Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα και πάλι στην ομάδα πριν λίγο καιρώ άνοιξα ένα θέμα για πρώτη μηχανή. Τελικά πείρα την Canon eos 80D με τον 50mm f/1.8 STM .  Οπός λέω και στον τίτλο κοιτάω για έναν τηλεφακό με max budget όσο έχει ο Tamron. Γνωρίζω ότι μιας και έχω crop θα είναι περίπου 105-450, δεν είναι Υπερβολικό;. Ψάχνοντας έπεσα πανό σε μερικούς 18-200,18-250  οι οποίοι είναι στο budget μου. Δεν ξέρω πόσο καλοί θα είναι μιας και το εύρος τους ξεκινάει από πολύ ευρυγώνιος μέχρι πολύ zoom. 

Τι γνώμη έχετε για αυτούς τους φακούς.

*κοιτούσα και τον 70-200 f/4.0L USM Τον φθηνό λευκό(Αυτον). Αν τον βρω μεταχειρισμένο, αξίζει τα παραπάνω χρήματα. 

Ο Φακός δεν θα αγοραστή τώρα άλλα σε 2-3 μήνες από τώρα άλλα άνοιξα αυτό το θέμα για να ξεκινήσω την έρευνα από τώρα και να παρακολουθώ τιμές.

Επεξ/σία από mentego
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο Tamron 70-300mm VC είναι πολύ καλός φακός. Τον έχω δοκιμάσει πάνω σε Nikon D7500. Τον Tamron 18-200mm τον έχω δοκιμάσει σε μια Canon 750D και είναι σαφώς υποδεέστερος στα κοινά με τον 70-300 εστιακά μήκη. Τώρα δεν ξέρω για ποιον 18-250 λες ακριβώς. Εγώ έχω έναν Sigma για Nikon που δεν είναι κακός αλλά και αυτός υπολείπεται του 70-300. Τον Canon 70-200mm L f4 δε τον έχω δουλέψει ποτέ, όμως ανήκει σε μια καλύτερη θεωρητικά κατηγορία φακών. Αυτό που δε γνωρίζω είναι αν θες να φωτογραφίσεις στατικά θέματα σε μεγάλες εστιακές αποστάσεις και σε συνθήκες καλού φωτισμού αν συμφέρει να βγάλεις στα 200mm με έναν premium τηλεφακό και να κροπάρεις μετά ή να βγάλεις στα 300mm με έναν non-premium όπως ο Tamron 70-300mm. Θα μου έκανε εντύπωση πάντως αν η οξύτητα του 70-200 είναι τέτοια που να αντισταθμίζει σε όλα τα σενάρια το zoom του 300άρη φακού. Αν κάποιος έχει γνώση του θέματος θα ήμουν κι εγώ περίεργος.

Επεξ/σία από Cntrl+X
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Cntrl+X είπε

Αυτό που δε γνωρίζω είναι αν θες να φωτογραφίσεις στατικά θέματα σε μεγάλες εστιακές αποστάσεις και σε συνθήκες καλού φωτοσμού αν συμφέρει να βγάλεις στα 200mm με έναν premium τηλεφακό και να κροπάρεις μετά ή να βγάλεις στα 300mm με έναν non-premium όπως ο Tamron 70-300mm. Θα μου έκανε εντύπωση πάντως αν η οξύτητα του 70-200 είναι τέτοια που να αντισταθμίζει σε όλα τα σενάρια το zoom του 300άρη φακού. Αν κάποιος έχει γνώση του θέματος θα ήμουν κι εγώ περίεργος.

Τί μας βάζεις και ψάχνουμε βραδυάτικα ... και προσπαθούμε να βρούμε τρόπο στο google να κάνουμε αναζήτηση...

Mόνο εσύ και αυτός έχετε κάνει τέτοια ερώτηση... :P

ΥΓ: Μετά από την ερώτηση σου, άλλη περίεργη είναι αυτουνού: https://www.dpreview.com/forums/thread/3053979 😅 ισοδύναμο και κακό να δούν τα μάτια σου... :P

Επεξ/σία από stratigos24
Δημοσ.
9 ώρες πριν, stratigos24 είπε

Τί μας βάζεις και ψάχνουμε βραδυάτικα ... και προσπαθούμε να βρούμε τρόπο στο google να κάνουμε αναζήτηση...

Mόνο εσύ και αυτός έχετε κάνει τέτοια ερώτηση... :P

ΥΓ: Μετά από την ερώτηση σου, άλλη περίεργη είναι αυτουνού: https://www.dpreview.com/forums/thread/3053979 😅 ισοδύναμο και κακό να δούν τα μάτια σου... :P

Εν τω μεταξύ δεν είδα διαφωτιστική απάντηση σε κάποιο από τα δύο αυτά νήματα. Και έχουν βάλει και τους teleconverters στην εξίσωση. Λοιπόν, προτείνω σαν ένα πρόχειρο συγκρικό να κάνουμε το εξής. Όποιος έχει κάποιο  φακό 70-200 με διάφραγμα τουλάχιστον f4 ας ποστάρει μια φωτό σελήνης κροπαρισμένη σε μια τετράγωνη εικόνα τέτοια ώστε η σελήνη να καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της εικόνας. Οι ρυθμίσεις που απαιτούνται για τη φωτογραφία σελήνης προσομοιάζουν αρκετά τη φωτογραφία σε συνθήκες σχετικά καλού φωτός και αφετέρου η σελήνη προσφέρει ένα κάδρο λίγο-πολύ κοινό για τους φωτογράφους ανεξαρτήτως που βρίσκονται. Εγώ έχω φωτογραφίες σελήνης στο αρχείο μου (το αργότερο αύριο θα μπορούσα να αναρτήσω) με Nikkor 55-300mm (και με Nikkor 55-200mm αν αυτό ενδιαφέρει).

Δημοσ.

Έχω πρόχειρο εδώ ένα φεγγάρι από κάποιες πρώτες δοκιμές του 55-300mm το 2017 (φωτογραφία στο χέρι, 1/1250 sec), και ελπίζω πως αύριο θα βρω κάποιες καλύτερες.

Full Moon -2017 Jul.png

Δημοσ.

+1 και απο εμένα για τον tamron 70-300 

Νομίζω είναι καλό το value for money σε αυτον τον φακό. Επίσης όπως έχετε διαβάσει/δει/διαπιστώσει έχει τρομερό VC (σταθεροποίηση) 

Δε ξέρω ούτε εχω συγκρίνει με άλλους αλλά δηλώνω απόλυτα ικανοποιημένος απο αυτόν 😁

Σε nikon D7500, στο χερι απο εμένα οι παρακάτω 

PSX_20200930_205422-01.jpeg

20201025_213303-01-916x1241.jpeg

20201029_163056-1484x1855.jpg

20201029_163018-1484x1882.jpg

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια καλύτερη προσπάθεια με τον Nikkor 55-300mm (Αύγουστος 2019):

Full Moon - Leptokarya (2019 Aug).jpg

Και για όσους αναρωτιούνται πόσο επαρκής είναι γι' αυτή τη δουλειά ένας συμβατικός 200άρης, ιδού μια σύγκριση του Nikkor 55-200mm VR με τον 55-300 VR στο tele άκρο τους.

Το ISO ήταν 400 και με τους δύο φακούς:

The Moon 55-200mm.png

The Moon 55-300mm.jpg

8 ώρες πριν, Ntinlanden είπε

Επίσης όπως έχετε διαβάσει/δει/διαπιστώσει έχει τρομερό VC (σταθεροποίηση) 

Δε ξέρω ούτε εχω συγκρίνει με άλλους αλλά δηλώνω απόλυτα ικανοποιημένος απο αυτόν 😁

Πράγματι. Εγώ που έχω τον συγκρίνει με τους Nikkor 55-300mm VR και Nikkor 70-300mm AF-P VR, οι οποίοι έχουν ήδη πολύ καλή σταθεροποίηση, βρήκα ότι το VC του Tamron είναι ανώτερο. Ακούνητες φωτογραφίες με 1/10 στο tele άκρο!

Επεξ/σία από Cntrl+X
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...