azazil1190 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε Θα διαφωνήσω στο μέρος story, για απόδοση στο PC, fair enough, παίζω PS, αλλα το story δεν είναι κακό και είναι απόλυτα serviceable για το είδος. Σπανια horror games έχουν πολύ καλο και πολύπλοκο story. Βαθμολογίες δεν βάζω, αλλα σίγουρα θα το πρότεινα σε κάποιον που γουστάρει τέτοιου είδους games. Στην τελική πες ένα καλύτερο game τα τελευταία χρονια? Θα πω εγώ, RΕ2R, αυτά, εκτος άμα μου διαφεύγει κάτι διορθώστε με. Δεν είναι κακό το στορυ αλλά το περίμενα πιο δυνατό μετά από τόσο ντόρο ήμουν πολύ ενθουσιασμένος (Δεν ξέρω τι περίμενα η αλήθεια είναι και πόσο μπορούσε να δώσει παραπάνω το παιχνίδι)Γνωμη μου πάντα έτσι.Ακομα βέβαια έχω μέλλον στο παιχνίδι οπότε μπορεί και να αναθεωρήσω.Βεβαια μόλις το τελειώσω θα πάρω και το dlc . Πχ το cp2077 σε κάποιους δεν άρεσε και δεν αρέσει σαν σενάριο κτλ.Εμενα ναι αρκετά και μετά την σειρά στο νετφλιξ μου άρεσε ακόμα περισσότερο σε σημείο που το ξεκίνησα ξανά από την αρχή . Είμαι λίγο ανώμαλος και στις προτιμήσεις μου στα παιχνιδια. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2022 από azazil1190 2
liakinen Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Αν υποθέσουμε ότι κάποιος μπορεί και θέλει να παίξει μόνο ένα παιχνίδι τότε τι επιλέγει ανάμεσα στο remake του Dead Space και αυτό; Αφήνουμε στην άκρη τεχνολογικό τομέα κτλ η επιλογή έχει να κάνει μόνο με σενάριο, ατμόσφαιρα, τρόμο, gameplay. Το παλιό Dead space δεν έχει παιχτεί. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2022 από liakinen
azazil1190 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, liakinen είπε Αν υποθέσουμε ότι κάποιος μπορεί και θέλει να παίξει μόνο ένα παιχνίδι τότε τι επιλέγει ανάμεσα στο remake του Dead Space και αυτό; Αφήνουμε στην άκρη τεχνολογικό τομέα κτλ η επιλογή έχει να κάνει μόνο με σενάριο, ατμόσφαιρα, τρόμο, gameplay. Το παλιό Dead space δεν έχει παιχτεί. Το dead space μου άφησε παιδικά- εφηβικά γενικά ψυχικά τραύματα 🤪 Χεσμενος το έπαιζα με γουρλωμενα ματια και άγχος . Σαν παιχνίδι με τρόμαξε πιο πολύ από το Callisto.Βεβαια και το Callisto έχει στιγμές που είπα " Ω να σου γαμήσω μαλακία" αλλά δεν έφτασε το σκατό στην κάλτσα. Με το ds δεν φόραγα κάλτσες 😆 2
7nisiotis Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Ερώτηση για δυνατούς λύτες Dead Space 3 vs The Callisto Protocol ( Μαρεσε το 3 πάντως εμένα όπως και τα προηγούμενα ας είναι b movie το στορυ των DS )
azazil1190 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε Ερώτηση για δυνατούς λύτες Dead Space 3 vs The Callisto Protocol ( Μαρεσε το 3 πάντως εμένα όπως και τα προηγούμενα ας είναι b movie το στορυ των DS ) Callisto 1
7nisiotis Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 23 λεπτά πριν, azazil1190 είπε Σαν παιχνίδι με τρόμαξε πιο πολύ από το Callisto Το είχες παίξει μικρότερος; Κοίτα όσο μεγαλώνουμε γινόμαστε πιο ανεκτικοί (ή αναίσθητοι) στον τρόμο ειδικότερα αυτή την εποχή που έχουμε φάει με όχι το κουταλάκι του γλυκού αλλά της σούπας και έχουμε παραχορτασει από την αφθονία αυτή.
azazil1190 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε Το είχες παίξει μικρότερος; Κοίτα όσο μεγαλώνουμε γινόμαστε πιο ανεκτικοί (ή αναίσθητοι) στον τρόμο ειδικότερα αυτή την εποχή που έχουμε φάει με όχι το κουταλάκι του γλυκού αλλά της σούπας και έχουμε παραχορτασει από την αφθονία αυτή. Ναι τότε όταν είχε πρωτοβγει. Συμφωνώ ότι τώρα το remake μπορεί να μην με τρομάξει τόσο(ηλικία, καταστάσεις)όπως και ότι τότε αν έπαιζα το Callisto μπορεί να την άκουγα το ίδιο. *Επίσης όταν έπαιξα το ds δεν ήμουν ιδιαίτερα μικρός ηλικιακά (ήμουν παιδί στην ψυχή)😆 Ήμουν κάπου 23-24 Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2022 από azazil1190
7nisiotis Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) [Είδα τα πρώτα 10λ στο YouTube, χθες βράδυ. Μπαίνει πολύ απότομα στο ... θέμα. Φάτσα κάρτα τα τερατακια. Θες λίγο χτίσιμο εκεί πάντως δε το βλέπει κάθε μέρα να συμβαίνει ο πρωταγωνιστής. Δεν ξέρω έχω την εντύπωση μήπως άλλαξαν πράγματα κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού, μήπως αφαίρεσε κάτι ο Scofield ή τα τροποποίησε όταν έμαθε εσωτερικά ότι θα αναβιώσει η EA το DS και για νομικούς λόγους; Πάντως τρομερό motion capture και τα πρόσωπα πλήρως ρεαλιστικά όπως είχαν υποσχεθεί.] Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2022 από 7nisiotis
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, azazil1190 είπε το cp2077 σε κάποιους δεν άρεσε και δεν αρέσει σαν σενάριο κτλ. Εννοείτε δεν κάνουμε ποτε αντίλογο για γούστο, ανούσιο, αλλα άρεσε δεν άρεσε το CP77, από ότι έχω διαβάσει, έχει καλά γραμμένο σενάριο και διαλογους, το οποιο αναιρεί το γούστο του καθενός. Το Callisto είναι ok, δεν έχει βλακώδες διαλογους, ούτε τίποτα ριζοσπαστικό, είναι απλά ok. 1 ώρα πριν, liakinen είπε Αν υποθέσουμε ότι κάποιος μπορεί και θέλει να παίξει μόνο ένα παιχνίδι τότε τι επιλέγει ανάμεσα στο remake του Dead Space και αυτό; Δεν ξέρω ποσα έχουν αλλάξει στο Remake, οποτε αν υποθέσουμε δεν άλλαξε τίποτα προς το χειρότερο, τότε με κλειστά τα ματια Dead Space. Παρόλα αυτά επειδή το Callisto δεν είναι κακό, θα έπαιζα πρώτα το Callisto και μετά το DS που είναι καλύτερο. Με αυτό τον τρόπο και το Callisto αλλα και το DS θα σου φανούν καλύτερα, σε σχέση με το να τα πάρεις ανάποδα. 39 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε Dead Space 3 vs The Callisto Protocol Callisto και πάλι Callisto. Το Dead Space τελειωσε στο 2. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2022 από {TDi}Dj2k..infc 6 2
Alex21121988 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Είμαι της άποψης ότι όσο μεγαλωνουμε (πάνω κάτω γνωριμα ατομα είμαστε τόσα χρόνια εδώ) γινόμαστε όλο και πιο "picky", λίγο πιο προσγειωμενοι στα expectations οποτε και δεν απογοητευομαστε. Οσο αφορά το θέμα στο αν κάτι είναι τρομακτικό, αν το κάνει με φτηνά jump scares ή όχι, και εγώ είμαι της άποψης ότι τα έχουμε συνηθίσει αυτά τα παιχνίδια. Οταν έπαιξες Doom 3, FEAR, Dead Space ηταν κάτι το πρωτότυπο, έβλεπες/επαιζες πράγματα που δεν έχεις ξαναζησει, οποτε όλα τα δεχοσουν διαφορετικά. Οποτε είναι λίγο άδικο να γίνεται συνέχεια η σύγκριση σε κάτι που βγήκε τοτε με κάτι μου βγαινει τώρα. Στην τελική πάνω κάτω οι ίδιοι άνθρωποι το έφτιαξαν το DS. 5 1
d4ydr33m3r Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 7 λεπτά πριν, Alex21121988 είπε Είμαι της άποψης ότι όσο μεγαλωνουμε (πάνω κάτω γνωριμα ατομα είμαστε τόσα χρόνια εδώ) γινόμαστε όλο και πιο "picky", λίγο πιο προσγειωμενοι στα expectations οποτε και δεν απογοητευομαστε. Οσο αφορά το θέμα στο αν κάτι είναι τρομακτικό, αν το κάνει με φτηνά jump scares ή όχι, και εγώ είμαι της άποψης ότι τα έχουμε συνηθίσει αυτά τα παιχνίδια. Οταν έπαιξες Doom 3, FEAR, Dead Space ηταν κάτι το πρωτότυπο, έβλεπες/επαιζες πράγματα που δεν έχεις ξαναζησει, οποτε όλα τα δεχοσουν διαφορετικά. Οποτε είναι λίγο άδικο να γίνεται συνέχεια η σύγκριση σε κάτι που βγήκε τοτε με κάτι μου βγαινει τώρα. Στην τελική πάνω κάτω οι ίδιοι άνθρωποι το έφτιαξαν το DS. Ετσι ειναι και καμια φορα επισης ξεχναμε ποσο δυσκολο ειναι να βγαλεις κατι καλυτερο ή εστω εφαμιλλο ενος παιχνιδιου που εγινε τεραστια επιτυχια ή να συνεχισεις στα ιδια χναρια και πετυχημενη συνταγη χωρις τον κινδυνο να γινεις επαναλαμβανομενος.. Απο την μια ακους για ενα παιχνιδι που εγινε επιτυχια και προσπαθησε να διαφοροποιηθει οτι γιατι αλλαξαν την πετυχημενη συνταγη και απο την αλλη αν την κρατησουν ιδια και απαραλλαχτη κινδινευουν να χαρακτηριστει boring και repetitive.. Δεν βγαζω λαδι τις ασχημες δουλειες ή τις προχειροδουλειες λεγοντας αυτο, αλλα αυτο που περιεγραψες συμβαινει αρκετα συχνα. 2
Moderators GhostRiderLSOV Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Moderators Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 All death animations. Αν κανείς θέλει να δει.
Psycho_Warhead Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Οπτικά σπέρνει σε κάποιες περιπτώσεις πάντως.. 7
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Alex21121988 είπε Οσο αφορά το θέμα στο αν κάτι είναι τρομακτικό, αν το κάνει με φτηνά jump scares ή όχι, και εγώ είμαι της άποψης ότι τα έχουμε συνηθίσει αυτά τα παιχνίδια. Οταν έπαιξες Doom 3, FEAR, Dead Space ηταν κάτι το πρωτότυπο, έβλεπες/επαιζες πράγματα που δεν έχεις ξαναζησει, οποτε όλα τα δεχοσουν διαφορετικά. Θα προσπαθήσω να εξηγήσω την διαφορα, αφού πρώτα συμφωνήσω ότι σωστά λες ότι μεγαλώνουμε και συνηθίζουμε. Το Callisto όπως είπα και πριν δεν είναι pure survival horror. Δηλαδή, ποτε δεν νιώθεις ότι κάτι σε κυνηγάει, Nemesis, Mr. X, Alien, το τεράστιο πράγμα στο Dead Space, κτλ. Το game έχει checkpoints και όχι savepoints, άρα δεν υπάρχει φόβος θανάτου. Υπάρχουν πάμπολλα resources και μέχρι και τα τέρατα χέζουν resources. Η έλλειψη όλων αυτών των στοιχειων και κάποιων που ξεχνάω σίγουρα, σε βγάζουν από το survival horror και τείνει περισσότερο προς το action. Το game είναι heavy στο melee combat, κάτι που δεν συνηθίζεται σε αυτό το genre, γιατί ο γενικός κανόνας σε αυτά τα games είναι ότι δεν θες ποτε κάτι να σε πλησιάσει. Τέλος, το game δεν είναι αρκετά σκοτεινό και στηρίζεται μονο σε jump scares. Αυτά τα λέω εγώ έτσι? Που δεν παίζω horror games σχεδόν ποτε. Πιστεύω το χάσανε γιατί προσπάθησαν να απευθυνθούν στους πάντες, κλασσικό αυτό του καιρού, αλλα δυστυχώς δεν ικανοποίησαν κανέναν. Το survival horror δεν είναι για όλους συμφωνώ, αλλα δυστυχώς they failed από οποια μεριά και να το δεις. Καλά όταν λέω fail φυσικά εννοώ να ξεχωρίσει κάπου ως game και όχι απλά ένα άλλο game. ps. Σε ένα game με ελαχιστους διαλογους στο gameplay για πιο λόγο τα logs/files δεν παίζουν καθώς παίζεις και πρέπει να τα ακούσεις στο menu? Ποιος γελοίος το σκέφτηκε? Ούτε ένα δεν έχω ακούσει. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2022 από {TDi}Dj2k..infc 3
D.Luffy Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Στις 4/12/2022 στις 9:38 ΜΜ, Alex21121988 είπε Στο ps5 πρέπει να το ξεκινήσεις με HDR στο off από τα settings του ps5. Μόνο έτσι σε αφήνει να επιλέξεις Gamma Mode. Aνοιγεις game και αφού επιλέξεις το srgb έπειτα ανοίγεις ξανά το HDR από τις ρυθμίσεις του ps5. Oυτε αυτο δεν φρόντισαν να κάνουν. Πιο πολύ το λέω για όσους έχετε OLED καλές τηλεοράσεις, να μην το παίξετε washed out... Να προσθέσω ότι για να λειτουργήσει σωστά η μέθοδος που περιγράφεις θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι ενεργοποιημένο το dynamic tone mapping στα HDR settings της TV (στις LG). Καλό είναι να το έχουν αυτό υπόψην όσοι παίζουν με HGiG γιατί η εικόνα με το παραπάνω κόλπο θα παραμείνει SDR παρά το HDR mode της TV γιατί το παιχνίδι σταματά να κάνει πλέον από μόνο του tone mapping. Δυστυχώς τείνω να πιστεύω ότι σε αυτή την περίπτωση το “washed out” HDR είναι συνειδητή απόφαση του developer για να δώσει ένα πιο filmic look στο παιχνίδι. Και αυτό γιατί βλέπω ότι υπάρχουν πραγματικά μαύρα στην εικόνα και με τα κανονικά settings απλά είναι ανάλογα με την σκηνή. Ίσως βέβαια αλλάξουν τελικά το look αν παραπονεθεί αρκετός κόσμος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα