Βασίλης_29 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Το τριφασικό στην Α/Θ με κεντρική μονάδα και fancoils είναι μονόδρομος. Ένα σπίτι στην Αθήνα χωρίς μόνωση θέλει χονδρικά 150W-250/τμ, τα 87τμ θέλουν τουλάχιστον 10kW φορτίο, σε ημέρες με χαμηλές θερμοκρασίες η αντλία μπορεί να καταναλώσει και 25-30Α η περισσότερο για μέγιστο ρεύμα λειτουργιας, αν θες να ανάψεις μια κουζίνα η κατι αλλο θα έχεις θέματα.
Giannis80x Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 16 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Το τριφασικό στην Α/Θ με κεντρική μονάδα και fancoils είναι μονόδρομος. Ένα σπίτι στην Αθήνα χωρίς μόνωση θέλει χονδρικά 150W-250/τμ, τα 87τμ θέλουν τουλάχιστον 10kW φορτίο, σε ημέρες με χαμηλές θερμοκρασίες η αντλία μπορεί να καταναλώσει και 25-30Α η περισσότερο για μέγιστο ρεύμα λειτουργιας, αν θες να ανάψεις μια κουζίνα η κατι αλλο θα έχεις θέματα. Αν και απο θεμα ρευματων ειμαι ενταξει,τελικα συμφερει και σαν αρχικο κοστος αλλα και προβλεπωντας την οποιαδηποτε ζημια που μπορει να προκυψει μελλοντικα,το φυσικο αεριο.η διαφορα στο κοστος καταναλωσης θα χρειαστει ισως και μια δεκαετια να γινει αποσβεση.
nvel Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 οι αντλίες θερμότητας συνήθως κάνουν και ψύξη ενώ οι λέβητες συνήθως μόνο θέρμανση, πρέπει να το υπολογίσεις και αυτό στην σύγκριση.
Giannis80x Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 58 λεπτά πριν, nvel είπε οι αντλίες θερμότητας συνήθως κάνουν και ψύξη ενώ οι λέβητες συνήθως μόνο θέρμανση, πρέπει να το υπολογίσεις και αυτό στην σύγκριση. Υπολογισμενο ειναι. Βεβαια με τον τροπο που θελω εγω.με σωματα καλοριφερ και σπλιτακια για ψυξη.και δεν δεσμευομαι με ενα μηχανηνα σε περιπτωση μιας βλαβης. Θα υπαρχει δηλαδη το κλιματιστικο που το δουλευει και ζεστη και κρυο. Χονδρικα για να καταλαβεις αντλια,σωληνωσεις,σωματα και fancoil(παρα την πολυ καλη τιμη της αντλιας που βρισκω)φτανω τα 11.000 Ενω με λεβητα,σωληνωσεις,σωματα και κλιματιστικα 7.500-8.000. Αυτα αποτυπωμενα με προσφορες κλπ
nvel Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 12 λεπτά πριν, Giannis80x είπε αντλια,σωληνωσεις,σωματα και fancoil(παρα την πολυ καλη τιμη της αντλιας που βρισκω)φτανω τα 11.000 Ενω με λεβητα,σωληνωσεις,σωματα και κλιματιστικα 7.500-8.000. με fcu δεν χρειάζονται σώματα, να φανταστώ ότι μηχανικός δεν προβλέπεται στο έργο....
kostasbm Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 @Giannis80x με έναν επιτοιχιο λέβητα αερίου λύνεις το πρόβλημα ζεστού νερού και θέρμανσης , για τη ψύξη είναι ποιο εύκολο να βρεις λύση και οικονομικα η αντλία θερμότητας που έχουν βάλει μερικοί εδώ στα ορεινά μαντριά Αρκαδίας έχει θέματα ρύθμισης κυρίως ανάλογα με τις κλιματολογικές που εδώ δεν είναι όπως στην Αθήνα . είμαι στο αέριο 25 χρόνια με δεξαμενή γιατί εδώ δεν πρόκειται να έρθει ποτέ το φυσικό και μπορω να πω σε συγκριση με το πετρέλαιο έχω μεγαλύτερη οικονομία αλλα αντλία θερμότητας θα το σκεπτόμουν γιατί έχουμε συχνές διακοπές ρεύματος που τις αντιμετωπίζω με μικρή γεννήτρια για το καυστήρα κυρίως,αλλα ποτέ δεν θα έφτανε για την αντλία....
Giannis80x Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, nvel είπε με fcu δεν χρειάζονται σώματα, να φανταστώ ότι μηχανικός δεν προβλέπεται στο έργο.... Σαφως υπαρχει μελετη. Ελεγα να βαλω σωματα για θερμανση και fancoil επιτοιχια για δροσισμο. Tα σωματα θα απομονωνοταν το καλοκαιρι με βανα. 1 ώρα πριν, kostasbm είπε @Giannis80x με έναν επιτοιχιο λέβητα αερίου λύνεις το πρόβλημα ζεστού νερού και θέρμανσης , για τη ψύξη είναι ποιο εύκολο να βρεις λύση και οικονομικα η αντλία θερμότητας που έχουν βάλει μερικοί εδώ στα ορεινά μαντριά Αρκαδίας έχει θέματα ρύθμισης κυρίως ανάλογα με τις κλιματολογικές που εδώ δεν είναι όπως στην Αθήνα . είμαι στο αέριο 25 χρόνια με δεξαμενή γιατί εδώ δεν πρόκειται να έρθει ποτέ το φυσικό και μπορω να πω σε συγκριση με το πετρέλαιο έχω μεγαλύτερη οικονομία αλλα αντλία θερμότητας θα το σκεπτόμουν γιατί έχουμε συχνές διακοπές ρεύματος που τις αντιμετωπίζω με μικρή γεννήτρια για το καυστήρα κυρίως,αλλα ποτέ δεν θα έφτανε για την αντλία.... Τελικα επειδη θελει υπερδιαστασολογηση στα σωματα,και ο μηχανολογος μου ειπε να να μην βαλω fancoil για ψυξη.οποτε με ενα εφταχιλιαρο ειμαι κομπλε με φυσικο αεριο και ενα multi κλιματιστικο για ψυξη. Αν παω με βαση τον μηχανολογο για αντλια περαν οκ του παραπανω κοστους της αντλιας,ενα χιλιαρικο σχεδον παραπανω βγαινουν τα σωματα λογω υπερδιαστασολογησης,συν κατι εξτραδακια κυκλοφορητες κλπ,συν τα κλιματιστικα,περναω το δεκαχιλιαρο. Αρα μιλαμε για 30% διαφορα που δεν θα γινει αποσβεση ουτε σε μια δεκαετια ισως.
Nikolasnennes Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Γειά σας. Θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με τις αντλιες θερμοτητας. Θέλω να μου απαντήσετε στα εξής. Από το χειριστήριο για θέρμανση μπορείς να ρυθμίσεις την θερμοκρασία του νερού χρήσης, την θερμοκρασία του νερού που κυκλοφορεί στα σώματα και την θερμοκρασία που επιθυμείς στον χώρο; στην <<αρχική>> εικόνα έχει την ρύθμιση για την επιθυμητή θερμοκρασία του χώρου και για να ρυθμίσεις τα άλλα δύο μπαίνεις στις ρυθμίσεις κλπ; 1 λεπτό πριν, Nikolasnennes είπε Αν καταλάβατε τι εννοώ 😅 Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2021 από Nikolasnennes
Maknight Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Καλησπέρα.. Μια ερώτηση που αφορά αντλία θερμότητας. Για ένα διαμέρισμα 81τμ, που έχει Θερμοπροσοψη και θερμό αλουμίνια, χρειάζεται οπωσδήποτε αλλαγή σε τριφασικό ρεύμα? Εάν θέλω να καλύψω και ένα ακόμη διαμέρισμα 65τμ?
bitmk2 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Στις 29/12/2020 στις 4:14 ΜΜ, Giannis80x είπε Σαφως υπαρχει μελετη. Ελεγα να βαλω σωματα για θερμανση και fancoil επιτοιχια για δροσισμο. Tα σωματα θα απομονωνοταν το καλοκαιρι με βανα. Τελικα επειδη θελει υπερδιαστασολογηση στα σωματα,και ο μηχανολογος μου ειπε να να μην βαλω fancoil για ψυξη.οποτε με ενα εφταχιλιαρο ειμαι κομπλε με φυσικο αεριο και ενα multi κλιματιστικο για ψυξη. Αν παω με βαση τον μηχανολογο για αντλια περαν οκ του παραπανω κοστους της αντλιας,ενα χιλιαρικο σχεδον παραπανω βγαινουν τα σωματα λογω υπερδιαστασολογησης,συν κατι εξτραδακια κυκλοφορητες κλπ,συν τα κλιματιστικα,περναω το δεκαχιλιαρο. Αρα μιλαμε για 30% διαφορα που δεν θα γινει αποσβεση ουτε σε μια δεκαετια ισως. Είμαι ακριβώς στην ίδια φάση με εσένα. Γιατί απέκλεισε ο μηχανολόγος τα fancoils για ψύξη;
Tommygre Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 15/2/2021 στις 12:45 ΠΜ, bitmk2 είπε Είμαι ακριβώς στην ίδια φάση με εσένα. Γιατί απέκλεισε ο μηχανολόγος τα fancoils για ψύξη; Πιθανως για υγροποιηση των ηδη υπαρχοντων σωληνων, αρα και σκασιμο στα πλακακια. Για fancoil χρειαζεται μονωση στις σωληνες. Εγω τα εβαλα στην οροφη με καινουριους σωληνες. Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2021 από Tommygre
bitmk2 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2021 16 ώρες πριν, Tommygre είπε Πιθανως για υγροποιηση των ηδη υπαρχοντων σωληνων, αρα και σκασιμο στα πλακακια. Για fancoil χρειαζεται μονωση στις σωληνες. Εγω τα εβαλα στην οροφη με καινουριους σωληνες. Στην αρχική δημοσίευση είχε γράψει ότι θα μπουν νέες σωληνώσεις. Οι σωλήνες πρέπει να είναι πάντοτε μονωμένες, είτε είναι για θέρμανση είτε για ψύξη. Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχουν μεγάλες απώλειες. Η διαφορά είναι ότι στις σωλήνες ψύξης η διατομή είναι αρκετά μεγαλύτερη. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα