Prasino Mantarinh Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 1) Χρήματα που μπορούμε να διαθέσουμε; έως 280 2) Μας ενδιαφέρει η αγορά από Ελλάδα ή από εξωτερικό; Ελλάδα 3) Μας ενδιαφέρει η αγορά από συγκεκριμένο κατάστημα; Όχι 4) Αναζητούμε μόνο καινούριες ή και μεταχειρισμένες συσκευές; Καινούρια 5) Μέγεθος οθόνης; Όσο μικρότερο γίνεται 6) Κάποιο ειδικό χαρακτηριστικό (όπως αδιαβροχοποίηση, 2SIM+1SD, NFC κτλ); ΝFC , Headphone Jack, Κατά προτίμηση AMOLED 7) Μας ενδιαφέρει η απόδοση των καμερών; Nαι 8 ) Μας ενδιαφέρει η αυτονομία; Ναι 9) Έχουμε κάποια προτίμηση στο λογισμικό; Android 10) Για τι χρήση προορίζεται η συσκευή; (Γράψτε ενδεικτικά μερικές εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά) Φωτογραφίες Social Media ελαγφρύ gaming Καλησπέρα σας θέλω να αγοράσω ένα κινητό με τα παραπάνω κριτήρια εδώ και καιρό είμαι μεταξύ Realme 7 pro Mi 10 Lite Samsung A51 Samsung M31 Motorola G9 Plus (και ας εχει IPS) Τα κυρία προβλήματα με το κινητό που έχω τώρα (Mi 8 Lite) είναι όταν το έχω στην τσέπη μου δεν καταλαβαίνω ούτε την δόνηση ούτε κάνει δυνατό ήχο , η έλλειψη headphone jack και NFC Υπάρχει κάτι άλλο σε αυτά τα λεφτά που είναι καλύτερο και εξυπηρετεί τις ανάγκες μου? (Υ.Γ το Mi note 10 lite δεν μου πολύ αρέσει λόγο κυρτής οθόνης και ότι είναι ¨χειρότερο¨ από το Redmi note 9 pro) Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας
chios Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Από αυτά που κοιτάς θα πήγαινα σε realme 7 pro. 2
Prasino Mantarinh Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 11 ώρες πριν, chios είπε Από αυτά που κοιτάς θα πήγαινα σε realme 7 pro. Με φοβίζει λίγο ο Snapdragon 720G δεν ξέρω .... με πιο λίγα λεφτά παίρνεις redmi note 9 pro που τον φοράει
mphxths Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Prasino Mantarinh είπε με πιο λίγα λεφτά παίρνεις redmi note 9 pro που τον φοράει 23 ώρες πριν, Prasino Mantarinh είπε 5) Μέγεθος οθόνης; Όσο μικρότερο γίνεται 23 ώρες πριν, Prasino Mantarinh είπε Κατά προτίμηση AMOLED Απορω γιατι αναφερεσαι (σε 2 περιπτωσεις) στο redmi note 9 pro αφου δεν καλυπτει τα παραπανω που εβαλα σε παραθεση. Ουτε amoled εχει ουτε την μικροτερη δυνατη οθονη. Ακριβως το αντιθετο θα ελεγα. Το πηρα προσφατα για την μανα μου , ακομα και για τα δικα μου γουστα/αισθητικη των πραγματων , το κινητο ειναι λιγο γομαρι. 6.67 ιντσες... ενα βημα πριν τα ταμπλετς ειμαστε... Απο τα κινητα που αναφερθηκαν , πιστευω realme 7 pro και mi 10 lite ειναι οι καλυτερες επιλογες. Αν πας σε IPS οθονη , το nova 5t ειναι ανωτερο ολων. Αν ειχε και amoled θα ξεφτιλιζε πολυ κοσμο Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2020 από mphxths 1
Prasino Mantarinh Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 42 λεπτά πριν, mphxths είπε Απορω γιατι αναφερεσαι (σε 2 περιπτωσεις) στο redmi note 9 pro αφου δεν καλυπτει τα παραπανω που εβαλα σε παραθεση. Ουτε amoled εχει ουτε την μικροτερη δυνατη οθονη. Ακριβως το αντιθετο θα ελεγα. Το πηρα προσφατα για την μανα μου , ακομα και για τα δικα μου γουστα/αισθητικη των πραγματων , το κινητο ειναι λιγο γομαρι. 6.67 ιντσες... ενα βημα πριν τα ταμπλετς ειμαστε... Απο τα κινητα που αναφερθηκαν , πιστευω realme 7 pro και mi 10 lite ειναι οι καλυτερες επιλογες. Αν πας σε IPS οθονη , το nova 5t ειναι ανωτερο ολων. Αν ειχε και amoled θα ξεφτιλιζε πολυ κοσμο Ευχαριστώ για την απάντηση Το Redmi note 9 pro το ανέφερα σαν παράδειγμα για τον επεξεργαστή δεν σκέφτομαι να το πάρω Ένας κύριος λόγος που σκέφτομαι το mi 10 lite είναι το 5g αλλά δεν ξέρω αυτή την περίοδο άμα το 5g θεωρείται Snake oil ( δηλαδή να είναι άχρηστο To 5g) Παρόλα αυτά είναι πολύ δυνατά τα spec του
mphxths Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, Prasino Mantarinh είπε Ένας κύριος λόγος που σκέφτομαι το mi 10 lite είναι το 5g αλλά δεν ξέρω αυτή την περίοδο άμα το 5g θεωρείται Snake oil ( δηλαδή να είναι άχρηστο To 5g) Κοιτα , η αληθεια ειναι οτι η υπαρξη 5g ειναι future-proof φαση. Αλλα ας σκεφτουμε τα εξης : 1. Το 5g θα ερθει για το ευρυ κοινο στην Ελλαδα σε μερικα χρονια. Δεν το βλεπω αμεσα δηλ. 2. Αντε και ηρθε. Εκτος και αν εισαι απο τιποτα τυχερους που εχει κανα τρελο συμβολαιο με απεριοριστα data , ολοι οι υπολοιποι δεν παιζει επι του πρακτεου να χαρουν 5g. Με τα data plans που κυκλοφορουν και δινουν gbytes με το σταγονομετρο ? Εχουμε καταλαβει για τι ταχυτητες μιλαμε στο 5g? Θα τραβας speedtest και θα χρωστας gbytes στα μισα του τεστ. 3. Ας μιλησουμε με το χερι στην καρδια. Απο τωρα μεχρι να εχουμε 5g στο ευρυ κοινο , ποσα κινητα θα αλλαξουμε ? Απο την αλλη , και εγω ψηνομουν για κανα καινουργιο κινητο με amoled εως τις 6.5 ιντσες περιπου και με αυτα τα δεδομενα πεφτουμε στην μεσαια κατηγορια οπου οι καλυτερες επιλογες ειναι realme 7 pro και mi 10 lite απο τα οποια με το mi 10 lite κερδιζεις οθονη , επεξεργαστικη δυναμη και χανεις λιγο σε μπαταρια. Στα υπολοιπα πανω κατω ειναι στα ιδια επιπεδα τα δυο κινητα. Aν ανεβουμε χρηματικη κατηγορια , εχουμε και αλλες επιλογες... 1
udroxoos Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 Το realme 7 pro έχει φωτάκι ειδοποίησης;
Neural_handshake Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) ειχα το nova 5t κ τωρα το mi 10 lite αν καποιος τα βρισκει στην ιδια τιμη τοτε το nova αλλιως οποιο βρισκει σε καλυτερη τιμη Nova ,αισθητα γρηγοροτερο ,παραπανω απο αισθητα καλυτερες καμερες (ακομα κ με gcam στο mi 10 lite), παραπανω απο αισθητα ταχυτερο - bug - lag free - απροβληματιστο λειτουργικο ,παραπανω απο αισθητα ποιοτικοτερη κατασκευη ,αισθητα καλυτερο κ βολικοτερο ως πιασιμο αλλα κ δουλεμα με ενα χερι, για μενα πιο ομορφο αλλα αυτο ειναι υποκειμενικο, αισθητα ποιοτικοτερο στις κλησεις Mi 10 lite ,αισθητα καλυτερη οθονη, αισθητα καλυτερο κ δυνατοτερο ηχειο ,παραπανω απο αισθητα καλυτερη μπαταρια, απροσδοκητα ισαξιος ο in screen fingerprint scanner με τον side του nova που ειναι ηδη κορυφαια γρηγορος κ αλανθαστος ,εχει διαφορα μπλιμπλικια οπως 5g, ir blaster ,βυσμα ακουστικων ,ραδιοφωνο ,καλη διαφανη θηκη στην συσκευασια Στις 12/12/2020 στις 5:15 ΜΜ, udroxoos είπε Το realme 7 pro έχει φωτάκι ειδοποίησης; νομιζω κανενα realme δεν εχει Στις 11/12/2020 στις 1:35 ΠΜ, mphxths είπε Κοιτα , η αληθεια ειναι οτι η υπαρξη 5g ειναι future-proof φαση. Αλλα ας σκεφτουμε τα εξης : 1. Το 5g θα ερθει για το ευρυ κοινο στην Ελλαδα σε μερικα χρονια. Δεν το βλεπω αμεσα δηλ. 2. Αντε και ηρθε. Εκτος και αν εισαι απο τιποτα τυχερους που εχει κανα τρελο συμβολαιο με απεριοριστα data , ολοι οι υπολοιποι δεν παιζει επι του πρακτεου να χαρουν 5g. Με τα data plans που κυκλοφορουν και δινουν gbytes με το σταγονομετρο ? Εχουμε καταλαβει για τι ταχυτητες μιλαμε στο 5g? Θα τραβας speedtest και θα χρωστας gbytes στα μισα του τεστ. 3. Ας μιλησουμε με το χερι στην καρδια. Απο τωρα μεχρι να εχουμε 5g στο ευρυ κοινο , ποσα κινητα θα αλλαξουμε ? Απο την αλλη , και εγω ψηνομουν για κανα καινουργιο κινητο με amoled εως τις 6.5 ιντσες περιπου και με αυτα τα δεδομενα πεφτουμε στην μεσαια κατηγορια οπου οι καλυτερες επιλογες ειναι realme 7 pro και mi 10 lite απο τα οποια με το mi 10 lite κερδιζεις οθονη , επεξεργαστικη δυναμη και χανεις λιγο σε μπαταρια. Στα υπολοιπα πανω κατω ειναι στα ιδια επιπεδα τα δυο κινητα. Aν ανεβουμε χρηματικη κατηγορια , εχουμε και αλλες επιλογες... με το mi 10 lite δεν θα χασεις σε μπαταρια το soc του ειναι σε μικροτερη λιθογραφια αλλα κ η οθονη του ειναι καλυτερη υλοποιηση ,δες τα αξιοπιστα νομιζω reviews του techtablets στο youtube που μετραει τα κινητα με σοβαρες μεθοδους Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2020 από Neural_handshake 1
Prasino Mantarinh Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Μετα απο πολυ σκεψη και παρα πολλες αλλαγες ειπα να βγαλω το κριτηριο amoied και ειμαι μεταξυ poco x3 vs Nova 5t Κυριο κρητηριο η καμερα (πιο πολυ προς βραδυνες φωτογραφιες ) Η μονη μου ανησυχια ειναι αμα το nova 5t παρει αλλα updates ΕΙναι και συσκευη του 2019 ..... και δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε Huawei συσκευη επισης παιρνουν gcam τα huawei τηλεφωνα?
mphxths Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, Prasino Mantarinh είπε επισης παιρνουν gcam τα huawei τηλεφωνα? Οχι , κλειδωμενο camera2api και kirin επεξεργαστης. Στο δικο μου (huawei p20) οσα gcam ports δεν κρασαραν λογω επεξεργαστη , δεν κανανε δουλεια λογω κλειδωμενου camera2api. 1 ώρα πριν, Prasino Mantarinh είπε Η μονη μου ανησυχια ειναι αμα το nova 5t παρει αλλα updates ΕΙναι και συσκευη του 2019 Επισημως θα παρει και emui 11 , που ειναι νομιζω το ανδροιδ 11. Για παρα περα δεν ξερω , ειναι νωρις ακομα. Μπορει και οχι. 1 ώρα πριν, Prasino Mantarinh είπε poco x3 vs Nova 5t Κοιτα , ειναι δυο διαφορετικης φιλοσοφιας κινητα πιστευω. Το poco x3 εχει αρκετα καλουδια. Καλυτερη οθονη , μπαταρια , υποστηριξη sdcard , 3.5mm jack , υπερυθρες , ραδιοφωνο , φορτωμενο καργα , αλλα και καπως βαρυ σαν κινητο (215γρ). Απο την αλλη το nova 5t , εχει επεξεργαστικη ισχυ! Πιο λιτο κινητο σε features , αλλα πιο ωμη δυναμη. Ζυγιζεις υπερ και κατα και αποφασιζεις. 1 ώρα πριν, Prasino Mantarinh είπε Κυριο κρητηριο η καμερα (πιο πολυ προς βραδυνες φωτογραφιες ) Αν σκεφτεσαι gcam , περισσοτερες ελπιδες εχεις με το poco και τον snapdragon που εχει. Σε παραπανω ποστ μου ελεγα οτι το 5g θα αργησει και μπλα μπλα. Τελικα αποδειχτηκα λαθος και το εφεραν νωριτερα απο ο,τι το υπολογιζαμε. Δεν ξερω , λοιπον , αν ειναι future proof επιλογη , ενα κινητο που δεν ειναι 5g. Και το λεω αυτο , γνωριζοντας οτι υπαρχουν middle range 5g κινητα με λιγο περισσοτερα χρηματα απο αυτα που κοιταζεις ομολογουμενως... Τεσπα , αναλογα τις αναγκες του ο καθενας...απλα ειπα να το αναφερω... 1
Prasino Mantarinh Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Για την ωρα ειμαι σε περιοχη που δεν μπορω να το αξιοποιησω το 5G (εδω με το ζορι πιανω 4G και να λεω ευχαριστω ...) Πηγα για το POCO X3 πιστευω ειναι τερμα το πιο vfm απλα να συνηθισω λιγο το βαρος και το μεγεθος του
Fotia Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Το poco x3 περα απο αρχικη διαφημιση ,καπου ξεχαστηκε απο τα καταστηματα ... Μια απο τα ιδια και για.4G με το ζορι σε πολλες περιοχες . Για το 5 G , αρχη με γενικότητες που πιανει ,και κλειδωμενο σε συσκευές που εχουν υποτιθεται προδιαγραφες του παρόχου . Σαν παλια που ειχαν μενου βονταφον λαιβ κλπ καθενας να δουλευει σωστα.. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2020 από Fotia
mphxths Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 23 λεπτά πριν, Fotia είπε Το poco x3 περα απο αρχικη διαφημιση ,καπου ξεχαστηκε απο τα καταστηματα ... Μια απο τα ιδια και για.4G με το ζορι σε πολλες περιοχες . Για το 5 G , αρχη με γενικότητες που πιανει ,και κλειδωμενο σε συσκευές που εχουν υποτιθεται προδιαγραφες του παρόχου . Σαν παλια που ειχαν μενου βονταφον λαιβ κλπ καθενας να δουλευει σωστα.. Επειδη ειναι αρχη ακομα με το 5g ισως δεν εχουν δοκιμασει πολλες συσκευες ακομα. Ή κοιτανε τι κυκλοφορει περισσοτερο στην ελληνικη αγορα ή μπορει και υποχθονιως να θελουν να προωθησουν συγκεκριμενες μαρκες/μοντελα και για αυτο να λενε οτι οι ταδε συσκευες ειναι πιστοποιημενες οτι λειτουργουν με το δικτυο μας κλπ. Μπορει να λειτουργουν και αλλες δηλ , απλα και καλα δεν τις εχουν τεσταρει και πιστοποιησει. Το αλλο με το θεμα της καλυψης ειναι πονεμενη ιστορια , ειδικα στην περιφερεια. Εγω τι να πω που μενω Αττικη , ιλιον , και στο σπιτι μου (και σε ακτινα 1χλμ) πιανω 1-2 παυλες σημα? Data με το ζορι κανα edge.. Εχω μονιμως ενεργοποιημενο το wifi calling αλλιως δεν μπορω να κανω δουλεια. Που ολα αυτα? Μεσα στην Αττικη. Αν παω 2 χλμ παρα περα πιανω σημα καμπανα και φουλ 4g...θεμα τοποθετησης κεραιων υποθετω.. Παρολα αυτα αν σκεφτω να παρω καινουργιο κινητο..θα κοιταξω να παρω ενα με 5g ...ασχετως που δεν πιανω ουτε 4g..εδω που μενω..μπορει στο μελλον να αλλαξουν τα δεδομενα...δεν ειναι κακο να υπαρχει το feature , ειδικα που βγαινουν middle range soc που το υποστηριζουν...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα