Προς το περιεχόμενο

Star Wars: Andor (Disney+, 2022)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 213
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έτσι κι έτσι μέχρι τώρα.

Μου άρεσε αρκετά όπως μπήκε η σειρά. Μετά με τα flashbacks βαρέθηκα. Ειδικά με τον τρόπο που τα δίνουν, τον βρίσκω πολύ βαρετό. Δε μπορούν να βγάλουν καλύτερο story-telling/char dev;

Λίγο Better Call Saul για το πως γίνεται σε spin-off...

Ευτυχώς τα έβγαλαν μαζί αυτά τα 3 επεισόδια και ελπίζω να προχωρά η σειρά στη συνέχεια.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Δεν μιλούσα για sex/gore, αλλα για σοβαρότητα.

Spoiler

Σοβαρότητα λες εσύ το εξωγήινο αγριογούρουνο που κατουρά το ρομπότ; Την φυλή παιδιών που ζουν στο δάσος χωρίς κανέναν ενήλικα; Ή την απειλή "θα σου βγάλω την μπαταρία"; Τεσπα, προσωπικά μου άρεσε αλλά το Star Wars δεν μπορεί να γίνει ενήλικο όσο ζει ο Lukas που έχει τον πλήρη έλεγχο της saga και έχει κάποια πράγματα πολύ συγκεκριμένα στο μυαλό του. Θα μου πεις και αν πεθάνει τι θα γίνει; Το πιθανότερο είναι να καταντήσει σαν τα σημερινά Star Trek που ψάχνουμε να δούμε που στον di@0l0 πήγε το δημιούργημα του Roddenbery.  Οπότε να μην περιμένουμε να δούμε ενήλικο Star Wars γιατί θα απογοητευτούμε. 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, anax111 είπε

Τεσπα, προσωπικά μου άρεσε αλλά το Star Wars δεν μπορεί να γίνει ενήλικο όσο ζει ο Lukas που έχει τον πλήρη έλεγχο της saga και έχει κάποια πράγματα πολύ συγκεκριμένα στο μυαλό του.

O Lucas δεν έχει τον παραμικρό έλεγχο ή συμβολή στα Disney Wars, εκτός από κάποια συμβολή στο Mandalorian που τον ζητάνε οι Favreau/Filoni.

Δεν είναι δικό του το Star Wars πια.

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, anax111 είπε

Σοβαρότητα λες εσύ το εξωγήινο αγριογούρουνο που κατουρά το ρομπότ;

Fair enough, δεν είναι σοβαρό τότε. :P Τελικά καλύτερο από Mando είναι μέχρι στιγμής? Αυτό είναι που δυσκολεύομαι να πιστέψω.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Diinekis21 είπε

O Lucas δεν έχει τον παραμικρό έλεγχο ή συμβολή στα Disney Wars, εκτός από κάποια συμβολή στο Mandalorian που τον ζητάνε οι Favreau/Filoni.

Δεν είναι δικό του το Star Wars πια.

Το ξέρω ότι έτσι λένε, ότι πούλησε τα δικαιώματα της Lukas Films κτλ, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι ασκεί κάποιον υπόγειο έλεγχο και ότι τίποτε δεν γίνεται χωρίς την έγκρισή του.  Δεν είναι τυχαίο πως καμία σχετική παραγωγή δεν απομακρύνθηκε από τα πρότυπα του Lukas.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Fair enough, δεν είναι σοβαρό τότε. :P Τελικά καλύτερο από Mando είναι μέχρι στιγμής? Αυτό είναι που δυσκολεύομαι να πιστέψω.

Ναι, νομίζω πως είναι καλύτερο από το Mando. Αυτή η φάση με τον σκληρό πολεμιστή να κάνει baby sitting ποτέ δεν μου άρεσε και με κούρασε πολύ στο τέλος. Νομίζω πως θα εξελιχθεί καλύτερα, κυρίως λόγο των χαρακτήρων και του υπόβαθρού τους σε σχέση με το Mando ή το Boba Fett. Η παραγωγή είναι άψογη οπότε αναμένω κάτι καλύτερο και ποιο εντυπωσιακό. Επίσης έχουμε α κάνουμε με την Αντίσταση και την Αυτοκρατορία οπότε επανερχόμεθα στην βασική μυθολογία της σειράς και όχι σε δευτερεύουσες παράλληλες ιστορίες. 

• Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, anax111 είπε

Το ξέρω ότι έτσι λένε, ότι πούλησε τα δικαιώματα της Lukas Films κτλ, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι ασκεί κάποιον υπόγειο έλεγχο και ότι τίποτε δεν γίνεται χωρίς την έγκρισή του.  Δεν είναι τυχαίο πως καμία σχετική παραγωγή δεν απομακρύνθηκε από τα πρότυπα του Lukas.

Season 9 Reaction GIF by The Office

Δημοσ.

Το 1ο άντε οκ, μέσα στα κλισέ όμως.

Το 2ο δεν...απλά δεν. Γελοίο σε πολλά σημεία του (ειδικά στους "κακούς"...όχι τόσο τετριμμένο ρε παιδιά, έλεος πια).

Ελπίζω στο 3ο να ανέβει κάπως.

Δημοσ.

Ηθοποιάρες ιδιαιτερα για star wars, ωραία αργά πλάνα, θυμίζει σε αυτό το καταπληκτικό rogue one (ναι άγγιζε το 9/10 εκεινη η ταινία), ο κόσμος ειναι γεμάτος, το σενάριο δεν κάνει όμως την υπέρβαση, είναι απλά καλό. Δεν νομίζω σεναριακά να δούμε καμια αποκάλυψη παρακάτω, ελπίζω να κάνω λάθος.

Το κλισε "είναι ώριμο σταρ γουορς για μεγάλους" το ακούω βερεσε. Η ωριμότητα μιας παραγωγής φαίνεται από το πόσο σέβεται τον θεατή, στέκεται πάνω από τον μέσο όρο και έχει κάτι να πει, όχι από την θεματολογία.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα είδα και τα 3 μονορούφι. Η σειρά ξεκινάει αργά και κορυφώνεται. Υπάρχουν εξαιρετικές σκηνές και σημεία, υπάρχουν και κάποιες αδυναμίες αλλά κυρίως κλισέ.

Το πρώτο αργό στην πλοκή αλλά θέτει όμορφα τα νήματα πάνω στα οποία πατάει η πλοκή της σειράς.

Spoiler

Εχει αρκετά κλισέ για  star wars όπως πχ. το χαριτωμένο ρομπότ βοηθό. Σε αυτή την περίπτωση τόσο ο σχεδιασμός και η κινησιολογία του ρομπότ, καθώς και το περιβάλλον με τα παλιοσίδερα μου θύμισαν ευχάριστα μπορώ να πω κάποιες σκηνές από το πολυαγαπημένο Wall-e.

Το δεύτερο είναι κάπως πιο αργό αλλά ουσιαστικό και αναπτύσει την ζωή στον πλανήτη καθώς και φλυαρεί λίγο για την καταγωγή του Andor  καθώς και

Spoiler

την φιλία του με την κα Γρανάζι, την αμοιβαία δυσπιστία για τον χλεχλέ τον φίλο της, το υπόβαθρο από τα παιδικά χρόνια του Andor καθώς και την "επανάσταση" του άβγαλτου χαρτογιακά.  Ο άκαπνος φλούφλης μόλις έβγαλε την Ευελπίδων αλλά θέλει να αποδείξει την αξία του, τις αρχές του κι ας κρεμάσει τους ανώτερους του, όλη την ιερασρχία και την καλά στημένη μπίσνα που είχαν στήσει. Καλά θα πάει αυτό...

Το τρίτο επεισόδιο ήταν πραγματικά καλό. Είχε πραγματική δράση, αγωνία και πλοκή. Τα προηγούμενα ήταν σαν αστυνομικά, αυτό είχε σαφώς περισσότερη ενέργεια, δράση, κάποιους σημαντικούς διαλόγους και δρομολογήθηκαν καταστάσεις.

Spoiler

Εξηγήθηκε επιτέλους και γιατί φλυαρούσαν για την καταγωγή του Άντορ στα προηγούμενα, οπότε δεν θα ξαναδούμε flashbacks από  πρωτόγονους να περιπλανόνται ανάμεσα στις καταστροφές του Μπολσονάρου στον Αμαζόνιο...

Γενικά θα έλεγα ότι δείχνουν να βάζουν μυαλό και να είναι πιο προσεκτικοί χωρίς πολλές φανφάρες.

Η σιχαμένη η Κένεντυ ανήκει πάλι στους παραγωγούς μεν αλλά φαίνεται πως οι μέτοχοι δεν θέλανε κι άλλο φιάσκο οπότε την πίεσαν να ξεκαβαλήσει το woke καλάμι της. Έβαλαν το αντικειμενικά ταλαντούχο προσωπικό της Disney να γράψει μία ιστορία τουλάχιστον με αρχή και μέση (για το τέλος φοβάμαι να πω, νωρίς είναι ακόμη) στα πρότυπα της Rogue One που ήταν η μόνη που διασώθηκε από την λαίλαπα του canceling της τρίτης τριλογίας. Επίσης επιλέχθηκαν καλοί ηθοποιοί για τους περισσότερους ρόλους και κάποιοι εξαιρετικοί και στους δεύτερους.

Από τους ηθοποιούς μακράν ο πιο επιβλητικός στον φακό είναι ο "αγοραστής", ο Andor ενσαρκώνεται καλά μεν αλλά θα ήθελα ένα κάτι παραπάνω (να είχαμε τον mikelsen στα νιάτα του , τι τυχεροί θα μασταν).

Αξιοπρεπέστατη η κα Γρανάζι, εξαιρετικός στον ρόλο του ο λοχίας με την βρετανική(?) προφορά και το σαρδόνιο χιούμορ... Εξαιρετική επίσης η γιαγιά. O διεφθαρμένος αξιωματικός επίσης αρκετά καλός στον λίγο χρόνο που έπαιξε.

Αντικειμενικά ακόμη και ο ηθοποιός που παίζει τον άχαρο ρόλο του άβγαλτου φλούφλη αξιωματικού, τον παίζει πειστικά.

Επεξ/σία από EmpYristis
διαλογοι
  • Like 1
Δημοσ.

Καλό είναι έχει γεμάτο κόσμο όπως έχει αναφερθεί και καλή μέχρι στιγμής παραγωγή.. 

Αλλά αν δεν έχει jedi είναι STAR WARS? Ιδού το ερώτημα!!!! 

• Like 1
Δημοσ.

είδα και γω και τα τρία επεισόδια. ξεκίνησα με αρνητική διάθεση λόγω Kenobi ,νέας τριλογίας και γενικά disney . 

θε έλεγα ότι είναι αρκετά καλό . είναι κάπως αργό, δλδ τα δυο πρώτα επεισόδια θα μπορούσαν να είναι ένα . Στο τρίτο πέρνει μπροστά . 

Μου άρεσαν πολύ τα σκηνικά και η ολη ατμοσφαιρα , η ερμηνιες ήταν επίσης καλές , διάλογοι καλοί , μουσική οκ. Παραδόξως δεν είχε τα γνωστά politics της Disney μεσα και αυτο νομιζω ειναι παααααρα πολυ σημαντικο . 

Θα συνεχίσω να το βλέπω , ελπίζω να μην διαψευστώ.

PS : 1) ελπίζω να μην έχουμε jedi, Sith , inquisitors ,κλπ στη σειρα, και οχι αλλο ταττουιν , δλδ ελεος πια. 

2) τα παραπάνω από κάποιον που του άρεσε πολύ το rogue one και αρκετα το solo , αλλα καθολου η νεα τριλογια, και που στο the old republic επαιζε με bounty hunter . 

6 ώρες πριν, @pnea1973 είπε

Καλό είναι έχει γεμάτο κόσμο όπως έχει αναφερθεί και καλή μέχρι στιγμής παραγωγή.. 

Αλλά αν δεν έχει jedi είναι STAR WARS? Ιδού το ερώτημα!!!! 

ναι είναι !!! όχι άλλοι jedi !!!😆😆🤣😅

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...