Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με μια αναζήτηση στο forum δε βρήκα κάτι σχετικό.  Γνώμες για αυτή τη μέθοδο θέρμανσης? Μου κάνει εντύπωση το 40-60, ουσιαστικά λέει (αν καταλαβαίνω καλά) ότι το 40% της ώρας λειτουργεί και το 60% όχι, με αποτέλεσμα ένα σώμα με ονομαστική ισχύ 990w, να καίει ~400w. Αλλά τι απόδοση έχει? 

Τα έχει δοκιμάσει κανείς να μας πει εντυπώσεις? 

Spoiler

https://rointe.com/uk/electric-radiators/

Ενδεικτικά και από ένα ελληνικό μαγαζί που αναφέρει τον τρόπο λειτουργίας: https://pantazopoulosenergy.gr/pshfiako_thermantiko_swma_rointe_kyros_alouminiou-elaiou_inverter_me_11_fetes

Επεξ/σία από clevercitizen
  • 9 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα ειμαι κι εγω στην διερευνηση αγορας των συγκεκρημενων σωματων μπορεις να μου πεις αν τα επελεξες τελικα η αν βρηκες αλλες πληροφοριες

Επεξ/σία από tottis
Δημοσ.

Αν γινόταν αυτά τα πράγματα θα είχε καταργηθεί ο βασικός νόμος της φυσικής που είναι η Αρχή διατήρησης της Ενέργειας. 

Ότι είναι ηλεκτρικό με αντιστάσεις αποδίδει όσο καίει, δεν μπορεί να βγάλει ενέργεια από το μηδέν. 

Μια διαφορετική κατηγορία θέρμανσης που πρέπει να μελετήσετε είναι οι αντλίες θερμότητας. Αυτές οι συσκευές δεν παράγουν θερμότητα αλλά μεταφέρουν από εξωτερικό χώρο στον εσωτερικό. Έτσι μπορούν να έχουν μεγαλύτερη απόδοση σε σχέση με την κατανάλωση.

Τέτοιες συσκευές είναι τα inverter κλιματιστικά και οι αντλίες θερμότητας.  

• Like 2
Δημοσ.

Ότι λέει ο αποπάνω

Μετά, ναι όντως είναι μουράτα/ντιζαϊνάτα αλλά μέχρι εκεί. Τα "ψηφιακό θερμαντικό", "πολυστρωματικά ηλεκτρονικά", κλπ είναι για να γεμίσουν την σελίδα των "προδιαγραφών" και να ρίξουν ορολογίες όχι τόσο πολύ οικείες στον πολύ κόσμο "πουλώντας μούρη".

Από κει και πέρα, μπορεί όντως να είναι καλό σαν θερμαντικό (δεν το έχω δοκιμάσει). Θέλουμε όμως όντως σε ένα σχεδόν κλασσικό θερμαντικό την παρουσία πλακετών, επεξεργαστών, κλπ που σημαίνει ότι στην πρώτη βλάβη η ατάκα του τεχνικού θα είναι "πας για πλακέτα" (με συνήθως τσουχτερό κόστος, όπως ήδη γίνεται σε πλυντήρια, κλιματιστικά, κλπ);

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...