zoranb Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ο σκληρός δίσκος του iMac εμφάνισε πρόβλημα. Tη μια δεν έδειχνε αρχεία, την άλλη έδειχνε περιορισμένο αριθμό. Κάποια στιμγή σταμάτησε να λειτουργεί οπότε τον έβγαλα, και τον εγκατέστησα σε 2 διαφορετικά κουτιά εξ.σκληρών δίσκων. Μέχρι στιγμής μπροστά δεν παίρνει. Μήπως υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος ώστε να τον διαχειριστώ μπας και μπορέσω να τον κάνω να λειτουργήσει, όχι τόσο για να γίνει ξανά operational, αλλά για να διασώσω τα αρχεία μου! Εάν ήσασταν στη θέση μου και θέλατε να εξαντλήσετε τις προσπάθειες για διάσωση των αρχείων, τί θα κάνατε; Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2020 από zoranb
snbblp Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2020 Ποιος δίσκος; Τι ηλικίας; Τι χωρητικότητας; Τι ποσοστό χρησιμοποιημένου χώρου; Περιστρέφεται το σέρβο; Κάνει seek και calibration στην εκκίνηση; Ακούγεται κάποιος παράξενος ήχος όπως γρατζούνισμα ή κλικ; Κάνει μόνος του disconnect ή power down; Δεν μας έδωσες κανένα στοιχείο για το υπό συζήτηση αντικείμενο.
zoranb Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2020 Segate . 10ετίας . 1TB . 90% χρησιμοπ. χώρου . Δεν ακούγεται κανένας ήχος WD . ~15ετίας . 200GB . Δεν ξέρω ποσοστό χρησιμοπ. χώρου . Δεν ακούγεται κανένας ήχος IBM DeskStar ~15ετίας . 30GB . Δεν ξέρω ποσοστό χρησιμοπ. χώρου . Ακούγεται πως περιστρέφεται
snbblp Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2020 1. Εχει πιθανότητες, όμως κοστίζει. Χρειάζεται καθαρό θάλαμο για εγχείρηση και ίσως μεταμόσχευση. 2. Καλύτερα να τον ξεχάσεις, συχνά κολλάνε κεφαλές και καίγονται κυκλώματα ελεγκτών σέρβο. 3. Εδώ είμαστε. Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες, αρκεί να μην γράφτηκε κάτι μετά το πρόβλημα. Χρειάζεσαι ένα πρόγραμμα που να κάνει partition recovery, φυσικά όμως, σε άλλο δίσκο. Δοκίμασε, κι αν δεν καταφέρεις κάτι με αυτό αλλά είσαι Αθήνα, στείλε ένα PM να τον σου τον τσεκάρω. Δεν έχω πλέον καθαρό θάλαμο για να ανοίξω δίσκο, αλλά αν μπορεί να γίνει κάτι με software έχω ακόμα όλο το πακέτο. 1
zoranb Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1. Τι να φταίει που δεν λειτουργεί; Να είναι κάτι καμμένο; 2. Θέλω να τον ανοίξω αλλά δεν με αφήνει μια βίδα που δεν ξεβιδώνεται με τίποτα. 3. Toν όνοιξα, η κεφαλή ήτανε παρκαρισμένη Με ποιά εφαρμογή λες; Υπάρχει σε Mac; Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2020 από zoranb
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2020 4 λεπτά πριν, zoranb είπε 1. Τι να φταίει που δεν λειτουργεί; Να είναι κάτι καμμένο; 2. Θέλω να τον ανοίξω αλλά δεν με αφήνει μια βίδα που δεν ξεβιδώνεται με τίποτα. 3. Toν όνοιξα, η κεφαλή ήτανε παρκαρισμένη Με ποιά εφαρμογή λες; Υπάρχει σε Mac; Γιατί τον άνοιξες;Να κάνεις τι;Να του αλλάξεις λάδια;
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, zoranb είπε Τα Μπουζιά Τα φώτα του άλλαξες και όχι τα μπουζιά. 1
V.I.Smirnov Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2020 Αφού τον άνοιξες, το κόστος ανάκτησης είναι σχεδόν σίγουρο ότι πήγε σε τριψήφιο νούμερο. Τι νόμιζες ότι θα κατάφερνες δηλαδή ; Οι δίσκοι με ηλεκτρομηχανικές βλάβες ΔΕΝ μπορούν να φτιαχτούν από χρήστες, σε καμιά περίπτωση. Αφού ήθελες να κάνεις τον Κύρο Γρανάζη ετοιμάσου να πληρώσεις 300άρια τώρα - και λίγα λέω... - 1
zoranb Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Χμμμ... με ευθύνη μου βέβαια! Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2020 από zoranb
zoranb Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2020 11 λεπτά πριν, snbblp είπε εντάξει, κατάλαβα άκυρο Aν είσαι επαγγελματίας του χώρου μάλλον θα με ειρωνεύεσαι
Dragonlordcv2002 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2020 20 ώρες πριν, snbblp είπε 1. Εχει πιθανότητες, όμως κοστίζει. Χρειάζεται καθαρό θάλαμο για εγχείρηση και ίσως μεταμόσχευση. 2. Καλύτερα να τον ξεχάσεις, συχνά κολλάνε κεφαλές και καίγονται κυκλώματα ελεγκτών σέρβο. 3. Εδώ είμαστε. Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες, αρκεί να μην γράφτηκε κάτι μετά το πρόβλημα. Χρειάζεσαι ένα πρόγραμμα που να κάνει partition recovery, φυσικά όμως, σε άλλο δίσκο. Δοκίμασε, κι αν δεν καταφέρεις κάτι με αυτό αλλά είσαι Αθήνα, στείλε ένα PM να τον σου τον τσεκάρω. Δεν έχω πλέον καθαρό θάλαμο για να ανοίξω δίσκο, αλλά αν μπορεί να γίνει κάτι με software έχω ακόμα όλο το πακέτο. Μ' αρέσει που σου το έγραψε βρε άνθρωπε.... Λες να τα βγάζουμε από το μυαλό μας και οι Youtubiτες να ξέρουν καλύτερα ???? Αν ήταν έτσι θα τους φτιάχναμε όλοι έτσι και οι εταιρείες που κάνουν ανάκτηση θα έκλειναν....
zoranb Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2020 32 λεπτά πριν, Dragonlordcv2002 είπε Αν ήταν έτσι θα τους φτιάχναμε όλοι έτσι και οι εταιρείες που κάνουν ανάκτηση θα έκλειναν.... Εντάξει ίσως για απλές περιπτώσεις σαν αυτές που δείχνουν στο youtube να λύνονται τα πράγματα.
snbblp Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2020 Δεν θέλω να ξαφνιάσω μερικούς, αλλά η εποχή των 5 μεγαμπάιτ γουιντσέστερ που τον άνοιγες, τον σκούπιζες με χαρτομάντηλο, του λάδωνες σέρβο, δίσκους-πλατό-τακάκια και μετά δούλευε, έχει παρέλθει προ 40ετίας. Από 850 μέγα και μετά, αν τον ανοίξεις σε κοινή ατμόσφαιρα, πέθανε. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα