apicky Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Καλησπέρα σε όλους. Έχω ένα blog το οποίο πάει αρκετά καλά (χτυπάει 2000 προβολές το μήνα) και σκέφτομαι πλέον να βάλω διαφημίσεις και να ξεκινήσω affiliate. Αυτό που με προβληματίζει και θέλω να ρωτήσω, είναι τι γίνεται με τα φορολογικά. Ξέρω ότι αν είσαι σε κάποιο affiliate δίκτυο, σε καλύπτουν μέχρι κάποιο ποσό και δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα με την εφορία. Αν είσαι όμως μόνο σου τι γίνεται; Θα πρέπει να κάνω έναρξη στην εφορία ή τίποτα τέτοιο; Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας.
Salvation81 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Με 2000 προβολες τον μηνα μην αγχωνεσαι, δυσκολα θα βγαλεις κατι που να πρεπει να το δηλωσεις.
neosstoforum Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Να κάνω κι εγώ μια άλλη ερώτηση. Κέρδισα περίπου 5€ από Amazon affiliate. Τώρα όμως διέγραψαν τον λογαριασμό μου με την δικαιολογία ότι δεν αρκεί το περιεχόμενο στην ιστοσελίδα που δήλωσα ή τέλος πάντων κάτι τέτοιο. Αυτά τα χρήματα τα ξεχνάω ε; Να σημειώσω ότι μόνο στο Amazon.de διαγράφηκε ο λογαριασμός, στα υπόλοιπα υπάρχει κανονικά.
Salvation81 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 54 λεπτά πριν, neosstoforum είπε Να κάνω κι εγώ μια άλλη ερώτηση. Κέρδισα περίπου 5€ από Amazon affiliate. Τώρα όμως διέγραψαν τον λογαριασμό μου με την δικαιολογία ότι δεν αρκεί το περιεχόμενο στην ιστοσελίδα που δήλωσα ή τέλος πάντων κάτι τέτοιο. Αυτά τα χρήματα τα ξεχνάω ε; Να σημειώσω ότι μόνο στο Amazon.de διαγράφηκε ο λογαριασμός, στα υπόλοιπα υπάρχει κανονικά. Ναι τα ξεχνας αλλα ουτως η αλλιως μεταφορα σε τραπεζα θελει 4ε κοστος οποτε 1ε θα εβγαζες
Βασίλης_29 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Με 2000 το μήνα ξέχνα το οτιδήποτε. Αν είχες την ημέρα να πω οκ. Εγώ έχω περίπου τόσα και κάποιες φορές περισσότερα views, ούτε ένα click σε διαφημίσεις του adsence εδώ και χρόνια, από banners και άλλα που δοκίμασα επίσης ελάχιστα ως 0.
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, apicky είπε Καλησπέρα σε όλους. Έχω ένα blog το οποίο πάει αρκετά καλά (χτυπάει 2000 προβολές το μήνα) και σκέφτομαι πλέον να βάλω διαφημίσεις και να ξεκινήσω affiliate. Αυτό που με προβληματίζει και θέλω να ρωτήσω, είναι τι γίνεται με τα φορολογικά. Ξέρω ότι αν είσαι σε κάποιο affiliate δίκτυο, σε καλύπτουν μέχρι κάποιο ποσό και δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα με την εφορία. Αν είσαι όμως μόνο σου τι γίνεται; Θα πρέπει να κάνω έναρξη στην εφορία ή τίποτα τέτοιο; Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας. Βάση νόμου ότι βγάζεις φορολογείται ωστόσο κανείς δεν θα ασχοληθεί μαζί σου αν δεν βγάζεις κάτι πολύ σοβαρό. Φαντάζομαι τα πράγματα τώρα με τον κορονοιό είναι καλύτερα από πριν. Γενικά δε γνωρίζω τι σύστημα ασφαλείας χρησιμοποιούν για να εντοπίζουν τέτοια πράγματα αλλά συνήθως σε τέτοιες ανταλλαγές ασχολούνται με περιπτώσεις όπου κάποιος το παρακάνει. Ελπίζω μία μέρα να καταργήσουν αυτό το άθλιο πράγμα λες και έχει κανένα νόημα να πληρώνει κάποιος εισφορές όταν έχει πολύ χαμηλό εισόδημα. Φαντάζομαι αυτό υπάρχει σαν "μπλόφα" για να σε αναγκάσουν να γίνεις μισθωτός ώστε να κερδίζουν φόρους/εισφορές. Δε γίνεται να πετύχεις ένα καλό εισόδημα από τέτοιες δραστηριότητες με το καλημέρα οπότε δεν έχει κανένα νόημα να περιμένεις. Πρέπει να πειραματιστείς για να φτάσεις κάπου. Κάνε ότι είναι να κάνεις αλλά γενικά με προσοχή. 2000 views το μήνα ΔΕΝ είναι λίγα. Όλα εξαρτώνται από το τι πουλάς και πως το πουλάς, πόσο καλά στοχεύει στους επισκέπτες σου και πόσο προετοιμασμένοι είναι για κάτι τέτοιο. Εμένα οι προσφορές μου έχουν πολύ λίγα views αλλά όλα πουλάνε. Κάποτε πολύ παλιά είχα προσπαθήσει να πουλήσω πράγματα μέσω του amazon affiliate. Ανέβαζα πολύ ειδικές προσφορές στο Reddit με ύπουλο τρόπο ώστε να μη με διαγράφουν. Σε κάτι φάσεις έβγαζα και 100Ε τη μέρα παρόλο που δεν είχα ιδιαίτερους viewers, δυστυχώς έφαγα ban από το Amazon νωρίς επειδή προωθούσα χωρίς δική μου πλατφόρμα και παραγωγικό περιεχόμενο. Αν θυμάμαι καλά, τα λεφτά που έβγαλα μου τα δώσανε στο λογαριασμό μου, δεν τα έχασα. Τα 100Ε τα είχα βγάλει από τη προώθηση ενός power bank που ήταν σε καλή έκπτωση. Το Amazon affiliate είναι πολύ καλό αν μπορείς να χτίσεις περιεχόμενο γύρω από αυτό σε δική σου πλατφόρμα. 1 λεπτό πριν, aizensama24 είπε Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2020 από aizensama24
Ukforthemoment Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, Salvation81 είπε Ναι τα ξεχνας αλλα ουτως η αλλιως μεταφορα σε τραπεζα θελει 4ε κοστος οποτε 1ε θα εβγαζες Οχι,ελάχιστο ποσο που χρεώνουν για εισερχόμενο έμβασμα είναι απο 5€ και πάνω.Πχ η Eurobank είναι στα 15€ νομίζω.Οι τιμοκατάλογοι των τραπεζών τα αναφέρουν.
Salvation81 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε Οχι,ελάχιστο ποσο που χρεώνουν για εισερχόμενο έμβασμα είναι απο 5€ και πάνω.Πχ η Eurobank είναι στα 15€ νομίζω.Οι τιμοκατάλογοι των τραπεζών τα αναφέρουν. Οκ δεν εχω λαβει εμβασμα κατω απο 30αρι ποτε αλλα και παλι τα 5ε δεν ειναι κατι, ενα πακετο τσιγαρα πχ.
Ukforthemoment Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, Salvation81 είπε Οκ δεν εχω λαβει εμβασμα κατω απο 30αρι ποτε αλλα και παλι τα 5ε δεν ειναι κατι, ενα πακετο τσιγαρα πχ. Αλλο το ένα και αλλο το άλλο.
apicky Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, aizensama24 είπε Βάση νόμου ότι βγάζεις φορολογείται ωστόσο κανείς δεν θα ασχοληθεί μαζί σου αν δεν βγάζεις κάτι πολύ σοβαρό. Φαντάζομαι τα πράγματα τώρα με τον κορονοιό είναι καλύτερα από πριν. Γενικά δε γνωρίζω τι σύστημα ασφαλείας χρησιμοποιούν για να εντοπίζουν τέτοια πράγματα αλλά συνήθως σε τέτοιες ανταλλαγές ασχολούνται με περιπτώσεις όπου κάποιος το παρακάνει. Ελπίζω μία μέρα να καταργήσουν αυτό το άθλιο πράγμα λες και έχει κανένα νόημα να πληρώνει κάποιος εισφορές όταν έχει πολύ χαμηλό εισόδημα. Φαντάζομαι αυτό υπάρχει σαν "μπλόφα" για να σε αναγκάσουν να γίνεις μισθωτός ώστε να κερδίζουν φόρους/εισφορές. Δε γίνεται να πετύχεις ένα καλό εισόδημα από τέτοιες δραστηριότητες με το καλημέρα οπότε δεν έχει κανένα νόημα να περιμένεις. Πρέπει να πειραματιστείς για να φτάσεις κάπου. Κάνε ότι είναι να κάνεις αλλά γενικά με προσοχή. 2000 views το μήνα ΔΕΝ είναι λίγα. Όλα εξαρτώνται από το τι πουλάς και πως το πουλάς, πόσο καλά στοχεύει στους επισκέπτες σου και πόσο προετοιμασμένοι είναι για κάτι τέτοιο. Εμένα οι προσφορές μου έχουν πολύ λίγα views αλλά όλα πουλάνε. Κάποτε πολύ παλιά είχα προσπαθήσει να πουλήσω πράγματα μέσω του amazon affiliate. Ανέβαζα πολύ ειδικές προσφορές στο Reddit με ύπουλο τρόπο ώστε να μη με διαγράφουν. Σε κάτι φάσεις έβγαζα και 100Ε τη μέρα παρόλο που δεν είχα ιδιαίτερους viewers, δυστυχώς έφαγα ban από το Amazon νωρίς επειδή προωθούσα χωρίς δική μου πλατφόρμα και παραγωγικό περιεχόμενο. Αν θυμάμαι καλά, τα λεφτά που έβγαλα μου τα δώσανε στο λογαριασμό μου, δεν τα έχασα. Τα 100Ε τα είχα βγάλει από τη προώθηση ενός power bank που ήταν σε καλή έκπτωση. Το Amazon affiliate είναι πολύ καλό αν μπορείς να χτίσεις περιεχόμενο γύρω από αυτό σε δική σου πλατφόρμα. Αυτό ακριβώς το "κάτι πολύ σοβαρό" θέλω να μάθω πόσο κοστολογείται. Από τι ποσό και πάνω περίπου; Για Amazon Affiliate δεν το σκέφτομαι γιατί το blog είναι περισσότερο επικεντρωμένο σε Ελλάδα (ελληνικά βιβλία, ελληνική μουσική). Θα έχω καμιά ελπίδα με ελληνικά affiliate (δεν περιμένω φυσικά να βγάλω με το καλημέρα εκατομμύρια) ; Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2020 από apicky
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, apicky είπε Αυτό ακριβώς το "κάτι πολύ σοβαρό" θέλω να μάθω πόσο κοστολογείται. Από τι ποσό και πάνω περίπου; Για Amazon Affiliate δεν το σκέφτομαι γιατί το blog είναι περισσότερο επικεντρωμένο σε Ελλάδα (ελληνικά βιβλία, ελληνική μουσική). Θα έχω καμιά ελπίδα με ελληνικά affiliate (δεν περιμένω φυσικά να βγάλω με το καλημέρα εκατομμύρια) ; Θα σε γελάσω τι θεωρούν σοβαρό και τι όχι. Δεν έχω γνωστούς στο τμήμα φοροδιαφυγής. Η άποψη μου είναι πιάσε πρώτα 10000+ το χρόνο και μετά σκέψου πόσο σταθερή είναι η επιχείρηση σου σε βάθος χρόνου και πόσο μπορείς να προσαρμοστείς σε ατυχή γεγονότα που μπορεί να σε ρίξουν και μετά βλέπεις αν θα γραφτείς στην εφορία. Έτσι και αλλιώς με οτιδήποτε λιγότερο θα ήταν τελείως ανούσιο να γραφτείς και ακόμη και με τόσα ρισκάρεις αρκετά διότι η ζωή είναι απρόβλεπτη. Αν βγάλεις κάτι λιγότερο από αυτό ειδικά 5000-6000 και κάτω ε τότε δε νομίζω κανείς να σε πειράξει ειδικά αν προσέχεις πως τραβάς τα λεφτά κτλ. Δηλαδή να μη φαίνεται ότι έχεις σταθερή επιχείρηση. Όλα αυτά είναι υποθέσεις βέβαια, θέωρω με όσα έχω δει και ακούσει αλλά και πράξει ότι τα 5000 είναι ένα καλό μίνιμουμ ασφαλείας διότι υπάρχουν και κάποιοι επιπρόσθετοι νόμοι που σου επιτρέπουν να τα βγάλεις αν δεν αποδεικνίεται ότι επιχειρείς σε σταθερή βάση. Θα μπορούσε κάλιστα το μίνιμουμ ασφαλείας να είναι πολύ μεγαλύτερο ειδικά αν ξέρεις πως να φοροδιαφεύγεις κρύβωντας τα λεφτά έξω και ξοδεύοντας τα με προσοχή. Δεν το έχω κάνει ποτέ οπότε δε μπορώ να δώσω συμβουλές. Καλό είναι να τα συζυτήσεις όλα αυτά και με έναν λογιστή που να είναι καλός. Ακόμη και αν σε πιάσουν δεν είναι το τέλος του κόσμου, νομίζω το πρώτο πρόστιμο είναι γύρω στα 2500, επίσης νομίζω υπάρχει επιλογή να πληρώσεις τους φόρους/εισφορές σου αναδρομικά. Αν ας πούμε έβγαλες 40000 σε μία μέρα μπορείς νομίζω να πας και να γραφτείς μετά χωρίς επιπτώσεις. Γενικά τα συστήματα ασφαλείας επιλύονται μόνο με trial and error. Συνήθως εμπλέκεται κώδικας αλλά και human element. Κάποιον μπορεί να μην τον έχουν πιάσει σε πολύ μεγαλύτερα έσοδα αλλά είναι αδύνατον για οποιονδήποτε πέρα από αυτόν να το ξέρει αυτό. Προσπαθείς και για όσο τίποτα δε συμβαίνει καταλαβαίνεις ότι δουλεύει αυτό που κάνεις. Οι περισσότεροι βέβαια δε πάνε έτσι, απλά καταλαβαίνουν ότι δεν έχει νόημα να γραφτούν έως ένα ποσό οπότε συνεχίζουν, είναι χειρότερο να παρατήσεις ένα εισόδημα επειδή φοβάσαι για κάτι που χει μικρή πιθανότητα να συμβεί από το να συνεχίσεις. Όσον αφορά τα ελληνικά affiliate, αν πρόκειται για τυχαία ads γύρω από τη σελίδα ή τυχαία links στα post τότε δε νομίζω να έχει μεγάλη ή και καθόλου επιτυχία. Κάνεις ζημιά χωρίς λόγο στη σελίδα σου έτσι. Για μουσική δε ξέρω τι ακριβώς πουλάς αλλά για βιβλία αν κάνεις πολύ καλά reviews τα οποία δημιουργούν ενθουσιασμό/περιέργεια τότε μπορεί να έχει επιτυχία αν πουλάς τα βιβλία μέσω αυτών των post. Αυτά τα προιόντα θέλουν δυνατο build up και δυνατή σχέση μεταξύ επισκεπτών και blogger. Επίσης εννοείται ότι όταν δεν έχεις πολύ κόσμο θες να πουλάς ένα ακριβό προιόν. Αν έκανες ένα δυνατό post αλλά η κάθε πώληση σου αφήνει 5ε ξέρω γω ε τότε δεν θα βγάλεις κάτι αξιόλογο. Ειδικά στα affiliate θες να βρεις δυνατές προσφορές που σου επιτρέπουν να πουλήσεις πολύ ακριβά προιόντα. Το affiliate ήταν ανέκαθεν του στυλ να βρεις τη μία και μοναδική τέλεια προσφορά και να την εξαργυρώσεις. Έχω εκδόσει και βιβλίο για παιχνίδι το οποίο πούλησα στο Kindle και προώθησα με δυνατό post κυρίως μέσω φόρουμς. ¨Ηταν ένα "fun" project το οποίο δε το έκανα για επαγγελματικούς λόγους και μάλιστα ήταν σε πολύ κακή αγορά ωστόσο με τη πολύ casual προώθηση πούλησα 40 copies σε μία βδομάδα. Λίγο μετά το παράτησα. Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2020 από aizensama24
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα