geioannou Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) βρηκα αυτη την μητρικη οπου εκτος απο το 20pin για το ρευμα, εχει και επανω απο τον επεξεργαστη και αλλο ενα 4pin. εκει πρεπει να βαλω 8pin αντιστοιχα η θελει 4ping οπως τα περισσοτερα αλλα. το λεω γιατι εβαλα 4pin αρχικα αλλα δεν παιζει και δεν ξερω αν το τροφοδοτικο δεν ειναι οκ η κανω κατι λαθος ! EDIT: αν και οπως το βλεπω ψαχνοντας στο νετ, θελει 8pin. αρα μαλλον εχει κατι το τροφοδοτικο που εχω Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2020 από geioannou
Τέρης Α. Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, geioannou είπε βρηκα αυτη την μητρικη οπου εκτος απο το 20pin για το ρευμα, εχει και επανω απο τον επεξεργαστη και αλλο ενα 4pin. εκει πρεπει να βαλω 8pin αντιστοιχα η θελει 4ping οπως τα περισσοτερα αλλα. το λεω γιατι εβαλα 4pin αρχικα αλλα δεν παιζει και δεν ξερω αν το τροφοδοτικο δεν ειναι οκ η κανω κατι λαθος ! EDIT: αν και οπως το βλεπω ψαχνοντας στο νετ, θελει 8pin. αρα μαλλον εχει κατι το τροφοδοτικο που εχω Ποιο επεξεργαστή βάλατε και ποιο τροφοδοτικό (πόσο χρονών);
geioannou Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Ποιο επεξεργαστή βάλατε και ποιο τροφοδοτικό (πόσο χρονών); τον επεξεργαστη δεν τον ξερω. αυτο θελω να μαθω οταν ανεβει το μηχανημα. απο τροφοδοτικο πειραματιζομαι εως τωρα με μερικα που εχω μηπως και καταφερω να το αναψω
Τέρης Α. Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Η ιστορία της μητρικής; Από που προέρχεται;
geioannou Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 μου το δωσενα πριν απο καιρο για να το δωσω καπου αλλου. τελικα δεν χρειαστεικε να το δωσω πουθενα και τωρα ειπα να το αξιοποιησω εγω. αλλα πρωτα πρεπει να δω αν ειναι λειτουργικο σαν μηχανημα. που αποσκοπεί η ερωτηση σου ?
Τέρης Α. Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Για να καταλάβω αν προηγουμένως ήταν λειτουργική. Απ' ότι κατάλαβα ήταν. Αν θέλετε να δείτε αν δουλεύουν τα τροφοδοτικά μπορείτε να δοκιμάσετε το εξής: Βραχυκυκλώνετε με ένα καλώδιο ή ένα συνδετήρα το πράσινο καλώδιο της φύσας με ένα μαύρο καλώδιο (οποιοδήποτε) της φύσας. Αν ο ανεμιστήρας του τροφοδοτικού δεν γυρίζει το τροφοδοτικό είναι off. Αν ο ανεμιστήρας του τροφοδοτικού γυρίζει υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να είναι λειτουργικό. Υ.Γ. Με κάποιο χαλασμένο τροφοδοτικό δε θέλει και πολύ να καεί κάποιο Mosfet στη μητρική.
geioannou Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) ναι το εχω κανει αυτο και ειδα οτι τελικα το τροφοδοτικο που ειχε επανω ηταν off. ενα αλλο που ειχα δεν ειχε 8pin.... τελικα βρηκα ενα τροφοδοτικο και λειτουργισε το μηχανημα. το μονο προβλημα ειναι οτι το fan του επεξεργαστη δουλευουν στο μεγιστο συνεχεια και βεβαια κανει θορυβο. ψαχνω να βρω καποια σχετικη ρύθμιση στη μητρικη αλλα ακομα δεν εχω βρει κατι... Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2020 από geioannou
TopCLR Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 52 λεπτά πριν, geioannou είπε το μονο προβλημα ειναι οτι το fan του επεξεργαστη δουλευουν στο μεγιστο συνεχεια και βεβαια κανει θορυβο. ψαχνω να βρω καποια σχετικη ρύθμιση στη μητρικη αλλα ακομα δεν εχω βρει κατι... Μέσα στο BIOS θα πας στην επιλογή "Hardware Monitor" και στις επιλογές για CPU Fan θα έχει κάτι σαν "Smart fan", Q-fan" (ανάλογα τον κατασκευαστή) και θα το τσεκάρεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα