Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορει καποιος να μου πει ποια ειναι η καλυτερη λυση για να παιζεις απαιτητικα παιχνιδια σε 2k οθονη; Η οθονη μου εχει επιλογες για 60, 144, 165Hz. Εγω το εχω εξάρχης στα 144Hz. Πρεπει με καποιο τροπο να λοκαρω και τα παιχνιδια σε αυτα τα FPS ή δε παιζει ρολο; Εχω μια 2070s.

Επισης, εαν ειναι καποιο απαιτητικο παιχνιδι, μπορω να ριξω τα Hz στα 60, και να ειναι πιο ομαλο; Αν δε μπορει πχ η καρτα γραφικων να πιασει τα 144FPS. Πχ δε ξερω εαν single player παιχνιδια που δεν ειναι fps, αξιζει να τα παιζεις με παραπανω απο 60 fps. Αλλα και παλι, καθε φορα που ειναι να ξεκιναω ενα παιχνιδι, θα πρεπει να κανω την αλλαγη στα Hz της οθονης;

Για ταινιες πχ σιγουρα αξιζουν τα 144Hz για να μπορει να διαιρεθει με το 24 που εχουν οι ταινιες και δενε εχεις frame drops ετσι.

Γενικα εχω μπερδευτει αρκετα!

Επεξ/σία από Lazostat
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφου εχεις 2κ 165hz monitor σιγουρα εχει freesync. Αυτο τα κανει ολα.. Συγχρονιζει τα hz της οθονης σου με τα fps που ερχονται απο την gpu,με max  τα 165.Οποτε να ρυθμιζεις τα hz αναλογα με το game δεν χρειαζεται. Επειδη k εγω με την ιδια καρτα ειμαι, παιζω games που δεν ξεπερνουν τα 144 σε 1440p οποτε δεν μου χρειαστηκε το fps limiter. An θες σε ελαφρια games οπως csgo για να μην δουλευει full η καρτα μπορεις να τα περιορισεις στα 165. Ταινιες δεν ειχα ποτε θεμα στα 144 αλλα επειδη βαριεμαι δοκιμασα τις ιδιες ταινιες κ σε αλλα hz k δε μπορεσα να δω διαφορες, εσυ εχεις θεμα σε καποια συγκεκριμενα hz με τις ταινιες? 

Επεξ/σία από niko13
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Freesync εχει, αλλα οταν παιζω παιχνιδια τα Hz αυξομειωνονται, ετσι πρεπει να γινεται; Επισης σε παιχνιδια που εχουν ρυθμιση in-game για τα fps, τι επιλογη βαζω; Uncapped;

Τωρα μολις ειδα οτι ειχα απενεργοποιησει το freesync, δε γνωριζω γιατι. Ισως δημιουργουσε καποιο προβλημα με το juddering;

Επεξ/σία από Lazostat
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Lazostat είπε

Freesync εχει, αλλα οταν παιζω παιχνιδια τα Hz αυξομειωνονται, ετσι πρεπει να γινεται; Επισης σε παιχνιδια που εχουν ρυθμιση in-game για τα fps, τι επιλογη βαζω; Uncapped;

Τωρα μολις ειδα οτι ειχα απενεργοποιησει το freesync, δε γνωριζω γιατι. Ισως δημιουργουσε καποιο προβλημα με το juddering;

ετσι ακριβως πρεπει να γινεται, αν και με προβληματισες με το free sync, ουσιαστικα αυτη ειναι και η δουλεια του, αν πχ τρεχει το γκειμ με 90fps το freesync αναλαμβανει να κανει την οθονη 90hz και την αυξομειωνει κατα το δοκουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Lazostat είπε

Λογικο τα hz να αυξομειωνονται μαζι με τα fps αφου αυτο κανει το freesync. Aλλιως θα ειχες τρελο tearing. Τα fps in game αν θες τα περιοριζεις στα hz του μονιτορ σου δηλ 144/165 η καπου εκει γυρω. Αν εχει ας πουμε ρυθμιση μονο για 75  πολυ χαληλοτερα δηλαδη απο τα hz του μονιτορ τοτε  αστα υncapped.

Επεξ/σία από niko13
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Aris_ είπε

παίζεις online fps παιχνίδια competitive ?  

Ουτε online, ουτε fps γενικοτερα παιζω. Χαλαρα Multiplayer παιζω οπως lol, tft, among us, αλλα σκεφτομαι να ξεκινησω και τιποτα single player παιχνιδια, οπως witcher, death stranding κτλ..

Επεξ/σία από Lazostat
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Lazostat είπε

Ουτε online, ουτε fps γενικοτερα παιζω. Χαλαρα Multiplayer παιζω οπως lol, tft, among us, αλλα σκεφτομαι να ξεκινησω και τιποτα single player παιχνιδια, οπως witcher, death stranding κτλ..

τοτε μην ασχολησε καθόλου οτιδήποτε πανω απο 60hz δεν σε αφορά ακομα και 45fps είναι υποφερτά σε full ultra settings, όπως σου ειπαν και οι προηγούμενοι βαλε freesync και μετα κανονισε πως σου αρέσει η εικονα (settings) αν δεν πέφτεις κατω από 60fps όλα  οκ 

αστα τα αλλα για τους fpsακιδες και μεταξυ μας με τα ping που εχει και η fiber γραμμή πολυ δύσκολα εχεις όφελος ακόμη και σε 75Hz ποσο μάλλον 100+

Δημοσ.

Οχι δε υπαρχε κανενα θεμα να αυξωμειονονται τα fps. Το μονο ''προβλημα'' που μπορει να σου κανει ειναι οπως ειπαν τα παιδια tearing. Αν δε σου κανει tearing μη ασχολησαι καν με vsync καθως σου ριχνει τη φωτεινοτητα της οθονης. Επισεις πληροφοριακα τα περισσοτερα hz δε κανουν διαφορα στο ping του ιντερνετ. Παρα μονο την εντολη που δινεις εσυ με το mouse στη οθονη σου. Εχει χαμηλοτερο input lag.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Aris_ είπε

τοτε μην ασχολησε καθόλου οτιδήποτε πανω απο 60hz δεν σε αφορά ακομα και 45fps είναι υποφερτά σε full ultra settings, όπως σου ειπαν και οι προηγούμενοι βαλε freesync και μετα κανονισε πως σου αρέσει η εικονα (settings) αν δεν πέφτεις κατω από 60fps όλα  οκ 

αστα τα αλλα για τους fpsακιδες και μεταξυ μας με τα ping που εχει και η fiber γραμμή πολυ δύσκολα εχεις όφελος ακόμη και σε 75Hz ποσο μάλλον 100+

Ναι αλλα το σερφαρισμα μου φαινεται καλυτερο, δλδ για καθημερινη χρηση τα 144Hz νομιζω κανουν καποια διαφορα..  Πηρα 500 ευρω οθονη, τα εχω ολα κλειστα, ας αφησω τουλαχιστον τα Hz!!

Οποτε με λιγα λογια, ποιες ρυθμισεις βαζω στο Nvidia Panel και ποιες στην οθονη; Εχω μονο το freesync ενεργοποιημενο στην οθονη.

Επεξ/σία από Lazostat
Δημοσ.
Στις 12/12/2020 στις 3:29 ΜΜ, Lazostat είπε

Μπορει καποιος να μου πει ποια ειναι η καλυτερη λυση για να παιζεις απαιτητικα παιχνιδια σε 2k οθονη; Η οθονη μου εχει επιλογες για 60, 144, 165Hz. Εγω το εχω εξάρχης στα 144Hz. Πρεπει με καποιο τροπο να λοκαρω και τα παιχνιδια σε αυτα τα FPS ή δε παιζει ρολο; Εχω μια 2070s.

Επισης, εαν ειναι καποιο απαιτητικο παιχνιδι, μπορω να ριξω τα Hz στα 60, και να ειναι πιο ομαλο; Αν δε μπορει πχ η καρτα γραφικων να πιασει τα 144FPS. Πχ δε ξερω εαν single player παιχνιδια που δεν ειναι fps, αξιζει να τα παιζεις με παραπανω απο 60 fps. Αλλα και παλι, καθε φορα που ειναι να ξεκιναω ενα παιχνιδι, θα πρεπει να κανω την αλλαγη στα Hz της οθονης;

Για ταινιες πχ σιγουρα αξιζουν τα 144Hz για να μπορει να διαιρεθει με το 24 που εχουν οι ταινιες και δενε εχεις frame drops ετσι.

Γενικα εχω μπερδευτει αρκετα!

Αρχικά να πω δεν έχω διαβάσει απαντήσεις οπότε θα απαντησω στο αρχικό.

Το μονιτορ πάντα στα 165hz. Ποτέ χαμηλότερα

Με την 2070s έχεις ενεργοποιημένο το gsync σε full screen πάντα.  Αν έχει επιλογή εντός παιχνιδιού βάζεις max cap μέσα στο game (165) διαφορετικά στο nvidia control panel θα βάζεις max frame rate 162. Μέσα στα game θα βάζεις vsync off και θα το έχεις από το control panel πάντα on. 

Δεν χρειάζεται να αλλάζεις ποτέ το native refresh rate. 

Οταν παίζεις κάποιο single player απλά θα κοιτάς να μην πέφτεις κάτω από 50 fps και είσαι gg. Θα έχεις συνέχεια gsync, σχεδόν μηδενικό input lag επειδή δεν θα ενεργοποιείται ποτέ το vsync (για αυτό το cap στα 162) και αν είσαι πάνω από 50 θα είναι συνέχεια smooth

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Sakiz105 είπε

Αρχικά να πω δεν έχω διαβάσει απαντήσεις οπότε θα απαντησω στο αρχικό.

Το μονιτορ πάντα στα 165hz. Ποτέ χαμηλότερα

Με την 2070s έχεις ενεργοποιημένο το gsync σε full screen πάντα.  Αν έχει επιλογή εντός παιχνιδιού βάζεις max cap μέσα στο game (165) διαφορετικά στο nvidia control panel θα βάζεις max frame rate 162. Μέσα στα game θα βάζεις vsync off και θα το έχεις από το control panel πάντα on. 

Δεν χρειάζεται να αλλάζεις ποτέ το native refresh rate. 

Οταν παίζεις κάποιο single player απλά θα κοιτάς να μην πέφτεις κάτω από 50 fps και είσαι gg. Θα έχεις συνέχεια gsync, σχεδόν μηδενικό input lag επειδή δεν θα ενεργοποιείται ποτέ το vsync (για αυτό το cap στα 162) και αν είσαι πάνω από 50 θα είναι συνέχεια smooth

Επειδη το θελω στα 144Hz για να μην εχω θεμα με τις ταινιες, τι επιλογη βαζω στο Nvidia panel για max frame rate; Αυτο φανταζομαι κανει Override την ρυθμιση του frame rate που υπαρχει στις ρυθμισεις του παιχνιδιου;

Επισης αρκετα μονιτορ εχω διαβασει οτι εχουν θεματα στα 165Hz, οποτε η πιο safe επιλογη ειναι τα 144.

Επισης διαβαζω οτι αυτο το frame limiter απο το nvidia panel εχει καποια θεματακια και αρκετοι χρησιμοποιουν την επιλογη απο το RivaTuner.

Επεξ/σία από Lazostat
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Lazostat είπε

Επειδη το θελω στα 144Hz για να μην εχω θεμα με τις ταινιες, τι επιλογη βαζω στο Nvidia panel για max frame rate; Αυτο φανταζομαι κανει Override την ρυθμιση του frame rate που υπαρχει στις ρυθμισεις του παιχνιδιου;

Επισης αρκετα μονιτορ εχω διαβασει οτι εχουν θεματα στα 165Hz, οποτε η πιο safe επιλογη ειναι τα 144.

ποιο μονιτορ έχεις που έχεις? Εμένα 165 είναι και δεν έχει κανένα θέμα. 

Επίσης τι πρόβλημα έχεις στις ταινίες? Ούτε εκεί έχω θέμα

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Sakiz105 είπε

ποιο μονιτορ έχεις που έχεις? Εμένα 165 είναι και δεν έχει κανένα θέμα. 

Επίσης τι πρόβλημα έχεις στις ταινίες? Ούτε εκεί έχω θέμα

Οι ταινιες επειδη ειναι στα 24fps, με τα 165Hz παντα θα υπαρχουν περισσευουμενα frames. Ενω 144/24=6, διαιρειται μια χαρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...