Προς το περιεχόμενο

ADATA XPG GAMMIX D10 16GB DDR4 2 x 8GB 3200MHz AX4U320038G16A-DB10

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λένε τπτ αυτές οι μνήμες;; Τις βρήκα μεταχειρισμένες σε καλή τιμή αλλά δεν βρίσκω και πολλά πράγματα στο ίντερνετ.

Επίσης ξέρει κανείς αν είναι συμβατές με τον msi mag b550 tomahawk

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Τέρης Α. είπε

Ποιος επεξεργαστής θα μπει;

Καλή ερώτηση :)

Λογικά ο 3600 αλλα με τις τιμες των τελευταιων βδομαδων σε cpu και gpu λεω να περιμενω 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, koystado είπε

Λένε τπτ αυτές οι μνήμες;

Επίσης ξέρει κανείς αν είναι συμβατές με τον msi mag b550 tomahawk

Καλές φαίνονται. Δεν υπάρχουν στο QVL, αλλά σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά των υπολοίπων είναι ίδια, οπότε λογικά θα παίξουν κανονικά.

54 λεπτά πριν, koystado είπε

Λογικά ο 3600 αλλα με τις τιμες των τελευταιων βδομαδων σε cpu και gpu λεω να περιμενω 

Καλά θα κάνετε, από Πάσχα και μετά βλέπουμε.

2 ώρες πριν, koystado είπε

Τις βρήκα μεταχειρισμένες σε καλή τιμή

Πόσο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Πόσο;

50 ευρώ αλλά θεωρητικά είναι καινούργιες ...

βέβαια με 15 ευρώ παραπάνω παίρνω καινούργιες και το σκέφτομαι.

Είχα σκοπό την περίοδο αυτή να φτιάξω ένα καινούργιο σύστημα και έμεινα με την μητρική στο χέρι :P

Επεξ/σία από koystado
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, koystado είπε

50 ευρώ αλλά θεωρητικά είναι καινούργιες ...

βέβαια με 15 ευρώ παραπάνω παίρνω καινούργιες και το σκέφτομαι.

Όπως νομίζετε. Οι ραμ εμφανίζουν πάρα πολύ σπάνια βλάβη και έχουν αρκετά χρόνια εγγύηση.

Είχα σκοπό την περίοδο αυτή να φτιάξω ένα καινούργιο σύστημα και έμεινα με την μητρική στο χέρι :P

Το τωρινό σας σύστημα ποιο είναι/ για τι χρήση το έχετε;

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@koystado Η γνώμη μου είναι να μην πάρεις αυτές τις μνήμες που βγήκαν το 2017 και έχουν αρκετά αρνητικά σχόλια στο internet. Από άποψη ταχύτητας θα είναι σίγουρα πολύ κακές, δεν κατάφερα να βρω τα latency τους αλλά το αντίστοιχο μοντέλο στα 3000 είναι 16-18-18-36-2Τ..... αυτές αφού είναι στα 3200 θα έχουν ακόμα χειρότερα timmings.

Με 73 ευρώ μπορείς να πάρεις τις Crucial Ballistix 16GB DDR4-3600MHz (BL2K8G36C16U4R), μοντέλο 2020, δοκιμασμένες, γρήγορες, ανθεκτικές και με δυνατότητα OC. Αν θέλεις κάτι πιο οικονομικό πάρε τις Crucial Ballistix 16GB DDR4-3200MHz (BL2K8G32C16U4R) με 65 ευρώ, εγώ τρέχω το αμέσως προηγούμενο μοντέλο Ballistix 3200 σε 3800-16-20-16-36-1Τ.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Όπως νομίζετε. Οι ραμ εμφανίζουν πάρα πολύ σπάνια βλάβη και έχουν αρκετά χρόνια εγγύηση.

Το τωρινό σας σύστημα ποιο είναι/ για τι χρήση το έχετε;

Είναι αυτό που φαίνεται στην υπογραφή μου. 

3 ώρες πριν, elpenor είπε

@koystado Η γνώμη μου είναι να μην πάρεις αυτές τις μνήμες που βγήκαν το 2017 και έχουν αρκετά αρνητικά σχόλια στο internet. Από άποψη ταχύτητας θα είναι σίγουρα πολύ κακές, δεν κατάφερα να βρω τα latency τους αλλά το αντίστοιχο μοντέλο στα 3000 είναι 16-18-18-36-2Τ..... αυτές αφού είναι στα 3200 θα έχουν ακόμα χειρότερα timmings.

Με 73 ευρώ μπορείς να πάρεις τις Crucial Ballistix 16GB DDR4-3600MHz (BL2K8G36C16U4R), μοντέλο 2020, δοκιμασμένες, γρήγορες, ανθεκτικές και με δυνατότητα OC. Αν θέλεις κάτι πιο οικονομικό πάρε τις Crucial Ballistix 16GB DDR4-3200MHz (BL2K8G32C16U4R) με 65 ευρώ, εγώ τρέχω το αμέσως προηγούμενο μοντέλο Ballistix 3200 σε 3800-16-20-16-36-1Τ.

Μάλλον έχεις δίκιο, αυτές θα είναι συμβατές με την μητρική που έχω αγοράσει;

Επεξ/σία από koystado
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι αυτό που φαίνεται στην υπογραφή μου. 

Μάλλον έχεις δίκιο, αυτές θα είναι συμβατές με την μητρική που έχω αγοράσει;

Το καλό με τις Ballistix είναι ότι είναι "συμβατές" με τα πάντα, είναι κορυφαίο chip. Αυτό που αλλάζει ανάλογα με τη μητρική και τον IMC του επεξεργαστή είναι το πόσο ψηλά θα μπορέσεις να τις κάνεις OC. Στην κατηγορία τιμής τους τα αντίστοιχα chip της Hynix (τα CJR που είναι και ελαφρά πιο ακριβά) δεν είναι τόσο αξιόπιστα και συμβατά αν και 1/5 μπορεί να τρέξει ελάχιστα πιο γρήγορα.

2 ώρες πριν, koystado είπε

Ερώτηση οι 3200 c16 είναι ίδιες με τις 3600 c18?

Είναι πολύπλοκο, στους Ryzen 3XXX επειδή το infinity fabric συγχρονίζεται με τις μνήμες και είναι υπεύθυνο και για την επικοινωνία μεταξύ των πυρήνων είναι συνήθως καλύτερα να έχεις μεγαλύτερες ταχύτητες οπότε το 3600/18 θα είναι καλύτερο από 3200/16. Γενικότερα αν το RAM Speed / Timmings είναι το ίδιο σε δύο μνήμες να προτιμάς τις πιο γρήγορες, αρκεί να συγκρίνεις όλα τα timings, πχ άλλο 3600-16-16-16-31 και άλλο 3600-16-19-19-39. Το θέμα είναι ότι παίζουν ρόλο και άλλα timmings πέρα από τα 4 πρώτα που βλέπεις, ότι μπορεί ένας IMC να σου μπλοκάρει από το να χαμηλώσεις πολύ κάποια από αυτά, ότι παίζει μεγάλο ρόλο στα παιχνίδια (όχι στα benchmarks) αν είσαι 2Τ, 1Τ με GD on ή 1T κανονικό κλπ.

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

επειδη δεν το έχω και πολύ ανάμεσα σε αυτές CMK16GX4M2D3600C18 και αυτές BL2K8G36C16U4B ποιες είναι οι καλύτερες; Να φανταστώ οι δεύτερες 

Επεξ/σία από koystado

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...