Προς το περιεχόμενο

The Callisto Protocol

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορει να έχει αναφερθεί ήδη στο παρών θέμα ότι το HDR του είναι γτπ. Οποτε για να δείτε κανονικά black lvls βάζετε Srgb στα Gamma settings. Αυτό αφορά το PC.

Στο ps5 πρέπει να το ξεκινήσεις με HDR στο off από τα settings του ps5. Μόνο έτσι σε αφήνει να επιλέξεις Gamma Mode. Aνοιγεις game και αφού επιλέξεις το srgb έπειτα ανοίγεις ξανά το HDR από τις ρυθμίσεις του ps5. 

Oυτε αυτο δεν φρόντισαν να κάνουν. 

Πιο πολύ το λέω για όσους έχετε OLED καλές τηλεοράσεις, να μην το παίξετε washed out...

• Like 1
  • Απαντ. 678
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

Για 25-30 ευρώ και εφόσον φτιάξουν το performance που είναι άθλιο, καλό είναι.

εδω παντος το τσιμπησα στα  25  ευρω  απο steam  τουρκιας.

500tl  σε ευρω =  25.48

image.png.2dcac493a3e545c1f3f5c0274767f6a9.png

Επεξ/σία από Cubicolor
  • Like 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Το επίπεδο δυσκολίας απλά αλλάζει το HP των εχθρών, αλλιώς είναι ίδιο. Γι' αυτό ακόμα και στο easy αν δεν προσέξεις χάνεις για πλάκα. 

Το game γίνεται unforgiving μόνο αν πηγαίνεις όπως να ναι.  Γενικά αν ψάξεις, αναβαθμιστείς, βοηθάει πολύ ακόμα και στους πιο μετά enemies. Αν δεν ψάξεις νομίζω μπορείς να χάσεις πχ το blueprint για το καραμπινάκι που και αυτό είναι πολύ δυνατό, τουλάχιστον πριν πάρεις την Riot.

Εγώ βρήκα την υγειά μου με τα explosive rounds σε Riot gun και με το αρχικό πιστόλι. Είναι ακριβά upgrades αλλά μετράνε στην μάχη. Κυριολεκτικά one hit φέυγει το 90% των εχθρών, ακόμα και τα mutated, αναλόγως που τα πετύχεις.(βαράμε καλύτερα σώμα παρά κεφάλι σε αυτή την περίπτωση)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

Gore, επιτέλους ένα παιχνίδι με καλό gore μιας και δεν υπάρχουν πολλά εκεί έξω, δούλεψαν αρκετά πάνω σε αυτό.

Μονο σε αυτό έχω ένσταση. Το gore είναι ok, απλά ok. Γιατί?

Δεν υπάρχει collision, καταλαβαίνω να μην έχει ο char collision (DS), όχι να μην υπάρχει γενικά και να βλέπεις πτώματα να κλιπαρουν αναμεταξύ τους. Τα blood pools είναι τελείως generic και βγαίνουν πάντα από το ίδιο σημείο. Τα χερια, πόδια, κεφαλια που φεύγουν δεν αφήνουν decals. Το dismemberment δεν είναι τελείως επιλεκτικό. Τα ragdolls τους πολλές φορες είναι glitchy af. Το stomp δεν έχει σωστό collision, αλλα κόβει πόδια και χερια, φαίνεται χαζό και φτηνό.

Τους δίνω ότι υπάρχουν live decals σε τοίχους, ταβάνια μετά από headshot/explosion και ότι μένει τέλεια το αίμα επάνω στον char. Το fade όμως του αίματος από επάνω του είναι απίστευτα γρήγορο. Αστείο το ότι υπάρχει μονο ένα stealth finisher μέχρι την μέση του game και επίσης λίγα finishers μέσα στην μάχη, οι εχθροί έχουν άπειρα και παίζει να μην τα δεις, come on.

Ευτυχώς δεν εξαφανίζονται τα πτώματα και τα decals, ευτυχώς. Αλλα όχι, το game διαφήμιζε το gore του, δεν έχει τόσο καλο gore, δεν έχει gore τύπου TLOU2, RΕ2R, RDR2, βασικά το Witcher με το Brutal Blood mod έχει καλύτερο gore/blood. Έπεσε περισσότερη δουλειά στους θανάτους του Jacob, που παίζει να μην δεις, παρα στα combat/stealth finishers.

Anyways, το gore του είναι serviceable imho. :)

Επεξ/σία από {TDi}Dj2k..infc
  • Like 2
Δημοσ.

Πάντως αυτή η ''ψυχρή εκτέλεση'' που βγάζουν τα robot τρομάζει περισσότερo από τους μεταλλαγμένους. Και για το δικό μας το μέλλον δηλαδή που κάποια στιγμή θα έχουμε τέτοια robot.

Άντε να δούμε το Dead Space Remake τώρα..

Δημοσ.

Το επίπεδο gore του TLoU Part 2 δεν το πιάνει κανένα game μέχρι στιγμής imo.

To Callisto, όπως ειπώθηκε πιο πάνω,  έχει serviceable gore, να περάσεις καλά, δεν είναι σε καμία περίπτωση τρομακτικοί ή disturbing οι θάνατοι του Jacob. Κάτι σαν να βλέπεις Fatality στο MK είναι. 😂

• Like 4
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Alex21121988 είπε

Το game γίνεται unforgiving μόνο αν πηγαίνεις όπως να ναι.  Γενικά αν ψάξεις, αναβαθμιστείς, βοηθάει πολύ ακόμα και στους πιο μετά enemies. Αν δεν ψάξεις νομίζω μπορείς να χάσεις πχ το blueprint για το καραμπινάκι που και αυτό είναι πολύ δυνατό, τουλάχιστον πριν πάρεις την Riot.

Εγώ βρήκα την υγειά μου με τα explosive rounds σε Riot gun και με το αρχικό πιστόλι. Είναι ακριβά upgrades αλλά μετράνε στην μάχη. Κυριολεκτικά one hit φέυγει το 90% των εχθρών, ακόμα και τα mutated, αναλόγως που τα πετύχεις.(βαράμε καλύτερα σώμα παρά κεφάλι σε αυτή την περίπτωση)

Αυτό ισχύει περισσότερο απο το chapter 5 και μετα.

Spoiler

Στα πρώτα chapters που εισαι με την απλή πορτοκαλί αρχική στολή, ούτε πολλά όπλα έχεις, ούτε χώρο στο inventory να κουβαλάς πολλά πράγματα(τεράστιο dealbreaker), ούτε και το explore έχει τεράστιο νόημα μιας και δεν βρισκεις και πολλά καλά/χρήσιμα πράγματα(ούτε πολλά credits).

Πιο πολύ αναγκάζεσαι να χρησιμοποιείς το melee.Και τα forge πολύ λίγα και διάσπαρτα.

To game γίνεται unforgiving γιατί το σύστημα μάχης του ειναι προβληματικό. Δεν προλαβαίνεις να κάνεις heal, δεν μπορείς να τρέξεις μακριά από  πολλούς εχθρούς μιας και σε πλησιάζουν για πλάκα, και το όλο melee dodge σύστημα ειναι αρκετά meh, που οδηγεί σε αρκετά cheap deaths. Σε αυτό δεν βοηθάει και η αργή εναλλαγή των όπλων πέραν της Riot.

Αλλο κακό παράδειγμα σε αυτό ειναι 2 συγκεκριμένοι εχθροι που σου πετάει συνέχεια το παιχνιδι και τους κερδίζεις απλά σπαμάροντας ένα κουμπί,οι οποίοι στο τέλος της ημέρας απλά προκαλούν σπάσιμο νεύρων.

Βάρας σε κάποιους εχθρούς headshot, τους φεύγει το κεφάλι και αυτοί συνεχίζουν να έρχονται κανονικά προς τα πάνω σου σαν να μην τρέχει τίποτα. 

Η οι άλλοι εχθροι στο chapter 6 ή 7 που θυμίζουν last of us clickers. Και καλά σε εντοπίζουν με τον θόρυβο, αλλά όταν σκοτώνεις ένα άλλο εχθρό δίπλα τους που κάνεις θόρυβο, δεν παίρνουν χαμπάρι.

Γενικά ήθελε πολύ περισσότερη δουλειά το παιχνιδι, σε φάση τουλάχιστον 6 μήνες με 1+χρόνο επιπλέον χρόνο ανάπτυξης. 

Αν και single player linear παιχνιδι, θυμίζει σε σημεία early access/beta τίτλο.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Alex21121988 είπε

Το επίπεδο gore του TLoU Part 2 δεν το πιάνει κανένα game μέχρι στιγμής imo.

Ψηφίζω RDR2 μονο και μονο γιατί είχε καλύτερο collision από το TLOU2, αλλιώς είναι πολύ κοντά. Το RΕ2E ήταν λίγο light στα decals, αλλα το dismemberment ήταν και είναι το καλύτερο νομίζω.

Το Callisto απέχει από αυτά που λέγανε οι devs, λέγανε για advanced gore system, το οποιο μάλλον το κρατάνε για DLC. :P

Γενικά το game χρειαζόταν έξι μήνες ακόμα, οποτε σε έξι μήνες που θα βγει το expansion θα είναι έτοιμο γενικά. :D

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εάν ήταν σκοτεινό και είχε puzzles αυτόματα θα ήταν πολύ καλύτερο παιχνίδι πάντως. A wasted potential κυριολεκτικά.

Επεξ/σία από Psycho_Warhead
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 3/12/2022 στις 12:14 ΜΜ, {TDi}Dj2k..infc είπε

Sorry για το quote, είμαι από κινητό και στη mobile έκδοση δεν με αφήνει να το διαγράψω. Θα το φτιάξω μετά. 

Στα περί του θέματος, το Twitter πάντως έχει ανακοινώσεις για patch που βελτιώνει το frame rate και είναι ήδη διαθέσιμο. Ισχύει ή είναι μόνο για τις κονσόλες; Επίσης για RT ότι είναι στη σειρά για φτιάξιμο. 

Επεξ/σία από MSSB
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Armoral είπε

Πως σου φαινεται;

Απλά οκ ,ούτε κρύο ούτε ζέστη.

Το περίμενα πιο δυνατό με τόσο προμοταρισμα που είχε πέσει.

Πάντως σε καμία περίπτωση δεν αξίζει το 60ρι.Και από θέμα απόδοσης αλλά και σαν παιχνίδι σαν στορυ.

• Like 3
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Πάντως σε καμία περίπτωση δεν αξίζει το 60ρι.Και από θέμα απόδοσης αλλά και σαν παιχνίδι σαν στορυ.

Θα διαφωνήσω στο μέρος story, για απόδοση στο PC, fair enough, παίζω PS, αλλα το story δεν είναι κακό και είναι απόλυτα serviceable για το είδος.

Σπανια horror games έχουν πολύ καλο και πολύπλοκο story. Βαθμολογίες δεν βάζω, αλλα σίγουρα θα το πρότεινα σε κάποιον που γουστάρει τέτοιου είδους games.

Στην τελική πες ένα καλύτερο game τα τελευταία χρονια? Θα πω εγώ, RΕ2R, αυτά, εκτος άμα μου διαφεύγει κάτι διορθώστε με.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...