Lvus Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Καλησπερα! Σημερα εκανα μια αγορα Ram, τις Corsair Vengeange Pro 16 Ddr3 1600. Οταν τις βαζω πανω στη μητρικη τις διαβαζει ως 1333 και μπουταρει κανονικα μεχρι τα windows. Οταν ενεργοποιω το xmp profile, δε μπουταρει καθολου το pc. Εχω κανει clear cmos, βγαζοντας μπαταρια, εχω δωσει παραπανω ρευμα στις ραμ μπας και εφταιγε αυτο και εχω δοκιμασει και μια μια ram ξεχωριστα αλλα τζιφος. Οι ραμ ειναι συμβατες και με την μητρικη και με τον cpu. Εχει κανεις καποια ιδεα να προτεινει?
Τέρης Α. Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Η μητρική και ο επεξεργαστής ποιος είναι; Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2020 από Τέρης Α.
Lvus Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 15 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Η μητρική και ο επεξεργαστής ποιος είναι; Μητρικη: Msi 990FXA-GD65 και Cpu: Amd Fx 8350.
Lvus Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 4 ώρες πριν, mike.hatz είπε Εχεις το τελευταιο bios? Ναι ειναι στην τελευταια του version
mike.hatz Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ε κοιτα, δοκιμασε να τρεξεις ενα memtest86 χωρις xmp και να δεις αν εχουν θεμα οι RAM αλλα μετα απο 10 σχεδον χρονια μπορει να τα εχει φαει τα ψωμια της και η μητρικη. Ειναι και πυρινικο εργοστασιο ο 8350... Ξεκινα ομως απο ενα memtest και βλεπεις Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2020 από mike.hatz ξεχασα μια λεξη
Lvus Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, mike.hatz είπε Ε κοιτα, δοκιμασε να τρεξεις ενα memtest86 χωρις xmp και να δεις αν εχουν θεμα οι RAM αλλα μετα απο 10 σχεδον χρονια μπορει να τα εχει φαει τα ψωμια της και η μητρικη. Ειναι και πυρινικο εργοστασιο ο 8350... Ξεκινα ομως απο ενα memtest και βλεπεις Οκει, θα το κοιταξω μεσα και απο memtest. Παντως οι ραμ που δουλευα πριν παρω τις vengeange, ηταν οι hyperx sagave σε 1866, με xmp profile ενεργοποιημενο. Οποτε δε νομιζω να φταιει η μητρικη σε κατι οσο αφορα την λειτουργικοτητα της. Αλλα θα το δω
N3M3SiS Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Ειχα παρομοιο προβλημα, αλλα με εναν i7 930, με HyperX Fury στα 2000 XMP, το οποιο όποτε το ενεργοποιουσα, για καποιο λογο δεν εκανε ουτε post το μηχανημα. Tις εβαλα manually στα 1800 και ετρεχαν κανονικα. Τοτε το ειχα ξεψαχνισει το θεμα και θυμαμαι δεν ειχα βγαλει ακρη.. οποτε τις αφησα στα 1800. 1
panoskatos Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 11/12/2020 στις 2:27 ΜΜ, Lvus είπε Καλησπερα! Σημερα εκανα μια αγορα Ram, τις Corsair Vengeange Pro 16 Ddr3 1600. Οταν τις βαζω πανω στη μητρικη τις διαβαζει ως 1333 και μπουταρει κανονικα μεχρι τα windows. Οταν ενεργοποιω το xmp profile, δε μπουταρει καθολου το pc. Εχω κανει clear cmos, βγαζοντας μπαταρια, εχω δωσει παραπανω ρευμα στις ραμ μπας και εφταιγε αυτο και εχω δοκιμασει και μια μια ram ξεχωριστα αλλα τζιφος. Οι ραμ ειναι συμβατες και με την μητρικη και με τον cpu. Εχει κανεις καποια ιδεα να προτεινει? Μην τρέξεις memtest σε αυτες τις περιπτώσεις δεν είναι θέμα μνημών αλλά ρυθμίσεων bios ή ασυμβατότητα. 1ον βάλε τις μνημες στις σωστές θέσεις , για 2 ντιμ νομίζω στην μητρική σου ειναι οι μπλέ αλλά βεβαιώσου απο το εγχειρίδιο της μητρικής . 2ον Κάνε cmos . 3ον Μετα το cmos κάνε boot μπες bios και ενεργοποιησε το xmp. 4ον Αν δεν δουλέψει κ ετσι βάλε χειροκίνητα τα cas 9-9-9-24 με συχνότητα 1600Μhz και τάση 1,5 volt Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2020 από panoskatos 1
Lvus Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Στις 20/12/2020 στις 12:38 ΠΜ, panoskatos είπε Μην τρέξεις memtest σε αυτες τις περιπτώσεις δεν είναι θέμα μνημών αλλά ρυθμίσεων bios ή ασυμβατότητα. 1ον βάλε τις μνημες στις σωστές θέσεις , για 2 ντιμ νομίζω στην μητρική σου ειναι οι μπλέ αλλά βεβαιώσου απο το εγχειρίδιο της μητρικής . 2ον Κάνε cmos . 3ον Μετα το cmos κάνε boot μπες bios και ενεργοποιησε το xmp. 4ον Αν δεν δουλέψει κ ετσι βάλε χειροκίνητα τα cas 9-9-9-24 με συχνότητα 1600Μhz και τάση 1,5 volt Το εκανα χειροκινητα τελικα οπως ειπες και ολα καλα. Σε ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα