Προς το περιεχόμενο

ΙΕΚ ΑΛΦΑ

Nikol7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σας. Περυσι που ημουν 2α λυκειου, ειχα παρει μερος σε εναν "διαγωνισμο" για μια υποτροφια στα ιεκ αλφα. Μετα απο μερες με πηραν τηλεφωνο και με ειπαν οτι κερδισα. Εγω χαρουμενη που κερδισα αλλα δεν ηξερα οτι ΟΛΟΙ κερδιζουν σε αυτον τον "διαγωνισμο". Λοιπον με πηραν τηλ και μου τα ειπαν παρα πολυ ομορφα για τα ιεκ τους κλπ, και επειδη ημουν ανηλικη, με ειπαν να παω με την μαμα μου απο κοντα εκει στα ιεκ για να μας μιλησει μια κοπελα. Η αληθεια ειναι οτι οταν πας απο κοντα, σε μαγευουν! Σε πειθουν με τον λογο της οτι απο εκει μεσα θα βγεις επαγγελματιας! Οτι σιγουρα θα χεις δουλεια. Και μας μιλησαν για εκπτωση -50% ενω απλα πληρωνεις το κανονικο ποσό, ισως με μια ελαχιστη προσφορα. Και μας ειπαν για να κρατησουμε την θεση αυτη, καθως δρν θα πηγαινα την επομενη χρονια αλλα την μεθεπομενη, θα πρεπε να τους καταθεσουμε προκαταβολη 300€.! Πως θα μπορουσα να τα παρω πισω γιατι τωρα τους εστειλα μηνυμα για να μμ δωσουν πισω τα λεφτα μου και με ειπαν να καλεσω για να ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ το θεμα μου. Ουτε καν λυθει! Αρπακτικα ειναι!! Πραγματικα αν εχετε καμια ιδεα πειτε μου. 300€ ειναι πολλα για να το χασω μιας που θα γινω φοιτητρια!! 

Επεξ/σία από Nikol7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler

Πριν από περίπου 2 χρόνια είχα πάρει τηλέφωνο σε ένα τέτοιο ΙΕΚ, (νομίζω ήταν αυτό που αναφέρεις αλλά δεν θυμάμαι σίγουρα) για ένα πρόγραμμα για Android developer που είχα βρει, 1ον από περιέργεια (senior Android dev τότε εγώ, στο δεύτερο μεταπτυχιακό μου) και 2ον ήθελα να δω σε τι επίπεδο βγαίνουν τα παιδιά από εκεί (τι τους μαθαίνουν) για να μπορώ να έχω μια καλύτερη εικόνα σε ότι αφορά την επιλογή βιογραφικών. 

Πραγματικά μου έπεσαν τα αφτιά από αυτά που άκουσα. Μου έκαναν παρουσίαση μέσω σκαηπ. Αρχικά μου έβγαλαν όλα τα πανεπιστήμια άχρηστα και όλους τους καθηγητές πανεπιστημίων ανάξιους της δουλειάς τους , που τους ψάχνεις και δεν τους βρίσκεις ποτέ και που βάζουν ότι να ναι στις εξετάσεις και που βαριουνται να κάνουν μάθημα και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Μετά άρχισε να μου εκθειάζει το δικό τους πρόγραμμα , ότι θα βγεις γαμάτος dev , και θα με κυνηγάνε οι εταιρείες να μου δώσουν 10000€ ευρώ και θα σκοτώνονται ποια θα με πρωτο-παρει. Το πράγμα άρχισε να στραβωνει, όταν άρχισα να του κάνω ερωτήσεις τύπου,  "υπάρχει κάπου, κάποια εφαρμογή του καθηγητή διαθέσιμη να την δω" και " χρησιμοποιείτε κάποια framework στη διάρκεια των μαθημάτων"; Εκεί εκνευρίστηκε πάρα πολύ που τόλμησα να τον ρωτήσω τέτοια πράγματα και τελείωσε εκεί η συζήτηση.

Αυτά που μου έλεγε τα άκουγα λίγο βερεσε και το διασκέδαζα, εάν όμως ήμουν 18 χρόνων και είχα μόλις αποτύχει στις πανελλαδικές, πραγματικά αυτά που έλεγε ήταν αυτά που ήθελα να ακούσω και πολύ πιθανόν να με έπειθε κ όλας

Συγνώμη για το τεράστιο off topic. Για αρχή πρέπει να βρεις τους όρους του διαγωνισμού. Να δεις τι ακριβώς αναγράφουν. Μετά να τους πάρεις τηλέφωνο για να εξετάσουν όντως το θέμα σου. Πολύ πιθανόν, αυτός που μίλησες να μην έχει την δυνατότητα να σου πει παταπανω. Κάνε και ένα τηλέφωνο στο ινστιτούτο καταναλωτή. Τα λεφτά σου πιστεύω δεν θα τα χάσεις πάντως. Μπορεί να σε ζαλίσουν λίγο αλλά θα στα δώσουν.

Επεξ/σία από filip123go

4 ώρες πριν, JohnGTA είπε

Υπέγραψες τίποτα ή απλά τους έδωσες τα χρήματα;

Δεν θυμαμαι ειναι η αληθεια.  Εγινε πριν μηνες αυτο. Αν μου πουν οτι υπεγραψα, θα τους πω να μου στειλουν φωτο για αποδειξη. Μπορει να λενε ψεμματα

4 ώρες πριν, filip123go είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Πριν από περίπου 2 χρόνια είχα πάρει τηλέφωνο σε ένα τέτοιο ΙΕΚ, (νομίζω ήταν αυτό που αναφέρεις αλλά δεν θυμάμαι σίγουρα) για ένα πρόγραμμα για Android developer που είχα βρει, 1ον από περιέργεια (senior Android dev τότε εγώ, στο δεύτερο μεταπτυχιακό μου) και 2ον ήθελα να δω σε τι επίπεδο βγαίνουν τα παιδιά από εκεί (τι τους μαθαίνουν) για να μπορώ να έχω μια καλύτερη εικόνα σε ότι αφορά την επιλογή βιογραφικών. 

Πραγματικά μου έπεσαν τα αφτιά από αυτά που άκουσα. Μου έκαναν παρουσίαση μέσω σκαηπ. Αρχικά μου έβγαλαν όλα τα πανεπιστήμια άχρηστα και όλους τους καθηγητές πανεπιστημίων ανάξιους της δουλειάς τους , που τους ψάχνεις και δεν τους βρίσκεις ποτέ και που βάζουν ότι να ναι στις εξετάσεις και που βαριουνται να κάνουν μάθημα και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Μετά άρχισε να μου εκθειάζει το δικό τους πρόγραμμα , ότι θα βγεις γαμάτος dev , και θα με κυνηγάνε οι εταιρείες να μου δώσουν 10000€ ευρώ και θα σκοτώνονται ποια θα με πρωτο-παρει. Το πράγμα άρχισε να στραβωνει, όταν άρχισα να του κάνω ερωτήσεις τύπου,  "υπάρχει κάπου, κάποια εφαρμογή του καθηγητή διαθέσιμη να την δω" και " χρησιμοποιείτε κάποια framework στη διάρκεια των μαθημάτων"; Εκεί εκνευρίστηκε πάρα πολύ που τόλμησα να τον ρωτήσω τέτοια πράγματα και τελείωσε εκεί η συζήτηση.

Αυτά που μου έλεγε τα άκουγα λίγο βερεσε και το διασκέδαζα, εάν όμως ήμουν 18 χρόνων και είχα μόλις αποτύχει στις πανελλαδικές, πραγματικά αυτά που έλεγε ήταν αυτά που ήθελα να ακούσω και πολύ πιθανόν να με έπειθε κ όλας

Συγνώμη για το τεράστιο off topic. Για αρχή πρέπει να βρεις τους όρους του διαγωνισμού. Να δεις τι ακριβώς αναγράφουν. Μετά να τους πάρεις τηλέφωνο για να εξετάσουν όντως το θέμα σου. Πολύ πιθανόν, αυτός που μίλησες να μην έχει την δυνατότητα να σου πει παταπανω. Κάνε και ένα τηλέφωνο στο ινστιτούτο καταναλωτή. Τα λεφτά σου πιστεύω δεν θα τα χάσεις πάντως. Μπορεί να σε ζαλίσουν λίγο αλλά θα στα δώσουν.

https://iekalfa.gr/ypotrofies2019/. Οριστε. 
Νομιζω θα παιξει σημαντικο ρολο το γεγονος αμα δεν υπεγραψα καποιο χαρτι!

Άμα δεν θυμάσαι αν υπέγραψες καν τίποτα άρχισε να έρχεσαι σε επαφή με το ενδεχόμενο να έχασες τρία εκατοστάρικα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, JohnGTA είπε

Άμα δεν θυμάσαι αν υπέγραψες καν τίποτα άρχισε να έρχεσαι σε επαφή με το ενδεχόμενο να έχασες τα τρια εκατοσταρικα

Επεξ/σία από Nikol7

1 ώρα πριν, Nikol7 είπε

Ναι τωρα θυμηθηκα υπεγραψε η μαμα μου κατι

Καταρχήν άλλαξε τον τίτλο στο νήμα διότι μπορεί να φας μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση για τον χαρακτηρισμό.

Δεύτερον, δεν στα έφαγαν τα χρήματα, θα τα πάρεις πίσω απλά όχι αμέσως όπως νόμιζες και όχι χωρίς «φωνές» και τρέξιμο από μεριά σας, δυστυχώς.
Καλύτερα να αναλάβουν οι γονείς σου το θέμα μιας και εκείνοι είναι που υπέγραψαν.

• Like 1

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 9/12/2020 στις 6:19 ΜΜ, Nikol7 είπε

Καλησπερα σας. Περυσι που ημουν 2α λυκειου, ειχα παρει μερος σε εναν "διαγωνισμο" για μια υποτροφια στα ιεκ αλφα. Μετα απο μερες με πηραν τηλεφωνο και με ειπαν οτι κερδισα. Εγω χαρουμενη που κερδισα αλλα δεν ηξερα οτι ΟΛΟΙ κερδιζουν σε αυτον τον "διαγωνισμο". Λοιπον με πηραν τηλ και μου τα ειπαν παρα πολυ ομορφα για τα ιεκ τους κλπ, και επειδη ημουν ανηλικη, με ειπαν να παω με την μαμα μου απο κοντα εκει στα ιεκ για να μας μιλησει μια κοπελα. Η αληθεια ειναι οτι οταν πας απο κοντα, σε μαγευουν! Σε πειθουν με τον λογο της οτι απο εκει μεσα θα βγεις επαγγελματιας! Οτι σιγουρα θα χεις δουλεια. Και μας μιλησαν για εκπτωση -50% ενω απλα πληρωνεις το κανονικο ποσό, ισως με μια ελαχιστη προσφορα. Και μας ειπαν για να κρατησουμε την θεση αυτη, καθως δρν θα πηγαινα την επομενη χρονια αλλα την μεθεπομενη, θα πρεπε να τους καταθεσουμε προκαταβολη 300€.! Πως θα μπορουσα να τα παρω πισω γιατι τωρα τους εστειλα μηνυμα για να μμ δωσουν πισω τα λεφτα μου και με ειπαν να καλεσω για να ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ το θεμα μου. Ουτε καν λυθει! Αρπακτικα ειναι!! Πραγματικα αν εχετε καμια ιδεα πειτε μου. 300€ ειναι πολλα για να το χασω μιας που θα γινω φοιτητρια!! 

Το Ιεκ Άλφα στην τοποθεσία μου, βρίσκεται στο ίδιο ακριβώς σημείο που κάποτε υπήρχε το Ιεκ Ξυνή και μάλιστα, διατηρώντας το ίδιο ακριβώς σύμβολο στο λογότυπό τους. Σε καταδρομική συναδέρφου, βρέθηκε ότι εξακολουθούσαν άτομα που εργαζόταν στο παλιότερο εκπαιδευτήριο, να υφίστανται με φυσική παρουσία και στο νέο χώρο μέσα. Ο όμιλος Ξυνή, είχε βρεθεί στα δικαστήρια πριν χρόνια για απάτες εκατομμυρίων σε υποθέσεις φοροδιαφυγής, φοιτητές που αδυνατούσαν να αποφοιτήσουν δεν μπορούσαν να λάβουν τα πτυχία τους λόγω νομικών κωλυμάτων και άλλα όμορφα. Στο συγκεκριμένο χώρο είχαν παρατηρηθεί επίσης διάφορα φαινόμενα, χειρότερα (σπουδάστριες με άσεμνες διαφημίσεις να προμοτάρουν τη σχολή μέσω διαδικτύου/social και αμφιβόλου νομιμότητας δραστηριότητες, που απέρρεαν "συγκαλυπτόμενες" υπό σχετικές με "συγκεκριμένα" επαγγελματικά αντικείμενα, αφετηρίες). Ο ίδιος όμιλος, συνεργάζονταν με μια μεγάλη σχολή γλωσσομάθειας που επίσης άλλαξε επωνυμία όταν άρχισαν οι διαρροές, πετώντας το πρώτο συνθετικό "Ξυνή" (δεν μπορώ να αποκαλύψω το δεύτερο) και οι οποίοι συνδέονται με ακτιβιστές, ακραίες ιδεολογίες και άτομα που δεν διάγουν καθόλου ευαγές βίο, ακροβατώντας στα όρια της νομιμότητας, ακόμη και δασκάλες τους μέχρι. Επειδή υπάρχει ξεκάθαρος συσχετισμός (άλφα-ξυνή) και μέχρι κι η ιστοσελίδα τους σε ανακατευθύνει από το παλιό στο καινούριο, τότε δεν πρόκειται πλέον για απλά αρπακτικά όπως τα ψυχανεμίστηκες, αλλά για 3d rate υπόκοσμο.

Γενικά τα ΙΕΚ πάντως, ακόμη και τα δημόσια, μαζεύουν πάρα πολύ "περίεργο" κόσμο και όχι μονάχα όσον αφορά τους σπουδαστές, δυστυχώς. Δεν δύναμαι να αναλύσω επί του παρόντος, παρ' όλο που υπολήπτομαι πολλά συμβάντα. Και άτομα που διδάσκουν σε δημόσια ΙΕΚ, μπορεί ταυτόχρονα να κάνουν μάθημα τόσο σε ιδιωτικές σχολές, όσο και σε κολλέγια μέχρι! Οπότε με το να σκάσεις παραδάκι, δεν διασφαλίζεται ότι θα λάβεις αυτομάτως παροχή καλύτερων υπηρεσιών... Ίδια κορμιά, ίδιοι εγκέφαλοι. Να προσέχεις πολύ, αν τυχόν θελήσεις να φοιτήσεις σε κάποιο, οποιοδήποτε ΙΕΚ. Να επιλέξεις πολύ προσεκτικά ένα αντικείμενο που σου αρέσει/σε εκφράζει/σε ενδιαφέρει/σε αντιπροσωπεύει/σε γεμίζει/σου ταιριάζει, να κάνεις διεξοδική έρευνα αγοράς πριν από το οτιδήποτε και πάντοτε να προσέχεις που βάζεις την υπογραφή σου και όχι μόνον. Μέσα στο περιβάλλον μιας σχολής, πάντα να αποφεύγεις το οτιδήποτε εξωσχολικό, ιδίως αν βλέπεις ότι σου το φέρνουν το πράμα πλαγίως στις "πεποιθήσεις" ή στο "πονηρό". Σημεία και τέρατα γίνονται εκεί έξω, να προσέχεις, κοπέλα μου! Καλή σου τύχη σε ό,τι κι αν επιλέξεις να κάνεις, τελικά!

Επεξ/σία από Badluck777

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...