gcrook Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Δεν ξερω ουτε καν αν ειμαι στην σωστη κατηγορια,και δεν ξερω και απο που να ξεκινησω να περιγραφω αυτο που ψαχνω. Το θεμα εχει ως εξης. Ψαχνουμε εναν τροπο ωστε τις βραδυνες ωρες μεχρι το πρωι ενας ανθρωπος με σοβαρα κινητικα προβληματα που βρισκεται στο υπνοδωματιο του μονος, να μπορει να επικοινωνησει ενεργοποιωντας ΜΟΝΟ φωνητικα εναν "πομπο" (καμερα,walkie talkie,σμαρτφον,κατι πιο ψαγμενο?) που θα επικοινωνει με εναν αντιστοιχο "δεκτη" που θα λαμβανει το σημα βοηθειας. Το tricky part ειναι οτι ο δεκτης θα βρισκεται εκτος οικιας 100-150 μετρα πιο μακρυα στην οικια ενος αλλου ανθρωπου που θα μπορει να ανταποκριθει στο καλεσμα αναγκης του πρωτου. Θα μπορουσε να ειναι και αμφιδρομο το συστημα ιδανικα. Οι πιο λογικες λυσεις φανταζομαι θα ξεκινουσαν με καποιο αυτοματισμο σε smartphone (δεν διαθετει ο ανθρωπος αλλα αυτο κανονιζεται ευκολα αν υπαρχει app για αυτη τη δουλεια) μεχρι καποιο ασυρματο walkie talkie η αντιστοιχο μονοδρομο/αμφιδρομο συστημα επικοινωνιας που λυνει το προβλημα της εμβελειας μεν, μονο που τα walkies που γνωριζω εγω σβηνουν αυτοματα αν μεινει πολυ ωρα πατημενο το κουμπι (αν το μπλοκαρεις πχ να ειναι συνεχως πατημενο) Απο κει και περα δεν γνωριζω αν καποια ασυρματη/ιip καμερα εχει τετοια εμβελεια και αν μπορει να ενεργοποιηθει απο φωνητικο σημα,και γενικα εχω μαυρα μεσανυχτα πανω στο ζητημα.Καλο θα ηταν να μην υπαρχει εξαρτηση απο το ιντερνετ σε περιπτωση που πεσει το ρευμα,αν και αυτο στην αναγκη λυνεται με ενα ups που θα φροντισει την συσκευη και το τηλεφωνο σε περιπτωση διακοπης.Για τις καμερες που λειτουργουν με sim δεν γνωριζω πολλα,αλλα θα θελαμε να ειναι στην ευχερεια του πρωτου να ερθει σε επαφη για βοηθεια οχι να τον τσεκαρουμε απομακρυσμενα μεσω της καμερας να δουμε πως τα παει. Οποια βοηθεια ευπροσδεκτη, ευχαριστω.
johnmegarythmos Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) καλησπερα εχω την μητερα μου εδω και πανω απο 15 χρονια καθηλωμενη στο κρεβατι με σκληρυνση κατα πλακας και δεν μπορει να περπατησει και κουνησει τα χερια της . Αλλα ευτυχως μιλαει κανονικα και κανεις στο τηλεφωνο δεν μπορει να καταλαβει οτι εχει καποιο προβλημα. Αυτο που τις εχω κανει για επικοινωνια μαζι της μονο οταν εμεις την καλουμε ειναι εχει ενα νοκια C5 παλαιo τυπου και εχω ενεργοποιησει την αυτοματη απαντηση στο handsfree μεσα απο τις ρυθμισεις και εχω συνδεσει ενα ηχοσυστημα με καρφι 3,5 στην θυρα των ακουστικων του κινητου . Ναι εχει τυχει να κοπει το ρευμα, αλλα απανταει κανονικα το κινητο την ακουω αλλα εκεινη δεν με ακουει , αλλα μπορω να βαλω και το ups του υπολογιστη στο ηχοσυστημα . Παντως ειναι φοβερη αυτην η λυση καλεις και απανταει αμεσως!!. ΕΙχε βγαλει η mls το tablet maic , που του μιλαγες του ελεγες maic κανε το ενα και το αλλο , το εψαξα αλλα δεν μπορει να κανει κλησεις/ βιντεο πχ μεσω skype αφου δεν παιρνει καρτα σημ. Επισης ενα αλλο φοβερο ειναι η ρυθμιση των καναλιων της τηλεορασης με προγραμματισμο και ετσι αλλαζει μονο του το καναλι και δεν χρειαζεται να το αλλαξεις εσυ :-)΄. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2020 από johnmegarythmos
gcrook Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Σε ευχαριστω για την απαντηση. Δεν μας ενδιαφερουν οαλ αυτα παρα μονο το monitoring και η δυνατοτητα επικοινωνιας ωστε καποιος να τρεξει το βραδυ σε περιπτωση αναγκης. Ολα τα αλλα ειναι λυμενα,υπαρχει βοηθεια. Ψαχνοντας το λοιπον λιγο περαιτερω, κατεληξα στο οτι το μονο μαραφετι που κανει για αυτη την δουλεια ειναι ενα baby monitor ηχου μονο. Το προβλημα μας σε αυτη τη περιπτωση ειναι το range και το γεγονος οτι η αποσταση δεν ειναι τοσο μεγαλη μεν, (100-150μ) αλλα μεσολαβουν 3-4 τοιχοι μεταξυ πομπου και δεκτη δε γιατι τα σπιτια δεν βρισκονται ακριβως in line of sight. Υπαρχουν συστηματα που υποσχονται βεληνεκες 300μ+ και αριστη αποκριση του συστηματος σε περιβαλλον μεγαλου σπιτιου με περισσοτερους απο 1 οροφους (δλδ κομποσοι τοιχοι) αλλα εμεις εδω περα θα πρεπει να πιεσουμε πολυ το συστημα να ανταποκριθει και να διατηρησει την συνδεση. Αν τυχον υπαρχει καποιος που εχει εμπειρια και χρειαστηκε να τοποθετησει συστημα εκτος σπιτιου δλδ δεκτη σε εργαστηρι κηπου με τον πομπο στο δωματιο του μωρου μεσα σε σπιτι και το σσυτημα δουλεψε,ας μεταφερει την εμπειρια του.Δεν εχω βρει καποιο σοβαρο review για την περιπτωση που με αφορα μονο καποιες αναφορες σε baby monitors (philips κυριως) που θεωρητικα δουλευουν απροβληματιστα σε αποσταση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα