Fulgore Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, KilliK είπε ναι, δυστυχως ειναι διπλο το προβλημα. και ο κοσμος δεν εχει αυτοσυγκρατηση με τα preorders, και δεν υπαρχει η καταλληλη νομοθεσια να αντιμετωπισει αυτο το φαινομενο με τα χαλασμενα προιοντα. αν αυτο γινοταν σε μια οποιαδηποτε αλλη αγορα, πχ να σου πουλανε αυτοκινητο γεματο προβληματα, θα επεφτε τσεκουρι. δεν θα αλλαξει αυτη η κατασταση, οσο ο πελατης-παικτης επιτρεπει την gaming βιομηχανια να την διαιωνιζει. Που κολλάει ένα προιον software ψυχαγωγιας όπως ένα video game με την αυτοκινητοβιομηχανια? Εαν ένα αυτοκινητο βγει μέσα στα προβλήματα, μπορει να σου κοστίσει ανθρώπινες ζωές. Γιαυτο και θα έπεφτε τσεκούρι. Ιδια βαρύτητα έχει αυτό, με ένα video game αν κυκλοφορεί με τεχνικά προβλήματα? Για αυτό το λόγο και υπάρχουν reviews παιχνιδιών, όπως και για τις ταινίες,και για αυτό το λόγο το steam για τις πρώτες 2ώρες για δικές του αγορές, επιτρέπει τα refund αν το παιχνιδι είναι μέσα στα θέματα. Εαν κάποιος πάει και αγοράζει στα τυφλά ειδικά σε μόνιμη βάση, αναλαμβάνει και τα ανάλογα ρίσκα και είναι άξιος της μοίρας του. 2
Parapas Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Ένα άλλο θέμα είναι ότι προκειμένου να πάρουν οι εκάστοτε developers/publishers το "μαρούλι" από τα day 1 preorder, καταργήθηκε και ο θεσμός του demo ενός παιχνιδιού. Πιστεύω ότι αν πολλοί μπορούσαν να δοκιμάσουν έτσι τι παίζει δε θα αγόραζαν μεν (άρα λιγότερες αρχικές πωλήσεις) αλλά δε θα έκραζαν κιόλας δε τόσο πολύ αφού δε θα είχαν πληρώσει κάτι. Εκτός αν είναι πολύ αθώο το σκεπτικό μου για το σημερινό τρόπο σκέψης... 3
7nisiotis Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, Parapas είπε Ένα άλλο θέμα είναι ότι προκειμένου να πάρουν οι εκάστοτε developers/publishers το "μαρούλι" από τα day 1 preorder, καταργήθηκε και ο θεσμός του demo ενός παιχνιδιού. Πιστεύω ότι αν πολλοί μπορούσαν να δοκιμάσουν έτσι τι παίζει δε θα αγόραζαν μεν (άρα λιγότερες αρχικές πωλήσεις) αλλά δε θα έκραζαν κιόλας δε τόσο πολύ αφού δε θα είχαν πληρώσει κάτι. Εκτός αν είναι πολύ αθώο το σκεπτικό μου για το σημερινό τρόπο σκέψης... H Capcom παραδίδει ακόμη demos πριν την κυκλοφορία των τελευταίων Resident Evil πάντως 2
Parapas Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 4 minutes ago, 7nisiotis said: H Capcom παραδίδει ακόμη demos πριν την κυκλοφορία των τελευταίων Resident Evil πάντως Ναι, προφανώς δε το κάνουν όλοι. Αλλά νομίζω η πλειοψηφία δε δίνει αν δεν κάνω λάθος. Άσε που η Capcom δε χρειάζεται demo. Τουλάχιστον από θέμα performance ξέρεις τι παίρνεις αποδεδειγμένα. 2 1
Fulgore Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 30 λεπτά πριν, Parapas είπε Ένα άλλο θέμα είναι ότι προκειμένου να πάρουν οι εκάστοτε developers/publishers το "μαρούλι" από τα day 1 preorder, καταργήθηκε και ο θεσμός του demo ενός παιχνιδιού. Πιστεύω ότι αν πολλοί μπορούσαν να δοκιμάσουν έτσι τι παίζει δε θα αγόραζαν μεν (άρα λιγότερες αρχικές πωλήσεις) αλλά δε θα έκραζαν κιόλας δε τόσο πολύ αφού δε θα είχαν πληρώσει κάτι. Εκτός αν είναι πολύ αθώο το σκεπτικό μου για το σημερινό τρόπο σκέψης... Μπορείς να το αγοράσεις απευθείας μέσω του steam να παίξεις μέχρι 2 ώρες, και αν δεις ότι τρέχει χάλια/δεν σου αρέσει, το κάνεις refund. Δεν είναι μεγάλη η διάρκεια, αλλά και τα demos ανέκαθεν μικρή διάρκεια είχαν. Αν πάλι δεις και σου αρέσει, το αγοράζεις απο όπου(ή όποτε/σε ότι τιμή)θέλεις. 2
Parapas Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 28 minutes ago, Fulgore said: Μπορείς να το αγοράσεις απευθείας μέσω του steam να παίξεις μέχρι 2 ώρες, και αν δεις ότι τρέχει χάλια/δεν σου αρέσει, το κάνεις refund. Δεν είναι μεγάλη η διάρκεια, αλλά και τα demos ανέκαθεν μικρή διάρκεια είχαν. Αν πάλι δεις και σου αρέσει, το αγοράζεις απο όπου(ή όποτε/σε ότι τιμή)θέλεις. Δε διαφωνώ αλλά όπως θα έχεις δει πολλές φορές 2 ώρες σχεδόν παλεύεις με τα μενού μόνο για να βρεις optimal settings/performance. Γιατί να έχω αυτό τον χρονικό περιορισμό; Τα λέω λίγο υπερβολικά ίσως αλλά καταλαβαίνεις το νόημα πιστεύω.
7nisiotis Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 56 λεπτά πριν, Parapas είπε Ναι, προφανώς δε το κάνουν όλοι. Αλλά νομίζω η πλειοψηφία δε δίνει αν δεν κάνω λάθος. Άσε που η Capcom δε χρειάζεται demo. Τουλάχιστον από θέμα performance ξέρεις τι παίρνεις αποδεδειγμένα. Είχε κι εκείνη κάτι stutters όταν ερχόταν κοντά σου εχθροί στο release του 8 αλλά διορθώθηκαν γρήγορα με patch. Νομίζω είχε κι αυτό Denuvo, δε θυμάμαι πέρασε ένας χρόνος απ όταν το πρωτοεπαιξα
Parapas Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 10 minutes ago, 7nisiotis said: Είχε κι εκείνη κάτι stutters όταν ερχόταν κοντά σου εχθροί στο release του 8 αλλά διορθώθηκαν γρήγορα με patch. Νομίζω είχε κι αυτό Denuvo, δε θυμάμαι πέρασε ένας χρόνος απ όταν το πρωτοεπαιξα Αν θυμάμαι καλά έκανε stutter την ώρα που πέθαινε ο εχθρός ή κάτι τέτοιο. Αλλά τώρα μιλάμε για πταίσματα μπροστά σε αυτά που βλέπουμε σε "AAA" τίτλους.
D.Luffy Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, KilliK είπε παντως ο ολος θορυβος για τα τεχνικα προβληματα του, υποσκιασε το γεγονος οτι τελικα ο τιτλος δεν ειναι και τοσο καλος. Δεν θα έλεγα ότι δεν είναι καλό. Απλώς το σύστημα μάχης είναι λίγο ιδιαίτερο και η μεγάλη έμφαση στο melee σίγουρα θα ξενίσει πολλούς. Προσωπικά κι εγώ θα προτιμούσα να ήταν περισσότερο shooter σαν το Dead Space. Ίσως όμως ήθελαν να διαφοροποιηθούν λίγο. Αν και δεν έχω προχωρήσει ακόμα πολύ, οι χώροι προς το παρόν είναι όντως υπερβολικά κλειστοφοβικοί και δεν σου δίνουν ελευθερία κινήσεων. Είναι πολύ εύκολο να σε στριμώξουν κάπου 3-4 εχθροί και να βγεις knock out. Δεν ξέρω αν ανοίγουν λίγο οι περιοχές στη πορεία όμως και επιφυλάσσομαι. Από ατμόσφαιρα εγώ του βάζω 10/10. Τα σκηνικά είναι άψογα με πολύ μεγάλη λεπτομέρεια και εντυπωσιακό filmic φωτισμό. Γίνεται εκτεταμένη χρήση volumetric lighting, καπνού και particles και αυτό βοηθάει πολύ στο να δημιουργηθεί ατμόσφαιρα. 2
KilliK Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 με την ποικιλια των εχθρων τι γινεται; διαβασα οτι ειναι περιορισμενη και αναλωνεται κυριως σε humanoids.
Psycho_Warhead Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Τα visuals έχουν μια ενοχλητική θολούρα, stutter-ακια έχει ακόμα αλλά καμία σχέση με πριν. Σαν παιχνίδι δεν μου λέει τίποτα μέχρι στιγμής, μου βγάζει generic corridor-ιλα. Θα δούμε και παρακάτω.. 1
KilliK Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Parapas είπε Ένα άλλο θέμα είναι ότι προκειμένου να πάρουν οι εκάστοτε developers/publishers το "μαρούλι" από τα day 1 preorder, καταργήθηκε και ο θεσμός του demo ενός παιχνιδιού. Πιστεύω ότι αν πολλοί μπορούσαν να δοκιμάσουν έτσι τι παίζει δε θα αγόραζαν μεν (άρα λιγότερες αρχικές πωλήσεις) αλλά δε θα έκραζαν κιόλας δε τόσο πολύ αφού δε θα είχαν πληρώσει κάτι. Εκτός αν είναι πολύ αθώο το σκεπτικό μου για το σημερινό τρόπο σκέψης... σωστο αυτο. και οχι μονο δεν δινουν demos, αλλα εφαρμοζουν και reviews embargo. η οταν προσθετουν επιτηδες το monetization συστημα με patch, αφου βγουν πρωτα οι κριτικες χωρις αυτο. ελεγχουν οσο μπορουν την πληροφορηση για το προιον τους, ωστε να το μαρκεταρουν οπως θελουν εκεινοι, προς το ανιδεο αγοραστικο κοινο. δες τι συνεβει με TLOUS2, CP77, κτλ Το ξαναλεω. Αυτα τα αισχη που γινονται στον χωρο του gaming, δεν συμβαινουν στις αλλες αγορες χωρις επιπτωσεις. ακομη και με τα black goods προιοντα, οπου και εκει πεφτει κοροιδια, οταν προκυπτει καποιο σοβαρο θεμα, οπως με τους φορτιστες, φτανει μεχρι και στην ευρωπαικη επιτροπη. Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2022 από KilliK 3
Parapas Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 3 minutes ago, KilliK said: Το ξαναλεω. Αυτα τα αισχη που γινονται στον χωρο του gaming, δεν συμβαινουν στις αλλες αγορες χωρις επιπτωσεις. ακομη και με τα black goods προιοντα, οπου και εκει πεφτει κοροιδια, οταν προκυπτει καποιο σοβαρο θεμα, οπως με τους φορτιστες, φτανει μεχρι και στην ευρωπαικη επιτροπη. Δε θα χρειαζόταν καμία ευρωπαική επιτροπή αν ο καθένας έδειχνε τη γνώμη του με το πορτοφόλι του. Τώρα όταν ακόμα και η "κουτσή Μαρία" έχει γίνει streamer και twitcher και παίρνει τα games day 1 for free ή από έσοδα subscribers, αυτά βλέπουν και σου λένε "να ο κόσμος αγοράζει". Εν τω μεταξύ δε βάζουμε και μυαλό και πάμε και παίρνουμε ότι τελευταίο κυκλοφορεί και στο hardware απλά αναφέροντας ότι "ναι είναι ακριβό αλλά τι να κάνουμε" και μετά πας ευτυχής κάτοχος 4090 και έρχεται το Callisto Protocol και κάθε τέτοιο και στην τρίβη στη μούρη με το performance... Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ από κατόχους 4090 κλπ., ο καθένας ότι θέλει κάνει (και θα το έκανα και εγώ αν δε θεωρούσα ότι μερικές φορές με πιάνουν λίγο Κώτσο). Απλά είναι κρίμα όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω να σκας τόσα λεφτά και να βλέπεις τέτοια αίσχη από θέμα performance. Μακάρι το πρόβλημά μας να ήταν στο gameplay μόνο όπως κάποτε... 3
d4ydr33m3r Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 6 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Τα visuals έχουν μια ενοχλητική θολούρα, stutter-ακια έχει ακόμα αλλά καμία σχέση με πριν. Σαν παιχνίδι δεν μου λέει τίποτα μέχρι στιγμής, μου βγάζει generic corridor-ιλα. Θα δούμε και παρακάτω.. Shadow noise έχω παρατηρήσει εγώ ειδικά όταν βγάζεις οποιαδήποτε μορφής upscaling. Σαν art direction πάντως είναι αρκετά καλό και ατμοσφαιρικό. Αλλά μιλάμε για αστεία πράγματα ενεργοποιείς RT shadows και γίνεται tank το performance με το αστείο codepath.. Ημαρτον να τρέχει CP2077 η 4090 και να έχει θέματακια σε ένα κλειστό περιβάλλον χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις.. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα