Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια θελω να παρω ενα desktop για τη σχολη μου, μηχανικος υπολογιστων. 

Ποσό που διαθέτουμε : 500 - 600

Χρήση υπολογιστή : προγραμματισμο

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: microsoft visual studio, pycharm, netbeans, eclipse

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη: οχι

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι: οχι

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα: δεν με πειραζει

Επεξ/σία από Hellsing
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

no1

Cpu 3600xt

Ram 16gb 3200-3600

Mobo B550m

Pu Gt 1030

Psu 400-500w 

No2 

Cpu 10400-10500

Ram 16gb 2666-3000

Mobo b460m

No gpu 

Psu 300-500w

No3 

Cpu 10400f

Ram 16gb 3200-3600

Mobo z490m

Gpu gt 1030

Psu 400-500w

No 4 

Cpu 10700

Ram 16gb 

Mobo b460m

No gpu 

Psu 300-500w

No5 

Cpu 10400 

Ram 32gb 2666-3600

Mobi B460m-z490m

No gpu 

Psu 300-500w 

Επεξ/σία από radiohead
  • Like 3
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Hellsing είπε

Ευχαριστω !! Σκεφτομαι για ενσωματωμενα γραφικα στον επεξεργαστη

Τότε μπορείς να βάλεις και τον 10700 που είναι overkill.

Κουτί της αρεσκείας σου, μια ενδεικτική πρόταση από foxstore.gr

IMG_20201211_014505.jpg.48b7bf7641c95f16d016ced8ef69bdfe.jpg

• Like 2
Δημοσ.

Συμφέρει δε θα σου κάνει διάφορα όπως ο καλύτερος cpu ή η περισσότερη ραμ, ανάλογα φυσικά και τα projects. Με το παραπάνω θα είσαι υπέρ του δεοντως καλυμμένος.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για τα φοιτητικά project που λες αμφιβάλλω αν χρειάζεσαι γενικά κάτι το ιδιαίτερο.  Δεν ξέρω τι project θα τρέχεις ακριβώς, αλλά θεωρώ πολύ δύσκολο να χρειάζεσαι επεξεργαστη κατηγοράς 10700 για εργασίες στο πανεπιστήμιο. 

Νομίζω ότι ένα σύστημα με 10400 και 16gb ραμ είναι ανετα επαρκες, εκτός αν τρέχετε τίποτα εξωφρενικά projects στις εγασίες που το θεωρώ αρκετά απίθανο. Βέβαια αν σου περισεύουν λεφτά και θες να πάρεις κάτι καλύτερο που ενδεχομένως θα σου βγάλει και παραπάνω καιρό, μπορείς να το δοκιμάσεις.

Επεξ/σία από TheMechanic1
  • Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, TheMechanic1 είπε

Για τα φοιτητικά project που λες αμφιβάλλω αν χρειάζεσαι γενικά κάτι το ιδιαίτερο.  Δεν ξέρω τι project θα τρέχεις ακριβώς, αλλά θεωρώ πολύ δύσκολο να χρειάζεσαι επεξεργαστη κατηγοράς 10700 για εργασίες στο πανεπιστήμιο. 

Νομίζω ότι ένα σύστημα με 10400 και 16gb ραμ είναι ανετα επαρκες, εκτός αν τρέχετε τίποτα εξωφρενικά projects στις εγασίες που το θεωρώ αρκετά απίθανο. Βέβαια αν σου περισεύουν λεφτά και θες να πάρεις κάτι καλύτερο που ενδεχομένως θα σου βγάλει και παραπάνω καιρό, μπορείς να το δοκιμάσεις.

Ουσιαστικα θελω να τρεχω τα προγραμματα που ανεφερα pycharm, visual studio χωρις να κολλανε καθολου. Και να εχω ανοιχτα terminal browser αρχεια κτλ. Γιατι το λαπτοπ που εχω τωρα κολλαει. Oποτε τι build μου προτεινεις ? 

Nομιζω τα πιο βαρια project θα ειναι σε εξορυξη δεδομενων και γραφικα που θα τρεξουμε unity.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, TheMechanic1 είπε

I5 10400 (ενσωματωμένη GPU) +16GB/3200 (είναι φθηνες) + 480/500GB sata SSD & φθηνή Β460 μητρική των 60-70ευρώ

2 λεπτά πριν, Hellsing είπε

Ουσιαστικα θελω να τρεχω τα προγραμματα που ανεφερα pycharm, visual studio χωρις να κολλανε καθολου. Και να εχω ανοιχτα terminal browser αρχεια κτλ. Γιατι το λαπτοπ που εχω τωρα κολλαει. Oποτε τι build μου προτεινεις ? 

Nομιζω τα πιο βαρια project θα ειναι σε εξορυξη δεδομενων και γραφικα που θα τρεξουμε unity.

Αν στο μέλλον σου φανει ανεπαρκής πουλας μόνο τον Ι5 και βάζεις 11ης γενιάς (θα βγουν σε λίγους μήνες) Ι7 ή Ι9 που θα τρέχουν στην μητρική μια χαρά. (οι κλειδωμένοι Ι9 10ης και 11ης σίγουρα και με μεγάλη άνεση)

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.
7 ώρες πριν, jgeorgiou είπε

I5 10400 (ενσωματωμένη GPU) +16GB/3200 (είναι φθηνες) + 480/500GB sata SSD & φθηνή Β460 μητρική των 60-70ευρώ

Αν στο μέλλον σου φανει ανεπαρκής πουλας μόνο τον Ι5 και βάζεις 11ης γενιάς (θα βγουν σε λίγους μήνες) Ι7 ή Ι9 που θα τρέχουν στην μητρική μια χαρά. (οι κλειδωμένοι Ι9 10ης και 11ης σίγουρα και με μεγάλη άνεση)

Δηλαδη ένας i9 11900 θα τρέχει χωρίς θέματα σε μια μητρική b460 χωρίς vrm cooler πχ msi;

Δημοσ.

Δεν θα βοηθήσει η GPU αν τρέχεις γραφικά με Unity πχ? Δεν έχω ασχοληθεί με γραφικά, αλλά αν είναι σαν το blender πχ, θα βοηθήσει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, Nik1239 είπε

Δηλαδη ένας i9 11900 θα τρέχει χωρίς θέματα σε μια μητρική b460 χωρίς vrm cooler πχ msi;

Ας πιάσουμε την τρέχουσα 10η γενιά που είναι λιγότερο αποδοτική από αυτό που υπόσχεται η ΙΝΤΕΛ για 11η

https://www.intel.com/content/www/us/en/products/processors/core/i9-processors/i9-10900.html

τι μας λέει? 

TDP 
65 W

Τον συγκεκριμένο τον τρέχει στο ΡΕΛΑΝΤΙ η μητρική και τα vrms θα είναι "κρύα"
Γι'αυτό έγραψα ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟ γιατί αυτοί έχουν 65W TDP και όλες οι μητρικές τους εξυπερετούν ΑΝΕΤΑ.

ΥΓ
Ανάλογα με την μητρική εγώ θα δοκίμαζα ακόμη και τον 10900Κ γνωρίζοντας ότι αν το πιέσω να ανέβει ψηλά το LOAD (πάνω 60% που τα παιχνίδια ΣΠΑΝΙΩΣ θα πλησιάσουν) τότε πράγματι μια m/b με "αδύναμα" VRMs θα τον "κόψει" και δεν θα πιάσει το ΜΑΧ της απόδοσης του (να δουλέψουν όλα τα cores στην ΜΑΧ συχνότητα)
Επεξ/σία από jgeorgiou

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...