pente Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Καλησπέρα! Σκέφτομαι το τελευταίο καιρό το gaming κομμάτι πάνω σε Linux και ήθελα να δω γνώμες/εμπειρίες αν έχει δοκιμάσει κανένας κάποιον απ' τους δύο αυτούς τρόπους. Προφανώς το wine είναι πολύ πιο απλό να εφαρμοστεί η αλήθεια, το χα δοκιμάσει αρκετά πιο παλιά (δε τρελάθηκα με την εμπειρία) και χωρίς DXVK. 'Εχω ακούσει αρκετά καλά λόγια όσον αφορά το dxvk και ότι πλέον μπορεί να τρέξει σχεδόν τα πάντα ανενόχλητα αν και έχει κάποιο θέμα στα multiplayer(?). Τώρα όσον αφορά το passthrough είναι ξεκάθαρα πιο ζόρι, μιας και θέλει dedicated hardware και αρκετά καλό μάλιστα, αλλά το θέμα είναι αν βγάζει το καλύτερο αποτέλεσμα όπως λένε στο internet γενικά. Έχει δοκιμάσει κανένας;
snowflake99 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) PCI passthrough δεν έχω δοκιμάσει, αλλά έχω ακούσει από αρκετό κόσμο ότι είναι για τους πολύ γενναίους. Βέβαια το αν αξίζει αυτό θα το κρίνεις μόνος σου αν ρίξεις μια ματιά στην protondb και δεις ποια παιχνίδια μπορείς να παίξεις (και πόσο καλά, δλδ χωρίς προβλήματα) μέσω Steam στο Linux. Πλέον με το Proton μας έχει δει θεός. 95% του gaming μου το κάνω σε Linux. Edit: επίσης δεν προτείνω αυτούσιο το Proton του Steam αλλά αυτό εδώ το fork. Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2020 από snowflake99
playfsx Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Για pci passthrought το σκέφτομαι και εγώ πάνω σε linux host. Μόλις αγοράσω δεύτερη gpu θα αρχίσω δοκιμές και αντίστοιχα θα γράψω παρακάτω την εμπειρία μου. Ρίξε πάντως μια μάτια στον Wendell απο level1 αυτός το κυνηγάει να γίνει mainstream και έχει δημιουργήσει μια κοινότητα γύρω από αυτό. Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2020 από playfsx 2
pente Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Είναι ωραία αυτά να πειραματίζεσαι, αλλά θες και το gear η αλήθεια. Είχα δει και αυτόν εδώ που τα λέγε ωραία, βέβαια είναι του '16 το βίντεο αλλά και πάλι για μια πρώτη εικόνα είναι ότι πρέπει.
korakios Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2020 passthru είχα κάνει παλιά , δεν είναι και πολύ δύσκολο . Απλά έχε υπόψιν οτι οι nvidia κλειδώνουν όταν είναι σε virtual περιβάλλον και θέλει χακιές να το κρύψεις στο KVM . Για μένα δεν αξίζει πάντως . Δε χάνεις και πολλά σε επιδόσεις αλλά καλύτερα να βάλεις τα ltsc σε ξεχωριστό partition μόνο για gaming και να ξηλώσεις τα πάντα (ξεκινάνε σφαίρα με ~700mb) , παρά να μπλέκεις με wine κτλ Φυσικά αν σε ψήνει για εμπειρία , εννοείται προχωράς !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα