vsk Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Έχω Cosmote VDSL 50 και με το Fritz!Box 7530 τερματίζει στα 55,5/5,5. Μου τηλεφώνησαν από το 13888 για μία προσφορά αναβάθμισης στα 100Mbps. Μα, τους λέω, έχω 650 μέτρα χαλκό μέχρι την καμπίνα μου και το ρούτερ μου δείχνει μέγιστη 65-68Mbps. Εμείς, μου λέει, βλέπουμε ότι μπορείτε να πιάσετε τουλάχιστον 90, με βάση τα δεδομένα από άλλες συνδέσεις της περιοχής. Εν τω μεταξύ, όντως διπλανές πολυκατοικίες πιάνουν καλύτερες ταχύτητες, γιατί συνδέονται όμως σε άλλη κοντινότερη καμπίνα. Εγώ συνδέομαι μέσω... Καϊρου! Αυτό προφανώς βλέπουν και μου προτείνουν αναβάθμιση. Τους είπα "αφήστε με να το σκεφτώ" κι έρχομαι τώρα σε σας και ζητώ τα φώτα σας. Πιστεύω ότι κάνουν (σοβαρό) λάθος, γιατί βλέπουν την διεύθυνση μου και όχι την απόστασή μου σε χαλκό από την καμπίνα. Ωστόσο, έχω ένα ερώτημα: το DSL προφίλ μου είναι το 17a. Παίζει, αν μου αλλάξουν προφίλ σε 35b να πιάνω όντως 90+ Mbps; Ή να το θέσω αλλιώς: η αλλαγή προφίλ από 17a σε 35b μπορεί όντως να ανεβάσει την ταχύτητα; Υπάρχει κάποιο calculator ή γράφημα που δείχνει την αντιστοιχία μεταξύ των ταχυτήτων στα δύο προφίλ; Να ξανατονίσω ότι έχω 650 μέτρα χαλκό μέχρι την καμπίνα και είναι λόγω της ποιότητας του 7530 και μόνο που καταφέρνω και τερματίζω στα 55,5... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kallonos Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, vsk είπε Έχω Cosmote VDSL 50 και με το Fritz!Box 7530 τερματίζει στα 55,5/5,5. Μου τηλεφώνησαν από το 13888 για μία προσφορά αναβάθμισης στα 100Mbps. Μα, τους λέω, έχω 650 μέτρα χαλκό μέχρι την καμπίνα μου και το ρούτερ μου δείχνει μέγιστη 65-68Mbps. Εμείς, μου λέει, βλέπουμε ότι μπορείτε να πιάσετε τουλάχιστον 90, με βάση τα δεδομένα από άλλες συνδέσεις της περιοχής. Εν τω μεταξύ, όντως διπλανές πολυκατοικίες πιάνουν καλύτερες ταχύτητες, γιατί συνδέονται όμως σε άλλη κοντινότερη καμπίνα. Εγώ συνδέομαι μέσω... Καϊρου! Αυτό προφανώς βλέπουν και μου προτείνουν αναβάθμιση. Τους είπα "αφήστε με να το σκεφτώ" κι έρχομαι τώρα σε σας και ζητώ τα φώτα σας. Πιστεύω ότι κάνουν (σοβαρό) λάθος, γιατί βλέπουν την διεύθυνση μου και όχι την απόστασή μου σε χαλκό από την καμπίνα. Ωστόσο, έχω ένα ερώτημα: το DSL προφίλ μου είναι το 17a. Παίζει, αν μου αλλάξουν προφίλ σε 35b να πιάνω όντως 90+ Mbps; Ή να το θέσω αλλιώς: η αλλαγή προφίλ από 17a σε 35b μπορεί όντως να ανεβάσει την ταχύτητα; Υπάρχει κάποιο calculator ή γράφημα που δείχνει την αντιστοιχία μεταξύ των ταχυτήτων στα δύο προφίλ; Να ξανατονίσω ότι έχω 650 μέτρα χαλκό μέχρι την καμπίνα και είναι λόγω της ποιότητας του 7530 και μόνο που καταφέρνω και τερματίζω στα 55,5... Ζητά να σου πουν βάσει την νέα οδηγία της ΕΕΤΤ ελάχιστη ταχύτητα και μέση ταχύτητα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malias4 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Και εμενα φιλε μου ακριβως στην ιδια κατασταση ειμαι. Τερματιζω 55/5 vdsl cosmote κ βλεπω μεσα στο 7530 max 69mbps. Και αποσταση απο καμπινα 411μετρα Με πηραν κ εμενα πριν μερικες μερες κ αρχισαν τα μπλα μπλα με υπερπροσφορα στα 41€ να παω σε 100 αρα. Τους ειπα λοιπον οτι βλεπω στο ρουτερ μου οτι εχω max attainable 69mbps οποτε πως θα παω στα 100; Ε θα σας στειλουμε καινουριο ρουτερ μου ειπανε κ θα πιασετε παραπανω Λεω τι καινουριο ρε εδω το speedport πηρε ποδι γιατι ειχα τοσα error κ μου λετε βλακειες κτλ Μετα λοιπον δεν μου τεκμηριωσαν τιποτα για το οτι θα πιανω 100 οποτε απο οτι εχω καταλαβει εγω ειναι μουφα. Θα κανω το συμβολαιο θα πιανω οντως 69 κ μετα θα τρεχω για ακυρωση η ακομα κ θα το παντρευτω το συμβολαιο για 2 χρονια κ ο πωλητης μετα θα σφυριζει αδιαφορα ☺️ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eidikos33 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 38 λεπτά πριν, malias4 είπε Και εμενα φιλε μου ακριβως στην ιδια κατασταση ειμαι. Τερματιζω 55/5 vdsl cosmote κ βλεπω μεσα στο 7530 max 69mbps. Και αποσταση απο καμπινα 411μετρα Με πηραν κ εμενα πριν μερικες μερες κ αρχισαν τα μπλα μπλα με υπερπροσφορα στα 41€ να παω σε 100 αρα. Τους ειπα λοιπον οτι βλεπω στο ρουτερ μου οτι εχω max attainable 69mbps οποτε πως θα παω στα 100; Ε θα σας στειλουμε καινουριο ρουτερ μου ειπανε κ θα πιασετε παραπανω Λεω τι καινουριο ρε εδω το speedport πηρε ποδι γιατι ειχα τοσα error κ μου λετε βλακειες κτλ Μετα λοιπον δεν μου τεκμηριωσαν τιποτα για το οτι θα πιανω 100 οποτε απο οτι εχω καταλαβει εγω ειναι μουφα. Θα κανω το συμβολαιο θα πιανω οντως 69 κ μετα θα τρεχω για ακυρωση η ακομα κ θα το παντρευτω το συμβολαιο για 2 χρονια κ ο πωλητης μετα θα σφυριζει αδιαφορα ☺️ Ναι θα καταλαβε η 60αρα που θα σε πηρε τηλεφωνο τι της ελεγες....σου λενε μια παπατζα οτι θα σου δωσουν καινουργιο ρουτερ κ θα λυσει ολα τα προβληματα δια μαγειας 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα