Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα αντιμετωπίζω αρκετα θεματα με το ίντερνετ (αποσυνδεσεις, ping, χαμηλες ταχύτητες και αυξομειώσεις) και σαν δικαιολογια παιζει συνέχεια απο τον οτε οτι φταίει η εσωτερική μου καλωδιωση(οπως λενε στους περισσότερους). Επειδη οντως η εσωτερικη καλωδιωση είναι παλιά και ίσως εχουν δίκαιο, θέλω να ρωτησω πρωτα εδώ (σαν συμβούλη πριν απευθύνω σε οτε και ηλεκτρολόγο για να ειμαι υποψιασμένος) γίνεται να τραβηξω κατευθείαν καλώδιο απο το γκρι κουτί που βρίσκεται στην κολωνα εξω απο το σπιτι μου? Επίσης ποιο ειναι το καλύτερο δυνατό καλωδιο που μπορει να μπει? Μιας και μια φορα το αλλάζω δν θα ήθελα να βαλω πχ το πιο κακο σε ποιοτητα η να με κοροϊδέψει για την τιμή του κάποιος ηλεκτρολογος. Ευχαριστώ 

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, miucce είπε

Καλησπερα αντιμετωπίζω αρκετα θεματα με το ίντερνετ (αποσυνδεσεις, ping, χαμηλες ταχύτητες και αυξομειώσεις) και σαν δικαιολογια παιζει συνέχεια απο τον οτε οτι φταίει η εσωτερική μου καλωδιωση(οπως λενε στους περισσότερους). Επειδη οντως η εσωτερικη καλωδιωση είναι παλιά και ίσως εχουν δίκαιο, θέλω να ρωτησω πρωτα εδώ (σαν συμβούλη πριν απευθύνω σε οτε και ηλεκτρολόγο για να ειμαι υποψιασμένος) γίνεται να τραβηξω κατευθείαν καλώδιο απο το γκρι κουτί που βρίσκεται στην κολωνα εξω απο το σπιτι μου? Επίσης ποιο ειναι το καλύτερο δυνατό καλωδιο που μπορει να μπει? Μιας και μια φορα το αλλάζω δν θα ήθελα να βαλω πχ το πιο κακο σε ποιοτητα η να με κοροϊδέψει για την τιμή του κάποιος ηλεκτρολογος. Ευχαριστώ 

OXI

• Thanks 1
Δημοσ.
7 hours ago, miucce said:

φωτο απο αυτο που εννοεις γκρι κουτι.επισης απο το γκρι κουτι ερχεται στον τοιχο σου;

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

must

Δημοσ.
16 ώρες πριν, miucce είπε

σε μονοκατοικια μπορεις και εμένα πάει απο το κουτι στην κολονα / απευθειας στον τοιχο μου με μηδενικες απωλειες ,

σε πολυκατοικια δεν ξέρω / αλλα μου φαίνεται λιγο δύσκολο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα βγαλω φωτογραφια με την πρωτη ευκαιρια(ενα γκρι κουτι καπου στην μεση της κολωνας ειναι),ναι μονοκατοικια ειναι. Η παλια καλωδιωση δεν ξερω αν ερχεται απευθειας απο την κολωνα (ο τεχνικος αφησε να εννοηθει οτι ερχεται απευθειας,αυτος προτεινε κιολας κατι του τυπου τραβα καινουριο καλωδιο-απλα δεν εμπιστευομαι να κανω οτιδηποτε πανω σε μια κουβεντα,οτιδηποτε και αν κανω θα ειδοποιησω τα κεντρικα τους)παντως κανει πολλα ''ασκοπα'' μετρα με πολλες γωνιες και πιθανον φθορες οποτε ειναι καλο να αλλαχτει.

Επεξ/σία από miucce
Δημοσ.

Τράβηξε ένα καινούργιο καλώδιο  UTP εξωτερικού χώρου Cat 6e  από το κουτί ,διάλεξε ένα ζευγάρι καλωδίων ιδίου χρώματος και στις δύο άκρες και δώσε το  κατευθείαν στο Modem με κλιπ με RJ11 και θα δεις το φως σου!!!

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, miucce είπε

Θα βγαλω φωτογραφια με την πρωτη ευκαιρια(ενα γκρι κουτι καπου στην μεση της κολωνας ειναι),ναι μονοκατοικια ειναι. Η παλια καλωδιωση δεν ξερω αν ερχεται απευθειας απο την κολωνα (ο τεχνικος αφησε να εννοηθει οτι ερχεται απευθειας,αυτος προτεινε κιολας κατι του τυπου τραβα καινουριο καλωδιο-απλα δεν εμπιστευομαι να κανω οτιδηποτε πανω σε μια κουβεντα,οτιδηποτε και αν κανω θα ειδοποιησω τα κεντρικα τους)παντως κανει πολλα ''ασκοπα'' μετρα με πολλες γωνιες και πιθανον φθορες οποτε ειναι καλο να αλλαχτει.

φίλε μου οι άσκοπες γωνίες να ειναι και 100 μετρα που ισως να ειμαι πολυ υπερβολικος ,ε δεν νομίζω να σου κάνουν τοση τρομερή ζημιά τα παραπάνω 100 μετρα καλωδιου που ειπα οτι ειναι υπερβολικο νουμερο .

σίγουρα τωρα αν το καλωδιο απο το κουτι ειναι 20 χρονια plus μια αλλαγή του θα σου προσφέρει καλυτερη ποιοτητα γραμμής.

Επεξ/σία από makis269
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...