melodicpunk Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Καλησπέρα παιδιά. Σκεφτομαι να κάνω ένα παλιό σύστημα που έχω για ελαφρύ gaming. Η κάρτα που σκέφτομαι είναι η 1050ti υλοποίηση της gigabyte. Το τροφοδοτικό που έχω είναι το cx430. Το σύστημα αυτή τη στιγμή αποτελείται από asrock (δεν θυμάμαι το μοντέλο-τσιπσετ) ένα από τα φτηνά 1151, ι3 7100, 8 ραμ (1 slot), 4 fan 120mm, 1 ssd sata, δύο εξωτερικούς σκληρούς hdd. Θα την σηκώσει την κάρτα; υγ1: δεν με ενδιαφέρει το.oc...ωστοσο, η έκδοση είναι oc edition, αν η μητρική δεν κάνει oc παίζει να έχω πρόβλημα συμβατότητας; υγ2: αρκετή φασαρία το cx430, εχετε παρόμοια εμπειρία; Λίγο που διάβασα θεωρείται αθόρυβο, βέβαια σε άρθρα 7-8 χρόνων οπότε άλλες τεχνολογίες κλπ. Υπάρχει τρόπος να ελαττωσω τον θόρυβο; πχ να μην τρέχει σε full load αν δεν χρειάζεται. υγ3: συγνώμη για το σεντόνι...είμαι νέος στον κόσμο των υπολογιστών. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. 2
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα! Το τροφοδοτικό αυτό είναι αρκετό για το παρόν σύστημα, θα σηκώσει την κάρτα απροβλημάτιστα. Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα συμβατότητας, και το ότι η κάρτα είναι oc και η μητρική δεν δέχεται oc, δεν θα σε εμποδίσει κάπου! Παραθέτω για αρχή την παρακάτω δοκιμή, ώστε να έχεις μια ιδέα περί της κατανάλωσης (είναι με msi 1050ti η δοκιμή, η οποία έχει ρολόι πυρήνα στα 1290mhz σε σχέση με τα 1316mhz της gigabyte 1050ti oc, κοινώς η έκδοση της gigabyte που σκέπτεσαι θα κάψει ελαχίστως περισσότερο σε πλήρες φορτίο, ελάχιστα watt παραπάνω). Καθαρά και μόνο λόγω οργανωμένης δοκιμής, παραθέτω αυτή της msi έκδοσης για αρχή (η οποία σε furmark stress test καίει μόλις 71,1 watt): https://cdn.mos.cms.futurecdn.net/gTyPRa8QPERbZcMMMiAqtm.png (πηγή: https://www.tomshardware.com/reviews/nvidia-geforce-gtx-1050-ti,4787-6.html) Ακολουθεί και μια πιο σύντομη δοκιμή της gigabyte 1050ti oc, που δείχνει το tdp της κάρτας σε πλήρες φορτίο, στα 75w (ο όρος tdp στις κάρτες γραφικών διαφέρει από ότι στους επεξεργαστές και εδώ εννοείται η πλήρης κατανάλωση μόνο της κάρτας γραφικών σε πλήρες φορτίο): https://www.guru3d.com/articles-pages/gigabyte-geforce-gtx-1050-ti-g1-gaming-oc-review,7.html Το cx 430 θεωρητικά είναι αθόρυβο, και αν και θα έπρεπε να είναι και πρακτικά βέβαια η πλειοψηφία αυτών, ωστόσο αρκετά μοντέλα είχαν θέμα λόγω θορυβώδους ανεμιστήρα (τόσο της πρώτης έκδοσης, όσο και της δεύτερης). Μπορείς να δεις ποιο μοντέλο έχεις, κοιτώντας τόσο την ετικέτα (η πρώτη έκδοση δεν γράφει v1, η δεύτερη γράφει v2), όσο και το πόσα watt βγάζει στην +12v (το v1 είναι το μοντέλο που βγάζει 384w στην 12αρα γραμμή, το v2 βγάζει 336). Υπήρχαν και μικροδιαφορές, πχ το v2 είχε πιο μέτριες κολλήσεις στην πλακέτα (κάνοντας μια έρευνα σίγουρα θα βρεις αρκετά)! Έχοντας το ίδιο τροφοδοτικό σε v1 και ακούγοντας ένα περίεργο θόρυβο σαν ελαφρύ γρύλισμα από το τροφοδοτικό (περίπου μια βδομάδα αφότου αγοράστηκε το μηχάνημα), κατάλαβα αμέσως ότι προερχόταν από τον ανεμιστήρα του τροφοδοτικού. Επειδή δεν ήθελα να αγοράσω καινούριο τροφοδοτικό, αλλά ούτε και να περιμένω μέχρι να το στείλω στην corsair (και συνεπώς να μπω σε έξοδα), πήρα το ρίσκο να χάσω την εγγύηση. Άνοιξα το τροφοδοτικό, αφαίρεσα και έλυσα τον ανεμιστήρα (μάρκας yate loon, μάλιστα αν ρίξεις μια ματιά σε ξένα φόρουμ, θα δεις ουκ ολίγες περιπτώσεις θορύβου στο cx 430 λόγω του φθηνού αυτού ανεμιστήρα), έπειτα έκανα ένα καθαρισμό και ένα απλό λάδωμα με λιγοστό ηλιέλαιο (μια σταγόνα στην κεφαλή της μπατονέτας) στα ενδότερα του ανεμιστήρα και εδώ και 3-4 χρόνια λειτουργεί αθόρυβα και απροβλημάτιστα! Στην περίπτωση του τροφοδοτικού σου όμως, δεν ξέρουμε με βεβαιότητα αν μια παρόμοια διαδικασία με λύσιμο ανεμιστήρα θα έλυνε το θέμα του θορύβου. Θα βοηθούσε να μας πεις αν απαρχής το τροφοδοτικό ήταν θορυβώδες. Κανένα πρόβλημα και καθόλου σεντόνι το μήνυμά σου, ίσα ίσα που έδωσες σύντομα και περιεκτικά τις απαραίτητες πληροφορίες! Αντιθέτως, από μέρους μου οφείλω να ζητήσω συγγνώμη για το σεντόνι, που προέκυψε λόγω των αρκετών λεπτομερειών 😁! Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2020 από Mult1C0r3Cpu 4
Sheogorath Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Στις 10/12/2020 στις 8:23 ΜΜ, melodicpunk είπε Καλησπέρα παιδιά. Σκεφτομαι να κάνω ένα παλιό σύστημα που έχω για ελαφρύ gaming. Η κάρτα που σκέφτομαι είναι η 1050ti υλοποίηση της gigabyte. Το τροφοδοτικό που έχω είναι το cx430. Το σύστημα αυτή τη στιγμή αποτελείται από asrock (δεν θυμάμαι το μοντέλο-τσιπσετ) ένα από τα φτηνά 1151, ι3 7100, 8 ραμ (1 slot), 4 fan 120mm, 1 ssd sata, δύο εξωτερικούς σκληρούς hdd. Θα την σηκώσει την κάρτα; υγ1: δεν με ενδιαφέρει το.oc...ωστοσο, η έκδοση είναι oc edition, αν η μητρική δεν κάνει oc παίζει να έχω πρόβλημα συμβατότητας; υγ2: αρκετή φασαρία το cx430, εχετε παρόμοια εμπειρία; Λίγο που διάβασα θεωρείται αθόρυβο, βέβαια σε άρθρα 7-8 χρόνων οπότε άλλες τεχνολογίες κλπ. Υπάρχει τρόπος να ελαττωσω τον θόρυβο; πχ να μην τρέχει σε full load αν δεν χρειάζεται. υγ3: συγνώμη για το σεντόνι...είμαι νέος στον κόσμο των υπολογιστών. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Με κάλυψε όσο αφορά το τροφοδοτικό ο προηγούμενος. Θα προτείνω όμως ένα δυο πράγματα. Πρόσθεσε άλλη μια μνήμη αν μπορείς, να γίνει dual channel. Και έχε στον νού σου κάποια στιγμή ίσως να αλλάξεις CPU, αν βρεις κάποιος φθηνό, γιατί με 2/4T δεν κάνεις δουλειά εύκολα. Γενικά, καλό gaming! 5
melodicpunk Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 21 ώρες πριν, Mult1C0r3Cpu είπε Καλησπέρα! Το τροφοδοτικό αυτό είναι αρκετό για το παρόν σύστημα, θα σηκώσει την κάρτα απροβλημάτιστα. Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα συμβατότητας, και το ότι η κάρτα είναι oc και η μητρική δεν δέχεται oc, δεν θα σε εμποδίσει κάπου! Παραθέτω για αρχή την παρακάτω δοκιμή, ώστε να έχεις μια ιδέα περί της κατανάλωσης (είναι με msi 1050ti η δοκιμή, η οποία έχει ρολόι πυρήνα στα 1290mhz σε σχέση με τα 1316mhz της gigabyte 1050ti oc, κοινώς η έκδοση της gigabyte που σκέπτεσαι θα κάψει ελαχίστως περισσότερο σε πλήρες φορτίο, ελάχιστα watt παραπάνω). Καθαρά και μόνο λόγω οργανωμένης δοκιμής, παραθέτω αυτή της msi έκδοσης για αρχή (η οποία σε furmark stress test καίει μόλις 71,1 watt): https://cdn.mos.cms.futurecdn.net/gTyPRa8QPERbZcMMMiAqtm.png (πηγή: https://www.tomshardware.com/reviews/nvidia-geforce-gtx-1050-ti,4787-6.html) Ακολουθεί και μια πιο σύντομη δοκιμή της gigabyte 1050ti oc, που δείχνει το tdp της κάρτας σε πλήρες φορτίο, στα 75w (ο όρος tdp στις κάρτες γραφικών διαφέρει από ότι στους επεξεργαστές και εδώ εννοείται η πλήρης κατανάλωση μόνο της κάρτας γραφικών σε πλήρες φορτίο): https://www.guru3d.com/articles-pages/gigabyte-geforce-gtx-1050-ti-g1-gaming-oc-review,7.html Το cx 430 θεωρητικά είναι αθόρυβο, και αν και θα έπρεπε να είναι και πρακτικά βέβαια η πλειοψηφία αυτών, ωστόσο αρκετά μοντέλα είχαν θέμα λόγω θορυβώδους ανεμιστήρα (τόσο της πρώτης έκδοσης, όσο και της δεύτερης). Μπορείς να δεις ποιο μοντέλο έχεις, κοιτώντας τόσο την ετικέτα (η πρώτη έκδοση δεν γράφει v1, η δεύτερη γράφει v2), όσο και το πόσα watt βγάζει στην +12v (το v1 είναι το μοντέλο που βγάζει 384w στην 12αρα γραμμή, το v2 βγάζει 336). Υπήρχαν και μικροδιαφορές, πχ το v2 είχε πιο μέτριες κολλήσεις στην πλακέτα (κάνοντας μια έρευνα σίγουρα θα βρεις αρκετά)! Έχοντας το ίδιο τροφοδοτικό σε v1 και ακούγοντας ένα περίεργο θόρυβο σαν ελαφρύ γρύλισμα από το τροφοδοτικό (περίπου μια βδομάδα αφότου αγοράστηκε το μηχάνημα), κατάλαβα αμέσως ότι προερχόταν από τον ανεμιστήρα του τροφοδοτικού. Επειδή δεν ήθελα να αγοράσω καινούριο τροφοδοτικό, αλλά ούτε και να περιμένω μέχρι να το στείλω στην corsair (και συνεπώς να μπω σε έξοδα), πήρα το ρίσκο να χάσω την εγγύηση. Άνοιξα το τροφοδοτικό, αφαίρεσα και έλυσα τον ανεμιστήρα (μάρκας yate loon, μάλιστα αν ρίξεις μια ματιά σε ξένα φόρουμ, θα δεις ουκ ολίγες περιπτώσεις θορύβου στο cx 430 λόγω του φθηνού αυτού ανεμιστήρα), έπειτα έκανα ένα καθαρισμό και ένα απλό λάδωμα με λιγοστό ηλιέλαιο (μια σταγόνα στην κεφαλή της μπατονέτας) στα ενδότερα του ανεμιστήρα και εδώ και 3-4 χρόνια λειτουργεί αθόρυβα και απροβλημάτιστα! Στην περίπτωση του τροφοδοτικού σου όμως, δεν ξέρουμε με βεβαιότητα αν μια παρόμοια διαδικασία με λύσιμο ανεμιστήρα θα έλυνε το θέμα του θορύβου. Θα βοηθούσε να μας πεις αν απαρχής το τροφοδοτικό ήταν θορυβώδες. Κανένα πρόβλημα και καθόλου σεντόνι το μήνυμά σου, ίσα ίσα που έδωσες σύντομα και περιεκτικά τις απαραίτητες πληροφορίες! Αντιθέτως, από μέρους μου οφείλω να ζητήσω συγγνώμη για το σεντόνι, που προέκυψε λόγω των αρκετών λεπτομερειών 😁! Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση. 1050 ti it is λοιπον. Οσον αφορα το τροφοδοτικο ειναι η πρωτη εκδοση υποθετω γιατι δεν γραφει πανω v2 αλλα τον αριθμο του μοντελου. Η εγγυηση εχει παρελθει προ πολλου οποτε ισως καποια στιγμη αν κανω μια αναβαθμιση να το ανοιξω και να το καθαρισω μιας και τωρα δεν εχω καμια διαθεση για cable management σε full wired τροφοδοτικο Καλη συνεχεια και καλες γιορτες 1 ώρα πριν, Sheogorath είπε Με κάλυψε όσο αφορά το τροφοδοτικό ο προηγούμενος. Θα προτείνω όμως ένα δυο πράγματα. Πρόσθεσε άλλη μια μνήμη αν μπορείς, να γίνει dual channel. Και έχε στον νού σου κάποια στιγμή ίσως να αλλάξεις CPU, αν βρεις κάποιος φθηνό, γιατί με 2/4T δεν κάνεις δουλειά εύκολα. Γενικά, καλό gaming! Η μνημη ειναι στα αμεσα σχεδια, ενα ακομα 8αρακι ωστε να φτασω τα 16 και να ειμαι πληρως καλυμμενος για τις αναγκες μου. Ο cpu το ιδιο...ζαχαρωνω τον i3 10100F αλλα θα χρειαστει και ενα 100αρικο για νεα μητρικη και κανα 20-30 για ψυκτρα οποτε υπομονη μπας και πεσουν λιγο οι τιμες των μητρικων τους επομενους μηνες. Προς το παρων 7100, ενσωματομενα γραφικα, 20-30 fps και υπομονη να ερθει η 1050 Καλες γιορτες να εχουμε 1
Sheogorath Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 Την 1050 θα την πάρεις καινουρια; Δες για 1650 σούπερ που είναι τρομερά καλύτερη κάρτα σε ελάχιστα ακριβότερη τιμή. 1
melodicpunk Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 12 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Την 1050 θα την πάρεις καινουρια; Δες για 1650 σούπερ που είναι τρομερά καλύτερη κάρτα σε ελάχιστα ακριβότερη τιμή. Μεταχειρισμένη από έναν φίλο. Αλλά μιας και μπήκε και αυτή στην κουβέντα. Η 1650σουπερ και η 1660 σούπερ τι τροφοδοσια θέλουν; Με ένα 450 είναι κομπλέ ή θέλουν 500+; Εκτός αυτού να υποθέσω ότι δεν είναι plug n play όπως η συγκεκριμένη 1050 οπότε θέλουν και 6+2 καλώδιο;
Coscas Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 9 hours ago, Sheogorath said: Την 1050 θα την πάρεις καινουρια; Δες για 1650 σούπερ που είναι τρομερά καλύτερη κάρτα σε ελάχιστα ακριβότερη τιμή. Αυτό ίσχυε πριν κανά μήνα Τώρα...η 1650 super, έχει σχεδόν 2πλή τιμή (214 η φτηνότερη, 245 η φτηνότερη ετοιμοπαράδοτη) 9 hours ago, melodicpunk said: Μεταχειρισμένη από έναν φίλο. Αλλά μιας και μπήκε και αυτή στην κουβέντα. Η 1650σουπερ και η 1660 σούπερ τι τροφοδοσια θέλουν; Με ένα 450 είναι κομπλέ ή θέλουν 500+; Εκτός αυτού να υποθέσω ότι δεν είναι plug n play όπως η συγκεκριμένη 1050 οπότε θέλουν και 6+2 καλώδιο; 1050 Τi έχω κι΄εγώ φίλε μου (με Ryzen 2600+16gb ddr4 3000) Σκεφτόμουν τις 1650 , 1660 super και το'χω ψάξει Τπτ δεν καίνε και είσαι απολύτως κομπλέ με 450άρι psu Εγώ έχω ένα CWT 405W, που όλοι μου έλεγαν πριν κανά χρόνο, ότι δεν κάνει γιά τον 2600, ούτε γιά την1050 Τi και εγώ βλέπω ότι μιά χαρά είναι (ο φίλος Sheogorath, ήταν ο μόνος γνώστης και μου είπε να το χρησιμοποιήσω άφοβα. Οπως και έγινε χωρίς κανένα απολύτως πρβλμ) Τα CWT, δεν τα ξέρουν μερικοί, αλλά μιλάμε γιά εταιρεία που αυτή προμηθεύει την Corsair και αλλους (είναι ΟΕΜ) Οταν έτρεχα μιά 4850 με το 405W psu, μιά 1650 super ή μιά 1660 super, είναι τπτ. Εχουν χαμηλό TDP 6άπινο θέλουν οι 1650 και 8άπινο οι 1660 Γίνεται δουλειά και με molex. Εγώ είχα molex σε 6άπινο στην 4850 Γιά την 1660 super, ένα διπλό molex σε 8άπινο, κάνει τη δουλειά Και αυτό θα έβαζα αν έπαιρνα την 1660 super (που δεν την πήρα λόγω αυξήσεων) Κάτι τέτοιο δλδ 2 2
jgeorgiou Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, melodicpunk είπε Η μνημη ειναι στα αμεσα σχεδια, ενα ακομα 8αρακι ωστε να φτασω τα 16 και να ειμαι πληρως καλυμμενος για τις αναγκες μου. Ο cpu το ιδιο...ζαχαρωνω τον i3 10100F αλλα θα χρειαστει και ενα 100αρικο για νεα μητρικη και κανα 20-30 για ψυκτρα οποτε υπομονη μπας και πεσουν λιγο οι τιμες των μητρικων τους επομενους μηνες. Προς το παρων 7100, ενσωματομενα γραφικα, 20-30 fps και υπομονη να ερθει η 1050 1) το ΜΑΧ που μπορείς να βάλεις σε αυτό το τροφοδοτικό (αν έχεις cpu 65W TDP) είναι μέχρι 1660super (αλλά με "μαμά" volts , όχι παραπάνω) 2) μια Β460 για έναν 10100F ξεκινάει από 60ευρώ , με 70ευρω διαλέγεις κι'ολας 3) Ψύκτρα ΔΕΝ χρειάζεται γιατί σε 65W TDP η μέτρια μαμίσια είναι μια χαρά και γίνεται ενοχλητική αν στρεσάρεις την cpu ποιο πολύ από φυσιολογικές συνθήκες. Με 40-50% cpu load που έχουν συνήθως σε games είναι "αθόρυβη" εκτός αν είσαι σε ασυνήθιστα ήσυχο περιβάλλον και ακούς και τον παραμικρό θόρυβο. Στις 10/12/2020 στις 8:23 ΜΜ, melodicpunk είπε αρκετή φασαρία το cx430, Είσαι σίγουρος ότι αυτό κάνει θόρυβο και όχι κάποιο άλλο ανεμιστηράκι μέσα στο case? Μήπως είναι πολύ παλιό και έχει πάρει σκόνη το ρουλεμαν του? Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2020 από jgeorgiou 2 1
melodicpunk Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 6 ώρες πριν, jgeorgiou είπε 1) το ΜΑΧ που μπορείς να βάλεις σε αυτό το τροφοδοτικό (αν έχεις cpu 65W TDP) είναι μέχρι 1660super (αλλά με "μαμά" volts , όχι παραπάνω) 2) μια Β460 για έναν 10100F ξεκινάει από 60ευρώ , με 70ευρω διαλέγεις κι'ολας 3) Ψύκτρα ΔΕΝ χρειάζεται γιατί σε 65W TDP η μέτρια μαμίσια είναι μια χαρά και γίνεται ενοχλητική αν στρεσάρεις την cpu ποιο πολύ από φυσιολογικές συνθήκες. Με 40-50% cpu load που έχουν συνήθως σε games είναι "αθόρυβη" εκτός αν είσαι σε ασυνήθιστα ήσυχο περιβάλλον και ακούς και τον παραμικρό θόρυβο. Είσαι σίγουρος ότι αυτό κάνει θόρυβο και όχι κάποιο άλλο ανεμιστηράκι μέσα στο case? Μήπως είναι πολύ παλιό και έχει πάρει σκόνη το ρουλεμαν του? Ναι σιγουρα το psu ειναι. Θελει καθαρισμα, θα γινει καποια στιγμη. Απλα διαβαζω παντου οτι ψυκτρες των ιντελ 9-10ης γενιας ειναι μετριες προς κακιες γι αυτο εβαλα και την ψυκτρα στην εξισωση. 6 ώρες πριν, Coscas είπε Αυτό ίσχυε πριν κανά μήνα Τώρα...η 1650 super, έχει σχεδόν 2πλή τιμή (214 η φτηνότερη, 245 η φτηνότερη ετοιμοπαράδοτη) 1050 Τi έχω κι΄εγώ φίλε μου (με Ryzen 2600+16gb ddr4 3000) Σκεφτόμουν τις 1650 , 1660 super και το'χω ψάξει Τπτ δεν καίνε και είσαι απολύτως κομπλέ με 450άρι psu Εγώ έχω ένα CWT 405W, που όλοι μου έλεγαν πριν κανά χρόνο, ότι δεν κάνει γιά τον 2600, ούτε γιά την1050 Τi και εγώ βλέπω ότι μιά χαρά είναι (ο φίλος Sheogorath, ήταν ο μόνος γνώστης και μου είπε να το χρησιμοποιήσω άφοβα. Οπως και έγινε χωρίς κανένα απολύτως πρβλμ) Τα CWT, δεν τα ξέρουν μερικοί, αλλά μιλάμε γιά εταιρεία που αυτή προμηθεύει την Corsair και αλλους (είναι ΟΕΜ) Οταν έτρεχα μιά 4850 με το 405W psu, μιά 1650 super ή μιά 1660 super, είναι τπτ. Εχουν χαμηλό TDP 6άπινο θέλουν οι 1650 και 8άπινο οι 1660 Γίνεται δουλειά και με molex. Εγώ είχα molex σε 6άπινο στην 4850 Γιά την 1660 super, ένα διπλό molex σε 8άπινο, κάνει τη δουλειά Και αυτό θα έβαζα αν έπαιρνα την 1660 super (που δεν την πήρα λόγω αυξήσεων) Κάτι τέτοιο δλδ Ευχαριστω για τις πληροφοεις φιλε μου...Ισχυει αυτο με τις καρτες, ειδικα οι 1650 σουπερ ανεβηκαν κατακορυφα. Κοιτουσα μια tuf 1650 super στο best price και απο 140-150 προ διμηνου πλεον ειναι στα 240+. Ελπιζω μετα την καραντινα να πεσουν.
jgeorgiou Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 29 λεπτά πριν, melodicpunk είπε Απλα διαβαζω παντου οτι ψυκτρες των ιντελ 9-10ης γενιας ειναι μετριες προς κακιες Οποιος το λέει ρώτα τον αν έχει τέτοια cpu γιατί είναι "αστικός μύθος". Μέσα στα παιχνίδια που το cpu load είναι μέτριο μια χαρά αθόρυβες είναι στις cpu των 65W tdp που συνοδεύουν. 3
Sheogorath Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 41 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Οποιος το λέει ρώτα τον αν έχει τέτοια cpu γιατί είναι "αστικός μύθος". Μέσα στα παιχνίδια που το cpu load είναι μέτριο μια χαρά αθόρυβες είναι στις cpu των 65W tdp που συνοδεύουν. Έτσι όπως δουλεύει το τούρμπο, δεν είναι 65 αλλά κάπου 80. Έχουν default MCE ή κάτι τέτοιο. Μέχρι και ο 4770s που έχω, δούλευε στα 80watt 100% αντί 65, μέχρι που έφαγε UV και τώρα πάει 60. 1
jgeorgiou Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Έτσι όπως δουλεύει το τούρμπο, δεν είναι 65 αλλά κάπου 80. Έχουν default MCE ή κάτι τέτοιο. Μέχρι και ο 4770s που έχω, δούλευε στα 80watt 100% αντί 65, μέχρι που έφαγε UV και τώρα πάει 60. Τον έχω τον 10400f με 1660super τον έναν και τον άλλο 10400 με ενσωματωμένη. Δοκιμασμένο στην πράξη ότι στο gaming είναι "αθόρυβος" σε συνηθισμένο περιβάλλον. Μόνο όταν τον στρεσάρω με bench ακούω ανεμιστήρα. (και πάλι είναι υποφερτός ο θόρυβος αν είναι για λίγο) ΥΓ Οπως φαντάζεσαι είναι η αγαπημένη μου cpu στην τρέχουσα συγκυρία. Μια σκάλα ποιο θορυβώδης είναι ο 10400 με την ενσωματωμένη όταν την χρησιμοποιεί γιατί είναι μέσα στο ίδιο "πακέτο". Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2020 από jgeorgiou 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα