Προς το περιεχόμενο

Αναβαθμιση RAM

champos4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα,ψαχνω να αγορασω μια RAM ωστε να την κουμπωσω στο λαπτοπ και απο 8 gb να παω στα 16.Απλα δεν γνωριζω εαν ειναι ιδια η ram που εχω βρει με αυτην που φοραει ηδη το λαπτοπ.Παρακατω επισυναπτω 2 φωτογραφιες,στην μια ειναι το μοντελο της ηδη υπαρχουσας ram και στην αλλη ειναι το μοντελο που ενδιαφερομαι.Γνωριζει καποιος εαν ειναι ιδια;Γιατι μου ειπαν οτι οι 2 ram πρεπει να ειναι ιδια μοντελα.Ευχαριστω εκ των προτερων!

ram.jpg

ram2.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Ποια θέλετε να βάλετε;

στην πρωτη φωτο ειναι αυτη που εχω και στην δευτερη φωτο ειναι αυτη που θελω να βαλω!

Επεξ/σία από champos4

10 λεπτά πριν, champos4 είπε

στην πρωτη φωτο ειναι αυτη που εχω και στην δευτερη φωτο ειναι αυτη που θελω να βαλω!

Βαλε και την καρτελα "Memory" του cpu-z να δουμε. Το οτι η μνημη που εχει τωρα ειναι στα 2666 δεν σημαινει αυτοματως οτι παιζει σε αυτην την ταχυτητα. Το δικο μου φορητο απο την μανα του ειχε 2666αρα μνημη ενω στην ουσια υποστηριζε μονο εως 2400.
Αν λοιπον οντως παιζει στα 2666 η μνημη που εχει τωρα , τοτε θες 2666 μνημη και αυτη που κοιτας δεν κανει. Αν η μνημη που εχει τωρα το μηχανημα , ενω ειναι 2666αρα , παιζει στα 2400 , αρα μεχρι εκει σηκωνει το μηχανημα , τοτε παιρνεις την 2400αρα που κοιτας και εισαι καλλυμενος.

13 ώρες πριν, mphxths είπε

Βαλε και την καρτελα "Memory" του cpu-z να δουμε. Το οτι η μνημη που εχει τωρα ειναι στα 2666 δεν σημαινει αυτοματως οτι παιζει σε αυτην την ταχυτητα. Το δικο μου φορητο απο την μανα του ειχε 2666αρα μνημη ενω στην ουσια υποστηριζε μονο εως 2400.
Αν λοιπον οντως παιζει στα 2666 η μνημη που εχει τωρα , τοτε θες 2666 μνημη και αυτη που κοιτας δεν κανει. Αν η μνημη που εχει τωρα το μηχανημα , ενω ειναι 2666αρα , παιζει στα 2400 , αρα μεχρι εκει σηκωνει το μηχανημα , τοτε παιρνεις την 2400αρα που κοιτας και εισαι καλλυμενος.

Για δες 

Στιγμιότυπο οθόνης 2020-12-11 144344.jpg

@champos4 Αν σου πω οτι τα νουμερα του σκρινσοτ με μπερδευουν ? :) Περιμενα τα νουμερα στα "Uncore Frequency" και "DRAM Frequency" να ηταν αναποδα καπως.
Το νουμερο 1197.6 υποδηλωνει εμμεσως πλην σαφως 2400 ταχυτητα ( 1197.6 x 2 = 2395.2).

Πηγαινε ενα βημα παραπερα , και ανοιξε task manager - performance - memory. Κατω απο τα διαγραμματα εχει κατι πληροφοριες , μια εκ των οποιων λεει "Speed". Εκει τι λεει ? 
Και τελος πες μας και το μοντελο του μηχανηματος να ειμαστε ακομα πιο σιγουροι. Κατα πασα πιθανοτητα να παιζει στα 2400 η μνημη , αλλα ας σιγουρευτουμε.

15 ώρες πριν, champos4 είπε

Μην το ζαλίζεις… θέλεις μια μνήμη στα 2666, 1.2V

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...