Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και ποια ακριβώς είναι η ημερομηνία τιμολόγησης; Η ημερομηνία που έκανε την μέτρηση η ΕΔΑ ή η ημερομηνία έκδοσης λογαριασμού από τον πάροχο;

Επίσης, σε μια πολυκατοικία, αν έχω καταλάβει σωστά, πρέπει ο κάθε ένοικος να περάσει το (ίδιο για όλους) παραστατικό.  Δεν θα άπρεπε αυτό να γίνει μια φορά από τον διαχειριστή; 

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και στο ΦΕΚ λέει ημερομηνία τιμολόγησης. 

Αν η ΕΔΑ μετρήσει 28 Φεβρουαρίου (τελευταία μέρα που μπορεί να γίνει η τιμολόγηση) τότε η ημερομηνία έκδοσης από τον πάροχο θα είναι μέσα στο Μάρτιο. Άρα εκπρόσθεσμη;

Αν η ΕΔΑ μετρήσει πιο νωρίς π.χ. 18 Φεβρουαρίου, ώστε η έκδοση από τον πάροχο να γίνει μέσα στον Φεβρουάριο, τότε "χάνεις" το ποσό αυτών των 10 ημερών

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Parolos4 είπε

Αν στην πολυκατοικία υπάρχει κεντρική θέρμανση τί κάνουμε?

Τότε ο διαχειριστής (ή κάποιος εκπρόσωπος) πρέπει να περάσει τα στοιχεία των διαμερισμάτων στην εφαρμογή. "ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ"

Στην συνέχεια οι ένοικοι κάνουν την αίτηση ενδιαφέροντος στην ίδια εφαρμογή.

περισσότερες πληροφορίες εδω http://www.aade.gr/mythermansi

Δημοσ.
10 ώρες πριν, xazoulis είπε

Και στο ΦΕΚ λέει ημερομηνία τιμολόγησης.

Η ΕΔΑ κάνει μέτρηση, όχι τιμολόγηση. Η έκδοση λογαριασμού είναι η τιμολόγηση.

Αφού και στα κουτάκια ζητάει Αριθμό Παραστατικού, ΑΦΜ / Επωνυμία Επιχείρησης, Ημερομηνία Έκδοσης.

Δημοσ.

Δεν διαφωνώ μαζί σου. Η απορία μου είναι η εξής: Αν σε κάποιον κάνει μέτρηση η ΕΔΑ π.χ. 23/2/21 και η εκδοσή γίνει 8-10 μέρες μετά (ως συνήθως) δηλαδή τις πρώτες μέρες του Μαρτίου, τότε αυτός ο λογαριασμός δεν μπορεί να καταχωρηθεί γιατί η ημερομηνία τιμολόγησης θα είναι μετά τις 28/2/21 (καταληκτική ημερομηνία  τιμολόγησης)

Δημοσ.
Στις 24/12/2020 στις 9:32 ΜΜ, lilito είπε

Καλησπέρα να ρωτήσω κάτι στο φυσικό αέριο που λέει να βάλεις αριθμό παραστατικου τι εννοεί και που τον βρίσκω αυτόν τον αριθμό σε λογαριασμό ζενίθ

Στις 28/12/2020 στις 3:02 ΜΜ, johnnyman είπε

Την ίδια απορία έχω και εγώ... 

Μπορει κάποιος να μας απαντήσει σίγουρα? 

Την ίδια απορία είχα, πήρα τηλ και είναι το:

ΑΡ. ΕΓΓΡΑΦΟΥ και σε εμένα ας πούμε είναι της μορφής: ΛΦΑ18964288 (είμαι απο Λάρισα)

Η απορία μου εμένα είναι άλλη.

Αυτή τη φορά έχω ένα τιμολόγιο της Ζενίθ που λέει Περίοδος κατανάλωσης: 19-09-2020 ως 18-11-2020 και ημερομηνία έκδοσης: 25-11-2020

Αυτό το τιμολόγιο μπορώ να το ανεβάσω?

Δημοσ.
Στις 30/12/2020 στις 7:57 ΜΜ, Tzimmys είπε

Την ίδια απορία είχα, πήρα τηλ και είναι το:

ΑΡ. ΕΓΓΡΑΦΟΥ και σε εμένα ας πούμε είναι της μορφής: ΛΦΑ18964288 (είμαι απο Λάρισα)

Η απορία μου εμένα είναι άλλη.

Αυτή τη φορά έχω ένα τιμολόγιο της Ζενίθ που λέει Περίοδος κατανάλωσης: 19-09-2020 ως 18-11-2020 και ημερομηνία έκδοσης: 25-11-2020

Αυτό το τιμολόγιο μπορώ να το ανεβάσω?

Μπορείς. Στο ΦΕΚ λέει:

Αναφορά σε κείμενο

Για τα λοιπά καύσιμα, εκτός του πετρελαίου θέρμανσης, υποβάλλεται επιπρόσθετα έως την ως άνω προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ο αριθμός της απόδειξης αγοράς ειδών καυσίμων που τιμολογήθηκαν από την 1η Οκτωβρίου 2020 έως την 31η Δεκεμβρίου 2020, το ποσό/αξία της συναλλαγής.

Μόνο η ημερομηνία τιμολόγησης (έκδοση λογαριασμού) παίζει ρόλο, όχι η περίοδος κατανάλωσης.

Επίσης προσοχή, "Ζενίθ" είναι η εμπορική επωνυμία.

Η πραγματική επωνυμία είναι Εταιρία Προμήθειας Αερίου Θεσσαλονίκης Θεσσαλίας Α.Ε.

• Thanks 3
Δημοσ.

Καλησπέρα κ καλή χρονιά 

Μια ερώτηση θέλω να κάνω έκανα την αίτηση για το επίδομα θέρμανσης έχω αέριο το σπίτι είναι του πεθερού μου με δωρεάν παραχώρηση ,ο λογαριασμός ρεύματος είναι στου άντρα μου το όνομα κ το αέριο είναι στο όνομα της πεθεράς μου. Υπάρχει περίπτωση να μην το δικαιούμαι επειδή δεν είναι όλοι οι λογαριασμοί στον αφμ του άντρα μου; 

Δημοσ.

επειδή εχω χάσει λίγο την μπάλα αν μπορει κάποιος να με κατατοπήσει. έκανα πριν μερες την αίτηση, έγινε αποδεκτή. απο κει κ πέρα χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο? έχω αέριο στο όνομά μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απ' ότι κατάλαβα αν έχεις λογαριασμό αερίου με ημερομηνία έκδοσης έως 31/12 θα τον προσθέσεις εκεί που λέει τα παραστατικά μου. Θα γράψεις νομίζω τον Αρ. εγγράφου σου το ποσό την εταιρεία κ τον πάροχο. 

Επεξ/σία από KaterinaMarkouli
Δημοσ.

Αυτό απορώ κι εγώ.

Όπως κι οτι δε μπορω να συνεννοηθω με το διαχειριστή για να περασουμε την πολυκατοικια, ούτε με την εταιρεία κοινοχρήστων.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...