dmpatanis Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 Θελω να αγορασω αυτοκινητο απο ελληνα εμπορο αλλα ειναι απο Γερμανια.Μου εστειλε το χαρτι κτεο Γερμανιας (dekra) που ποιστοποιει τα χιλιομετρα.παιζει να τα εχουν γυρισει?
Ukforthemoment Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 32 λεπτά πριν, dmpatanis είπε Θελω να αγορασω αυτοκινητο απο ελληνα εμπορο αλλα ειναι απο Γερμανια.Μου εστειλε το χαρτι κτεο Γερμανιας (dekra) που ποιστοποιει τα χιλιομετρα.παιζει να τα εχουν γυρισει? Χεζουν οι αρκούδες στο δάσος;
Papakaliati Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 Ζητά το VIN του αυτοκινήτου και πάνε στην τάδε εταιρία, ίσως να μπορέσουν να σου δώσουν παραπάνω πληροφορίες για τα χιλιόμετρα (εφόσον έχουν γίνει σε αυτήν κάποια σέρβις. Η Dekra δεν νομιζω οτι πιστοποιει τα χιλιόμετρα, αλλα την κατασταση του αυτοκινήτου.
dmpatanis Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 Η dekra δεν ειναι σαν το δικο μας κτεο? Στην Γερμανια ειναι πιο αυστηρα τα πραγματα πως θα πειραξει ο αλλος χιλ και θα εχει χαρτι απο Κτεο?
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 Ναι η Dekra είναι ένα από τα ΚΤΕΟ εκεί,αλλά δεν πιστοποιεί χιλιομετρα. Μια χαρά γυρίζουν τα χλμ και εκεί,και οι έμποροι αλλά και οι ιδιώτες. Οπότε ναι είναι πιθανόν να έχει γυρισμένα χλμ.Υπαρχει και μια μικρή πιθανότητα να έχει τα πραγματικά, Ο έμπορος τι περίπτωση είναι;Έχει ιστοσελίδα; Για τι αμάξι μιλαμε;Χρονολογία,χλμ,έχεις κάποιο link;
vamvakoolas Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, dmpatanis είπε Θελω να αγορασω αυτοκινητο απο ελληνα εμπορο αλλα ειναι απο Γερμανια.Μου εστειλε το χαρτι κτεο Γερμανιας (dekra) που ποιστοποιει τα χιλιομετρα.παιζει να τα εχουν γυρισει? αγνοησε τη dekra εφοσον ειναι Γερμανικο (δηλ αγορασμενο απο τοπικη αντιπροσωπεια) παρε ενα τηλ ή στειλε μεηλ (ακομα και στα αγγλικα) τη τοπικη αντιπροσωπεια ή οποιοδηποτε αλλη στη Γερμανια και εξηγεισε τους οτι εισαι υποψηφιος αγοραστης. Για γερμανικα ιχ (π.χ bmw/audi/ford)σιγουρα θα σε βοηθησουν
NikosKallithea Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 Εγω θα σου ελεγα να μην μπλέξεις, πάρε ενα αυτοκίνητο απο Ελλάδα, ελληνικό και αν μπορείς, ακομα καλύτερα, απο ιδιώτη
Papakaliati Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, jmmys είπε Ναι η Dekra είναι ένα από τα ΚΤΕΟ εκεί,αλλά δεν πιστοποιεί χιλιομετρα. Μια χαρά γυρίζουν τα χλμ και εκεί,και οι έμποροι αλλά και οι ιδιώτες. Οπότε ναι είναι πιθανόν να έχει γυρισμένα χλμ.Υπαρχει και μια μικρή πιθανότητα να έχει τα πραγματικά, Ο έμπορος τι περίπτωση είναι;Έχει ιστοσελίδα; Για τι αμάξι μιλαμε;Χρονολογία,χλμ,έχεις κάποιο link; Στην Γερμανία η πλειοψηφία θα έχει τα πραγματικά χιλιόμετρα, και η μειοψηφία γυρισμένα, δεν είναι Ελλάδα. Επιπλέον τα αμάξια κάθε 2 χρόνια περνάνε ΚΤΕΟ, και τα χιλιόμετρα τους υπάρχουν αποθηκευμένα στο TüV. Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2020 από Papakaliati
bill_zaf Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 Αν το αμαξι προοριζεται κ για την αγορα της γερμανιας, δεν γυρνανε χιλιομετρα,δεν ασχολουντε γιατι τα προστιμα ξεκινανε απο 5000 κ μπορουν να σου κλεισουν κ το μαγαζι. Αν το αμαξι διαφημιζεται σε καλη τιμη για εξαγωγη, τοτε ναι ,μπορουν να τα γυρισουν γιατι φευγει απο την γερμανια. Αν το αμαξι περασε κτεο πριν εναμιση χρονο,μπορει να εγραψε σε αυτο το διαστημα κ 100.000 χιλιομετρα, οι αποστασεις ειναι μεγαλες,γυρισε χιλιομετρα λιγο πανω απο το προηγουμενο κτεο και το βγαζει για πουλημα. Τι αμαξι ειναι? Τελος ταξινομισης εχεις δει?αν ειναι πριν το 11-12 τσεκαρες τι euro ειναι ή θα πληρωσεις κανα προστιμο εδω?
dmpatanis Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 Ειναι diesel 1.5cc του 2014 με 97.000χιλ στο κτεο Γερμανιας dekra ειχε 96500 χιλ.
Papakaliati Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 22 λεπτά πριν, dmpatanis είπε Ειναι diesel 1.5cc του 2014 με 97.000χιλ στο κτεο Γερμανιας dekra ειχε 96500 χιλ. Ντίζελ 14 μάλλον Euro 5, πόσο σου βγαίνει εκτελωνισμος;
bill_zaf Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Τι αμαξι ειναι? 1.5 diesel ισως ειναι ο κλασικος renault που φορανε ποσα αυτοκινητα. Παιζει να ναι euro6 ,αλλιως euro 5j 96500 πριν ποσο καιρο? Το dekra τι το αναφσρεις...ειναι σαν να λες autovision αντι για κτεο Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2020 από bill_zaf
dmpatanis Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2020 Ναι ειναι euro5 τον Σεπτεμβ ειρθε ελλαδα με 97.000χιλ Βαση το χαρτι εκτελωνισμου.
bill_zaf Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2020 Στις 12/12/2020 στις 12:59 ΜΜ, dmpatanis είπε Θελω να αγορασω αυτοκινητο απο ελληνα εμπορο αλλα ειναι απο Γερμανια.Μου εστειλε το χαρτι κτεο Γερμανιας (dekra) που ποιστοποιει τα χιλιομετρα.παιζει να τα εχουν γυρισει? Ετσι οπως το εχεις διατυπωσει, καταλαβα(με) οτι το αμαξι θα το αγορασεις απο γερμανια αλλα απο ελληνα εμπορο εκει. Δεν εχει νοημα να ρωταμε για τελωνειο κτλ εφοσον το αμαξι ειναι Ελλαδα κ εχει εκτελωνιστει. Δες την ακολουθια των service απο το γνησιο service book αν ειναι σωστη ως προς τις ημερομηνιες κ τα χιλιομετρα ,επισης τι ημερομηνια ειναι το γερμανικο κτεο. Αν τα εχεις ολα αυτα τοτε δεν εχεις κανενα θεμα, αν θες την γνωμη μου, περισοτερο να σε νοιαζει ή εικονα του αυτοκινητου, δηλαδη να ειχε σωστη χρηση, και να ειναι σωστα συντηρημενο...
zebras84 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2020 Νομίζω ότι ένα βιβλίο service (ειδικά όταν είναι σφραγισμένο από αντιπροσωπεία ή εξουσιοδοτημένο συνεργείο) είναι ασφαλέστερο από το χαρτί dekra. Ζήτα να το δεις και αν σου πει ο έμπορος καποια δικαιολογία άστο. Όλοι στη Γερμανία έχουν το book και το ζητάνε όταν αγοράζουν μεταχειρισμένο. Στις λίγες περιπτώσεις που δεν υπάρχει διαθέσιμο σε hard copy, σε παραπέμπουν στην αντιπροσωπεία που έκανε τα service και έχει το ηλεκτρονικό αρχείο των συντηρήσεων του αυτοκινήτου (σίγουρα το κάνουν στα Mercedes, δεν ξέρω σε ποιά άλλη εταιρία) οπότε σε αυτή την περίπτωση πρέπει να επικοινωνήσεις με Γερμανία και να ζητήσεις ως υποψήφιος αγοραστής το αρχείο συντήρησης. Το θέμα σου είναι αν είχε κάποιο σοβαρό ατύχημα. και αυτό δεν ξέρω κατά πόσο αναγράφεται κάπου στα χαρτιά εξαγωγής του αυτοκινήτου. Από ότι θυμάμαι αν κάνεις μεταβίβαση αυτοκινήτου εντός Γερμανίας ο ιδιοκτήτης πρέπει να γράψει (και να υπογράψει) πόσοι ήταν οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες και αν το αυτοκίνητο έχει εμπλακέι σε ατύχημα. Όταν πρόκειται για εξαγωγή δεν ξέρω, ας ενημερώσει κάποιο άλλο μέλος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα