Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

περπαταω εδω και 1 χρονο σχεδον καθημερινα, ακομη αντιμετωπιζω προβλημα με την ενδυση.συνηθως γινομαι μουσκεμα γιατι ντυνομαι χοντρα τον χειμωνα.μπορει καποιος να με συμβουλεψει τι θα μπορουσα να φορεσω στο επανω μερος του σωματος?εχω ψαξει πολυ αλλα δεν εχω βγαλει ακρη τελικα.

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, nike1981 είπε

περπαταω εδω και 1 χρονο σχεδον καθημερινα, ακομη αντιμετωπιζω προβλημα με την ενδυση.συνηθως γινομαι μουσκεμα γιατι ντυνομαι χοντρα τον χειμωνα.μπορει καποιος να με συμβουλεψει τι θα μπορουσα να φορεσω στο επανω μερος του σωματος?εχω ψαξει πολυ αλλα δεν εχω βγαλει ακρη τελικα.

Ισοθερμικά μπλουζάκια, συνήθως είναι συνθετικά

Καλύτερη και πιο ακριβή επιλογή, μπλουζάκι από μαλλί μερινο

Δημοσ.
18 ώρες πριν, DimosthenisG είπε

Ισοθερμικά μπλουζάκια, συνήθως είναι συνθετικά

Καλύτερη και πιο ακριβή επιλογή, μπλουζάκι από μαλλί μερινο

καλημερα και σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση.και απο πανω ενα αντιανεμικο ψιλο ας πουμε ή απλα μπουφαν?εχεις κατι να μου προτεινεις?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα πάρεις ένα αθλητικό μακρυμάνικο μπλουζάκι από πολυεστέρα. Τα βαμβακερά είναι αυτά που σε κάνουν να ιδρώνεις.

Από πάνω θα φοράς ένα ελαφρύ μπουφαν ή μια φόρμα αναλόγως πόσο πολύ κρυώνεις.

Προσωπικά φοράω μόνο κοντομάνικο και φόρμα από πάνω όταν περπατάω/αθλούμαι.

Το ισοθερμικό που προτάθηκε καλό επίσης, αλλά για όταν θα έχει περισσότερο κρύο. Επίσης το ισοθερμικό το φοράς όταν περπατάς/αθλείσαι με την λογική ότι δεν θα χρειαστεί να φορέσεις μετά πολλά ρούχα από πάνω.

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Θα πάρεις ένα αθλητικό μακρυμάνικο μπλουζάκι από πολυεστέρα. Τα βαμβακερά είναι αυτά που σε κάνουν να ιδρώνεις.

Από πάνω θα φοράς ένα ελαφρύ μπουφαν ή μια φόρμα αναλόγως πόσο πολύ κρυώνεις.

Προσωπικά φοράω μόνο κοντομάνικο και φόρμα από πάνω όταν περπατάω/αθλούμαι.

Το ισοθερμικό που προτάθηκε καλό επίσης, αλλά για όταν θα έχει περισσότερο κρύο. Επίσης το ισοθερμικό το φοράς όταν περπατάς/αθλείσαι με την λογική ότι δεν θα χρειαστεί να φορέσεις μετά πολλά ρούχα από πάνω.

καλημερα και ευχαριστω πολυ,

γι αυτο ρωταω το μελος πανω απο το ισοθερμικο αν θα ηταν καλο ενα αντιανεμικο ή απλο μπουφαν.

και επειδη πραγματικα εχω ψωνισει διαφορα πραγματα και τελικα δουλεια δεν εχει γινει γι αυτο αποφασισα να γραψω μηπως καποιος μπορει να με βοηθησει.

ζω στην θασο και ενα κρυο παραπανω το εχει και ειδικα το βραδυ που κανω το περπατημα μου.

Δημοσ.

Κοιτα σε μαραθωνιους η ποδόσφαιρο υπο βροχη η κρυο κλπ τι φορανε.

Θα ιδρωσουν αλλιως γκολ δεν μπαίνει.

Οσο κινούνται ζεσταινονται.

Οταν πεσει ο ρυθμός λογω κουρασης 

Σε κρυο, σταματανε η φορανε μπουφάν,  ο ιδρωτας εχει φύγει πια.

Δηλαδη ξεκινανε με μπουφαν,

Ζεσταινονται,  το βγαζουν, τρεχουν,

Τελος προπονησης ξαναντυνονται.

Θεωρητικα Σε μακρια πεζοπορεια η προπονηση υπο κρυο αλλαγη μουσκεμενων φανελων.

Μπορεί να κάνει καποιος 10 η 15 χλμ χωρίς να χρειαστεί αλλαγη φανελας λογω ιδρωτα;

Τα παραπάνω τα γραφω με επιφύλαξη.  Δεν ειμαι ειδικος σε προπονήσεις 

Δημοσ.

καλημερα, το εφικτο οντως θα ηταν να μπορουσα να αφαιρω και να προσθετω ρουχα στην διαδρομη αλλα οπως καταλαβαινεις δεν γινεται,εκτος αν γυρναω μετα με το αυτοκινητο να τα μαζευω 🤣 γι αυτο ψαχνω να βρω λυσεις. παρηγγειλα το ισοθερμικο για αρχη και προσπαθω να αποφασισω για το μπουφαν που με εχει μπερδεψει αρκετα.

Δημοσ.

Δεν ντύνομαι βαριά και ανάλογα την ώρα η το κρύο ρυθμίζω τη θερμοκρασία του σώματος ανεβάζοντας ή ρίχνοντας το ρυθμό βαδίσματος. Δεν γίνεται διαφορετικά και νομίζω είναι η καλύτερη συνταγή. Βγαίνεις για περπάτημα πρωινές ή βραδυνές ώρες ώστε να αποφύγεις περπάτημα σε ήλιο π.χ. που εκεί δεν υπάρχει μέση λύση.

Δημοσ.
7 minutes ago, papoys1 said:

Δεν ντύνομαι βαριά και ανάλογα την ώρα η το κρύο ρυθμίζω τη θερμοκρασία του σώματος ανεβάζοντας ή ρίχνοντας το ρυθμό βαδίσματος. Δεν γίνεται διαφορετικά και νομίζω είναι η καλύτερη συνταγή. Βγαίνεις για περπάτημα πρωινές ή βραδυνές ώρες ώστε να αποφύγεις περπάτημα σε ήλιο π.χ. που εκεί δεν υπάρχει μέση λύση.

δεν γινεται διαφορετικα ...        αμα δεν επενδυσεις σε ρουχα. το all in one δεν δουλευει σε αυτον τον τομεα

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, poulinos είπε

ντυσιμο με layers.τωρα την βγαζω με καλοκαιρινο και fleece η με καλοκαιρινο και αντιανεμικο.

παρηγγειλα ενα ισοθερμικο να το δοκιμασω με αντιανεμικο και αργοτερα στα περισσοτερα κρυα με καποιο fleece πιθανον για να δω αποτελεσματα.δεν εχω προβλημα να επενδυσω στα ρουχα αλλα να μην φορτωνομαι αχρηστα πραγματα.γι αυτο αποφασισα να ρωτησω εδω γιατι εχω κανει ηδη αρκετες λαθος αγορες.

Δημοσ.
Στις 9/12/2020 στις 12:46 ΜΜ, nike1981 είπε

Καλησπερα σας.

Αρχικα, οταν βγαινετε εξω, θα πρεπει να φορατε τοσα ρουχα, ετσι ωστε να κρυωνετε ελαφρως. Με αυτον τον τροπο, οταν αρχισετε να περπατατε, θα ζεσταθειτε οποτε το σωμα σας, θα φτασει σε μια κανονικη θεμοκρασια. Δηλαδη ουτε θα κρυωνει, αλλα ουτε θα ιδρωνει.

Αν τοσο καιρο βγαινατε εξω με τοσα ρουχα, ετσι ωστε το σωμα σας να ειναι σε κανονικη θερμοκρασια, ειναι λογικο να γινεστε μουσκεμα μολις αρχιζετε να περπατατε, διοτι οταν περταπαταμε η αθλουμαστε, το σωμα μας ανεβαζει θερμοκρασια. Συνεπως οταν περπαταμε, δεν πρεπει να φοραμε τα ιδια ρουχα που θα φορουσαμε, εαν ημασταν εξω ακινητοι.

Επιπλεον, πρεπει να αποφυγετε τα βαμβακερα ρουχα, διοτι κρατανε επανω τους την υγρασια και τον ιδρωτα, με αποτελεσμα να παραμενετε ιδρωμενοι (αν ιδρωσετε). Να προτιματε τα συνθετικα ρουχα (ειδικα τον χειμωνα) διοτι απωθουν τον ιδρωτα και την υγρασια. Αν βαλετε στο πλυντηριο, ενα βαμβακερο και ενα συνθετικο ρουχο, θα παρατηρησετε στο τελος, οτι το συνθετικο ειναι πιο στεγνο συγκριτικα με το βαμβακερο. Αυτο οφειλεται στο οτι το συνθετικο, απωθει την υγρασια, συνεπως στεγνωνει πιο ευκολα και γρηγορα.

ελπιζω να σας βοηθησα, εστω και λιγο.

καλη συνεχεια :)

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 11/12/2020 at 07:29, nike1981 said:

παρηγγειλα ενα ισοθερμικο να το δοκιμασω με αντιανεμικο και αργοτερα στα περισσοτερα κρυα με καποιο fleece πιθανον για να δω αποτελεσματα.δεν εχω προβλημα να επενδυσω στα ρουχα αλλα να μην φορτωνομαι αχρηστα πραγματα.γι αυτο αποφασισα να ρωτησω εδω γιατι εχω κανει ηδη αρκετες λαθος αγορες.

θες υποχρεωτικα μεγαλη γκαμα αν πιασεις ολες τις καιρικες συνθηκες.αλλα για νορμαλ πραγματα θες κατι να ακουμπαει στο σωμα ενα Fleece να σε ζεστενει και ενα αντιανεμικο/αδιαβροχο.και με αυτα κανεις διαφορους συνδυασμους.απο εκει και περα εγω και λογω βουνων εχω επενδυσει σε καποια πραγματα παραπανω.

πχ fleece 100ari 200ari 300ari. αδιαβροχη μεμβρανη,  αντιανεμικο τζακετ, πουπουλενιο jacket, βεστα, κτλ κτλ.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, poulinos είπε

θες υποχρεωτικα μεγαλη γκαμα αν πιασεις ολες τις καιρικες συνθηκες.αλλα για νορμαλ πραγματα θες κατι να ακουμπαει στο σωμα ενα Fleece να σε ζεστενει και ενα αντιανεμικο/αδιαβροχο.και με αυτα κανεις διαφορους συνδυασμους.απο εκει και περα εγω και λογω βουνων εχω επενδυσει σε καποια πραγματα παραπανω.

πχ fleece 100ari 200ari 300ari. αδιαβροχη μεμβρανη,  αντιανεμικο τζακετ, πουπουλενιο jacket, βεστα, κτλ κτλ.

Άσε τα συνθετικά και βρες μερινο...ότι καλύτερο και όταν ιδρώνεις δε βρωμάει όπως τα συνθετικά 

Το φυσικό μαλλί πρέπει να ακουμπαει σφιχτά το δέρμα σου . Όχι τα πλαστικά συνθετικά

Επεξ/σία από DimosthenisG
Δημοσ.
Just now, DimosthenisG said:

Άσε τα συνθετικά και βρες μερινο...ότι καλύτερο και όταν ιδρώνεις δε βρωμάει όπως τα συνθετικά

ισχυει αυτο για το συνθετικο.απλα α.δεν ιδρωνω ευκολα.β. βγαινω παντα με πολυ λιγοτερα ρουχα απο αυτα που χρειαζομαι.εχω αρκετη αντοχη στο κρυο.τωρα για μεσα στην πολυ πολλες φορες το πρωτο Layer μου ειναι απλα ενα tshirt βαμβακερο. δεν ειναι τοσο απαιτητικο το περιβαλλον της πολης ειδικα εδω αθηνα. δηλαδη στην παρουσα φαση με τον καιρο που εχουμε αυτην την στιγμη οπως και τις προηγουμενες μερες είμαι με Fleece 100ari και ενα t shirt.δεν φοραω κατι αλλο.και παντελονι ενα καλοκαιρινο για trekking πολυ λεπτο δηλαδη. merino εχω καλτσες αλλα μονο σε βουνα.στην πολη με λεπτα καλτσακια χειμωνα καλοκαιρι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...