Crybal Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, zoranb είπε Πώς θα χόραγαν όμως τα dvd-drives μέσα στα enclosures? To ειχα δοκιμάσει σε 2....δεν χωράνε
Ntinaras Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Στις 14/12/2020 στις 1:40 ΜΜ, Crybal είπε To ειχα δοκιμάσει σε 2....δεν χωράνε αφου οι δισκοι ειναι 3.5 ιντσων ενω τα dvd drives 5.25... λογικο
dpolal Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 14/12/2020 στις 10:28 ΠΜ, zoranb είπε Πώς θα χόραγαν όμως τα dvd-drives μέσα στα enclosures? Αφαιρείς την πλακέτα με τα ηλεκτρονικά από την θήκη και την συνδέεις κατευθείαν πίσω από την μονάδα του dvd φροντίζωντας να είναι κάπως προστατευμένη. Όλες είναι συνήθως βιδωμένες στις θήκες, εύκολο είναι. Το ποιό πιθανό πρόβλημα είναι η τροφοδοσία της συσκευής, αν δεν έχει εξωτερικό τροφοδοτικό τότε πιθανότατα να μην επαρκεί το ρεύμα που θα τραβήξει από την usb θύρα. . . Εν κατακλείδι, πέταμα στην ανακύκλωση. Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2020 από dpolal
snbblp Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 15 ώρες πριν, duffyduck είπε εχει και 5 1/4" enclosures Εχω ακόμα ένα τέτοιο, μαζί με το Plextor plexwriter premium που έχει μέσα. Δεν βαστάει η καρδιά μου να το πετάξω. Believe it or not, παίζει άψογα ακόμα! 3
dpolal Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 12 λεπτά πριν, snbblp είπε Εχω ακόμα ένα τέτοιο, μαζί με το Plextor plexwriter premium που έχει μέσα. Δεν βαστάει η καρδιά μου να το πετάξω. Believe it or not, παίζει άψογα ακόμα! Σε νοιώθω. Το καλοκαίρι πέταξα στην ανακύκλωση ένα SCSI cd/r Sony και ένα αντίστοιχο απλό cd Pioneer που λειτουργούσαν ακόμα μαζί με τον Αdaptec controller τους. 🙁 3
snbblp Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 5 λεπτά πριν, dpolal είπε Σε νοιώθω. Το καλοκαίρι πέταξα στην ανακύκλωση ένα SCSI cd/r Sony και ένα αντίστοιχο απλό cd Pioneer που λειτουργούσαν ακόμα μαζί με τον Αdaptec controller τους. 🙁 Κάπου εδώ μέσα σε ένα κουτί, δεν θυμάμαι που, βόσκει ένα Plextor SCSI CDRw Χ4 με... caddy! Τα θυμάσαι; Με έναν κρυστάλλινο φακό cannon, ΝΑ !!! Ενάμισι πόντο φακό! Φυσικά διαβάζει ακόμα και πίτσα να του βάλεις μέσα. Σπασμένα, γραντζουνισμένα, ξεφλουδισμένα... ΟΛΑ τα τζατζαλάει. Αλλά δεν έχω άλλο controller πλην ενός 29320 που παίζει σε server, άρα είναι απασχολημένος και δεν μπορώ να τον χρησιμοποιήσω. Τι έφτιαχναν ρε οι άνθρωποι τότε... Και τώρα παίρνεις κάτι, και σε έξι μήνες πάει ανακύκλωση. 5
9-11 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Ναι, αυτός ήταν ο κανόνας, το hardware τότε είχε αντοχές. Δεν ξέρω αν ήταν θέμα ποιοτικού ελέγχου ή απόφαση των ΤΣΕΟ 😝 Υπήρχαν πάντως και οι εξαιρέσεις. Στα μέσα των ’00s προτού αρχίσουν να μεταφέρονται τα πάντα στην Κίνα, επενδύω σεβαστό ποσό σε optical drive της Plextor που τότε ήταν μακρά η κορυφαία εταιρεία στο χώρο. €146,70 (έχω ακόμα την απόδειξη) για το PX-716SA, μια τιμή που χωρίς υπερβολές ήταν τριπλάσια σε σχέση με τον ανταγωνισμό τον Σεπτέμβριο του 2005 όταν και αποκτήθηκε. Αυτό μάλιστα ήταν το προτελευταίο (ή τελευταίο) MADE IN JAPAN μοντέλο της Plextor. Μετά η μονάδα παραγωγής μεταφέρθηκε εκτός Ιαπωνίας για λόγους κόστους μέχρι που οι τιμές των CD±RW/DVD±RW έπιασαν πάτο πέφτοντας στα €20 και η εταιρεία αποσύρθηκε από το αντικείμενο (παραμένει ωστόσο ενεργή στα αποθηκευτικά μέσα SSD, NVMe κ.λπ. - Δεν έχει πέσει κάποιο στα χέρια μου, φοβάμαι πως το μόνο που έχει μείνει απ’ το ένδοξο παρελθόν, είναι το logo) Ε, λοιπόν πάνω στο χρόνο, και χωρίς να έχει προηγηθεί ιδιαίτερο stressάρισμα, σταμάτησε να γράφει DVDs. Οι υπόλοιπες λειτουργίες του δεν επηρεάστηκαν αλλά αυτό και μόνο ήταν αρκετό για να προχωρήσω σε αντικατάσταση. Για ένα διάστημα το χρησιμοποιούσα παράλληλα με το νέο DVD±RW αποκλειστικά για audio extraction τομέα στον οποίο σύμφωνα με τους ειδήμονες διέπρεπε. Και πάω στοίχημα πως αν το κατεβάσω απ’ το πατάρι και το συνδέσω θα spinάρει, αλλά τι να το κάνεις; Τώρα στο rig έχω Blu-ray writer της Pioneer αλλά κι αυτό δεν βλέπει συχνά χαρά στα σκέλια του. 😆 Πρόλαβα και SCSI συσκευές αλλά οι αναμνήσεις μου δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστες. Μάιος 1999 (ναι, πιάσαμε την προηγούμενη χιλιετία!) και ακουμπάω 125 χιλιαρικάκια (Δραχμές, έτσι;) σε ένα combo Yamaha CDR-400t σε συνδυασμό με τον INI-9090 controller της Initio. Το μηχανάκι έγραφε στην αστρονομική ταχύτητα x4, κοινώς για κάθε αντιγραφή CD περίμενες κατά μέσο όρο ένα 20λεπτο και βάλε. Και υπήρχε πάντα και ο φόβος για το περίφημο buffer underrun. Ιδρωκοπούσαμε κοιτώντας τα progress bars! Για να ήσουν ασφαλής ξέχναγες το copy on the fly και δημιουργούσες ISO πρώτα. Όχι ευχαριστώ, ΔΕΝ θα πάρω... 1
dpolal Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, 9-11 είπε Πρόλαβα και SCSI συσκευές αλλά οι αναμνήσεις μου δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστες. Μάιος 1999 (ναι, πιάσαμε την προηγούμενη χιλιετία!) και ακουμπάω 125 χιλιαρικάκια (Δραχμές, έτσι;) σε ένα combo Yamaha CDR-400t σε συνδυασμό με τον INI-9090 controller της Initio. Το μηχανάκι έγραφε στην αστρονομική ταχύτητα x4, κοινώς για κάθε αντιγραφή CD περίμενες κατά μέσο όρο ένα 20λεπτο και βάλε. Και υπήρχε πάντα και ο φόβος για το περίφημο buffer underrun. Ιδρωκοπούσαμε κοιτώντας τα progress bars! Για να ήσουν ασφαλής ξέχναγες το copy on the fly και δημιουργούσες ISO πρώτα. Όχι ευχαριστώ, ΔΕΝ θα πάρω... Το αντίθετο. Οι απλές IDE συσκευές είχαν τρομερό πρόβλημα με buffer underrun και αν δεν πρόσεχες λίγο «έκαιγες» την εγγραφή. Για αυτό το λόγο, όποιος ήθελε να έχει το κεφάλι το ήσυχο, έπερνε SCSI συσκευές διότι τα data πέρναγαν από ξεχωριστό controller με ενσωματωμένη μνήμη και δεν είχες αυτό το φαινόμενο. Αλλά μιλάμε για «σοβαρούς» controllers όπως της Adaptec, LSI, Sun, DELL PERC, κλπ που κόστιζαν πολλά παραπάνω χρήματα την εποχή εκείνη. Επιπλέον, το πρωτόκολλο σου έδινε την δυνατότητα να συνδέσεις μέχρι και 12 συσκευές επάνω σε ένα καλώδιο και να λειτουργούν ταυτόχρονα οπότε ήταν μονόδρομος για «επαγγελματίες» clopy writers. 😁 Μόλις βγήκαν οι πρώτες IDE συσκευές με buffer undferrun protection ουσιαστικά σήμανε το τέλος της ανάγκης για scsi συσκευές. Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2020 από dpolal 2
snbblp Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Παρά το ασύλληπτα μικρό μέγεθος RAM για εκείνη την εποχή, οι ιδιότητες του πρωτόκολλου SCSI και η δυνατότητα disconnect για συσκευές που καθυστερούσαν, το buffer underrun σε εκείνες τις συσκευές ήταν σπάνιο. Την ώρα που άλλοι με IDE έκαιγαν άσκοπα 2-3 στα 10, θυμάμαι 1-2 στα 50 και αυτό επειδή εγώ την ώρα που έγραφα έκανα κάτι παραπάνω από multitasking, στα όρια του μουλτιχέστινγκ. Τα επόμενα μηχανήματα της plextor όμως δεν είχαν ούτε κρυστάλλινους τεράστιους φακούς cannon, ούτε διασύνδεση scsi. Η αντικατάσταση με πλαστικούς φακούς και η σύνδεση ATAPI (έστω με DMA) έφερε τεράστιο ποσοστό RMA και τελικά την καταστροφή. Η σειρά SATA που ακολούθησε, αντικατέστησε και τον άκαμπτο μεταλλικό σασί πάνω σε ελαστική ανάρτηση, με ένα πρόχειρο λεπτό πλαστικό σασί σε υποτυπώδη ανάρτηση κι αυτό παρά την μεγάλη αύξηση των στροφών. Συνδυάστε αυτό με τα φθηνά ταπεράκια 50-100τεμ. μίντια της εποχής που είχαν γεωμετρικές ατέλειες οι οποίες προκαλούσαν κραδασμούς, και θα καταλάβετε γιατί η ρολς-ρόις των recorders πήγε άκλαφτη.
accipio Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Στις 17/12/2020 στις 7:19 ΜΜ, duffyduck είπε εχει και 5 1/4" enclosures Να και το δικό μου... το αγόρασα για να συνδέω IDE δίσκους, τώρα το βλέπετε με ένα DVD Recorder. Πριν από 5-6 χρόνια που το δοκίμασα λειτουργούσε ακόμα. 1
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2020 Ειχα πολύ καιρό να δω κάποιο ποστάρισμα για IDE και σκέφτηκα αμέσως ότι στην εταιρία έχω ενα σωρό enlosures από παλιά , ένα σωρό κάρτες raid της highpoint, όλα κλειστά στις συσκευασίες τους , και φυσικά ενα σωρό πλακέτες καινούργιες για να αλλάζουμε πριν 10-15 χρόνια τις προβληματικές που είχαμε στα κουτιά που πουλάγαμε. (Συνεργαζόμασταν κατευθείαν με τον κατασκευαστή τότε και οπότε του ζητάγαμε 5-6 πλακέτες μας έστελνε καμιά 30αριά) Οι εταιρίες ανάκτησης δεδομένων λέτε να ενδιαφέρονται για τέτοια πράγματα? Τα εχω σε μια ραφιέρα και σπάνια πουλάμε. Συν τα μαγικα συρταράκια για ide δισκους με το κλειδί που το έπαιρνες στο σπίτι σου για ασφάλεια... Μόλις τώρα, ΜΑΝΩΛΗΣ1 είπε Ειχα πολύ καιρό να δω κάποιο ποστάρισμα για IDE και σκέφτηκα αμέσως ότι στην εταιρία έχω ενα σωρό enlosures από παλιά , ένα σωρό κάρτες raid της highpoint, όλα κλειστά στις συσκευασίες τους , και φυσικά ενα σωρό πλακέτες καινούργιες για να αλλάζουμε πριν 10-15 χρόνια τις προβληματικές που είχαμε στα κουτιά που πουλάγαμε. (Συνεργαζόμασταν κατευθείαν με τον κατασκευαστή τότε και οπότε του ζητάγαμε 5-6 πλακέτες μας έστελνε καμιά 30αριά) Οι εταιρίες ανάκτησης δεδομένων λέτε να ενδιαφέρονται για τέτοια πράγματα? Τα εχω σε μια ραφιέρα και σπάνια πουλάμε. Συν τα μαγικα συρταράκια για ide δισκους με το κλειδί που το έπαιρνες στο σπίτι σου για ασφάλεια... Για να μην πω για τα Scsi..Ενας χαμος από προϊόντα όπως καλωδια, terminators, κουτια 5 και 8 θέσεων για Scsi δίσκους U320 , U160 αν θυμάμαι 1
SaFiS Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2020 Πιάσατε βλέπω τα παλιά ODDs. Plextor & Yamaha (IDE εκδόσεις), ότι καλύτερο πέρασε ποτέ από τα χέρια μου. Και από C.S. / RMA κορυφαίοι. Έστελναν με την μία καινούργιο Drive και το παλιό "χάρισμα"...
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2020 Plextor, Yamaha, Ricoh και disk impex για προμήθειες 2 λεπτά πριν, ΜΑΝΩΛΗΣ1 είπε Plextor, Yamaha, Ricoh και disk impex για προμήθειες Αν θέλετε πάντως καμιά σκέτη πλακέτα ide και κανά τροφοδοτικάκι να σας δώσω δωρεάν για να βάλετε κανά δίσκο παλιό πχ. Σε μια ντουλάπα τα έχω και κάθονται Παραλαβή απο καλλιθέα απόγευμα μόνο αν και ειναι και το Lockdown στην μέση. Παντως θα υπάρχουν και μετά. Δεν πάνε πουθενα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα