Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, προσφατα εκανα αναβαθμιση υπολογιστη και αλλαξα  μονο μητρικη και επεξεραστη.

Ολα τα υπολοιπα ειναι ιδια ram,gpu,psu.

Πριν την αναβαθμιση ηταν ολα οκ, ποτε δεν ειχα θεμα, μολις εβαλα πανω τα καινουργια πραγμα, απο την πρωτη μερα κιολας ξεκινησε το προβλημα.

Ο υπολογιστης Παγωνει σε τυχαιες στιγμες, ενω τρεχει καποιο παιχνιδι, δεν κανει restar ουτε κλεινει μονος του.

Το μονο που μπορω να κανω, ειναι να κρατησω το Power κρατημενο, γιατι ουτε το reset δουλευει.

Eχω τρεξει memtest,firestrike,heaven,cinebench( οι Θερμοκρασιες ειναι  μαχ 65c)

και εχω αφαιρεσει και εγκαταστησει ολους τους drivers(mobo,sound,gpu) αλλα καμια διαφορα.

Mου το  κανει σε 2 παιχνιδια που παιζω αυτον τον καιρο  gow5 & horizon zero dawn.

Μερικες σημειωσεις που ισως βοηθησουν:

(οι ραμ μου ειναι 2800mhz, απο την αρχη της ειχα 2666mhz οσο επιτρεπει ο cpu,

μετα τα απανωτα παγωματα τις κατεβασα στα 2400mhz και μου φαινεται πως το προβλημα δεν ειναι τοσο συχνο οπως πριν.)

(το ιδο παρατηρησα και με τον χρονισμο της gpu, οταν εβγαλα το oc που ειχα απο παλια.)

Στο event log,  αυτα που εχω δει να επαναλαμβανονται μετα το παγωμα ειναι:1101,6008,Kernel-Power 41

πιθανολογω πως μπορει να ειναι psu, αλλα απο περιπτωσεις που εχω ψαξει στο ιντερνετ με παρομοιο προβλημα, σχεδον σε κανεναν δεν εφταιγε το τροφοδοτικο.

(το τροφοδοτικο θα αλλαχτεί σιγουρα στο άμεσο μελλον,αλλα κατι μου λεει πως δεν θα λυσει αυτο το προβλημα)

Εχει τυχει σε καποιον κατι παρομοιο και αν ναι τι εφταιγε?

χαρακτηριστηκα Η/Υ

cpu: g4560 --->10400f

mobo: ashrock h110m-hdv ----> ashrock b460m pro4

gpu: nitro rx570

ram :gskill aegis 8gb 2800mhz

psu: chieftec 550w(Αρκετα παλιο)

ευχαριστω!

Δημοσ.

Απ ότι καταλαβαίνω δεν έκανες από την αρχή εγκατάσταση του λειτουργικού ε?

Σου προτείνω να κάνεις καθαρή εγκατάσταση. Πολλά προβλήματα ξεκινούν από drivers που νομίζουμε ότι τους έχουμε βγάλει, αλλά εν τέλει έχουν μείνει απομεινάρια από αυτούς τους drivers.

• Like 1
Δημοσ.

Επισης πριν κανεις καθαρη εγκατασταση Windows που οσο να'ναι ειναι κουραστικο, ειδικα αν εχεις πολλα προγραμματα εγκατεστημενα, δοκιμασε το εξης.

Ακολουθησες το παρακατω

https://www.thewindowsclub.com/show-non-present-devices-windows

και προσπαθησε να δεις τι υπαρχει απο drivers ακομα εγκατεστημενο που δε θα επρεπε ωστε να το στειλεις.

Δημοσ.

εκανα χθες bios update για  πρωτη φορα στην ζωη (δεν χρειαστηκε ποτε).

Απο εχθες δεν εκανε κανενα παγωμα ,το τεσταρω περαιτέρω και ενημερωνω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...