snbblp Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Θα σου πω ένα δήθεν μυστικό... Οι κρατήρες στην ψύκτρα διορθώνονται είτε με πάστα liquid metal (πολύ αποδοτική αλλά και πολύ επικίνδυνη για βραχυκύκλωμα και ανεπανόρθωτη καταστροφή) είτε με πάστα χαλκού. Ελάχιστη ποσότητα πάστας χαλκού και σχολαστικό άπλωμα, και ούτε γάτα - ούτε ζημιά. Αλλά ΜΙΚΡΗ ποσότητα. 1 1
Τέρης Α. Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 15 ώρες πριν, snbblp είπε πάστα χαλκού Κάνει και για θερμοαγώγιμη αυτή;
snbblp Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Κάνει και για θερμοαγώγιμη αυτή; Θερμοαγώγιμη είναι. Η γνωστή πορτοκαλί ή χρυσή του κίτρινου μαγαζιού. Εχει μικρορινίσματα (σκόνη) χαλκού.
Aris_ Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 τώρα αν σου πω ότι είναι γράσο χαλκού σε σωληνάριο και το liquid metal είναι ουσιαστικά γαλλιο που το παίρναμε με το κιλο στην χύτευση
snbblp Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 21 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Σ' αυτή αναφέρεσαι; ναι, αν και υπάρχουν πολλές 1 ώρα πριν, Aris_ είπε τώρα αν σου πω ότι είναι γράσο χαλκού σε σωληνάριο και το liquid metal είναι ουσιαστικά γαλλιο που το παίρναμε με το κιλο στην χύτευση Για το γράσο χαλκού δεν ισχύει, έχει τεράστιες διαφορές στις ιδιότητες, για το γάλλιο όμως έχεις δίκιο. Απλώς το γάλλιο είναι κράμα, για να υπάρχει πλαστικότητα/ρευστότητα ακόμα και στους 20 βαθμούς. Αν και το γάλλιο παρουσιάζει μεγαλύτερη θερμική αντίσταση από τον χαλκό, η ρευστότητα που έχει το κάνει να αφήνει μικρότερα κενά αέρος μεταξύ χαλκού ψύκτρας και cpu, άρα παρά τον κίνδυνο βραχυκυκλώματος να είναι αποτελεσματικότερο. Εχει όμως ένα σοβαρό μειονέκτημα με το αλουμίνιο καθώς αλλοιώνοντας την κρυσταλλική του δομή, το κάνει ακατάλληλο για αλουμινένιες ψύκτρες: 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα