yiankap Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Καλημέρα σας. Μένω σε διπλοκατοικία, όπου η πρόσβαση στο Internet γίνεται με 24αρα της COSMOTE (απλό Speedport). Η γραμμή και το router είναι στο κάτω σπίτι και στο πάνω σπίτι παίρνω internet από ένα TP-LINK WA860RE extender, το οποίο όμως το έχω συνδεδεμένο και με ένα Gigabit switch και μοιράζω ταυτόχρονα και ενσύρματο internet. Η λύση αυτή όμως με έχει κουράσει καθώς αφενός δεν έχω γραμμή τηλεφώνου στο πάνω σπίτι και αφετέρου το extender θέλει βγάλσιμο τουλάχιστον μια φορά την ημέρα από τη πρίζα καθώς "χάνεται" το internet και η μόνη λύση είναι η επανεκκίνηση. Επειδή η χρήση του internet γίνεται κατά 90 % από το πάνω σπίτι , θέλω να μεταφέρω στο πάνω σπίτι τη γραμμή του τηλεφώνου και του internet, χωρίς όμως να χαθεί η δυνατότητα χρήσης της τηλεφωνικής γραμμής και από το κάτω σπίτι. Σκέφτομαι λοιπόν να ζητήσω αναβάθμιση της γραμμής σε 50αρα VDSL (εκτιμώ ότι θα μου δώσουν το Speedport plus - σωστά; ) και με την ευκαιρία όταν θα έρθουν οι τεχνικοί του ΟΤΕ, να τους παρακαλέσω να γεφυρώσουν τις δύο γραμμές εισόδου (πάνω και κάτω σπίτι) ώστε να έχω τηλεφωνική γραμμή και στα δύο σπίτια ταυτόχρονα. α. Θα δουλέψει ; β. Από τη στιγμή όμως που η τηλεφωνία της COSMOTE είναι VOIP, πως θα έχει το κάτω σπίτι τηλέφωνο; γ. Το router στο πάνω σπίτι μπορεί να μπει σε οποιαδήποτε πρίζα τηλεφώνου η πρέπει να μπει στην πρώτη πρίζα μετά το σημείο εισόδου; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos_k1 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Αρχικά για την αναβάθμιση σε 50Mbps δεν χρειάζεται να έρθει τεχνικός από το σπίτι, διότι γίνεται εξωτερικά. Ο τεχνικός έρχεται για την αρχική ενεργοποίηση ή όταν υπάρχει βλάβη στην γραμμή την οποία δεν μπορεί να επιλύσει σε εξωτερικό επίπεδο. Την συγκεκριμένη εργασία που επιθυμείς θα πρέπει να την επιλύσεις πιθανώς με ηλεκτρολόγο. Εφόσον πραγματοποιηθεί η εργασία και έχουν κοινή γραμμή τα 2 σπίτια μέσω της επιστροφής στην τηλεφωνία θα έχει και το κάτω σπίτι τηλέφωνο. Το ρούτερ μπορεί να συνδεθεί σε οποιαδήποτε πρίζα , αλλά είναι προτιμότερο να είναι στην πρώτη πρίζα της οικίας. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Σε τι θα σε βοηθήσει η αναβάθμιση δεν κατάλαβα Το πρόβλημα σου δεν είναι η ταχύτητα του ιντερνετ, αλλά το εσωτερικο δίκτυο. Πρεπει να παρεις την μεγαλη αποφαση και να φιαξεις στο σπιτι σου το δικτυο, με την βοήθεια ενος ηλεκτρολόγου Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2020 από NikosKallithea 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaggos231 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Περα απο αυτα που ειπαν οι προαναφερθεντες, θα σου προτεινα επισης αν τυχον μπλεχτεις με ηλεκτρολογους, να μεταφερουν εθερνετ στο κατω σπιτι ωστε να συνδεσεις ενα ρουτερ, η τουλαχιστον τραβα καλωδιο. Το extender σου μαλλον θα χανει παρα πολυ, και το switch ποσο να παιρνει απο αυτο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yiankap Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε Σε τι θα σε βοηθήσει η αναβάθμιση δεν κατάλαβα Το πρόβλημα σου δεν είναι η ταχύτητα του ιντερνετ, αλλά το εσωτερικο δίκτυο. Πρεπει να παρεις την μεγαλη αποφαση και να φιαξεις στο σπιτι σου το δικτυο, με την βοήθεια ενος ηλεκτρολόγου Η αναβάθμιση είναι άσχετη με τα "θέματα" που έχω. Απλά η ζήτηση είναι αυξημένη λόγω τηλεεργασίας, τηλεκπαίδευσης, ταινιών, gaming και από τα 2 σπίτια (κυρίως στο ένα - τα πεθερικά κάτω μπαίνουν μόνο fb) και ούτως αλλιώς θα αναβαθμίσω σε 50αρα γιατί υπάρχουν στιγμές που "γονατίζει" το δίκτυο (κυρίως όταν μπαίνω εγώ Netflix και ο μεγάλος γιος στο LoL). Είχα την εντύπωση πως για την αναβάθμιση έρχεται τεχνικός ΟΤΕ εκτός από το DSLAM και στο σπίτι. Αν είναι θα φέρω ηλεκτρολόγο για την σύνδεση - γεφύρωμα των δύο εισόδων των τηλεφωνικών γραμμών. Στο πάνω σπίτι μέσα έχω ήδη δομημένη καλωδίωση σε κάθε δωμάτιο (δίκτυο και πρίζα τηλεφώνου), απλά χρειάζεται να έρθει το modem/router και η γραμμή πάνω. 3 ώρες πριν, nikos_k1 είπε Εφόσον πραγματοποιηθεί η εργασία και έχουν κοινή γραμμή τα 2 σπίτια μέσω της επιστροφής στην τηλεφωνία θα έχει και το κάτω σπίτι τηλέφωνο. Το ρούτερ μπορεί να συνδεθεί σε οποιαδήποτε πρίζα , αλλά είναι προτιμότερο να είναι στην πρώτη πρίζα της οικίας. Αυτό με την επιστροφή στην τηλεφωνία, το έχασα. Τι πρέπει να κάνω δηλαδή; Παλιά έβαζα φιλτράκι σε κάθε πρίζα που ήθελα τηλέφωνο. Ήταν πολύ πιο απλά τα πράγματα. Τώρα με το voip δεν ξέρω τι να κάνω. 35 λεπτά πριν, vaggos231 είπε Περα απο αυτα που ειπαν οι προαναφερθεντες, θα σου προτεινα επισης αν τυχον μπλεχτεις με ηλεκτρολογους, να μεταφερουν εθερνετ στο κατω σπιτι ωστε να συνδεσεις ενα ρουτερ, η τουλαχιστον τραβα καλωδιο. Το extender σου μαλλον θα χανει παρα πολυ, και το switch ποσο να παιρνει απο αυτο. Το κάτω σπίτι δεν χρειάζεται ενσύρματη σύνδεση δικτύου και το ADSL router που έχει τώρα. Μόνο τηλεφωνική γραμμή και ασύρματο σήμα για να μπαίνουν fb τα πεθερικά από το κινητό. Αντίθετα το πάνω σπίτι όπου μένω εγώ έχει το 90 % της δικτυακής κίνησης. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dispi Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 1. Θα δώσεις την γραμμή του πεθερού στο δικό σου σπίτι ( στο κουτι που καταλήγουν τα καλώδια από τον ΟΤΕ) και έτσι θα έχεις εσύ την γραμμή του πεθερού σπίτι σου. Δηλαδή θα ξεσυνδεσεις εκεί την γραμμή του πεθερού και θα την στείλεις σπίτι σου. 2. Θα στείλεις πίσω στο κουτί από το ρούτερ σου (αν έχεις VDSL) την τηλεφωνια, από ένα άλλο ζευγάρι από αυτά που έρχονται σπίτι σου . Το ζευγάρι αυτό θα το γεφυρώσει με αυτό που πάει στον πεθερό. Έτσι θα έχει και ο πεθερός τηλέφωνο. Αν έχεις Αdsl τότε στο κουτι στο βήμα 1 γεφύρωσε το δικό σου σπίτι με του πεθερού σου. 3. Δίνεις στον πεθερό ίντερνετ είτε ενσύρματα από το πάνω σπίτι ενσύρματα από όπου σε βολεύει και με κατάλληλο extender το κάνει ασύρματα. Η αλλιώς χρησιμοποιείς αυτά που έχεις και του δίνεις ασύρματα. 4. Δεν φωνάζεις τον ΟΤΕ να στο κάνει ........ Φώναξε αν δεν τα καταφέρνεις έναν ηλεκτρολόγο. 5. Αν θες να κάνεις αναβάθμιση θα το κάνεις έτσι πρώτα, βλέπεις ότι το έφτιαξες σωστά και μετά κάνεις ότι θες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 για το τηλεφωνο υπαρχει παντα και η λυση με ασυρματο με 2 βασεις.λογικα ενας οροφος δεν ειναι θεμα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα