλομάθει να το πουλάς. Well bad luck EU φόρτωσε προηγούμενο save και αγόρασε ammo την επόμενη φορά (δε χρειάστηκε να το κάνω αλλά ήμουν πολύ οριακός). Πολύ ηλίθιο πραγματικά για ένα game που βασίζεται αρκετά και στο melee να έχει boss που σε κάνει 1 shot αν κάνεις swing και δεν είναι στο σκύψε ευλογημένη state.🤣 Και πάμε στο τελευταίο level ή μάλλον στο τελευταίο boss γιατί αυτό είναι. Δεν έχω παίξει πιο προσβλητική, βαρετή και χρονοβόρα αηδία στην ιστορία του gaming. Αν δεν έχετε ξεκλειδώσει explosive rounds στο riot ή κάτι άλλο αντίστοιχο με πολύ dps θα σπαστείτε κάργα. Ουσιαστικά είναι ένα κυνηγητό/kiting 1-2 λεπτών γύρω γύρω μέχρι να έχεις την ευκαιρία για 1-2 shots και repeat ^n ... Ενίοτε σπωνάρει και αυτά τα baneling mobs (τα οποία σημειωτέων σε κάνουν και αυτά 1 shot όπως και το boss αν σε πιάσει) τα οποία τα σκοτώνεις ή τα κάνεις grip και του τα πετάς πάνω αν δε σε κυνηγάει εκείνη την ώρα. Αυτή όλη η διαδικασία θα πάρει πάνω από τεταρτάκι χαλαρά ίσως λίγο λιγότερο αν είσαι τυχερός και δε κάνει τόσο κυνήγι αλλά βαρά ranged attacks (ευτυχώς αυτές δεν ήταν 1 shot αλλιώς θα έπαιζε rage uninstall). Τώρα καταλαβαίνω γιατί αρκετοί reviewers δε το βγάλανε. Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο αν ξέρεις τι να κάνεις, απλά είναι τόσο time consuming και τόσο βαρετό να τρέχεις γύρω γύρω και να βαράς 1-2 shots αραιά και που που σπάζεσαι. Τέλος έχω και μια απορία σε σχέση με την οικονομία του game. Τα τελικά upgrades στα όπλα είναι πανάκριβα. Οπότε σε αναγκάζει να διαλέξεις 2-3 το πολύ από αυτά (μόνο το batton και το riot έκανα). Αν το ζητούμενο είναι να συνεχίσεις με τον χαρακτήρα σου από εκεί σε dlc το καταλαβαίνω, αλλά good luck με το season pass ήδη έφαγε uninstall. 6.5/10 και είμαι και large γιατί αν συνυπολογίσω σε τι state βγήκε παίρνει κάτω από τη βάση. Τρομερός τεχνικός τομέας και sound design, καλούτσικο combat system αν δε φας gangs οπότε πάει περίπατο στο 1 v many και ένα braindead τσαπατσούλικο endgame για να πάει όλη αυτή η καλή προσπάθεια στο recycle bin. Κρίμα. Υ.Γ. Ξέχασα και το χειρότερο που δε το έχω αναφέρει τόσο καιρό και ήταν cancer. Από default το game στα controls έχει το left click σε melee με το batton όπως και να διαλέξεις όπλο όταν βγάλεις το weapon menu. Αν όμως έχεις το weapon menu για να αλλάξεις, και κάποιο mob είναι σχετικά κοντά σου (ακόμα και εκτός LOS) το action του melee κάνει overide αυτό του weapon select με αποτέλεσμα ένα σωρό cheap deaths μετά από accidental swing από τα bosses (που σε κάνουν one shot).🤣 Για το last boss αναγκάστηκα να κάνω rebind το weapon select σε ξεχωριστό key καθώς είχα και τα banelings να με κυνηγάνε και αυτά και συνέχεια έκανα death sentense swings τόσο που άλλαζα όπλα συνέχεια και ξέμενα από ammo. Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2022 από ilos 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2022 50 λεπτά πριν, ilos είπε 6.5/10 και είμαι και large γιατί αν συνυπολογίσω σε τι state βγήκε παίρνει κάτω από τη βάση. Ξέχασες και ένα άλλο σημαντικό(που το λέω πολλές φορές και κακοφαίνεται σε κόσμο ).Το έπαιξες γιατι ήταν δωρεάν με την κάρτα. Για φαντάσου να το είχες αγοράσει 60 και 70ευρω(ps5),πόσο πιο ''όμορφη'' θα ήταν η τελική σου εικόνα(αυτά που λέω και σε πολλά παιχνιδια του gamepass). Και αυτο το παιχνίδι, θα μου κάνει πραγματικά εντύπωση αν δεν μπει μελλοντικά σε κανένα gamepass/Ps plus. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SabotazNic Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2022 Στις 7/12/2022 στις 3:15 ΜΜ, {TDi}Dj2k..infc είπε Επίσης θα το ξαναπώ, ποιος σκατά σκέφτηκε τα memos να είναι playable μονο στο in-game menu?! Ποιος?! Θέλω διεύθυνση. Αντι για esc, πατα tab και θα βγεις απο το μενου. Thank me later 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
7nisiotis Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2022 56 λεπτά πριν, Fulgore είπε (ps5) Πούλημα ο τυχερός κονσολας, το χειρότερο είναι pc buy Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, SabotazNic είπε Αντι για esc, πατα tab και θα βγεις απο το μενου. Thank me later Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
7nisiotis Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2022 Γραφικά έχετε να προτείνετε κάτι άλλο; FSR 2 δουλεύει ή είναι broken ; Γιατί έχω γύρω στα 60fps Avg (3070) με <sub 60 drops Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2022 Έχει θέμα με το CPU utilization προς το παρόν οπότε το FSR 2 δεν δίνει τρελά πράγματα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2022 5 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε Έχει θέμα με το CPU utilization προς το παρόν οπότε το FSR 2 δεν δίνει τρελά πράγματα.. Πριν το 13 GB patch δε δούλευε καν. Νόμιζα ότι είχα 6900xt και όχι 6700.🤣 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NoiSy MaN Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2022 11 ώρες πριν, 7nisiotis είπε Γραφικά έχετε να προτείνετε κάτι άλλο; FSR 2 δουλεύει ή είναι broken ; Γιατί έχω γύρω στα 60fps Avg (3070) με <sub 60 drops Σίγουρα βάλε ssr αντί για rtx reflections γιατί είναι τέρμα unoptimised και μάλλον fsr quality. Αν κάνει πολλά σκαμπανεβάσματα κάνε lock στα 60fps. Εγώ με 3080 Ti παίζω 4K max settings χωρίς rtx, motion blur, dof, film grain και fsr quality. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, 7nisiotis είπε Γραφικά έχετε να προτείνετε κάτι άλλο; Μην ασχολείσαι με το in game benchmark καθόλου γιατί το performance του παιχνιδιού(δεν ξέρω αν έχει φτιάξει πέραν του stuttering)ειναι κυριολεκτικά ότι να ναι, και απο το πουθενά έχεις βουτιές στα fps. Εγώ προσωπικά θα τα έβαζα όλα medium, και θα τσέκαρα πως είναι το performance στα πρώτα 2-3 chapters και αν έβλεπα οτι έχω μόνιμα υψηλά fps, τότε θα κοίταζα για υψηλότερες ρυθμίσεις. Μην ασχοληθείς καθόλου με RT και DX11 καλύτερα. Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2022 από Fulgore Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Armoral Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Δεν ξέρω τι λέτε, αλλά έχει από τις πιο εντυπωσιακές πρώτες δύο ώρες παιχνιδιού που έχω δει ποτέ. Το άλλο πρώτο εισαγωγικό μισάωρο που έχει μείνει στη μνήμη μου ήταν αυτό του Metal Gear Solid 5. Στα γραφικά βάζετε temporal upscaling ή όσοι έχετε 4080 και πάνω αφήνετε native; Είμαι γύρω στα 80 - 90 fps όλα δεξιά με native, αξίζει να ενεργοποιήσω το upscaling για καλύτερη εμπειρία; Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2022 από Armoral Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2022 Single-player αργός τίτλος είναι, μια χαρά είναι τα 80-90..Μείνε native. Αργότερα κάνει μεγάλη κοιλιά το παιχνίδι πάντως να ξέρεις, δεν είναι όπως στην αρχή, δυστυχώς.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα