Saturn 1974 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Καλησπέρα σε όλους.θα ήθελα μας σας ρωτήσω κάτι.εχω android box και θέλω να παίξω του mame τα παιχνίδια.εχω της roms κανονικά μπαίνω στο mame μου βγάζει τα παιχνίδια αλλά μόλις πατάω για να επιλέξω ένα παιχνίδι για να παίξω δεν παίζει κάτι λέει για της roms δεν θυμάμαι καλά ακριβώς.μηπως μπορείτε κάτι να με βοηθήσετε? σίγουρα κάτι δεν έχω κάνει σωστά.σας ευχαριστώ πολύ.
jim_p Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Για αρχη, βαλε μια αξιοπρεπη εφαρμογη για mame (και οχι μονο), πχ το retroarch https://play.google.com/store/apps/details?id=com.retroarch Μετα, σιγουρεψου οτι τα roms που εχεις ειναι συμβατα με την εκδοση του mame που θα τρεξεις. Αν πχ εχεις roms απο το mame 0.106 (10+ χρονια πριν), δυσκολα θα παιζουν στο σημερινο mame (0.226).
Saturn 1974 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Α οκ σας ευχαριστώ πολύ θα το δοκιμάσω.εχω το παλιό mame και συγκεκριμένα είναι το mame4droid (0 139u1).τώρα τι να πω?πάντως πριν λίγο καιρό μου έπαιζαν δεν ξέρω τι έγινε ακριβώς.σιγουρα κάτι έχω πατήσει λάθος αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2020 από Saturn 1974
jim_p Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Το retroarch εχει αρκετα cores (= τα "emulators" που φορτωνει η εφαρμογη για να παιξει παιχνιδια απο mame, snes, gameboy κλπ) που δουλευουν σαν παλιοτερες "εκδοσεις" του mame. Αν θες κανε μια δοκιμη τα roms σου και με αυτα. Δυστυχως, retroarch εχω μονο στο pi μου και αυτη τη στιγμη δεν εχω roms για mame ωστε να το τσεκαρω.
Saturn 1974 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Ok σας ευχαριστώ πάρα πολύ.θα το δοκιμάσω
Saturn 1974 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλημέρα σας.δουλεψε όπως μου είπατε και σας ευχαριστώ.απλα της roms που είχα δεν ξέρω πως έγινε μου τις έβγαζε σαν μορφή xml κάπως έτσι και όχι σαν zip.για αυτό μου έλεγε ότι λείπει η rom η το αρχείο CHD όταν έβαζα τον emulator.θα ήθελα να ρωτήσω κάτι άλλο.Εχω βρει για να κατεβάσω τις roms σε zip μορφή κανονικά του mame από sait.ομως π.χ. λέει το 1942 το έχει αρκετές φορές και δίπλα του ακριβώς γράφει διάφορα.τι είναι αυτά? κωδικοποιήσεις?πως πρέπει να κατεβάσω το σωστό?έχω κάποια ιδέα αλλά θα ήθελα την γνώμη σας.αυτο είναι και σε άλλες roms στο sait που μπήκα. Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2020 από Saturn 1974
jim_p Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2020 Περι roms γενικα. Για αρχη, δεν ξερω γιατι στις εβγαζε σαν xml αντι για zip. Αν εχουν το σωστο μεγεθος και τις βλεπει το retroarch σωστα, δεν σε απασχολει. Τα chd ειναι εξτρα αρχεια/παρελκομενα που χρειαζονται απο ορισμενες roms, κυριως απο "καινουρια" παιχνιδια, πχ tekken. Σε αυτη την περιπτωση, το chd πρεπει να ειναι σε φακελο που εχει το ιδιο ονομα με τη rom, πχ αν η rom εχει ονομα mitsos.zip, το chd πρεπει να ειναι σε ενα φακελο με ονομα mitsos αλλα με το αρχικο του ονομα. Επισης, το zip της rom ειναι πολυ μικροτερο απο το chd. Τελος, οι παραλλαγες για το ιδιο παιχνιδι που βλεπεις ειναι απλα.. παραλλαγες του ιδιου παιχνιδιου. Πχ, το shinobi εχει παραλλαγες που ο χαρακτηρας ειναι με στολη αλλου χρωματος, που το παιχνιδι ειναι στα κινεζικα κλπ. Αλλες φορες θελουν και την στον rom για να παιξουν, μιας και ειναι σαν προσθετο πανω σε αυτη, αλλες φορες παιζουν και μονες τους.
Saturn 1974 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.ξερετε όλες η roms που είχα μου έβγαζε δίπλα την ονομασία xml μόλις έμπαινα στην εφαρμογή του mame μου έβγαζε τα παιχνίδια όλα μπροστά κανονικά αλλά μόλις επέλεγα οποιαδήποτε παιχνίδι μου έβγαζε αυτό που σας είπα πιο πάνω.οτι λείπει η rom ή το chd.δηλαδη μέσα υπάρχουν η roms απλά είναι σε αυτή την μορφή xml.τωρα το αρχείο αυτό το chd που μπορώ να το κατεβάσω? ξέρετε εσείς?και αυτό όπως μου είπατε πρέπει να το βάλω στις roms? δηλαδή σε κάθε rom ξεχωριστά ή στον φάκελο που είναι όλες η roms μαζί.το ξεζηπαρω? συγνώμη μπορεί να σας φαίνονται αστεία για εσάς που σας λέω και νιώθω άσχετος αλλά είναι η πρώτη φορά που κάνω την διαδικασία.της roms μου της είχε δώσει έτοιμες σε usb στικάκι ένας φίλος μου αλλά δεν είναι τώρα εδώ.λειπει εξωτερικό και καταλαβενετε προσπαθώ να καταλάβω σιγά σιγά πως γίνετε και εάν μπορώ να επαναφέρω τα παιχνίδια στην αρχική τους μορφή όπως ήταν όταν έπαιζαν.σας κουράζω το ξέρω. Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2020 από Saturn 1974
jim_p Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Chd δεν εχουν ολα τα παιχνιδια, μονο συγκεκριμενα κσι συνηθως "καινουρια". Αν δεν στο δινει η σελιδα απο την οποια κατεβασες την καθε rom, μονο με αναζητηση στο google μετα θα το βρεις (ή απο αλλη σελιδα που να το εχει σετ με τη rom). Οτι ειναι σε zip δεν το αποσυμπιεζεις, μιας και την αποσυμπιεση την κανει μονος του ο emulator οταν το τρεχει. Για τα chd συγκεκριμενα. Στην εικονα, εχω το rom για το street figher 3 3rd strike (sfiii3.zip), το φακελο με το ιδιο ονομα και μεσα στο φακελο το chd με το ονομα που πρεπει να εχει (cap-33s-2.chd). Ετσι πρεπει να κανεις για καθε παιχνιδι που εχει σετ καποιο chd, γιατι δεν εχουν ολα. Βασικα, στα 100 παιχνιδια, ζητημα ειναι να εχουν/απαιτουν chd τα 10. Δεν εχω δοκιμασει να δω αν παιζει το παρακατω παιχνιδι, μιας και δεν εχω mame αυτη τη στιγμη στο pc μου. απλα παραθετω την διαδικασια για να καταλαβεις πως γινεται. Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2020 από jim_p
Saturn 1974 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2020 Α σας ευχαριστώ πάρα πολύ που με βοηθάτε.να είστε καλά.θα το κάνω όπως λέτε και θα σας πω.
Saturn 1974 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Καλημέρα σας.εκανα όπως μου είπατε και μια χαρά.σας ευχαριστώ πολύ.θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι ακόμα.μηπως ξέρετε πως μπορώ να κατεβάσω τις roms σαν πακέτο όλες μαζί?σας το λέω για πιο ευκολία να μην της κατεβάζω μια μια.εαν επιτρέπεται αυτό που σας ρωτάω.σας ευχαριστώ
jim_p Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Rom sets θα βρεις μονο σε private torrent trackers. Αν θες να ψαχτεις, δες το torrentleech που εχει σιγουρα και το pleasuredome που εχει αποκλειστικα roms. Για public trackers, μονο κατι roms για παλιοτερες εκδοσεις του mame ξερω οτι υπαρχουν, απο εδω https://www.advancemame.it/download Imho, τα rom sets δεν αξιζουν. Ακομα και αν τα παιχνιδια που σε ενδιαφερουν ειναι 100 πχ, ειναι πολλα τα gb που θα χρειαστει να κατεβασεις για ενα σετ. 1
Saturn 1974 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Γεια σας.Τωρα μπήκα γιατί λόγο τρεξίματος ξέρετε οικογενειακές υποχρεώσεις τρέχω.χιλια ευχαριστώ που με εξυπηρετήσατε σε όλα.θα κοιτάξω τους τρόπους που μου λέτε και θα δω τι γίνεται.σιγουρα όντως όπως λέτε τα gb θα είναι πολλά και φυσικά θα δω και τι παιχνίδια αξίζουν και τι όχι.ωστε να μειωθεί και το μέγεθος των gb.και πάλι σας ευχαριστώ.να είστε καλά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα