trelaras22 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Καλησπέρα. Έχω διαμορφώσει πολύ ωραία το χώρο του σαλονιού μου (20 τετραγωνικά είναι δεν είναι) κι εφόσον πλέον προτιμώ να κάθομαι εκεί περισσότερες ώρες, μόνος ή με παρέα, θα ήθελα να πάρω 2 ηχεία της προκοπής, να τα συνδέσω με υπολογιστή και ν ακούω σχετικά ποιοτικά μουσική. Στο δωμάτιο έχω ένα σετ edifier r2000db που είναι συμπαθητικά για την τιμή τους, λίγο παραφορτωμένα χαμηλά, ωστόσο ευχάριστα. Ψάχνω γνώμες, οι μεν μου προτείνουν εφόσον δε μπορώ να ξεπεράσω τα 600 να πάρω ένα καλό σετάκι ενεργά, να μη μπλέκω και μ ενισχυτές και καλώδια κλπ κλπ που δεν τα ξέρω κιόλας, οι δε λένε οτι σαν τα παθητικά και τον ενισχυτή δεν έχει. Απο ενεργά κοιτούσα τα yamaha hs8 εξ αιτίας του γεγονότος οτι είναι 8 ιντσες το μπάσο τους, οπότε φαντάζομαι θα βοηθάει αυτό να καλύπτεται όσο το δυνατόν καλύτερα (προφανώς όχι τέλεια), ένας μεγαλύτερος σχετικά χώρος. Βέβαια λύσεις σαν της yamaha μοιάζουν να έχουν φτιαχτεί για διαφορετική χρήση (υπερβολικά φλατ ήχος), ωστόσο αυτό δε μ ενοχλεί απαραίτητα. ΕΠίσης, αν κι ως εταιρεί είναι της πλάκας, τα edifier s3000 pro έχουν αποθεωτικές κριτικές για την τιμή τους, απο σοβαρούς, στ ακουστικά τουλάχιστον που γνωρίζω, reviewers (βλέπε zreviews) και δεδομένου οτι ξέρω τον ήχο τους κι αν και λίγο μπασάτος για τα γούστα μου, ωστόσο αποδεκτός, τα κοιτάω σοβαρά. Απο παθητικά είχα ακούσει κάποια ηχεία της dali που μου άρεσαν πολύ στο παρελθόν, ωστόσο δεν έχω συγκεκριμένη πρόταση. Εκεί θα μπορούσα να πάω και σε δαπέδου, αν έβγαινε στο budget μέχρι 600-700, διαφορετικά σε βιβλιοθήκης. Εκεί σκεφτόμουν έναν ενισχυτή σαν τον yamaha s501 + 300 350 για ηχεία καλώδια. Ποιά είναι η γνώμη σας για τις παραπάνω σκέψεις μου; Αξίζει ν ασχολληθώ με παθητικά + ενισχυτή γι αυτό το budget, κι αν ναι θα με βοηθούσε πολύ να μου δίνατε προτάσεις; Σε ενεργά επίσης θα με βοηθούσαν κι άλλες προτάσεις. Γνωρίζω οτι παίρνω ρίσκο μην έχοντας ακούσει, ωστόσο είναι η εποχές τέτοιες. Υ.Γ.: Έχω κι ένα dac της ifi, με rca υποδοχές ποιοτικό, αν μπορούσα να το αξιοποιήσω κι εκείνο στο σετάκι, ακόμη καλύτερα... Ευχαριστώ πολύ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lnwolfgr Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Καλησπέρα τρελάρα, για τα yamaha έχεις δίκιο δεν είναι ηχεία για ακρόαση μουσικής, είναι ηχεία για παραγωγή μουσικής, ο ήχος είναι επιτηδευμένα ουδέτερος. Για εμένα καλύτερα να πας σε ενισχυτή και ηχεία. Και υπάρχουν λόγοι για αυτό. 1 Δεν τα παντρεύεσαι!! με τα αυτοενισχυόμενα τα πείρες τέλος, τα "παντρεύτηκες" με ηχεία και ενισχυτή μπορείς να αλλάξεις ηχεία η ενισχυτή και να διαφοροποιήσεις τον ήχο σου ανά πάσα στιγμή. 2 Μπορείς να βάλεις και άλλες πηγές ήχου, π.χ ένα πικάπ ένα cd player, blu ray ,κονσόλες παιχνιδιών, dac, τηλεόραση. Ο yamaha είναι καλή επιλογή, σε ηχεία για να μην ξεφύγεις από το budget σου μπορείς να κοιτάξεις αυτά. https://www.skroutz.gr/s/7329044/Yamaha-NS-F51-Ζεύγος.html https://www.skroutz.gr/s/5071778/Taga-Harmony-TAV-606F-v-3.html https://www.skroutz.gr/s/341408/Wharfedale-Vardus-VR-400.html Υπάρχουν και άλλοι ενισχυτές στην κατηγορία τιμής του yamaha,, αλλά αν σε ενδιαφέρει η ένταση, ο yamaha είναι ο ποιο δυνατός. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
trelaras22 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 18 λεπτά πριν, lnwolfgr είπε Καλησπέρα τρελάρα, για τα yamaha έχεις δίκιο δεν είναι ηχεία για ακρόαση μουσικής, είναι ηχεία για παραγωγή μουσικής, ο ήχος είναι επιτηδευμένα ουδέτερος. Για εμένα καλύτερα να πας σε ενισχυτή και ηχεία. Και υπάρχουν λόγοι για αυτό. 1 Δεν τα παντρεύεσαι!! με τα αυτοενισχυόμενα τα πείρες τέλος, τα "παντρεύτηκες" με ηχεία και ενισχυτή μπορείς να αλλάξεις ηχεία η ενισχυτή και να διαφοροποιήσεις τον ήχο σου ανά πάσα στιγμή. 2 Μπορείς να βάλεις και άλλες πηγές ήχου, π.χ ένα πικάπ ένα cd player, blu ray ,κονσόλες παιχνιδιών, dac, τηλεόραση. Ο yamaha είναι καλή επιλογή, σε ηχεία για να μην ξεφύγεις από το budget σου μπορείς να κοιτάξεις αυτά. https://www.skroutz.gr/s/7329044/Yamaha-NS-F51-Ζεύγος.html https://www.skroutz.gr/s/5071778/Taga-Harmony-TAV-606F-v-3.html https://www.skroutz.gr/s/341408/Wharfedale-Vardus-VR-400.html Υπάρχουν και άλλοι ενισχυτές στην κατηγορία τιμής του yamaha,, αλλά αν σε ενδιαφέρει η ένταση, ο yamaha είναι ο ποιο δυνατός. Ευχαριστώ πολύ φίλε μου για την πρόταση. Έχεις ακούσει μήπως κάποιο απ τα παραπάνω ηχεία που προτείνεις; Να είναι άραγε άνετος στην οδήγησή τους ο s501; ΓΤ με μπερδεύει αρκετά η λογική με τα ohm και την ευαισθησία και δεν έχω πιάσει απώλυτα τη λογική τους. Ευχαριστώ πολύ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lnwolfgr Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Κοίτα ο γενικός κανόνας είναι ο εξής, μικρότερη αντίστασή λιγότερο ζόρι για τον ενισχυτή.Δηλαδη ένα ηχείο με αντίσταση 8 ohm είναι ποιο εύκολο από ένα ηχείο με αντίσταση 6 ohm. Μετά είναι τα db περισσότερα db ποιο δυνατό το ηχείο τόσο ποιο εύκολο για τον ενισχυτή να τα οδηγήσει. Μόνο τα wharfedale έχω ακούσει και ήταν άριστα για την τιμή τους, τα αλλά όχι. Τώρα θα σου έλεγα για να πας για ακρόαση αλλά έτσι όπως είναι τα πράγματα είναι δύσκολο το ξέρω, θα πρέπει να βασιστείς σε διάφορα reviews (αν βιάζεσαι) δυστυχώς. Ναι μπορεί να τα οδηγήσει, η ευαισθησία τους είναι καλή στα 90 db Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2020 από lnwolfgr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Havik Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Έχω τα JBL LSR305 και είμαι πολύ ευχαριστημένος, δυστυχώς δεν υπάρχουν πια, έχω ακούσει σε καταστήματα τα yamaha hs5 τα οποία δεν μου άρεσαν καθόλου, τα KRK Rokit 5 G3 και τα Eris 5 που φάνηκαν καλά, ένα διάστημα είχα τα Tannoy reveal 5 τα οποία είχαν λιγότερο μπάσο σε σχέση με τα 305 και πιο έντονες ψιλές συχνότητες αλλά τις είχα κατεβάσει από τις ρυθμίσεις που έχει από πίσω και ήταν οκ, νομίζω θελαν ακόμα ένα διάστημα για στρώσιμο. Όταν πρωτοέψαχνα ηχεία τα πρώτα που άκουσα ήταν τα focal alpha (δεν θυμάμαι αν ήταν 8" ή 6.5") αλλά μου έχει μένει το punchy κατευθυνόμενο μπάσο τους το οποίο το αισθανόσουν και με είχε εντυπωσιάσει, δυστυχώς έχουν λειτουργιά auto turn off που μου δεν μου αρέσει καθόλου, αλλά ο κύριο λόγος που δεν πήγα σε αυτά ήταν τα €. Αν έπαιρνα ηχεία σήμερα θα κατευθυνόμουν σε 6 με 7 ίντσες, κάποια 8αρια υστερούν στο tweeter, τουλάχιστον αυτή είναι η εντύπωση έχω χωρίς να είναι κανόνας, το σίγουρο είναι ότι θα ήθελα να τα ακούσω πρώτα! Τώρα κάποια μοντέλα θα ήταν τα JBL 306P MkII, τα 5" όχι μου φαίνονται υποδεέστερα από αυτά που έχω τώρα, KRK Rokit 7 G4, Focal Alpha 65, Presonus Eris E7 XT. Από 5" θα ήθελα να ακούσω τα M-Audio BX5 D3, KRK RP-5-G4 Από 8" Fluid Audio FX8, PreSonus Eris E8 XT και focal alpha 80. Είμαι σίγουρος ότι δεν βοήθησα! Ο ήχος είναι πολλές φορές υποκειμενικός και επηρεάζετε και από το χώρο... το placebo effect και η τάση του αγοραστή να εκθειάζει τα ηχεία του (και γενικά την επιλογή του χ ψ προϊόντος) για να δικαιολογήσει τα λεφτά που έδωσε αρκετές φορές δυστυχώς κυριαρχούν. Επίσης πρόσεξε τα ηχεία να είναι μαγνητικά θωρακισμένα, από τα μοντέλα που είπα παραπάνω δεν ξέρω αν είναι όλα, από ενισχυτή και παθητικά ηχεία δεν έχω ιδέα, έχω ακούσει κάποιες φορές σε εκθέσεις ήχου αλλά αυτά έκαναν τετραψήφια νούμερα (και πάρα πολλά από αυτά σίγουρα δεν άξιζαν τα λεφτά τους). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
trelaras22 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, Havik είπε Έχω τα JBL LSR305 και είμαι πολύ ευχαριστημένος, δυστυχώς δεν υπάρχουν πια, έχω ακούσει σε καταστήματα τα yamaha hs5 τα οποία δεν μου άρεσαν καθόλου, τα KRK Rokit 5 G3 και τα Eris 5 που φάνηκαν καλά, ένα διάστημα είχα τα Tannoy reveal 5 τα οποία είχαν λιγότερο μπάσο σε σχέση με τα 305 και πιο έντονες ψιλές συχνότητες αλλά τις είχα κατεβάσει από τις ρυθμίσεις που έχει από πίσω και ήταν οκ, νομίζω θελαν ακόμα ένα διάστημα για στρώσιμο. Όταν πρωτοέψαχνα ηχεία τα πρώτα που άκουσα ήταν τα focal alpha (δεν θυμάμαι αν ήταν 8" ή 6.5") αλλά μου έχει μένει το punchy κατευθυνόμενο μπάσο τους το οποίο το αισθανόσουν και με είχε εντυπωσιάσει, δυστυχώς έχουν λειτουργιά auto turn off που μου δεν μου αρέσει καθόλου, αλλά ο κύριο λόγος που δεν πήγα σε αυτά ήταν τα €. Αν έπαιρνα ηχεία σήμερα θα κατευθυνόμουν σε 6 με 7 ίντσες, κάποια 8αρια υστερούν στο tweeter, τουλάχιστον αυτή είναι η εντύπωση έχω χωρίς να είναι κανόνας, το σίγουρο είναι ότι θα ήθελα να τα ακούσω πρώτα! Τώρα κάποια μοντέλα θα ήταν τα JBL 306P MkII, τα 5" όχι μου φαίνονται υποδεέστερα από αυτά που έχω τώρα, KRK Rokit 7 G4, Focal Alpha 65, Presonus Eris E7 XT. Από 5" θα ήθελα να ακούσω τα M-Audio BX5 D3, KRK RP-5-G4 Από 8" Fluid Audio FX8, PreSonus Eris E8 XT και focal alpha 80. Είμαι σίγουρος ότι δεν βοήθησα! Ο ήχος είναι πολλές φορές υποκειμενικός και επηρεάζετε και από το χώρο... το placebo effect και η τάση του αγοραστή να εκθειάζει τα ηχεία του (και γενικά την επιλογή του χ ψ προϊόντος) για να δικαιολογήσει τα λεφτά που έδωσε αρκετές φορές δυστυχώς κυριαρχούν. Επίσης πρόσεξε τα ηχεία να είναι μαγνητικά θωρακισμένα, από τα μοντέλα που είπα παραπάνω δεν ξέρω αν είναι όλα, από ενισχυτή και παθητικά ηχεία δεν έχω ιδέα, έχω ακούσει κάποιες φορές σε εκθέσεις ήχου αλλά αυτά έκαναν τετραψήφια νούμερα (και πάρα πολλά από αυτά σίγουρα δεν άξιζαν τα λεφτά τους). Τα jbl των 6, αλλα και τα ίδια των 8 ιντσών που προτείνεις, που θεωρητικά είναι το επόμενο μοντέλο απ τα δικά σου, τα έχω κι εγώ στη λίστα μου, μοιάζουν εξαιρετική επιλογή κι αφήνουν ευχάριστες εντυπώσεις με όχι και τόσο αποστηρωμένο ήχο. ΕΠίσης, πραγματικά τόσα θετικά reviews που έχω διαβάσει για τα Fluid Audio FX8 μ έχουν βάλει σε σκέψεις και γι αυτά. Τα jbl που έχεις θεωρητικά πρέπει να έχουν παρόμοιο ήχο με τα mkii που είναι το επόμενο μοντέλο, οπότε εκεί θα μπορούσες πράγματι να με βοηθήσεις, μήπως βάλω τα οκτάιντσα ψηλότερα στη λίστα. Τα δουλεύεις κυρίως για ακρόαση ή για μουσική παραγωγή; Πώς τα νιώθεις, ευχάριστα, αποστηρωμένα, υπερβολικά φλατ, κλπ κλπ; Ευχαριστώ πολύ, μια χαρά βοήθησες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Havik Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, trelaras22 είπε Τα jbl των 6, αλλα και τα ίδια των 8 ιντσών που προτείνεις, που θεωρητικά είναι το επόμενο μοντέλο απ τα δικά σου, τα έχω κι εγώ στη λίστα μου, μοιάζουν εξαιρετική επιλογή κι αφήνουν ευχάριστες εντυπώσεις με όχι και τόσο αποστηρωμένο ήχο. ΕΠίσης, πραγματικά τόσα θετικά reviews που έχω διαβάσει για τα Fluid Audio FX8 μ έχουν βάλει σε σκέψεις και γι αυτά. Τα jbl που έχεις θεωρητικά πρέπει να έχουν παρόμοιο ήχο με τα mkii που είναι το επόμενο μοντέλο, οπότε εκεί θα μπορούσες πράγματι να με βοηθήσεις, μήπως βάλω τα οκτάιντσα ψηλότερα στη λίστα. Τα δουλεύεις κυρίως για ακρόαση ή για μουσική παραγωγή; Πώς τα νιώθεις, ευχάριστα, αποστηρωμένα, υπερβολικά φλατ, κλπ κλπ; Ευχαριστώ πολύ, μια χαρά βοήθησες. Δεν έχω σχέση με μουσική παραγωγή, το πλησιέστερο ήταν όταν άρχισα να μαθαίνω ηλεκτρική κιθάρα αλλά έμεινα για πάντα πρωτάρης, ούτε καν αρχάριος ωστόσο δοκίμασα αρκετές (5) διαφορετικές κιθάρες με ενεργούς αλλά και παθητικούς μαγνήτες αλλά και 3 διαφορετικούς ενισχυτές συν κάποια πετάλια και amp sims στο pc, όποτε μπορείς να πεις ότι απέκτησα μια πενιχρή ιδέα/γεύση από αυτή την πλευρά του δημιουργού και όχι του καταναλωτή. -εννοείτε δεν ξέρω να παίζω κιθάρα και το εννοώ - Τα ηχεία - 305- τα χρησιμοποιώ για να ακούω μουσική αλλά και σε ταινίες, σαν multimedia ηχεία δηλαδή, έχω και ένα Swissonic Sub10 10" το οποίο με έμαθε ότι οι χαμηλές συχνότητες θέλουν πολύ προσοχή καθώς είναι πολύ εύκολο να "χαλάσεις" τον ήχο στο δωμάτιο και να "πνιγείς" σε αυτές, αν είναι πιο δυνατά από ότι πρέπει / αντέχει το δωμάτιο, ειδικά αν δεν είναι και διαμορφωμένο, όσο ποιο άδειο τόσο πιο κακό, τα ηχεία και το sub είναι πάνω στην focusrite 2i2 2nd gen. Τώρα ο ήχος στα δικά μου αυτιά, από άποψη συχνοτήτων στα lsr305 είναι μια χαρά ισορροπημένος δεν τονίζετε κάποια συχνότητα παραπάνω ώστε να χαλάει το σύνολο και μου αρέσει πολύ, επίσης το sound stage τους , το εύρος που "φαίνεται" ότι έρχεται η μουσική είναι καταπληκτικό, υποθέτω βοηθάει το σχήμα γύρω από το tweeter, γιαυτο και το αντέγραψε και η M-audio στην τρίτη γενιά στα BX5 και BX8 D3. Για τα Fluid Audio FX8 δεν τα είχα βρει να τα ακούσω, όντως έχουν κάποια review που λένε ότι είναι καλά, το ότι είναι ομοαξονικά ίσως να κάνει την διαφορά (όχι μόνο εμφανισιακά καθώς είναι άσχημα), γενικά τα 8" τα φοβάμαι λίγο, ότι δεν θα είναι ισορροπημένα (ότι οι υψηλές συχνότητες μπορεί να μην είναι τόσο έντονες). Να σου πω από τα ηχεία που είχα ακούσει τότε σε μαγαζιά, τα μοντέλα με 5" από τις μάρκες JBL, Tannoy, Yamaha, KRK, Presonus μου έχει μένει το κατευθυνόμενο μπάσο τον Focal, το καταλάβαινες στο σώμα σου, οκ το Sub10 βγάζει μπάσο και μπορεί να τρίζει ο καναπές και όλο το σπίτι αλλά δεν είναι ακριβώς το ίδιο, επίσης είναι extra λεφτά αλλά και χώρος, όμως για τις μεσαίες και υψηλές συχνότητες τους δεν μπορώ να σχολιάσω, πάνε αρκετά χρόνια που τα άκουσα και ήταν και από τα πρώτα ηχεία που έτυχε να βρω σε μαγαζί στημένα. Τα μόνα ηχεία που δεν μου άρεσαν ήταν τα Yamaha hs5, πολύ λίγο μπάσο και κάπως περίεργα στα μεσαία/ψιλά, υποθέτω αν mixaris σε αυτά και ακούγετε καλά τότε θα ακούγετε παντού καλά . Το καλύτερο που μπορείς είναι να τα ακούσεις απο κοντά, αν δεν μπορείς να βρεις κάποια ηχεία για να ακούσεις και δεν θες να πας τελείως στα τυφλά αυτό το κανάλι στο YT ίσως σε βοηθήσει, ο ήχος του live με τον ήχο του YT δεν έχει καμιά απολύτως σχέση ΑΛΛΑ μπορείς να καταλάβεις κάτι συγκρίνοντας το Α με το Β αν είναι υπό ίδιες συνθήκες ηχογραφημένα, σε μερικά video κυρίως πιο καινούρια έχει και διάγραμμα συχνοτήτων. Spoiler Έβαλα μερικά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TEOKOS Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 Στις 11/12/2020 στις 12:08 ΠΜ, trelaras22 είπε Καλησπέρα. Έχω διαμορφώσει πολύ ωραία το χώρο του σαλονιού μου (20 τετραγωνικά είναι δεν είναι) κι εφόσον πλέον προτιμώ να κάθομαι εκεί περισσότερες ώρες, μόνος ή με παρέα, θα ήθελα να πάρω 2 ηχεία της προκοπής, να τα συνδέσω με υπολογιστή και ν ακούω σχετικά ποιοτικά μουσική. Στο δωμάτιο έχω ένα σετ edifier r2000db που είναι συμπαθητικά για την τιμή τους, λίγο παραφορτωμένα χαμηλά, ωστόσο ευχάριστα. Ψάχνω γνώμες, οι μεν μου προτείνουν εφόσον δε μπορώ να ξεπεράσω τα 600 να πάρω ένα καλό σετάκι ενεργά, να μη μπλέκω και μ ενισχυτές και καλώδια κλπ κλπ που δεν τα ξέρω κιόλας, οι δε λένε οτι σαν τα παθητικά και τον ενισχυτή δεν έχει. Απο ενεργά κοιτούσα τα yamaha hs8 εξ αιτίας του γεγονότος οτι είναι 8 ιντσες το μπάσο τους, οπότε φαντάζομαι θα βοηθάει αυτό να καλύπτεται όσο το δυνατόν καλύτερα (προφανώς όχι τέλεια), ένας μεγαλύτερος σχετικά χώρος. Βέβαια λύσεις σαν της yamaha μοιάζουν να έχουν φτιαχτεί για διαφορετική χρήση (υπερβολικά φλατ ήχος), ωστόσο αυτό δε μ ενοχλεί απαραίτητα. ΕΠίσης, αν κι ως εταιρεί είναι της πλάκας, τα edifier s3000 pro έχουν αποθεωτικές κριτικές για την τιμή τους, απο σοβαρούς, στ ακουστικά τουλάχιστον που γνωρίζω, reviewers (βλέπε zreviews) και δεδομένου οτι ξέρω τον ήχο τους κι αν και λίγο μπασάτος για τα γούστα μου, ωστόσο αποδεκτός, τα κοιτάω σοβαρά. Απο παθητικά είχα ακούσει κάποια ηχεία της dali που μου άρεσαν πολύ στο παρελθόν, ωστόσο δεν έχω συγκεκριμένη πρόταση. Εκεί θα μπορούσα να πάω και σε δαπέδου, αν έβγαινε στο budget μέχρι 600-700, διαφορετικά σε βιβλιοθήκης. Εκεί σκεφτόμουν έναν ενισχυτή σαν τον yamaha s501 + 300 350 για ηχεία καλώδια. Ποιά είναι η γνώμη σας για τις παραπάνω σκέψεις μου; Αξίζει ν ασχολληθώ με παθητικά + ενισχυτή γι αυτό το budget, κι αν ναι θα με βοηθούσε πολύ να μου δίνατε προτάσεις; Σε ενεργά επίσης θα με βοηθούσαν κι άλλες προτάσεις. Γνωρίζω οτι παίρνω ρίσκο μην έχοντας ακούσει, ωστόσο είναι η εποχές τέτοιες. Υ.Γ.: Έχω κι ένα dac της ifi, με rca υποδοχές ποιοτικό, αν μπορούσα να το αξιοποιήσω κι εκείνο στο σετάκι, ακόμη καλύτερα... Ευχαριστώ πολύ. 2Χ Yamaha hs7 https://www.nakas.gr/prd/yamaha-hs-7w-aitoenisxiomeno-ixeio-studio-monitor-white-temaxio 1X Yamaha sub hs https://www.nakas.gr/prd/yamaha-hs-8-s-studio-subwoofer Για ήχο αντίστοιχο σε παθητικά ,υπολόγισε τουλάχιστον τα διπλά λεφτά με οποία προβλήματα θα έχουν αυτά λόγω ανεξέλεγκτων χαμηλών , ματσαρίσματος ενισχυτικών και βεβαίως του παθητικού crossover Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
trelaras22 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2020 6 ώρες πριν, TEOKOS είπε 2Χ Yamaha hs7 https://www.nakas.gr/prd/yamaha-hs-7w-aitoenisxiomeno-ixeio-studio-monitor-white-temaxio 1X Yamaha sub hs https://www.nakas.gr/prd/yamaha-hs-8-s-studio-subwoofer Για ήχο αντίστοιχο σε παθητικά ,υπολόγισε τουλάχιστον τα διπλά λεφτά με οποία προβλήματα θα έχουν αυτά λόγω ανεξέλεγκτων χαμηλών , ματσαρίσματος ενισχυτικών και βεβαίως του παθητικού crossover Καλησπέρα. Χίλια ευχαριστώ. Τα έχεις ακούσει ως σύστημα; Θεωρείς οτι παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο το sub στην κάλυψη του χώρου ηχιτικά, δεδομένου του οτι δεν θα χρησιμοποιηθεί σχεδόν καθόλου για ταινίες το σύστημα, όπως και δεδομένου οτι δεν έχω ιδιαίτερο κόλλημα με το έντονο μπάσο; Αξίζει κατα τη γνώμη σου να πάω σε σύστημα 2 ενεργών + ενεργών sub; Έχεις ακούσει τον συγκεκριμένο συνδυασμό; Ευχαριστώ πολύ για τη γνώμη σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Havik Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2020 Για μουσική μόνο δεν θεωρώ απαραίτητο το sub ιδιαίτερα αν μιλάμε για 7 k 8" ηχεία, επίσης οι 8" για αυτόνομο sub είναι καπως λίγες, πιο σύνηθες μέγεθος είναι 10 και 12. Επίσης αν τα πάρεις από εδώ τα ηχεία το sub μπορείς να το προσθέσεις μετά, δεν χρειάζεται να τα πάρεις όλα μαζί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TEOKOS Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2020 12 ώρες πριν, trelaras22 είπε Καλησπέρα. Χίλια ευχαριστώ. Τα έχεις ακούσει ως σύστημα; Θεωρείς οτι παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο το sub στην κάλυψη του χώρου ηχιτικά, δεδομένου του οτι δεν θα χρησιμοποιηθεί σχεδόν καθόλου για ταινίες το σύστημα, όπως και δεδομένου οτι δεν έχω ιδιαίτερο κόλλημα με το έντονο μπάσο; Αξίζει κατα τη γνώμη σου να πάω σε σύστημα 2 ενεργών + ενεργών sub; Έχεις ακούσει τον συγκεκριμένο συνδυασμό; Ευχαριστώ πολύ για τη γνώμη σου. Αν σου έλεγα ότι πρώτα πρέπει να διαλέξεις sub ανάλογα τον όγκο του δωματίου που πρέπει να γεμίσεις και μετά πάς σε δορυφόρους ανάλογα την απόσταση που ακούς θα με θεωρούσες υπερβολικό ? 2 ενεργά και τα δικά τους sub για εύκολη ενσωμάτωσή τους όχι μόνο αξίζει αλλά είναι και η μοναδική επιλογή ανεξαρτήτου budget εν έτη 2020. Και OXI δεν χρειάζεται να τα ακούσεις, αν μάθεις να διαβάζεις τα pdf τους θα ξέρεις πως να κινηθείς. Η ανόητη λογική μην διαλέξεις άμα δεν ακούσεις έχει επικρατήσει τελείως λάθος την στιγμή που είναι κοινή γνώση ότι, απλά τα ηχεία διεγείρουν τους τοίχους ολόγυρά σου και αυτό είναι που ακούς (περίπου εε) Έχω ακούσει τον προαναφερόμενο συνδυασμό γιατί είμουν κάτοχος τους για πάνω από 6 μήνες ( τα hs8 όμως όχι τα hs7) Ναι μετράνε καλά αλλά και να σου έλεγα τις εντυπώσεις μου δεν θα είχαν καμία αξία γιατι ο χώρος μου είναι διαφορετικός. Η πρότασή μου για αυτόν τον συνδυασμό ήταν μόνο και μόνο για να αρχίσεις να ψάχνεσαι διαβάζοντας. Αν βαριέσαι να ψαχτείς και θές μια πολύ πρόχειρη και τελείως ερασιτεχνική γνώμη ανέβασε σχεδιάγραμα του χώρου σου να σου κάνω μια υποκειμενική πρώτη πρόταση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Havik Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δεν ξέρω αν έχεις αγοράσει ακόμα, στα fluid 5 k 8 δεν θα πήγαινα τελικά, τα Fluid Audio F4 παράδοξος είναι από τα καλύτερα σε 4'. Δες και για τα , Kali Audio LP-6, και Pioneer S-DJ60X Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gippas Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2021 Έχω τα Focal Alpha 65 σε σαλόνι παρόμοιο με το δικό σου και είμαι ευχαριστημένος. Ισορροπημένος ήχος, ίσως θα ήθελα ένα τσακ πιο καθαρές μεσαίες αλλά όχι κάτι που να με ενοχλεί. Για ηλεκτρονική μουσική, hip hop κλπ είναι τέλεια, δεν έχω ακούσει τους Daft Punk καλύτερα πχ. Για ροκ μου λείπει λίγη "βρωμιά" σε κάποια πιο γκάραζ κομμάτια αλλά όχι κάτι φοβερό. Το μπάσο τους σφιχτό χωρίς να υπερκαλύπτει. Δεν θα έπαιρνα sub για τον χώρο μου, ήδη η από κάτω γειτόνισσα μου διαμαρτύρεται και χωρίς όταν βάζω ταινίες. Επίσης, αντίθετα με τον Havik, εγώ τα προτίμησα λόγω αυτόματου κλεισίματος μετά από μισή ώρα Από όσα, ενεργά και μη, ηχεία έχω ακούσει στο budget μου (που ήταν λίγο ψηλότερο από το δικό σου) τα μόνα άλλα που με είχαν ενθουσιάσει ήταν τα JBL LSR 308. Στα αυτιά μου είχαν πιο ευρύ ήχο από τα Focal, με λιγότερο σφιχτό μπάσο. Τελικά δεν τα προτίμησα γιατί έχουν τα bass port πίσω και δεν θα με βόλευαν στην τοποθέτηση. Επειδή δεν είμαι χομπίστας hi-fi και δεν με ενδιαφέρουν αναβαθμίσεις κλπ δεν θα πήγαινα ποτέ σε παθητικά στα λεφτά που έδινα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα