Kasrith Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 52 λεπτά πριν, Gilmaru είπε Πραγματικά απρόσμενο! Επίσης νομίζω ότι το 10ο και το 12ο επεισόδιο είναι από τα καλύτερα επεισόδια που είδαμε σε σειρά φέτος. Σίγουρα είναι πολύ ψιλά αλλά πρωτιά έχει ακόμα το φινάλε του Severance imo 1
Diinekis21 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Βλέπω η ξενέρα από το Kenobi (με εξαίρεση 1-2 στιγμές) στέρησε αρκετό κοινό από το Andor... 3
hurin Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Επιτέλους! Ένα διαμάντι στο βόθρο που έχει καταντήσει το Star Wars Franchise. Με σενάριο που βγάζει νόημα, με ηθοποιούς που είναι ηθοποιοί, με σεβασμό στο lore, με μουσική που δένει με αυτό που βλέπεις. Ταπεινό αλλά ανυψώνει μαζί με το Mandalorian και το Rogue One το universe. Συνδέει τα κομμάτια που έλειπαν μεταξύ prequel και original saga. Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί. Όλοι είναι γκρίζοι. Από την δική τους προοπτική, θεωρούν ότι πράττουν το σωστό. Αξέχαστος ο μονόλογος του Skarsgard, η ερμηνεία του Serkis, η κορύφωση των γεγονότων στο τελευταίο επεισόδιο. Φαίνεται πόσο out of context ήταν το Rogue One, μου είχε ξενίσει τότε. Τώρα θα βάλω να το ξαναδώ, γιατί θα το δω με άλλο μάτι. 14
anax111 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Ίσως η μοναδική σειρά της Disney που αξίζει να δεις. Πέτυχε να επαναφέρει το ενδιαφέρον μου για το Star Wars που είχε εξαφανιστεί μετά την πανωλεθρία που υπέστη η σειρά από τον "Junk Junk" Abrams . Παρόλο που φοβήθηκα στην αρχή ότι πάλι ένα "παιδικό θα δούμε" τελικά κατάφερε να εξελίξει ποιο σοβαρά το σύμπαν της σειράς και να αντικαταστήσει τους ήρωες καρικατούρες με ποιο ανθρώπινους και ρεαλιστικούς χαρακτήρες. Δεν ξέρω εάν αυτό αρέσει στους φαν της σειράς αλλά εμένα μου άρεσε. 7
HateMe Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Εμένα προσωπικά μ άρεσε φουλ η σειρά, εύγε τους. 1
liakinen Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Μπράβο μπράβο και πάλι μπράβο. Δεν το περίμενα με τίποτα αυτό που είδα. Star Wars που είναι ενήλικο, ώριμο, γκρίζο, με ωραίους διαλόγους σχεδόν στο σύνολο, ηθοποιούς που έδωσαν όλοι τρομερές ερμηνείες για σειρά τέτοιου είδους και όχι μόνο, μουσική που έδενε με τις στιγμές, συγκίνηση σε κάποια σημεία, φωτογραφία εξαιρετική. Τι να πω από την μία χαίρομαι από την άλλη απορώ για τις τόσες χαμένες ευκαιρίες όλα αυτά τα χρόνια. Πόσο σκουπίδι φαίνεται το Kenobi μπροστά σε αυτήν την σειρά. Εντύπωση μου έκανε ότι ακόμα και οι ηθοποιοί με ελάχιστο screen time ήταν για Oscar μπροστά σε αυτούς πχ του Rings of Power. 9
Diinekis21 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Good news, Everyone! Από μία οπτική που λέμε... 1
DeareN Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 2 επεισόδια έμειναν και δε θέλω να τελειώσει, αλλά αυτό το 10ο επεισόδιο είναι για μένα καθαρό 10αρι Απίστευτη... Θα επανέλθω όταν την ολοκληρώσω 3
johnmayson Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2023 Καλησπερα ποιο mandalorian andor ειναι καλυτερη σειρα εχω δει μεχρι το 3.Ακουω γνωμες. 1
EmpYristis Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 6 ώρες πριν, johnmayson είπε Καλησπερα ποιο mandalorian andor ειναι καλυτερη σειρα εχω δει μεχρι το 3.Ακουω γνωμες. Το Mandalarian είναι επικό και πιο ανάλαφρο , συχνά παιδικό με το μαιμουδάκι/γιοντάκι ωστόσο παραμένει έτη φωτός πιο σοβαρό και καλοφτιαγμένο από την τρίτη τριλογία και ιστορικά είναι σημαντικό: Πρώτη φορά φάνηκε φως στο τούνελ της καταβόθρας που είχαν ρίξει το Star Wars τα ξεμυαλισμένα woke νούμενα της Disney. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι το Mandalorian ήταν "A new Hope" για το franchise. Στο Andor πήγαν το πείραμα του Mandalorian λίγο παραπέρα, σε μία πλοκή και μία ιστορία παράλληλη, που δεν αφορά κάποιον γνωστό χαρακτήρα από την original trilogy , τουλάχιστον όχι άμεσα. Επίσης απουσιάζουν χαζοχαρούμενα comic reliefs ή κατάχρηση τηλεοπτικού χρόνου από ζωάκια, ρομποτάκια για merchandising και hard sell τεχνικές για παιδικό κοινό. Το Andor είναι το πρώτο Star Wars που έπαψε να είναι επικό παραμυθάκι και το γύρισε σε ένα ψυχολογικό θρίλερ με σασπένς και συγκρούσεις χαρακτήρων ακόμη και εντός του πολυτσχιδούς και διοεσπασμένου στρατοπέδου των επαναστατών. Δεν περιμένείς ότι οι "καλοί" θα κερδίσουν με ή χωρίς τις "μαγικές" δυνατότητες των Jedi αλλά κι ότι προς στιγμής πέρα από κάποιες σεναριακές ευκολίες η καθημερινότητα και η ζωή είναι βασανιστική κι αμείλικτη και τα λάθη των πρωταγωνιστών έχουν συνέπειες που βλέπεις στην οθόνη. Επίσης δεν υπάρχουν ξεκάθαρα καλοί και κακοί αλλά ένα απέραντο γκρίζο με χιλιάδες αποχρώσεις, ξεκινώντας από τον πρωταγωνιστή. Μάλιστα αν έχει κάποιος δει πρότερα την ταινία Roque One όχι μόνο ξέρεις εξαρχής ότι ο πρωταγωνιστής ΔΕΝ θα έχει happy end αλλά προδιαθέτει τον θεατή πως κανένας χαρακτήρας δεν είναι εξασφαλισμένο ότι θα την βγάλει καθαρή αλλά σημασία και το νόημα της σειράς δεν είναι η όποια επική νίκη/χαζοχαρούμενο τέλος αλλά η μάχη για την λύτρωση προσωπική και κοινωνική εκείνων που θα μετέχουν στον ΕΜΦΥΛΙΟ αγώνα. Η σειρά δείχνει ότι υπάρχει "καλό" και σοφία και καλές προθέσεις και στους κακούς της ιστορίας, δεν τους εμφανίζει ως καρικατούρες. Το Άντορ είναι κλάσεις ανώτερο σεναριακά από οτιδήποτε άλλο μετά το 2000 και συναγωνίζεται σεναριακά και σε επίπεδο διαλόγων τα καλύτερα ακόμη και της αρχικής τριλογίας (αν δεν τα ξεπερνάει). Προφανώς θεματικά και ιστορικά και σε απήχηση και κατά πόσο επηρέασαν τον κινηματογράφο και την ποπ κουλτούρα, τα τρία αυθεντικά Star Wars είναι άφταστα. Κάνανε την αρχή και για την εποχή τους ήταν τεχνολογικά αξιοζήλευτα. Το Andor ομως δεν εστιάζει στα εφέ, είτε είναι πρακτικα είτε cgi αλλά στην ιστορία και τους χαρακτήρες για αυτό και το θεωρώ αξιέπαινη προσπάθεια και κορυφαία σειρά ανεξαρτήτως αν κάποιος είναι fan του Star Wars ή όχι. 4
noFEARgr Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 H συνοψη ειναι στην τελευταια προταση , τo andor ειναι καλη σειρα (εξαιρετικη για μενα ) ακομα και αν δεν σου αρεσει το star wars η δεν εχεις ιδεα απο αυτο . Οποιοσδηποτε μπορει να την δει . Τα υπολοιπα της σειρας πρεπει να σου αρεσει το συμπαν και το ειδος για να τα δεις . Η τελευταια τριλογια δε μαζι με κατι κακιστες σειρες, δεν ειναι για κανεναν . 7
JailbrokenDiesel Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 πολύ ωραία κ προσεγμένη σειρά, μέτα την 1η τριλογία, έχω το Rogue One και μετά αυτό πλέον. 2
john1987 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2023 Είδα τα πρώτα 5 επεισόδια. Μου αρέσει το χτίσιμο που κάνουν απο πλευράς σκηνοθεσίας/σεναρίου κλπα αλλά είναι ένα κλικ πιο αργό από ότι θα ήθελα. Ωστόσο, είναι σωστά δοσμένο χωρίς χαζά χιούμορ και έχει αρκετό ενδιαφέρον. Επίσης, ο πρωταγωνιστής δεν με τρελαίνει ούτε ως επιλογή ούτε με την ηθοποιία του (πχ στο Narcos Mexico έδωσε ρεστα).
Millennium Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Star Wars Celebration 2023: Andor Gets August 2024 Release Window. https://www.ign.com/articles/star-wars-celebration-2023-andor-gets-august-2024-release-window 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα