Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα ! Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος που να έχει εργαστεί στην κοσμοτε e value για την θέση που αναφέρω  στον τίτλο ! Θα παρακαλούσα αποκλειστικά και μόνο οι απαντησεις να αναλωθούν στην θέση που έχει να κάνει με τον helpdesk 1st τεχνικο! Εργασιακή εμπειρία ,εάν παλευόταν από την άποψη των κλήσεων κτλ.. εάν τηρούν ότι λένε στις συνεντεύξεις ,πως η θέση δηλ.  θα είναι για τεχνικο τηλεφωνικής υποστήριξης πρώτου επιπέδου ή όταν πας (και την φας) μετά για παράδειγμα θα σου αναθέτουν κ εργασίες για τηλεφωνική προώθηση συμβολαίων και τις λοιπες άσκοπες ψυχοφθόρες εργασίες πέρα του τομέα του helpdesk δηλαδη! Σίγουρα δεν τρέφω αυταπάτες αλλά τουλ θα ήθελα να μάθω από κάποιον που έχει εργαστεί εκεί, Ή ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΤΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ, εάν η θέση του helpdesk είναι αποκλέιστικά γι αυτή κ μόνο την θέση και γενικά την εμπειρία του/της πάνω στην δουλειά ως Helpdesk ! Η εμπειρία μου πάνω στις βλαβες και στΟ hardware η/υ είναι σε ένα μέτριο προς καλό επίπεδο ,αλλά για τις τηλεφωνικές βλάβες δν γνωρίζω γτ προφανώς θα έχω να κάνω με κόσμο που δεν γνωρίζει καν τι είναι το reset του rooter ,οπότε η αξιολόγιση μου θα γίνεται κάπως  αναξιοκρατικά κ χωρίς κάποιο βασικό κριτήριο  (αυτή είναι η πρώτη αρνητική σκέψη που κάνω για παράδειγμα)! Κάθε παράθεση απάντησης για την θέση που αναφέρω( για τις συνθήκες εργασίας , το αποκλειστικό αντικείμενο του helpdesk πρωτου επιπεδου)ειναι θεμιτη και καλοδεχούμενη !

υγ έχω περάσει από δυο συνεντεύξεις με αρκετές πιθανότητες να με καλέσουν για εργασία αλλά επειδή λαμβάνω και ταμείο ανεργίας για ενα χρονικό διαστημα ακόμα 3 (ή  έως και  5 μηνών εάν δοθέι παράταση λόγω πανδημίας) εκεί αμφιταλαντεύομαι εάν αξίζει τον κόπο ή όχι! εάν μου πείτε πως ειναι δουλειά το πολύ 4 μηνών πορφανώς κ δν θα μπω καν στην διαδικασία... πάω ξεκάθαρα με το σκεπτικό να μπορέσω να καθήσω εκεί εφόσον προσληφθώ το ελάχιστο 1-2 έτη

Δημοσ.

Οπότε λες ότι προτιμάς να είσαι ταμείο και να παίρνεις τα λεφτά μου (τις εισφορές που ως εργαζόμενος δίνω κάθε μήνα για ΟΛΑ τα ασφαλιστικά ταμεία) παρά να αποκτήσεις έστω 4 μήνες εργασιακή εμπειρία.

Ελλάς, το μεγαλείο σου.

Δημοσ.

1. Είσαι άνεργος

2. Είσαι κοντά σε μία θέση που σκαμπάζεις κάποια πράγματα αλλά μάλλον σε ενδιαφέρει, και μάλλον τους κάνεις

3. Είσαι άνεργος

Δεν είναι μομφή τα παραπάνω, αλλά ξεκίνα την δουλειά χωρίς να το συζητάς. Δεν ξέρεις τι πόρτες θα σου ανοίξουν.

Να πουλάς τηλεφωνικά πακέτα χλωμό, εκτός αν δεν ξέρεις ούτε εσύ από που ανοίγει το router, οπότε θα σε στείλουν σε άλλο τμήμα.

• Like 4
  • Confused 1
Δημοσ.

κανεις εδω μεσα δε θα σου πει αν θα μεινεις για 1 μηνα 1 χρονο ή μια δεκαετια εκει. Ουτε καν αυτοι που δουλευουν!

Γιατι;

Διοτι απλα κανουν ολιγομηνες συμβασεις και τις ανανεώνουν. Αν εχει δουλεια (αναλογα τον πελατη της evalue) τοτε σου κανουν νεα συμβαση αλλιως σταματαει. Υπαρχουν ομως ατομα που δουλευουν ετσι για χρονια...

Στο καθηκον σου θα ασχολεισαι μονο με βοηθεια αλλα πρεπει να εχεις απειρη υπομονη, ευγενια και να ειναι κατανοητος. Το κακο ειναι οτι μερικες φορες παιζει υπερωριες που δε πληρωνονται.

Προσεχε τα ωραρια ωστε να μπορεις να ανταποκριθεις αλλα και να σε βολευουν καθως και τη διαρκεια συμβασης (ωστε να ξερεις οτι για χ καιρο θα εχεις μεροκαματο)

Εκπαιδευση θα εχεις δε θα σε πεταξουν σα ζωο στην αρενα

• Like 3
Δημοσ.
20 ώρες πριν, JohnGTA είπε

Οπότε λες ότι προτιμάς να είσαι ταμείο και να παίρνεις τα λεφτά μου (τις εισφορές που ως εργαζόμενος δίνω κάθε μήνα για ΟΛΑ τα ασφαλιστικά ταμεία) παρά να αποκτήσεις έστω 4 μήνες εργασιακή εμπειρία.

Ελλάς, το μεγαλείο σου.

Οπα οπα παικτη για κάτσε λίγο γιατί νομίζω δεν έγινα κατανοητός! μιλούσα για το τι ισχύει στην παραπάνω εταιρία η οποία ειναι θυγατρική της κοσμοτέ και οι πρσλήψεις γίνονται μέσω offshore εταιριών ,προφανώς θα ψαχτώ για το τι ισχύει με τις συμβάσεις με τις συνθήκες εργασίας κτλ! γιατί είμαι σε μία ηλικία που ψάχνω κάτι πιο μόνιμο με βάση τα πτυχία που έχω! Δεν καταλαβαίνω το ύφος σου ούτε την απάντηση σου! Μην στεναχωριέσαι εχω δουλέψει κ εγώ άπειρες ώρες πληρώνοντας εισφορές άλλων! ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΤΟ ΛΕΩ ΘΡΑΣΣΟΣ! Από που κ ως που κρίνεις το επαγγελματικό μου παρελθόν κ από που κ ως που γνωρίζεις τις οικονομικές ανάγκες που έχω ή τι ακριβως μου προσφεραν αυτοι ως μισθό? Γνωρίζεις πως οι συμβάσεις που κάνουν είναι μηνιαίες ???κ έπειτα εάν τους κάνεις σου αλλάζουν υποτίθεται την σύμβαση σε αορίστου?Εχεις δουλέψει εσύ υπό τέτοιες συνθήκες ποτέ???? γτ εγώ προσωπικα αφου το πας επί προσωπικού, χωρίς να με γνωρίζεις, εχω εργαστει σε διαφορετικούς εργασιακούς κλάδους,απο την πληροφορική μαλιστα , πολλές φορές σε τέτοιες άθλιες συνθήκες με αβεβαιότητα για την σύμβαση εργασίας, τα ωράρια ,το πότε θα πληρωθώ, τον τραμπούκο πάνω από το κεφάλι μου σε κάθε λαθος να βρίζει, το λάθος συναδέλφου να το πληρώνουμε όλη η βάρδια σε μείωση μισθού 'με το έτσι θέλω " για παραδειγματισμό, ενα 30 ευρω από τον μισθό πείνας που λαμβάναμε ! Μάθατε τα βολεμένα παιδακια να κρίνετε κιόλας ..εδώ φτάσαμε το 2020 ,αυτό σας έχουν κάνει τα πολιτικά τζάκια που ψηφίζατε για χρόνια οικογενειακώς..μυρίζεις από απόσταση και ας μην σε βλεπω! έχεις μεγάλο θράσσος πίσω από την ανωνυμία σου να μου κουνάς το δάχτυλο λέγοντας πως μου πληρώνεις τις εισφορες πέρνωντας τπο ταμείο μου που βάση νόμου το δικαιουμαι επειδη τους μήνες που περασαν δούλευα 11 ώρες μ.ο σε ξενοδοχειο και τώρα ψάχνω κάτι πιο μόνιμο (αλλά σχετικά νορμαλ) πάνω στις σπουδές μου! πολύ μεγάλο θράσσος....

υ.γ προφανως ρωτάω όπως είπα για να μάθω κ εγραψα στον τίτλο τι απάντηση θα ήθελα δεν πίστευα ποτέ πως θα είχα μια τετοια απάντηση ,γτ πολυ απλα δν θα εκανα καν την παραθεση του αρθρου !το ελλαδισταν του 2020 εχει γεμισει απο "γαλερες" πολιτων (συνηθως νέων εως 35-40 ) που εργαζονται σε  επιχειρησεις οπως τηλεφωνικα κεντρα , καθε γωνια και μαγαζι με take away καφε και εκμεταλευση στο φουλ και η νε αμοδα τα 4ωρα σουπερ μαρκετ ελεω εορτων του 2020 και και της πανδημιας ,με συμβασεις 4ωρες για 3 μηνες αρχικα και επειτα ξερεςι πολυ καλα οταν θα ερθει η σωτηρια του εμβολιου τι θα ακολουθησει γι αυτους τους εργαζομενους! πραγματικα ειναι ντροπη σου ,λυπαμαι για λογαριασμο σου,με εχεις βγαλει απο τα ρουχα μου γι αυτο κ ολο αυτο το αρθρο! ζεις σε ενα συννεφακι ομορφο και μαλλον ΒΟΛΟΜΕΝΟ! /* δν σε γνωρίζω προσωπικα ,αλλα με συγχωρεις έκανες  εσυ το ίδιο πρώτος*/ 

20 ώρες πριν, UncleKim είπε

1. Είσαι άνεργος

2. Είσαι κοντά σε μία θέση που σκαμπάζεις κάποια πράγματα αλλά μάλλον σε ενδιαφέρει, και μάλλον τους κάνεις

3. Είσαι άνεργος

Δεν είναι μομφή τα παραπάνω, αλλά ξεκίνα την δουλειά χωρίς να το συζητάς. Δεν ξέρεις τι πόρτες θα σου ανοίξουν.

Να πουλάς τηλεφωνικά πακέτα χλωμό, εκτός αν δεν ξέρεις ούτε εσύ από που ανοίγει το router, οπότε θα σε στείλουν σε άλλο τμήμα.

δεν ψάχνω για κριτική ψάχνω για κάποια προσωπικη εμπειρία ατόμου σε αυτη την εταιρια!τι παιζει με τις συμβάσεις (τις ανανεώνουν καθε μήνα παρεπιπτόντως )χάνεις δηλ κάθε εργατικό σου δικαίωμα σε περιπτωση που πάρεις δρόμο μετά απο 8 μήνες για παραδειγμα! τι πάιζει με τις συμπεριφορές γτ τα τηλεφωνικά κέντρα είναι γαλέρες εργατών κ λόγω του χαρακτήρα μου εάν κάποιος/α υπεύθυνη με προσβάλει θα πάιξουμε μπάτσες , θα ήθελα να μάθω εάν ασχολείσαι με τα τεχνικά θέματα που με ενδιαφερουν ή απλά καθυσηχάζεις τους πελάτες κ τους παραπέμπεις στο επόμενο λεβελ τεχνικών ,,της κοσμοτε αυτη τη φορα! δηλ αν είναι για το θεαθείναι ο τεχνικος 1st level,γτ οι γνώσεις που εχω οι τεχνικές είναι σε ένα καλό επίπεδο  ,οπότε σε περιπτωση που κάποιος μου έλεγε πως δεν αξιζει απο την εμπειρια που θα ειχε ,τοτε θα έψαχνα για κάτι καλύτερο! ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ! τα υπόλοιπα που μου λέτε εσεις με συγχωρείτε αλλα τα θεωρώ οσμές μεθανίου! 

20 ώρες πριν, JohnGTA είπε

Ελλάς, το μεγαλείο σου.

και κατι ακομα μαλλον δεν εχεις μαθει τι σημαινει καθε ευρω για να περασεις τον μηνα μονος σου χωρις την βοηθεια της μαμας κ του μπαμπα! εάν είχες περασει απο αυτο το σταδιο μαλλον θα προσμετρουσες κ εσυ το ταμειο ανεργιας κ πως θα περασεις τους επομενους 5-6 μηνες οικονομικα ,ζυγίζοντας ταυτοχρονα μια προσφορας εργασίας με μηνιαια συμβαση και μισθο 500 ευρω, που μπορει μετα απο 2 μηνες να σου δωσουν δρομο κ να μην εχεις ουτε αυτα τα λεφτα για να πληρωσεις το ενοικιο σου ή τα παγια μηνιαια εξοδα σου! μαλλον δν εχεις περασει απο αυτο το σταδιο κ εισαι πολυ μικρος ακομα ή η μαμα κ ο μπαμπας βοηθησαν για να βρεθει μια ωραια θεσουλα με  ενα μισθο 700 ευρω δευτερα ως παρασκευη και σε χαλαει καποιος σαν κ εμενα που λαμβανει ταμειο ανεργιας κ εσυ πληρωνεις μεσω των μεικτων σου αποδοχων το ταμειο μου ..χαχα ας γελασω!  δεν σε ειδα να σφιγγεσαι ομως που τοσα χρονια οι εισφορες που πληρωνεις για το ΙΚΑ σου σε εφεραν στο σημειο μια πολη οπως η θεσσαλονικη για παραδειγμα, με 1.5 εκατομυριο κοσμο να εχει 105 κρεβατια με δημοσιες ΜΕΘ ..αυτο για εσενα ειναι φυσιολογικο! το κακο της κοινωνιας ειμαι εγω κ αλλοι νεοι σαν εμενα που ψαχνουμε την καλυτερη θεση εργασιας που μας αξιζει με βαση τις σπουδες μας..φτυσε τα μπουτια σου καημενε! κ πεσε απο το συννεφακι σου.. ξαναλεω δν θαν ειχα προθεση για ολα αυτα αλλο ρωτησα στην παραθεση του αρθρου μου! αλλα τα πηγαινες γυρεύοντας ..το κόβω εδω ! νομιζω σε καλυψα απόλυτα.. παντα στο θρασσος δηλ την δράση σου θα υπάρξει κ η αντιδραση 

• Like 4
Δημοσ.

Δεν θα επεκταθώ στο εύρος της απάντησης σου. Τα λεγόμενα μου πάντως δεν ήταν με κακή πρόθεση.

Από την στιγμή που ψάχνεις απάντηση για συγκεκριμένη εταιρεία την συγκεκριμένη περίοδο, νομίζω μόνο μία αναζήτηση στο Google θα σου δώσει εν μέρει τις απαντήσεις που χρειάζεσαι.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, UncleKim είπε

Δεν θα επεκταθώ στο εύρος της απάντησης σου. Τα λεγόμενα μου πάντως δεν ήταν με κακή πρόθεση.

Από την στιγμή που ψάχνεις απάντηση για συγκεκριμένη εταιρεία την συγκεκριμένη περίοδο, νομίζω μόνο μία αναζήτηση στο Google θα σου δώσει εν μέρει τις απαντήσεις που χρειάζεσαι.

Εχεις εν μερει δικιο! απλα δν ειχα να χασω κατι μπορει να υπηρχε καποιος /α που εχει περασει απο helpdesk ή ειναι σε αυτη την θεση κ θα μπορουσε να δωσει πληροφοριες! αλλωστε νομιζω αυτη ειναι η ουσια ενος φορουμ! δεν μου φταις σε κατι εσυ περισσοτερο η κακομαθημενη κοπελα μποντιμπιλντερ επρεπε να μπει στην θεση της!με το μισο ενσημο που ειχε  αποψη για τις εισφορες και τα ταμεια

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kastas είπε

Εχεις εν μερει δικιο! απλα δν ειχα να χασω κατι μπορει να υπηρχε καποιος /α που εχει περασει απο helpdesk ή ειναι σε αυτη την θεση κ θα μπορουσε να δωσει πληροφοριες! αλλωστε νομιζω αυτη ειναι η ουσια ενος φορουμ! δεν μου φταις σε κατι εσυ περισσοτερο η κακομαθημενη κοπελα μποντιμπιλντερ επρεπε να μπει στην θεση της!με το μισο ενσημο που ειχε  αποψη για τις εισφορες και τα ταμεια

Το μόνο που ξέρω είναι οτι πλέον η cosmote-evalue θα έχει όλα τα technical και field services του ομίλου με ότι αυτό συνεπάγεται σε προοπτικές.

Πάντως, από τα αντίστοιχα άπειρα call centers που υπάρχουν, θεωρείται από τα καλά.

Για τις απαντήσεις που ψάχνεις, πρέπει να πετύχεις περίπτωση μιας και είναι πολύ στοχευμένες οι ερωτήσεις σου (Δλδ κάποιον που τώρα κάνει αυτό που θέλεις να κανεις εσυ εκει , με την ιδια εμπειρια κ τις ιδιες συνθηκες)

Πάντως, αφού εχεις και πείρα, το οξύθυμο του χαρακτήρα σου δεν θα βοηθήσει .Θα πρέπει να την δεις λίγο αλλιώς γιατί πρωτίστως θα κάνεις καλό σε εσενα :)

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, UncleKim είπε

Το μόνο που ξέρω είναι οτι πλέον η cosmote-evalue θα έχει όλα τα technical και field services του ομίλου με ότι αυτό συνεπάγεται σε προοπτικές.

Πάντως, από τα αντίστοιχα άπειρα call centers που υπάρχουν, θεωρείται από τα καλά.

Για τις απαντήσεις που ψάχνεις, πρέπει να πετύχεις περίπτωση μιας και είναι πολύ στοχευμένες οι ερωτήσεις σου (Δλδ κάποιον που τώρα κάνει αυτό που θέλεις να κανεις εσυ εκει , με την ιδια εμπειρια κ τις ιδιες συνθηκες)

Πάντως, αφού εχεις και πείρα, το οξύθυμο του χαρακτήρα σου δεν θα βοηθήσει .Θα πρέπει να την δεις λίγο αλλιώς γιατί πρωτίστως θα κάνεις καλό σε εσενα :)

Το οξύθυμο του χαρακτήρα εμφανίζεται μόνο στην περίπτωση που υπάρχει αδικία ή κάποιος με βρίσει άδικα χωρίς να θεωρώ πως το αξίζω (μιλάω πάντα για συνθήκες κάποιας εργασίας) ! Ο λόγος που έχω φύγει από εργασία δεν ήταν το οξύθυμο του χαρακτήρα μου σε καμία περίπτωση! Είτε η σύμβαση θα ήταν ορισμένου χρόνου, είτε οι συνθήκες θα ήταν άθλιες ή θα μου χρωστουσαν λεφτα, φυσικα το οξυθυμο θα εβγαινε για να παρω επειτα τα χρηματα μου ..δεν νομιζω να αναφερα καπου πως εχω πλακωθει στις μπουνιες με εργοδοτη! αν ειναι δυνατον ! πανω κατω αλλωστε εψαξα και εμαθα περα απο το φορουμ ..οι συνθηκες ειναι αθλιες δυστυχως! κανενος ειδους αξιοκρατια και μπορει να παρεις δρομο ανεξαρτητα το ποσο καλος εισαι ή οχι !οι προσληψεις γινονται μεσω αλλων εταιριων τουλ τους πρωτους δυο μηνες ..κ μεσολαβει μια γνωστη  εταιρια ευρεσεως εργασιας η οποια επικοινωνησε μαζι μου! βαρδιες όχι σταθερες εβδομαδιαιες , που μπορει να αλλαζουν ανα ημερα (???),24 ωρη εργασία ,βραδυνα τα οποια ναι μεν πληρωνονται αλλά κανουν το εξής μπορει η βαρδια να ειναι 8 -2 το βραδυ οποτε σου κλεβουν ωρες πληρωτεες απο τα βραδυνα , γτ βραδυνα θεωρουνται κ πληρωνονται με προσαύξηση οσα μεροκαματα γινονται απο τις δεκα το βραδυ εως τις 6 το πρωι!!!και πολλα ακομα παλαβά στην σύμβαση με όρους ζιμπαμπουε ή σκοπίων στην καλυτερη!!! εδω κολλαει το Ελλας το μεγαλειο σου που ειπε ο φιλτατος μποντιμπιλντερ του 1.90 και 2μετρων @JohnGTA

• Like 1
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, kastas είπε

Το οξύθυμο του χαρακτήρα εμφανίζεται μόνο στην περίπτωση που υπάρχει αδικία ή κάποιος με βρίσει άδικα χωρίς να θεωρώ πως το αξίζω (μιλάω πάντα για συνθήκες κάποιας εργασίας) ! Ο λόγος που έχω φύγει από εργασία δεν ήταν το οξύθυμο του χαρακτήρα μου σε καμία περίπτωση! Είτε η σύμβαση θα ήταν ορισμένου χρόνου, είτε οι συνθήκες θα ήταν άθλιες ή θα μου χρωστουσαν λεφτα, φυσικα το οξυθυμο θα εβγαινε για να παρω επειτα τα χρηματα μου ..δεν νομιζω να αναφερα καπου πως εχω πλακωθει στις μπουνιες με εργοδοτη! αν ειναι δυνατον ! πανω κατω αλλωστε εψαξα και εμαθα περα απο το φορουμ ..οι συνθηκες ειναι αθλιες δυστυχως! κανενος ειδους αξιοκρατια και μπορει να παρεις δρομο ανεξαρτητα το ποσο καλος εισαι ή οχι !οι προσληψεις γινονται μεσω αλλων εταιριων τουλ τους πρωτους δυο μηνες ..κ μεσολαβει μια γνωστη  εταιρια ευρεσεως εργασιας η οποια επικοινωνησε μαζι μου! βαρδιες όχι σταθερες εβδομαδιαιες , που μπορει να αλλαζουν ανα ημερα (???),24 ωρη εργασία ,βραδυνα τα οποια ναι μεν πληρωνονται αλλά κανουν το εξής μπορει η βαρδια να ειναι 8 -2 το βραδυ οποτε σου κλεβουν ωρες πληρωτεες απο τα βραδυνα , γτ βραδυνα θεωρουνται κ πληρωνονται με προσαύξηση οσα μεροκαματα γινονται απο τις δεκα το βραδυ εως τις 6 το πρωι!!!και πολλα ακομα παλαβά στην σύμβαση με όρους ζιμπαμπουε ή σκοπίων στην καλυτερη!!! εδω κολλαει το Ελλας το μεγαλειο σου που ειπε ο φιλτατος μποντιμπιλντερ του 1.90 και 2μετρων @JohnGTA

Άρα?

Με τα δεδομένα που μάζεψες έως τώρα, θα πας?

(συνεχίζεις μία κόντρα, όχι με εμένα, οπότε μην σε πειράξει αν λάβεις αντίστοιχες απαντήσεις)

Δημοσ.

Κρινοντας απο αυτα που γραφεις, τον τροπο αντιδρασης σου, την αντιληψη των πραγματων που εχεις, το πως εκλαμβανεις καταστασεις,  για  helpdesk δεν κανεις.

Αλλο "κραμα" ανθρωπου χρειαζεται εκει.

• Like 4
Δημοσ.

πέρα από τις γνώσεις σου πρέπει αν έχεις άπειρη υπομονή, να καθησυχάζεις τον πελάτη, να παραμένεις ήρεμος αν σε πάρει βρίζοντας την κοσμοτέ γιατι δεν έχει ιντερνετ ή σερνεται, και ναι να εξηγείς με κατανοητό τρόπο πως να κάνει reset στο ρούτερ ή πως να ελεγξει αν το ρούτερ είναι συνδεδεμένο με τη γραμμή ή αν είναι το πισι στην πρίζα. Γενικα τα προσόντα που χρειάζεσαι δεν είναι τα πτυχία αλλά οι επικοινωνιακες δεξιότητες και η υπομονή. Αν δεν τα έχεις μην πας καθόλου

• Like 3
Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε μου! Δεν έχω εργαστει στο 1st level support της Cosmote αλλα έχω εργαστει στο 1st level support της Cyta-Vodafone, οποτε θεωρώ ότι πανω κατω τα ιδια είναι. Αρχικα να αναφερω ότι δυστυχώς τα συγκεκριμενα τμηματα έχουν φτιαχτει να λειτουργούν καθαρα και μόνο σαν call center και όχι σαν τεχνική υποστηριξη οπως διαφημιζονται, οπου αυτο σημαινει 5-7 λεπτα max την καθε κλήση, έχει δεν έχει λυθεί το προβλημα του πελατη γιατι διαφορετικα θα υπαρχουν πολλες αναμονές και θα πεφτουν τα στατιστικα του τμητατος και θα φωναζουν οι ανωτεροι. Ταυτοχρονα, μαζι με τα στατιστικα του τμηματος, πεφτουν και τα δικα σου στατιστικα οποτε δεν θα παρεις το ατομικο bonus που σου ταζουν καθε μηνα, το οποιο εννοειται ότι ειναι απιαστα νουμερα, καθως ειναι συνδυασμός λεπτων καθε κλήσης, λεπτων αναμονής καθε κλήσης(και όμως χρονομετρούν και ποσα λεπτα έχεις σε αναμονη των πελατη) και κατι αλλο που δεν θυμαμαι αυτη τη στιγμή. Παρολα αυτα αν εσύ δεν ενδιαφερεσαι για το ρημαδοbonus, δυστυχώς οι "συναδελφοι" σου τρώνε το τυρακι(bonus) σαν καλα ποντικακια(υπαλληλακια) που ειναι με αποτελεσμα να ξεπετανε τον πελατη χωρίς να έχουν λύσει το προβλημα του, ο πελατης να αναγκαζεται να καλεσει 3 και 4 φορές για το ίδιο προβλημα, το κέντρο να γεμίζει με αναμονες απο αγανακτησμενους πελατες, και μετα ερχεσαι έσυ και ακους όλο το βρισιδι γιατι οι προηγουμενοι δεν καναν καλα τη δουλεια τους και ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ και όλο αυτο καταληγει ενας φαυλος κύκλος. Αν καποια στιγμή ξεπερασει η κλήση σου τα 10+ λεπτα, θα έρθει πανω απο το κεφαλι σου ο team leader σου και θα σου σπαει μπαλες λεγοντας σου "τελείωνε" και "αντε κλειστον". Μια τυπικη μερα στη δουλεια ειναι: 1)Αδυναμο wi-fi, 2)Καλωδιακη βλαβη οπου στη συγκεκριμένη περιπτωση κανεις αιτημα να παει τεχνικός στο χώρο του πελατη, 3)Τηλεφωνια μιας και οι εταιριες το γυρναμε σε Voip, 4)ΠΑΡΑΠΟΝΑ, 5)ΠΑΡΑΠΟΝΑ, 6)Εξωτερική κλήση σε πελατες για ενημέρωση σχετικα με το αιτημα τους, κυρίως για φραγη 5ψηφιων στο κινητό, το οποιο γινεται μεσημεριανες ώρες που δεν έχει πολλη κίνηση το κέντρο με αποτελεσμα να ακους ΠΑΡΑΠΟΝΑ, 7)Σεταρισμα ρουτερ, 8)Αδυναμια επιλυσης βλαβης και προωθηση στο 2nd level. Προώθηση πακετων δεν θα σου ζητήσουν να κανεις ποτε, αυτο το κανει αλλο τμημα. Τωρα όσον αφορα τις συμβασεις, στην δικια μου περιπτωση ηταν 2μηνη μέσω manpower και μετα απο 3 ή 4  2μηνες ανανεωσεις γινεται αοριστου το οποιο θεωρώ τρελη παπατζα. Εχω διαβάσει οτι μετα στην κανουν ετησια και καθε χρόνο στην ανανεωνουν αλλα στην ανανεωνουν με αλλη εταιρια καθε φορα, στην προκειμενη περιπτωση με διαφορες θυγατρικες της manpower. Γιατι γινεται αυτο? Μα φυσικα για να μην σου κανουν ποτε αυξηση μισθου και να μην δικαιουσε περισσότερες μερες αδεια το χρονο γιατι με καθε ανανεωση σε διαφορετικη εταιρεια ολα αυτα εκμηδενιζονται οποτε δεν εισαι παρα ενας δουλος χωρίς εργασιακα δικαιωματα. Λογικα η δικια σου συμβαση θα ειναι μεσω teleperformance που ειναι τα ιδια σκατα και χειροτερα. Στην αρχη υπαρχει 15 μερες εκπαιδευση μετά αποδοχών, μισθος βασικος που τεινει να ειναι λιγο αυξημενος αν ξεσκιστεις στα νυχτερινα(τους νεους συνηθως δεν τους βαζουν γιατι δεν υπαρχει επιβλεψη απο team leader, αυτοι εργαζονται μεχρι 23:00), στις κυριακες και στις αργιες. Δωρα επιδοματα ολα στην ωρα τους, υπερωριες ΔΕΝ προκειται ποτε να πληρωθεις γιατι δεν χτυπας καρτα οποτε κανεις δεν ξερει ποση ωρα παραπανω εκατσες. Αυτα τα ωραια γινονται σε ενα απλο καθημερινο call center, εεε 1st level support εννοούσα. Στο δια ταυτα τωρα:

1)Αν δεν υπαρχει σοβαρο οικονομικο προβλημα και μεγαλη αναγκη για δουλεια, ψαξε βρες κατι καλυτερο. Δεν αξιζει να χαλας τα μισα λεφτα σε ψυχοφαρμακα και ψυχολόγους. Γενικα μακρια απο τετοιου ειδους call center.

2)Αν υπαρχει ΤΕΡΑΣΤΙΟ οικονομικο προβλημα, αν υπαρχουν ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ ποσα σε χρεη, αν σου περνει η τραπεζα το σπιτι και θα μεινεις στο δρομο τοτε καντο. Αλλα προετοιμασου να γινεις χοντροπετσος, να μην σε νοιαζει τιποτα και κανενας, απο το ενα αυτι μπαινει απο το αλλο βγαινει, αν εισαι καλος στο μπλα μπλα πουλα παπατζα φουλ και εννοειται οσο πιο γρηγορα φυγεις απο κει τοσο το καλυτερο.Τη συμβαση παντα θα στην ανανεωνουν γιατι εχουν αναγκη απο ατομα και για να σε διωξουν θα πρεπει να κανεις χοντρη μαλακια. Φιλιες εκει μεσα μην περιμενεις να κανεις, περαν ελαχιστων περιπτώσεων και εκτος τον ρουφιανων, οι περισσοτεροι ειναι ανταγωνιστικοι κυνηγωντας το bonus, το bonus ρε φιλε, που αν δεν κανω λαθος στην ουσια ειναι ενα δωρεαν γευμα μεσω ticket restaurant. ΕΛΕΟΣ!!!

Υ.Γ.  Εχω κανει την πρακτικη μου στο IT Service Desk του ΟΤΕ. Ειναι το IT για ολους τους υπαλληλους του ΟΤΕ μαζι και τα καταστηματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ και σε πληροφορω οτι δεν περασα καθολου ασχημα. Στο 6μηνο 2 τηλεφωνα να ειχα απο δυσαρεστημενους συναδελφους, ολος ο αλλος καιρος περασε ζαχαρη(γι αυτο εκανα αιτηση για 1st level support, νομιζα οτι θα ειναι το ιδιο αλλα εφαγα τα μουτρα μου). Το 17 που ημουν εκει τα περισσοτερα παιδια ηταν μεσω τριτης εταιριες και συγκεκριμενα την space. Οποτε αν θες να ψαχτεις μηπως υπαρχει καποια κενη θεση εγω στο προτεινω και γενικα αν ειναι να κανεις τηλεφωνικο support να κοιτας τετοιες θεσεις, μεταξυ συναδελφων που εργαζονται κατω απο την ιδια στεγη υπαρχει περισσοτερη αλληλεγγύη και σεβασμος. Καλη συνεχεια σε οτι και αν κανεις!!

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...