DimosthenisG Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, poulinos είπε ισχυει αυτο για το συνθετικο.απλα α.δεν ιδρωνω ευκολα.β. βγαινω παντα με πολυ λιγοτερα ρουχα απο αυτα που χρειαζομαι.εχω αρκετη αντοχη στο κρυο.τωρα για μεσα στην πολυ πολλες φορες το πρωτο Layer μου ειναι απλα ενα tshirt βαμβακερο. δεν ειναι τοσο απαιτητικο το περιβαλλον της πολης ειδικα εδω αθηνα. δηλαδη στην παρουσα φαση με τον καιρο που εχουμε αυτην την στιγμη οπως και τις προηγουμενες μερες είμαι με Fleece 100ari και ενα t shirt.δεν φοραω κατι αλλο.και παντελονι ενα καλοκαιρινο για trekking πολυ λεπτο δηλαδη. merino εχω καλτσες αλλα μονο σε βουνα.στην πολη με λεπτα καλτσακια χειμωνα καλοκαιρι. Το μερινο είναι απίστευτο, το καλοκαίρι είναι δροσερό και το χειμώνα σε ζεσταίνει, και οι μασχάλες σου όσο και αν δεν ιδρώνεις θα βρωμάνε μετά από 2 μέρες, το μερινο όμως δεν πιάνει μυρωδιά!! Τα προβατακια έχουν αυτό το τρίχωμα για αυτόν ακριβώς τον λόγο, σωστή θερμοκρασία κάθε εποχή
poulinos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Just now, DimosthenisG said: Το μερινο είναι απίστευτο, το καλοκαίρι είναι δροσερό και το χειμώνα σε ζεσταίνει, και οι μασχάλες σου όσο και αν δεν ιδρώνεις θα βρωμάνε μετά από 2 μέρες, το μερινο όμως δεν πιάνει μυρωδιά!! Τα προβατακια έχουν αυτό το τρίχωμα για αυτόν ακριβώς τον λόγο, σωστή θερμοκρασία κάθε εποχή αυτα τα καημενα τα προβατακια αυτες τις καημενες τις χηνες τις εχουμε ξεκανει.χαχα. ναι οσο θυμαμαι δεν εχω κατι αλλο σε merino. αλλα αν με το καλο παω το ταξιδι που θελω(αν τελειωσει ολο αυτο με τον covid) θα παω να παρω ενα για να δοκιμασω. ενα ακομα ρουχο ποτε δεν πηγε χαμενο. το μονο που δεν εχω κανει ειναι να δω ποσα λεφτα εχω πληρωσει για ορειβατικα ρουχα. θα με πιασει μια μικρη καταθλιψη. 1
peiraiask Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 φανταριστικα μπουφαν κ γ διαλογης πανωφορια, σε πολυ κρυο τα αφηνω πχ σε δεντρο οταν ζεσταθω κ αμα τα βρω στην επιστροφη ή την αλλη μερα! οκ. αττικη μακαρι να βρεξει, φετος οπως περισι με το κοντομανικο κυκλοφορησαμε μερικα μεσημερια
poulinos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 στα καλα μπουφαν μπορεις να ανοιξεις μασχαλες αμα ζεσταθεις.αμεσως δροσιζεσαι. απο εκει και περα ειναι επιλογες.καποιος αγοραζει πχ 23 μπουφαν των 20 ευρω ενω αλλος 2 μπουφαν των 200.αλλος αγοραζει καθε μηνα απο 2-3 μπλουζακια ενω αλλος ενα καλο το χρονο. ειμαι σχεδον 40 και το fleece που φοραω τωρα το εχω απο 16-17 χρονων.χαλαλι τα 50 ευρω που εδωσα τοτε. 2 minutes ago, peiraiask said: φανταριστικα μπουφαν κ γ διαλογης πανωφορια, σε πολυ κρυο τα αφηνω πχ σε δεντρο οταν ζεσταθω κ αμα τα βρω στην επιστροφη ή την αλλη μερα! οκ. αττικη μακαρι να βρεξει, φετος οπως περισι με το κοντομανικο κυκλοφορησαμε μερικα μεσημερια 1
peiraiask Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 η υγεια κ το τρεξιμο θελουν λεφτα ακομη κ για φαγητο για αθληση λεφτα θελει, ξερω μονο λιγους που να μπορουν να τρεξουν με φασολαδο αρακαδες κλπ.
poulinos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 8 minutes ago, peiraiask said: η υγεια κ το τρεξιμο θελουν λεφτα ακομη κ για φαγητο για αθληση λεφτα θελει, ξερω μονο λιγους που να μπορουν να τρεξουν με φασολαδο αρακαδες κλπ. γενικως αμα πιασεις καποιο Hobby φευγουν λεφτα. 1 1
thanasis00 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Εγώ παίζω με κοντομάνικο και fleece ζακέτα, και έχω μαζί ένα merino pullover και ένα αντιανεμικό. Αν φυσάει βάζω και το αντιανεμικό πάνω από το fleece. Αν κρυώνω πολύ, βάζω το merino ανάμεσα από t-shirt και fleece και αν φυσάει από πάνω αντιανεμικό. Όλα αυτά χωράνε μέσα σε μικρό backpack έτσι ώστε να μπορείς να μείνεις με κοντομάνικο όταν χρειαστεί.
poulinos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 9 minutes ago, thanasis00 said: Εγώ παίζω με κοντομάνικο και fleece ζακέτα, και έχω μαζί ένα merino pullover και ένα αντιανεμικό. Αν φυσάει βάζω και το αντιανεμικό πάνω από το fleece. Αν κρυώνω πολύ, βάζω το merino ανάμεσα από t-shirt και fleece και αν φυσάει από πάνω αντιανεμικό. Όλα αυτά χωράνε μέσα σε μικρό backpack έτσι ώστε να μπορείς να μείνεις με κοντομάνικο όταν χρειαστεί. εχεις απο ολα τα Layer οποτε εισαι καλυμμενος.επισης ναι ξεχασα να αναφερω οτι το t shirt ειναι παντα καλοκαιρινο ωστε να ειναι το minimum που μπορω να φορεσω αν αρχισω να νιωθω οτι δεν την παλευω και οτι ζεσταινομαι. 1
mindreader Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 On 28/12/2020 at 15:56, poulinos said: εχεις απο ολα τα Layer οποτε εισαι καλυμμενος.επισης ναι ξεχασα να αναφερω οτι το t shirt ειναι παντα καλοκαιρινο ωστε να ειναι το minimum που μπορω να φορεσω αν αρχισω να νιωθω οτι δεν την παλευω και οτι ζεσταινομαι. Για εσωτερικο tshirt το χειμωνα, πανω απο τη φανελα, αλλα κατω απο το οποιο ρουχο (πουλοβερ, πουκαμισο), για ζεστη το χειμωνα, οχι αθληση, τι θα προτεινες; Κατι οικονομικο, δεν θα παμε για σκι με απαιτησεις!
Dante80 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) On 14/11/2023 at 10:38, mindreader said: Για εσωτερικο tshirt το χειμωνα, πανω απο τη φανελα, αλλα κατω απο το οποιο ρουχο (πουλοβερ, πουκαμισο), για ζεστη το χειμωνα, οχι αθληση, τι θα προτεινες; Κατι οικονομικο, δεν θα παμε για σκι με απαιτησεις! Επειδή το ξανα-έγραψες φίλε mind, δεν φοριούνται τα ισοθερμικά πάνω από φανέλα. Φοριούνται ως φανέλα ("base layer" ή "second skin"). Ο σκοπός είναι να εφάπτονται στο δέρμα, ειδάλλως είναι παντελώς άχρηστα. Αν δεν θέλεις να αποχωριστείς την φανέλα σου τότε δεν θα πάρεις κάποιο ισοθερμικό να βάλεις από πάνω, αλλά κάποιο fleece. Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2023 από Dante80 4
mindreader Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 1 hour ago, Dante80 said: Επειδή το ξανα-έγραψες φίλε mind, δεν φοριούνται τα ισοθερμικά πάνω από φανέλα. Φοριούνται ως φανέλα ("base layer" ή "second skin"). Ο σκοπός είναι να εφάπτονται στο δέρμα, ειδάλλως είναι παντελώς άχρηστα. Αν δεν θέλεις να αποχωριστείς την φανέλα σου τότε δεν θα πάρεις κάποιο ισοθερμικό να βάλεις από πάνω, αλλά κάποιο fleece. Ευχαριστω για τη διευκρινηση! 1
poulinos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2023 On 14/11/2023 at 10:38, mindreader said: Για εσωτερικο tshirt το χειμωνα, πανω απο τη φανελα, αλλα κατω απο το οποιο ρουχο (πουλοβερ, πουκαμισο), για ζεστη το χειμωνα, οχι αθληση, τι θα προτεινες; Κατι οικονομικο, δεν θα παμε για σκι με απαιτησεις! σκοπος ειναι να βαλεις το θερμοεσωρουχο να ακουμπαει πανω σου και οχι πανω απο την φανελα η οποια ειναι βαμβακερη. οποτε εσυ θες ενα ζευγαρι θερμοεσωρουχα.το ποσο χοντρα το αποφασιζεις εσυ αλλα ακομα και στο πιο λεπτο να πας λογω οτι κολλαει πανω σου με την καλη εννοια θα δεις διαφορα απο οτι με το φανελακι. On 16/11/2023 at 08:19, mindreader said: Ευχαριστω για τη διευκρινηση! μπορεις να το βαλεις και σαν 2ο Layer αλλα χανει την χρηση του.οπως ειπαν αν θες υποχρεωτικα φανελακι που δεν βρισκω λογο τοτε θα παρεις ενα fleece να βαλεις αλλα μετα δεν μπορεις να βαλεις fleece και πουκαμισο. μετα το Fleece παει μπουφανακι . 1
mindreader Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2023 Μετα τη φανελα, και πριν το πουκαμισο, τι θα μπορουσε να μπει; Προς το παρον, σε κρυες μερες, βαζω βαμβακερο κοντομανικο με χαμηλη λαιμοκοψη, στις δε ακομη πιο κρυες μερες, παρομοιο κοντομανικο αλλα με συνθεση 50% polyester-50% cotton. Γενικως, παιζει πολυ μακρυμανικο, εμενα δεν με βολευει, γιατι παροτι γραφειο και παροτι κρυο, μπορει ακομη και να ιδρωσω με μακρυμανικο μπλουζακι (μασχαλες κλειστες), ενω με κοντομανικο ειναι 'το καλυτερο των δυο κοσμων'. Κοντομανικα με σχετικα χαμηλη λαιμοκοψη, και συνθεση 50-50 και μεγαλη πυκνοτητα υφανσης, για κρυες μερες, μονο απο αγγλια εχω καταφερει να βρω, μαλλον ζητω κατι που ενδιαφερει λιγους.
poulinos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2023 Just now, mindreader said: Μετα τη φανελα, και πριν το πουκαμισο, τι θα μπορουσε να μπει; Προς το παρον, σε κρυες μερες, βαζω βαμβακερο κοντομανικο με χαμηλη λαιμοκοψη, στις δε ακομη πιο κρυες μερες, παρομοιο κοντομανικο αλλα με συνθεση 50% polyester-50% cotton. Γενικως, παιζει πολυ μακρυμανικο, εμενα δεν με βολευει, γιατι παροτι γραφειο και παροτι κρυο, μπορει ακομη και να ιδρωσω με μακρυμανικο μπλουζακι (μασχαλες κλειστες), ενω με κοντομανικο ειναι 'το καλυτερο των δυο κοσμων'. Κοντομανικα με σχετικα χαμηλη λαιμοκοψη, και συνθεση 50-50 και μεγαλη πυκνοτητα υφανσης, για κρυες μερες, μονο απο αγγλια εχω καταφερει να βρω, μαλλον ζητω κατι που ενδιαφερει λιγους. αν το θεμα σου ειναι το κοντομανικο κατι θα βρεις σε κοντομανικο σε θερμοεσωρουχο. εγω πχ ειμαι οταν δεν εχει πολυ κρυο. κοντομανικο απομεσα ειτε βαμβακερο ειτε Polyester. απο πανω fleece.αν κανει κρυο αντιανεμικο ή μπουφαν. αν παω σε πολυ κρυο που εδω ελλαδα δεν παιζει αρα μιλαμε για βουνο εκει θα μπει θερμοεσωρουχο πρωτα και μετα τα υπολοιπα. Δεν ιδρωνω ευκολα αλλα προτιμω καλοκαιρινο απο μεσα. το βασικο ειναι το πρωτο Layer ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙ ΚΡΥΟ να σε αγκαλιαζει ωστε να μην σε χτυπαει πχ παγωμενος αερας σε σημειο που δεν καλυπτεται απο ενα απλο μπλουζακι οταν εισαι εξω και σε εσωτερικο χωρο να κραταει την θερμοκρασια και να μην την αφηνει να φευγει. Δεν εχω ψαξει για 50 50. συνηθως ειτε παω σε βαμβακερο ειτε σε στυλ ισοθερμικο/θερμοεσωρουχο που ειναι πολυεστερ στο μεγαλυτερο ποσοστο. 1
mindreader Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Σε 'θερμα' εσωτερικα κοντομανικα, οι επιλογες ειναι λιγες παντως. Τοσο πολυ, που σκεφτηκα μηπως αξιζει να αγορασω -για να μην ψαχνω αλλο πια, μακρυμανικα, και να τα...κοψω! Ετσι κι αλλιως για εσωτερικα τα θελω, κανεις δεν θα τα δει. Αλλα το ζητημα ειναι, οτι αλλο ραψιμο εχει στις μασχαλες (που ιδρωνουν ευκολα) το κανονικο κοντομανικο, και αλλιως θα ειναι αν απλα ενα μακρυμανικο το κοψω εγω. Αρα...αδιεξοδο και σε αυτη τη σκεψη. Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2023 από mindreader
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα