Προς το περιεχόμενο

Νεα καλωδίωση τηλεφώνου

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα στο φορουμ.
Προσφατα εβαλα 100αρα ΟΤΕ και εχω θεμα απο την πρωτη μερα με την ταχυτητα.
Το ρουτερ μου κλειδώνει στα ~64 ενω το Upload ειναι σταθερα 11.
Μετα απο δηλωση βλαβης ηρθε τεχνικος σπιτι και ειπε πως ολα ειναι καλα απο κατω και οταν ανεβηκε πανω μου ειπε οτι φταιει το καλώδιο που εχω απο την πρίζα μεχρι το ρουτερ γιατι ειναι μακρύ. Να σημείωσω εδω οτι με την 50αρα δεν ειχα κανένα πρόβλημα.
Το κάνω λοιπον και τελικά το ρουτερ κλειδώνει στα 75. Ξανα δηλώνω βλάβη και με παιρνουν τηλ , μου λενε οτι μεχρι το κεντρικο πιανω κανονικα 100 οποτε το προβλημα ειναι η καλωδίωση και θέλει καινουρία.
Ετσι λοιπον πηρα και γω εναν φιλο ηλεκτρολογο να ερθει να το δουμε να μου πει και μια τιμη.
Μου ειπε 100€. 40€ θελει για την δουλειά του και τα αλλα ειναι καλώδια και τα καναλακια για το καλώδιο. Το καλώδιο θα ειναι 25 μέτρα και τα καναλάκια κατι λιγοτερο απο 6 μέτρα. Η τιμή του καλωδίου με ενα γρηγορο search στο skroutz ηταν μισή απο αυτην που μυο ειπε (1.30 το μετρο μου ειπε αυτος) αλλα και με την δικητου τιμή πάλι δεν βγαινει το 100αρικο. Προφανώς με αυτα τα δεδομένα θέλει να βγάλει παραπάνω απο 40€. Επισης μου ειπε οτι θα το περασουμε μεχρι κατω και θα παρω στον οτε να ερθει να μου το συνδέσει. 
Και ερχομαι και ερωτώ. Απο την στιγμή που θα ερθει ο οτε να το συνδέσει, γιατι να μην το κάνω μόνος μου; 
Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει η δυνατότητα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 λεπτά πριν, Lewnidas1995 είπε

H δυνατοτητα εξαρτατε απο τις δυνατοτητες σου, αλλα για να ρωτας δεν τις εχεις.

οποτε δωσε εκει 100 ευρω και εισαι ετοιμος.

Μόλις τώρα, NikosKallithea είπε

H δυνατοτητα εξαρτατε απο τις δυνατοτητες σου, αλλα για να ρωτας δεν τις εχεις.

οποτε δωσε εκει 100 ευρω και εισαι ετοιμος.

Τις δυνατότης τις έχω. Η ερώτηση μου κυρίως ήταν για παραμέτρους τους οποιους δεν εχω σκεφτεί συν την σύνδεση με το κεντρικο.

100€ δν ειναι πολλά για 25 μέτρα καλώδιο το οποιο θα κοστίσει 20€ ; :)

7 ώρες πριν, Lewnidas1995 είπε

Τις δυνατότης τις έχω. Η ερώτηση μου κυρίως ήταν για παραμέτρους τους οποιους δεν εχω σκεφτεί συν την σύνδεση με το κεντρικο.

100€ δν ειναι πολλά για 25 μέτρα καλώδιο το οποιο θα κοστίσει 20€ ; :)

Κοίταξε να δεις, 20 ευρώ κοστίζει το καλώδιο (δεν ξέρω αν είδες ίδιας ποιότητας με αυτό που θα βάλει ο ηλεκτρολόγος), + χρήματα για την εργασία του ανθρώπου, + χρήματα για το μαγαζί του ανθρώπου, + χρήματα για τις γνώσεις του ανθρώπου. Στην καφετέρια ζητάς να πληρώσεις τον καφέ 20 λεπτά επειδή τόσο κοστίζουν τα 2 κουταλάκια που θα σου βάλουν στη δόση;

Μια χαρά είναι τα 100 ευρώ, δώσε τα να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

• Like 2

16 ώρες πριν, Lewnidas1995 είπε

Καλησπέρα στο φορουμ.
Προσφατα εβαλα 100αρα ΟΤΕ και εχω θεμα απο την πρωτη μερα με την ταχυτητα.
Το ρουτερ μου κλειδώνει στα ~64 ενω το Upload ειναι σταθερα 11.
Μετα απο δηλωση βλαβης ηρθε τεχνικος σπιτι και ειπε πως ολα ειναι καλα απο κατω και οταν ανεβηκε πανω μου ειπε οτι φταιει το καλώδιο που εχω απο την πρίζα μεχρι το ρουτερ γιατι ειναι μακρύ. Να σημείωσω εδω οτι με την 50αρα δεν ειχα κανένα πρόβλημα.
Το κάνω λοιπον και τελικά το ρουτερ κλειδώνει στα 75. Ξανα δηλώνω βλάβη και με παιρνουν τηλ , μου λενε οτι μεχρι το κεντρικο πιανω κανονικα 100 οποτε το προβλημα ειναι η καλωδίωση και θέλει καινουρία.
Ετσι λοιπον πηρα και γω εναν φιλο ηλεκτρολογο να ερθει να το δουμε να μου πει και μια τιμη.
Μου ειπε 100€. 40€ θελει για την δουλειά του και τα αλλα ειναι καλώδια και τα καναλακια για το καλώδιο. Το καλώδιο θα ειναι 25 μέτρα και τα καναλάκια κατι λιγοτερο απο 6 μέτρα. Η τιμή του καλωδίου με ενα γρηγορο search στο skroutz ηταν μισή απο αυτην που μυο ειπε (1.30 το μετρο μου ειπε αυτος) αλλα και με την δικητου τιμή πάλι δεν βγαινει το 100αρικο. Προφανώς με αυτα τα δεδομένα θέλει να βγάλει παραπάνω απο 40€. Επισης μου ειπε οτι θα το περασουμε μεχρι κατω και θα παρω στον οτε να ερθει να μου το συνδέσει. 
Και ερχομαι και ερωτώ. Απο την στιγμή που θα ερθει ο οτε να το συνδέσει, γιατι να μην το κάνω μόνος μου; 

τι καλωδιο κοιταζες εσυ?

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

must.δεν θελουμε bridge taps.αλλα κλασσικα ολοι λενε αοριστα φταιει η καλωδιωση

Στις 10/12/2020 στις 2:09 ΜΜ, Ntinaras είπε

τι καλωδιο κοιταζες εσυ?

cat6 οπως μου ειπε και αυτος.

Στις 10/12/2020 στις 5:25 ΠΜ, dkmaster είπε

Κοίταξε να δεις, 20 ευρώ κοστίζει το καλώδιο (δεν ξέρω αν είδες ίδιας ποιότητας με αυτό που θα βάλει ο ηλεκτρολόγος), + χρήματα για την εργασία του ανθρώπου, + χρήματα για το μαγαζί του ανθρώπου, + χρήματα για τις γνώσεις του ανθρώπου. Στην καφετέρια ζητάς να πληρώσεις τον καφέ 20 λεπτά επειδή τόσο κοστίζουν τα 2 κουταλάκια που θα σου βάλουν στη δόση;

Μια χαρά είναι τα 100 ευρώ, δώσε τα να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

μα μονος του μου ειπε οτι γι αυτον θελει 40€.
Μαγαζί δεν εχει. Μεσα στα 40€ ιναι ολα τα υπολοιπα που ειπες γιατι μιλαμ για 2 τρυπες και 10 καρφακια. Ουτε καν την συνδεση στο κεντρικο θα μου εκανε, πρεπει να φωναξω τεχνικο οτε.

10 ώρες πριν, Lewnidas1995 είπε

cat6 οπως μου ειπε και αυτος.

μα μονος του μου ειπε οτι γι αυτον θελει 40€.
Μαγαζί δεν εχει. Μεσα στα 40€ ιναι ολα τα υπολοιπα που ειπες γιατι μιλαμ για 2 τρυπες και 10 καρφακια. Ουτε καν την συνδεση στο κεντρικο θα μου εκανε, πρεπει να φωναξω τεχνικο οτε.

Για την σύνδεση στον κεντρικό δεν είμαι σίγουρος αν επιτρέπεται ή όχι να την κάνει ο ίδιος. Καλό είναι να απαντήσουν άτομα που γνωρίζουν. Αναφορικά με το καλώδιο όπως θα δεις ποιότητα με ποιότητα διαφέρει, βρίσκεις και 80 ευρώ τα 20 μέτρα. Εφόσον δεν έχει μαγαζί, άρα δεν έχει προμηθευτή για το καλώδιο και σου φαίνονται πολλά, πάρε εσύ το καλώδιο και τα κανάλια που θέλεις και πες του να στα περάσει. Αμέσως επόμενη περίπτωση, πάρε κάποιον που έχει μαγαζί και μπορεί να σου κάνει καλύτερη δουλειά.

10 ώρες πριν, dkmaster είπε

Για την σύνδεση στον κεντρικό δεν είμαι σίγουρος αν επιτρέπεται ή όχι να την κάνει ο ίδιος. Καλό είναι να απαντήσουν άτομα που γνωρίζουν. Αναφορικά με το καλώδιο όπως θα δεις ποιότητα με ποιότητα διαφέρει, βρίσκεις και 80 ευρώ τα 20 μέτρα. Εφόσον δεν έχει μαγαζί, άρα δεν έχει προμηθευτή για το καλώδιο και σου φαίνονται πολλά, πάρε εσύ το καλώδιο και τα κανάλια που θέλεις και πες του να στα περάσει. Αμέσως επόμενη περίπτωση, πάρε κάποιον που έχει μαγαζί και μπορεί να σου κάνει καλύτερη δουλειά.

κοιταξε, δουλευει σε μεγάλη εταιρια της πολης οπότε σιγουρα εχει δυνατότητα καλύτερης τιμής. Επίσης πόση διαφορά να εχει το πιο ακριβό καλώδιο που βρηκα στο σκρουτζ (49€ 100 μετρα cat5e και 40 λεπτά του ευρώ για cat6 το μέτρο) απο αυτό που θα μου βάλει ο αλλος;

Επίσης , σιγουρα δεν θα σκεφτόμουν καν την τιμη και θα το ειχα ήδη κάνει αν ο τεχνικος δεν μου ελεγε οτι θα περασει μεσα στον μηνα οπτική απο την οικοδομή μου...

1 λεπτό πριν, dkmaster είπε

Γενικά καλώδιο με καλώδιο έχει διαφορά. Εφόσον θα παίξει οπτική μη σκας, κάνε λίγο υπομονή και θα είσαι άρχοντας.

Το θεμα με την οπτικη ειναι οτι επειδη σε ολη την οικοδομη ειναι ολοι κομπλεξικοι δεν ξερω με τις εργασιες τι γινεται. Αν θα τους ενοχλει και τετοια μπορω να βαλω εγω ; Προβληματα παντου..

15 ώρες πριν, Lewnidas1995 είπε

Το θεμα με την οπτικη ειναι οτι επειδη σε ολη την οικοδομη ειναι ολοι κομπλεξικοι δεν ξερω με τις εργασιες τι γινεται. Αν θα τους ενοχλει και τετοια μπορω να βαλω εγω ; Προβληματα παντου..

Με βάση αυτό μάλλον δε θα έχεις προβλήματα.

• Thanks 1

Τελικά μιλησα με εναν ηλεκτρολογο που ειχε φτιαξει τον θερμοσίφωνο μας πριν 1 μηνα και μου ειπε 70€. Σημερα ηρθε και μπορω να πω πως και τα 100€ με αυτην την δουλεια που εκανε το παιδι ηταν ικανοποιητικά. Του εδωσα και ενα δεκαρικο παραπάνω γιατι εκανε πολυ ωραια δουλεια.
image.png.e0df306c4927d79fdea84bdcf5c11074.png

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...