Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω να αγορασω αυτοκινητο απο ελληνα εμπορο αλλα ειναι απο Γερμανια.Μου εστειλε το χαρτι κτεο Γερμανιας (dekra) που ποιστοποιει τα χιλιομετρα.παιζει να τα εχουν γυρισει?

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, dmpatanis είπε

Θελω να αγορασω αυτοκινητο απο ελληνα εμπορο αλλα ειναι απο Γερμανια.Μου εστειλε το χαρτι κτεο Γερμανιας (dekra) που ποιστοποιει τα χιλιομετρα.παιζει να τα εχουν γυρισει?

Χεζουν οι αρκούδες στο δάσος;

Δημοσ.

Ζητά το VIN του αυτοκινήτου και πάνε στην τάδε εταιρία, ίσως να μπορέσουν να σου δώσουν παραπάνω πληροφορίες για τα χιλιόμετρα (εφόσον έχουν γίνει σε αυτήν κάποια σέρβις. Η Dekra δεν νομιζω οτι πιστοποιει τα χιλιόμετρα, αλλα την κατασταση του αυτοκινήτου. 

Δημοσ.

Η dekra δεν ειναι σαν το δικο μας κτεο?

Στην Γερμανια ειναι πιο αυστηρα τα πραγματα πως θα πειραξει ο αλλος χιλ και θα εχει χαρτι απο Κτεο?

Δημοσ.

Ναι η Dekra είναι ένα από τα ΚΤΕΟ εκεί,αλλά δεν πιστοποιεί χιλιομετρα.

Μια χαρά γυρίζουν τα χλμ και εκεί,και οι έμποροι αλλά και οι ιδιώτες.

Οπότε ναι είναι πιθανόν να έχει γυρισμένα χλμ.Υπαρχει και μια μικρή πιθανότητα να έχει τα πραγματικά,

Ο έμπορος τι περίπτωση είναι;Έχει ιστοσελίδα;

Για τι αμάξι μιλαμε;Χρονολογία,χλμ,έχεις κάποιο link;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, dmpatanis είπε

αγνοησε τη dekra

εφοσον ειναι Γερμανικο (δηλ αγορασμενο απο τοπικη αντιπροσωπεια) παρε ενα τηλ ή στειλε μεηλ (ακομα και στα αγγλικα) τη τοπικη αντιπροσωπεια ή οποιοδηποτε αλλη στη Γερμανια και εξηγεισε τους οτι εισαι υποψηφιος αγοραστης. Για γερμανικα ιχ (π.χ bmw/audi/ford)σιγουρα θα σε βοηθησουν

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, jmmys είπε

Ναι η Dekra είναι ένα από τα ΚΤΕΟ εκεί,αλλά δεν πιστοποιεί χιλιομετρα.

Μια χαρά γυρίζουν τα χλμ και εκεί,και οι έμποροι αλλά και οι ιδιώτες.

Οπότε ναι είναι πιθανόν να έχει γυρισμένα χλμ.Υπαρχει και μια μικρή πιθανότητα να έχει τα πραγματικά,

Ο έμπορος τι περίπτωση είναι;Έχει ιστοσελίδα;

Για τι αμάξι μιλαμε;Χρονολογία,χλμ,έχεις κάποιο link;

Στην Γερμανία η πλειοψηφία θα έχει τα πραγματικά χιλιόμετρα, και η μειοψηφία γυρισμένα, δεν είναι Ελλάδα. Επιπλέον τα αμάξια κάθε 2 χρόνια περνάνε ΚΤΕΟ, και τα χιλιόμετρα τους υπάρχουν αποθηκευμένα στο TüV.

Επεξ/σία από Papakaliati
Δημοσ.

Αν το αμαξι προοριζεται κ για την αγορα της γερμανιας, δεν γυρνανε χιλιομετρα,δεν ασχολουντε γιατι τα προστιμα ξεκινανε απο 5000 κ μπορουν να σου κλεισουν κ το μαγαζι. Αν το αμαξι διαφημιζεται σε καλη τιμη για εξαγωγη, τοτε ναι ,μπορουν να τα γυρισουν γιατι φευγει απο την γερμανια. Αν το αμαξι περασε κτεο πριν εναμιση χρονο,μπορει να εγραψε σε αυτο το διαστημα κ 100.000 χιλιομετρα, οι αποστασεις ειναι μεγαλες,γυρισε χιλιομετρα λιγο πανω απο το προηγουμενο κτεο και το βγαζει για πουλημα. 

Τι αμαξι ειναι? Τελος ταξινομισης εχεις δει?αν ειναι πριν το 11-12 τσεκαρες τι euro ειναι ή θα πληρωσεις κανα προστιμο εδω?

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, dmpatanis είπε

Ειναι diesel 1.5cc του 2014 με 97.000χιλ στο κτεο Γερμανιας dekra ειχε 96500 χιλ.

Ντίζελ 14 μάλλον Euro 5, πόσο σου βγαίνει εκτελωνισμος;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι αμαξι ειναι? 1.5 diesel ισως ειναι ο κλασικος renault που φορανε ποσα αυτοκινητα. Παιζει να ναι euro6 ,αλλιως euro 5j

96500 πριν ποσο καιρο? Το dekra τι το αναφσρεις...ειναι σαν να λες autovision αντι για κτεο

Επεξ/σία από bill_zaf
Δημοσ.
Στις 12/12/2020 στις 12:59 ΜΜ, dmpatanis είπε

Ετσι οπως το εχεις διατυπωσει, καταλαβα(με) οτι το αμαξι θα το αγορασεις απο γερμανια αλλα απο ελληνα εμπορο εκει. 

Δεν εχει νοημα να ρωταμε για τελωνειο κτλ εφοσον το αμαξι ειναι Ελλαδα κ εχει εκτελωνιστει. Δες την ακολουθια των service απο το γνησιο service book αν ειναι σωστη ως προς τις ημερομηνιες κ τα χιλιομετρα ,επισης τι ημερομηνια ειναι το γερμανικο κτεο. 

Αν τα εχεις ολα αυτα τοτε δεν εχεις κανενα θεμα, αν θες την γνωμη μου, περισοτερο να σε νοιαζει ή εικονα του αυτοκινητου, δηλαδη να ειχε σωστη χρηση, και να ειναι σωστα συντηρημενο...

Δημοσ.

Νομίζω ότι ένα βιβλίο service (ειδικά όταν είναι σφραγισμένο από αντιπροσωπεία ή εξουσιοδοτημένο συνεργείο) είναι ασφαλέστερο από το  χαρτί  dekra.

Ζήτα να το δεις και αν σου πει ο έμπορος καποια δικαιολογία άστο. Όλοι στη Γερμανία έχουν το book και το ζητάνε όταν αγοράζουν μεταχειρισμένο. 

Στις λίγες περιπτώσεις που δεν υπάρχει διαθέσιμο σε hard copy, σε παραπέμπουν στην αντιπροσωπεία που έκανε τα service και έχει το ηλεκτρονικό αρχείο των συντηρήσεων του αυτοκινήτου (σίγουρα το κάνουν στα Mercedes,  δεν ξέρω σε ποιά άλλη εταιρία) οπότε σε αυτή την περίπτωση πρέπει να επικοινωνήσεις με Γερμανία και να ζητήσεις ως υποψήφιος αγοραστής το αρχείο συντήρησης.

Το θέμα σου είναι αν είχε κάποιο σοβαρό ατύχημα. και αυτό δεν ξέρω κατά πόσο αναγράφεται κάπου στα χαρτιά εξαγωγής του αυτοκινήτου.

Από ότι θυμάμαι αν κάνεις μεταβίβαση αυτοκινήτου εντός Γερμανίας ο ιδιοκτήτης πρέπει να γράψει (και να υπογράψει) πόσοι ήταν οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες και αν το αυτοκίνητο έχει εμπλακέι σε ατύχημα. Όταν πρόκειται για εξαγωγή δεν ξέρω, ας ενημερώσει κάποιο άλλο μέλος. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...