Προς το περιεχόμενο

The Callisto Protocol

7nisiotis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προχθες μεσάνυχτα, διαβάζοντας τις απαντήσεις που έδωσε ο ίδιος ο Scofield στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter φάνηκε ντόμπρος και σίγουρος για το παιχνίδι του. Η εξωκοσμικη, τρομακτική ατμόσφαιρα και όλα τα στοιχεία του παιχνιδιού που έχει υποσχεθεί και παρουσιάσει μέσα από τα τρέιλερ και τις λοιπές συνεντεύξεις θα είναι εκεί. Το παιχνίδι θα είναι ολοκληρωμένο και εφόσον δεν επιθυμεί κάποιος να πληρώσει γι αυτό το κάτι έξτρα περιεχόμενο δεν θα χασει σημαντικά στοιχεία ή μέρη ή κάτι άλλο από την συνολική εμπειρία που υπόσχεται ο τίτλος.

Όμως, μην ξεχνάμε ότι είμαστε απέναντι σε κάτι που κάνουν τόσες μα τόσες άλλες εταιρείες του χώρου και εκεί δε πέφτει πολύ γκρίνια -αναλογα το αν είναι λατρεμένη εταιρεία ή όχι-. Πρόσφατο παράδειγμα η προσθήκη του mode 3ου προσώπου στο επί πληρωμή Winter's Expansion pack/DLC του Resi:Village. Έχει ακριβώς κατά 80% ίδιο περιεχόμενο με το έξτρα που θα βγει κι εδώ, ένα story 3 ωρών, κάποια επιπλέον πράγματα στο Mercenaries mode, προσθήκη 3ου προσώπου κλπ. Το οποίο όμως για 20€ MSRP (αν και το αγόρασα σε εκτύπωση σε 2ον.λογαριασμο) άξιζε και εγώ το απέκτησα εν γνώση μου του τι θα δω στο περίπου, αν και το περίμενα απ'όταν τερμάτισα το βασικό παιχνίδι. Οπότε πράττει ο καθένας ανάλογα. Πάντως δεν ξέρω αν σε αυτή την έκδοση αν έχουν κάποιο ψηφιακό artbook + soundrack album. Προσωπικά εννοείται ότι θα θελα να χει.

Οπότε συνοψίζοντας, όταν βγει το DLC του Callisto αν είναι μια μπούρδα και μισή τότε θα κραξουμε αναλόγως. Μέχρι τότε ας περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με το βασικό παιχνίδι. Εγώ που γουστάρω με λύσσα Dead Space παίζοντας στην εποχή τους ολα της σειράς το περιμένω ως πνευματικό διάδοχο από το 2013! Παράλληλα είμαι φυσικά και επιφυλακτικός, όμως εμπιστεύομαι την ομάδα ανάπτυξης γιατί φαίνεται προσγειωμένη στις δηλώσεις της και μη ξεχνάμε ότι ανακοινώθηκε και σχετικά κοντά -χωρίς βαρετές υποσχέσεις ετών και φανφάρες όπως άλλες αγαπημένες του χώρου εταιρείες name them-! Αν δω μαλακίες όμως don't worry θα πέσει παλούκωμα.

Επεξ/σία από 7nisiotis
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 676
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Πιστεύω θα είναι δυνατό horror παιχνίδι, μακάρι δηλαδή γιατί δεν έχουμε και πολλά τέτοια πλέον. Μετά παίρνει σειρά το Dead Space Remake και στη συνέχεια το Resident Evil 4 Remake.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολυ ωραια evasion και shooting mechanics, ωραια σπλατερια, πετυχημενο το gore/dismemberment, η κλασσικη γωνια over the shoulder που εκανε πετυχημενη την σειρα που το γεννησε, ωραιο hud για weapon choose, γενικα δειχνει ενα dead space on steroids, αλλα με ψιλοχαλασε οτι ειναι underpowered καποια οπλα (oπως φανηκε) τυπου καραμπινα και bullet sponge η φαση.. Συμβαινει συχνα αλλα προτιμω να ειναι scarce τα weapons και να τα περνεις στην συνεχεια, παρα να χρειαζεται να τα κανεις upgrade.. Μπορει βεβαια να γινεται για να ενισχυεται ενας συνδυασμος melee combat και shooting θα δειξει..

Bεβαια απο την στιγμη που δεν εχουμε μια πληρη εικονα με τα οπλα, τα στατιστικα τους και το upgradeability τους ειναι ολιγον τι φιλολογικη αυτη η συζητηση, οπως και να εχει..

Επεξ/σία από d4ydr33m3r

4 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

Δείτε το πριν το.... κατεβάσουν :P

Γιατί ΤΟΣΟ DS rip off... το πράγμα που κουβαλάει στη πλάτη του εκείνο που μετά το πυροβολάει και σκάει σαν τα μωρά στο DS2, το stomp ίδιο με το DS.. οι ήχοι του όπλου δεν μου άρεσαν... και το bugged πράγμα στη πόρτα στα 2.45 lmao

Don't get me wrong, θα το τιμήσω day 1 αλλά... πολύ DS ρε παιδί μου....

1 ώρα πριν, MSSB είπε

Μα αυτό είναι, το DS εκσυγχρονισμένο με φρέσκο story, τι άλλο να θες ως fan του original?

Aλλωστε είναι λίγο περίεργο να θες κάτι διαφορετικό από τον δημιουργό ενός από τα καλύτερο sci-fi survival horror ever, αλλα ok κατάλαβα τι λες.

13 ώρες πριν, MSSB είπε

Γιατί ΤΟΣΟ DS rip off... το πράγμα που κουβαλάει στη πλάτη του εκείνο που μετά το πυροβολάει και σκάει σαν τα μωρά στο DS2, το stomp ίδιο με το DS.. οι ήχοι του όπλου δεν μου άρεσαν... και το bugged πράγμα στη πόρτα στα 2.45 lmao

Το παιχνίδι είναι του Glen Schofield, δημιουργού του Dead Space. Και συμμετέχουν και αρκετοί από το team του original Dead Space όπως ο Steve Papoutsis. Δεν θα το έλεγα λοιπόν "rip-off" όταν οι δημιουργοί είναι εμπνευσμένοι από... την προηγούμενη δημιουργία τους. Πνευματικός διάδοχος της σειράς είναι.

Κάποιος έπρεπε να το κάνει εφόσον η ΕΑ κατέστρεψε και στο τέλος έγραψε τη σειρά στα παλιά της τα παπούτσια (της ανήκει το IP δυστυχώς). Και το Callisto ανακοινώθηκε πριν καν το Dead Space Remake.

• Like 4

Το πρώτο μισό που έγραψες, το γνωρίζω. Πάνω σε αυτό θέλω να σχολιάσω. Ακόμα και αν έχει δημιουργήσει κάποιος ένα πολύ πετυχημένο παιχνίδι, καλή ώρα βλέπε DS, δεν πάει να πει ότι όλα τα επόμενα project του θα πρέπει να βασίζονται πάνω στα ίδια χαρακτηριστικά. Αυτό εννοώ rip off. Τα τέρατα βγαίνουν από τους αεραγωγούς, πυροβολάει και σκάνε. Εν ολίγος, αυτή η οικία ατμόσφαιρα που λαμβάνω από το Callisto δεν ξέρω κατά πόσο θα συμβάλει θετικά σε αυτό. Θα υπάρξει πολύ σύγκριση από όλους (media ή gamers) με το DS και δεν είμαι σίγουρος αν αυτό είναι κάτι καλό ή δίκαιο για το παιχνίδι ή τον δημιουργό του. 

Αν μου συγκρίνεις Callisto και DS remake, δεν έχουμε παίξει ακόμα Callisto αλλά νομίζω ότι (το Callisto) θα χάσει στη σύγκριση.

16 λεπτά πριν, MSSB είπε

Ακόμα και αν έχει δημιουργήσει κάποιος ένα πολύ πετυχημένο παιχνίδι, καλή ώρα βλέπε DS, δεν πάει να πει ότι όλα τα επόμενα project του θα πρέπει να βασίζονται πάνω στα ίδια χαρακτηριστικά.

Ναι αλλά δεν μπορείς να λες ότι ο δημιουργός κάνει rip-off... τον εαυτό του επειδή το καινούργιο του project μοιάζει με το προηγούμενο. Πολλοί δημιουργοί έχουν μια συγκεκριμένη αισθητική στα έργα τους και συμβαίνει πολλές φορές και στον κινηματογράφο. Πχ οι ταινίες του Cronenberg... 

Δεν έχουμε και πολλά παιχνίδια με την συγκεκριμένη sci-fi space horror αισθητική οπότε για μένα και για πολλούς άλλους που θα ήθελαν να δουν μια (έστω πνευματική) συνέχεια του DS, ποιος άλλος καλύτερος από τον master του είδους? Προτιμώ ένας δημιουργός να παίζει επάνω στα δυνατά του χαρτιά αντί να πειραματίζεται με ξένα χωράφια. Και εδώ μιλάμε για ένα καινούργιο studio που έχει ανάγκη μια επιτυχία οπότε δεν νομίζω ότι θα χωρούσαν πειραματισμοί.

Λες ότι σε ενόχλησε ότι τα τέρατα βγαίνουν από τους αεραγωγούς επειδή το βρήκες οικείο... θα ήταν καλύτερα δηλαδή αν έβγαιναν από καμιά γωνία ενός τοίχου? Θα σου θύμιζε λιγότερο το Dead Space τότε και άρα θα ήταν καλύτερα?

Δεν ξέρω πως θα συγκριθεί το Callisto με το original Dead Space, θα το δούμε αυτό σύντομα. Μπορεί να είναι καλύτερο, μπορεί να είναι και χειρότερο. Όλα παίζουν. Μπορεί μάλιστα η οικεία ατμόσφαιρα που λες να είναι αυτή που θα καθορίσει και την επιτυχία του επειδή πολύς κόσμος που θα το αγοράσει περιμένει και θέλει να παίξει κάτι σαν το Dead Space. 

Όσο αναφορά για το DS Remake, πέρα από τα μοντέρνα γραφικά γνωρίζουμε ότι έχουν γίνει κάποιες σημαντικές αλλαγές στην εξέλιξη της ιστορίας οπότε μένει και αυτό να αποδειχθεί αν αυτές οι αλλαγές είναι θετικές ή όχι. Και αυτό εν τέλει θα συγκριθεί με το original. 

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Nah, δεν λέω ότι με ενόχλησε κάτι. Έχω ήδη κάνει pre order την delux γιατί ξέρω ότι θα το αγαπήσω no matter what. Το point μου εμένα απλά ήταν ότι την συνταγή πάνω κάτω την έχουμε ξανά δει και αυτό όλο ίσως γυρίσει μπούμερανγκ με τον όχι και τόσο ευχάριστο τρόπο. Όλα αυτά που λες, συμφωνώ και πραγματικά θα ήθελα να δω τριλογία -που ακόμα δεν έχω παίξει το ένα-και να δω το στούντιο να επιτύχει και να πάρει πάνω από τα αναμενόμενα. Το DS από τη πρώτη μέρα το αγάπησα, αν και είχα γνωρίσει αρκετά μετά το release του. Το 3 το βρήκα χαλασμένο και απογοήτευση.

Υποθέτω ότι όλες οι ερωτήσεις μας θα απαντηθούν σε ελάχιστες μέρες από σήμερα. 

Ελπίζω όλα να είναι όπως πρέπει να είναι. 

Επεξ/σία από MSSB
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...