Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρεα!

Μου έχει μπει ιδέα για ένα μακρύ timelapse, συνολικής διάρκειας 5-6 μηνών.

Όπως καταλαβαίνετε δύσκολο project, έχω φάει αρκετές ώρες να διαβάζω στο ίντερνετ και να σκέφτομαι τις επιλογές μου.

Το budget είναι πολυ περιορισμένο, μέχρι 200ευρω βαριά, μιας και που μιλαμε για ερασιτεχνικό βίντεο, δεν θα πληρωθώ.

Το timelapse αφορά μια κατασκευή σπιτιού. (μονοκατοικία)
Υπάρχει η δυνατότητα η κάμερα να βρίσκεται σε εσωτερικό χώρο σε δίπλα σπιτι, ψηλά, σε παράθυρο, με ρεύμα απο πρίζα.

Από εξοπλισμό έχω μια Canon g10 αυτή την στιγμη.

Δεν με ενδιαφέρει να εχει φοβερή ποιότητα, αλλα να μην ειναι και σαν χαλια κινεζική action camera των 50ευρω.

Σκεφτόμουν τις παρακάτω λυσεις:
- Την Canon g10 που εχω ηδη, με αγορά intervalometer, και μιας dummy battery
- Action camera
- Αγορά μεταχ. DSLR η mirrorless, με build in intervalometer, ή χρήση timelapse του Magic Latern σε κάποια Canon.
- Διαβάζω κάποιες nikon, έχουν επίσης build in intervalometer.

Καλο θα ηταν, αν ειναι εφικτό, να μην υπάρχει όριο στα καρέ.  Βλέπω μερικές κάμερες π.χ έχουν οριο τις 999 φωτο σε timelapse.
Επειδή ειναι χρονικά τεράστιο το project , να μην είμαι με το άγχος να πάω να κάνω restart το timelapse.

Στην περίπτωση του Magic Latern, βλέπω υπάρχει δυνατότητα για άπειρα καρέ.

Μερικά εξωτερικά intervalometer βλέπω έχουν οριο και αυτα στις 999 ή δεν αναφέρουν καθόλου.

Αυτα, ελπίζω να μην σας κούρασα

Θα ήθελα πολυ συμβουλές λοιπόν, κατι που να δουλέψει οσο γίνεται απρόσκοπα, σταθερά για 5-6 μηνες.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα!

Τις νύχτες δε θα σταματάς τις λήψεις..; Θα έχει νόημα να βγάζει;

Το πρώτο που θα πρέπει να σκεφτείς είναι το που θα στηθεί και πως δε θα κουνηθεί η μηχανή (αν είναι όλα στατικά).

Με την παροχή οκ, σίγουρα dummy battery και συνδεδεμένο ups σε περίπτωση που πέσει το ρεύμα.

Σε κάποια φάση θα πρέπει να καθαρίσεις το φακό ή/και το τζάμι πίσω από το οποίο θα βγάζει.

Προσωπικά θα έπαιρνα μια μεταχειρισμένη φωτογραφική τύπου Sony NEX με κοτσαρισμένο έναν manual φακό για να μην αλλάξει τίποτα.

Επίσης πρέπει να λάβεις υπόψη ότι θα πρέπει να βγάζεις και τα αρχεία από μέσα για λόγους αστοχίας κάρτας..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...